Új hozzászólás Aktív témák

  • Algol

    senior tag

    válasz draff #1485 üzenetére

    Valószínűleg minden olyan anyag megfelelő lehet kenésre, amelyik csökkenti a súrlódást és elég stabil a kémiai szerkezete. Ellenáll a ventilátorban előforduló hőmérséklet növekedésnek és nem oxidálódik.

    A növényi olajok pont emiatt nem alkalmasak hosszabb távon, mert oxidálódnak, avasodnak. A hőmérséklet emelkedés sem tesz jót nekik. Elég ha a konyhai tűzhely környékén nézel szét. A serpenyős sütés során óhatatlanul apró olaj / zsírcseppecskék repülnek szét, bár ezek jó része nem ég rá a tűzhely, a közeli asztallap felületére - szép, sárga színű pöttyöknek látszanak - takarításkor mégis meggyűlik a bajunk velük. Ilyenkor már egyáltalán nem sikamlósak, kifejezetten ragadnak a felületekhez.

Új hozzászólás Aktív témák