- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gotiz
csendes tag
Ahhoz azért elég összetett a dolog, hogy lépésről lépésre leírjam, de visszakereshetem majd én miket találtam.
Valószínűleg főleg a konzolokra tesztelik a HDR és freesync/gsync részét a TV-nek. A CRU nevű programmal lehet állítani (custom resolution utility 1.5.2), hogy milyen adatokat, beállításokat kezeljen a HDMI keresztül a TV.
Én ajánlásra a freesync ranget állítottam át a HDMI 2.1 extension block ablakon belül (CTA-861...). Nem elég átírni hanem ki kell törölni a gyári értéket és újra felvinni manuálisan.
Nem a bevitt érték "számít" (én 48-144hz-re állítottam, de lehet 48-120hz is, az alap érték azt hiszem 48-240hz volt) szóval nem ez számít hanem hogy valamiért 14byte-ben van megadva a gyári érték ami bezavar. Az átírt érték 9byte amivel már jó lesz, feltéve hogy minden egyéb beállítás rendben van és a GPU/hdmi kábel is megfelelő (ultra high speed HDMI 2.1).
UI: ki kell választani a TV-t a gördülő menüből ha másodlagosnak van bekötve.
Előtte persze vagy 50x állítottam mindent is Windowson belül illetve a videokártya driveren belül. A TV-n csak a HDMI beállítást kell 2.1-re állítani és a game mastert kell bekapcsolni. (A hdr megy game master nélkül is)
Alapból nekem semmit nem csinált a tv a gépre kötést követően, kb csak a felbontást állította be magának 60hz-re. Sem game master, sem VRR, sem pedig a HDR.
Egyébként 144hz-en csak 8bpc képet ad, 10bpc csak 120hz-ig működik legalábbis 4k-nál. Ezért én a 10bpc miatt 120hz-re állítottam.
A bpc beállítást illetve hogy milyen szinbeallitast használjon az AMD adrenalin gaming/display opcionál lehet változtatni (nálam RGB 4:4:4 pixel format pc standard (full) van beállítva, ezt ajánlották). Itt lehet a VRR-t is bekapcsolni. VRR=freesync
Ja és CRU-t saját felelősségre használjátok, beállítást követően restart , de a CRU mappában is van egy restart64.exe ami a drivert indítja újra.
Volt még egy ajánlás hogy az adatátvitelt 48 Gbps-ről van akinél segített ha 40 Gbps-re állította, stuttering -re lehet megoldás, azt a részét még kitapasztalom.
Az volt a furcsa amúgy hogy pl. fh5-nél be tudtam kapcsolni a HDR-t és változott is a kép, de ha a TV nem írja ki hogy HDR10 -ben van akkor a kép nem HDR csak legfeljebb a jel amit a készülék kap az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged