- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz #76896256 #2869 üzenetére
"Nagyon azon vagyok, hogy az EE-t hagyjam a fenébe, és helyette a Kreatív Angolt kikérdező anyagjait csináljam, talán azokkal többre jutok."
Mint említettem, alap szókincs nélkül az EE nem használható. Ha már érted a leckéket, akkor kell hallgatni. Egy dologra tuti jó. A tipikus hibás szerkezeteket, meg a magyar szemetet kitakarítja az agyadból, és az alapvető dolgokat (1/3 's' rag az ige végén) hatásosan kigyakoroltatja. És a rémisztő igeidők is helyre kerülnek általa.
A KA is nagyon jó (ezt is próbáltam), de a hátránya az, hogy fordítani kell a mondatokat, ami végső soron zsákutca, mert eleve oda kell eljutni, hogy angolul fogalmazol, nem pedig magyar mondatot fordítasz. Mint mondtam, tökéletes anyag nincs, mindnek van hátránya és előnye. Mindet mértékkel fogyaszd. A KA nyelvtani összefoglalói csapnivalóak például.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz #76896256 #2869 üzenetére
"Én pedig pont nem érek rá, mert mindenképpen az motivál engem, hogy kitűzök egy célt, hogy x napon fogok tudni beszélni folyékonyan angolul és megértem a filmeket, könyveket.
Ez azt a célt tűztem ki jövő év végéig."1. Nem ellened akarok beszélni, de ez így nem jó. Rengeteg oldalon le van írva a helyes, reális célkitűzés. Első fontos dolog, hogy rövid távú célokat kell kitűzni, egyrészt mert egyhónapos intervallum beláthatóbb, és jobban ellenőrizhető. A homályos, távoli jövőbe mutató célkitűzés (főleg, ha irreális) nem motivál eléggé, mert nem tudod ellenőrizni, hogyan fejlődsz, és hajlamos ellustítani az embert, mert "Ej, ráérünk arra még!". Mini célokat kell kitűzni, úgy, hogy a végén a végcélt elérd.
Példa: Szeretnék 1 hónap alatt önállóan bemutatkozni, és angolul útbaigazítást kérni.
Szeretnék a jövő hónap végére egy bolti bevásárlást lebonyolítani.
A következő hónap végére szeretnék egy külföldi szállodai foglalást lebonyolítani. stb.Ezek a jó célkitűzések. Ami nem jó: Szeretnék másfél év múlva folyékonyan beszélni angolul. Én folyékonyan még az anyanyelvemen se tudok beszélni. Főleg nem nyelvtani szempontból helyesen és kifogástalanul. Ha nem tudod tesztelni magad időről időre, nem fogod tudni, mennyire haladsz jól, vagy mennyire vagy lemaradva.
2. NEM ÉREK RÁ! – Ebben az esetben abba is hagyhatod az egészet, mielőtt belefognál. Korábban már sokan leírtuk, hogy a nyelvtanulás lassú és sokszor unalmas elfoglaltság. És sosem ér véget, mert az ember egy életen át tanulja.
3. Ne ess annak a felhasználónak a hibájába, aki évek óta folyamatosan felbukkan itt, és egyfolytában tananyag után nyüstöl minket. Idestova 8 éve már, ha jó emlékszem. Ennyi idő még arra se volt neki elég, hogy belefogjon. Időnként betér ide, és tuti anyagok után érdeklődik, de sose kezd hozzá. Fogj hozzá! Bármilyen kezdőknek szánt ingyenes anyag jó, csak indulj el végre. Nincs ultimate módszer és tankönyv: mindenkinek más és más kell, viszont az alapokat többé-kevésbé bármiből el lehet sajátítani. Ott az öt perc angol, vagy minden, amit a YouTube-on találsz "Angol nyelv kezdőknek" keresésre. Ott a Youglish, ahol a szavak autentikus kiejtését hallgathatod szövegkörnyezetben, ott a Glosbe, ami többnyelvű szöveggyűjtemény (korpusz), ahol kontextusban láthatod a kifejezéseket; forgasd mindennap, irkáld ki belőle a gyakori kifejezéseket stb. Annyi ingyenes anyag van, hogy belefulladsz. Fogj hozzá (egyidejűleg több szálon is lehet, sőt kell haladni), és majd meglátod, melyik tetszik a legjobban. Úgyis le fogsz ragadni 1-2 tutinál. Motivációnak meg olvasgasd az Öt év, öt nyelv weboldalt, mert ott a szerző leírja a buktatókat is, meg ami bevált, azt is.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jó számokkal készül a Samsung generációváltásra
- Házimozi haladó szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest