Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kiskutya

veterán

Voltam az ismerősömnél megnézni a 65q82r samsung tévét. Kíváncsi voltam mennyi különbség van a 2 tv között.(nekem tcl 65c715 van) Sokat nem volt időm tesztelni de megnéztem rajta mindent, otthoni körülmények között ugye egészén más mint az üzletben. A
    2 tv ránézésre a külső dizájnt és anyag használatot nézve kimondhatom egy kategóriának tűnik. A keret ugyan úgy fém talán a c715 még keskenyebb is mint a samsung. Tükröződés szempontjából a samsung jobb szinte matt a felülete. Képminőség először a hagyományos kábel tévét néztem meg igaz neki digi kábel nekem t-sat van. Ahogy már mások is írták maga a színek kicsit élénkebbek még természetes módban is mint az én tévémen ez mondjuk nem előny valakinek jobban tetszik. A tcl szerintem természetesebb de az össz hatás nagyon szép a samsungon is. A mozgás megjelenítését nézve talán kicsit érezhető a 100hz de igazából én nem vagyok annyira érzékeny erre lehet más jobban észrevenné. Akkor lehet látni jobban a folyamatos mozgást amikor a motion plus talán ez a neve be van kapcsolva de ez nem minden esetben jó mert filmeknél szappan opera hatást idéz de sport műsornál marha jól néz ki. Aminél viszont látszik a 2 tv között a különbség az a fekete megjelenítése és a hdr műsor. A fekete valahogy sokkal mélyebb mint a c715-ön és ezáltal a fényesebb jelentetek effektek sokkal látványosabbak. Igaz hogy nincs dolby vision de amit tud az marha jól néz ki ebben jobb mint a tcl. Az is igaz hogy a fekete szerintem kicsit a részletek rovására is megy de valahogy az összkép nagyon jól mutat. Nem is a fényerő ami nagy mert nekem este főleg a c715 is kiégeti a szemem hanem inkább a csúcsfény amit nagyon jól kezel hdr anyagoknál. Sokkal több kép beállítási lehetőség van a tcl-en mint a samsungon vagy lehet hogy én nem találtam. A rendszer szerintem hasonló sebességű, nekem nincs bajom az androiddal sem. A hangja a samsungnak kicsit csalódás én többet vártam a 2.1 rendszertől és túl sok pluszt nem érzékeltem a c715-höz képest igaz én nem ehez vagyok szokva mert erősítőn keresztül hallgatok mindent. Mindent összevetve nincs szégyenkezni valója a c715-nek de azért hdr-ben odaver a samsung hiába nincs dolby vision. Szerintem árban a c715 nem ér 250-nél többet mint ahogy a q82r is max 350-et ér az én szubjektív véleményem szerint.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés