Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
patrikcoc
senior tag
Úgy néz ki nem lesz megoldás a CF problémára…
-
bon
őstag
-
tomgabor
senior tag
Sziasztok. Másnak sem elérhetők egyes weboldalak?
Néha iPon nem elérhető napokig, most Philips.hu két oldalt tudok megnézni, aztán Access Denied You don't have permission to access this page. ír ki, Áprilisban még semmi probléma nem volt a weboldallal.
Valaki tudja mi lehet a hiba?
-
user12
őstag
válasz tothjozsi96 #157891 üzenetére
A sagemcom felületen a connection tabon látszik, hogy kap ipv6 címet az eszköz?
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
tothjozsi96
addikt
válasz Essejó #157890 üzenetére
Oké. Akkor passtrought módba teszem, működik a dolog, eltűnik az 5670-es ONT felülete, és csak a TP-LINK AX73 dolgozik, beírom az adatokat, van internet, tök jó, de az ipv6 nem megy. És hiába írom be azokat az ipv6 címeket amiket az ONT mutat, akkor se megy az ipv6. Természetesen legújabb fw van a routeremen. Valamit nem kell az ONT-on kikapcsolni még? Vagy nem is tudom.
-
Essejó
veterán
válasz tothjozsi96 #157888 üzenetére
Tisztázzuk, Optikán nincs Bridge mód. Pastrough-mód van.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
mlinus
őstag
válasz tothjozsi96 #157888 üzenetére
Én sehogy se kapok Ipv6 címet
-
mlinus
őstag
válasz tothjozsi96 #157886 üzenetére
Sztem nem csinálsz semmit rosszul, IPV6 címet én se kapok. Ugyancsak 5670.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok.
Sagemcom 5670-es ONT, miért van az hogy a Maintance részbe akarnék lépni a modem felületén, és kidob? Múltkor még jó volt. Át szeretném tenni bridge módba, múltkor sikerült is, de valamiért nem oszt IPV6-os címet a routeremnek az ONT. Valaki tudja hogy mi lehet esetleg a probléma vagy mit hibázok el? Tehát IPV4 az megy, de az IPV6 nem.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
1000/1000 optkika
Kérdésem tud -e korlátozni a t-home VPN kapcsolatban részlegesen?
Szeretnék VPN kapcsolatot létrehozni otthoni hálózatom és a telefonom vagy laptop közt.
Látszólag létre is jön a kapcsolat mivel mikor a csatlakozást létrehozom akkor a telefonom ip címe megegyezik az otthoni routerem ip címével.
De gyakorlatilag ennyi. Nem töltődnek be az oldalak és az otthoni hálózaton sem érek el semmit. Mihelyst megszakítom a VPN kapcsolatot tökéletesen betöltődnek az oldalak.
NAT ki van kapcsolva. Próbáltam a servert saját routeremen, pc-n futattni. Mindkét esetben a jelenség ugyan az. Portot nyitottam (1194 ha jól emlékezem)
T-home routerén PPPoePassthrough bekapcsolvaHölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
-
azbest
félisten
ejj, ubuntu iso letöltés 16-od olyan gyors nálam telekommal, mind yettel mobilnettel. 1 vs 16MB/s. Csodálatos.
-
enginev3.0
félisten
Hazaérek megnézem
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
tobias40
veterán
válasz enginev3.0 #157874 üzenetére
Engem pl. 3 év után betettek NAT mögé pedig már kétszer kértem korábban hogy ne legyek natolva,érdemes megnézni,én is "véletlenül" vettem észre....
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
Nem lettél natolva?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
CharlieDrop
veterán
hopp. Nem ezt akartam
[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Multibit
nagyúr
otthoni ddns címet nem érek el
Publikus IP címed van? -
Multibit
nagyúr
Teamviewert, Messengert, VNC-t nem használok. Most kipróbáltam, mobilnetről, VPN-nel elérem az otthoni hálózatomat (DDNS címmel). Tatabánya, optika 1000/1000.
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Nálatok jó a net?
Csomó dolog nem működik, de van ami igenPl Home Assistant értesítés megjön, de plexet vagy más saját otthoni ddns címet nem érek el
Teamviewer sem megy, de Messenger igen, és a vnc szerver sem
Volt már ont restart meg router restart is
Optika, Pest megye
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
tothjozsi96
addikt
válasz enginev3.0 #157870 üzenetére
+ boborján2
Köszi a gyors választ! -
boborján2
aktív tag
válasz tothjozsi96 #157869 üzenetére
Szerintem pár óra, de legtöbbször inkább csak pár perc.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
enginev3.0
félisten
válasz tothjozsi96 #157869 üzenetére
Ha jól emlékszem nekem kb instant volt
Talán egy ONT restart nem árt, de az sem biztosA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Ha váltok nagyobb internetcsomagra és rendelkezem megfelelő ONT-al (tehát nem kell cserélni), akkor mennyi idő lehet míg átvált a sebesség?
-
tomy86
addikt
válasz Stanley-B. #157866 üzenetére
Ahogy előttem is írták, üzletben vagy chaten/telefonon valószínűleg megoldható. Magentásként tavaly vettem mobilt üzletben és megkérdezték, hogy az otthoni vagy a mobil előfizetésre akarok-e hűséget vállalni.
-
tuto558
aktív tag
válasz Stanley-B. #157866 üzenetére
Online felületen sajnos nem lehet külön rendelni ezesetben.
Érdeklődj személyesen üzletben, lehet meg tudják oldani. Amikor egy Telekomos hiba miatt nem tudtam módosítani az otthoni előfizetéseimet és rendelni se tudtam emiatt, akkor felajánlották az üzletben, hogy egyik rendszert kikerülve rendelhetek csak a mobilom mellé, hiába van magentában. Nyilván kevesebb kedvezménnyel. Nem éltem a lehetőséggel.T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
Stanley-B.
őstag
Sziasztok,
Magenta 1 ügyfélként van 3 előfizetésem, otthoni internet, otthoni telefon és mobil előfizetés.
Korábban még mielőtt össze lettek vonva az előfizetéseim a Magenta 1 kedvezményért, tudtam kamatmentes részletre készüléket (TV-t) venni az csak külön az otthoni előfizetésem mellé 2 éves hűség vállalással (és külön a mobil előfizetésemhez is).
Viszont így hogy össze van vonva nem látok ilyen lehetőséget, van valami megoldás erre? Ha megújítom a csomagjaimat akkor egy darab készüléket engedne kamatmentes részletre venni.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz hódmaci #157858 üzenetére
A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Ha a magán routeren mérsz akkor ott fut a progi ami ezt a mérést elvégzi. Az hogy nem maxolja ki , lehet gyenge cpu miatt, a mérő szoftver optimalizálatlansága, vagy szerver oldali hiba miatt is.
Ha egy arra kötött normálisabb pc-n mérsz ,az ki tudja maxolni, hiszen a routernak ilyenkor annyi a dolga ,hogy a ki/bemenő csomagokat a megfelelő címekre küldi, ezt pedig megoldja simán.
Összességében pedig az a véleményem ,hogy a routerekbe már mindent is belepaszíroznak ,csak azért is hogy eladhatóbb legyen. Lásd pl. egy gyenguszka routeren is van usb, gyakorlatilag meg elkezdesz egy hálózati fájlmásolást a ráakasztott usb meghajtóra és a szerencsétlen majd elhasal ,akkora meló neki megcsinálni.
Ezért írtam ,hogy ha egyéb gond nincs vele ,akkor ezt a routeres méregetés részt engedd el és használd arra amire azt a routert kitalálták, mert a Te eseted azt mutatja ,hogy mérésre alkalmatlan.
-
Dilikutya
félisten
A mozi megölte a torrentezést, nem jön már olyan film, amit érdemes legyen letölteni.
Zenére elég jó lett a Spotify, bár még akadnak foltok, de lényegesen kevesebb, mint pár éve. Persze egyik szívügyem, a régi magyar underground metal, csak elvétve van jelen, sok bandának csak kazettás demója volt anno 30 éve, ezekre máig nincs legális forrás.
Aztán, ami szintén elég rétegigény, én szeretem a régi akció-, kaland-, horrorfilmeket. Ezek nincsenek fent stream-en, sok közölük itthon utoljára VHS-en futott, ritka esetben külföldön is VHS a legutolsó kiadás. Van még az a verzió, amikor a hivatalos DVD/BD kiadáson, és így stream-en is egy későbbi, szövegminőségben sokkal gyengébb szinkron van, ilyenkor is csúnya dolgokhoz kell nyúlni.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
mlinus
őstag
válasz Ziyan #157856 üzenetére
Erre több magyarázat is van.
A legkézenfekvőbb nyilván az, hogy sokak nem használnak annyi CF-es szolgáltatást vagy nem látogatnak CF-es weboldalakat olyan szinten hogy feltűnjön, hogy valami nincs rendben. Játékok esetén se olyan egyszerű a dolog. Ha pl valami olyan játékkal játszik az ember aminek automata matchmaking van, ami ugye a ping alapján is válogat, simán előfordulhat hogy egész egyszerűen csak elkerüli a matchmaking a problémás szervereket. Ha viszont esetleg minden szerver CF-es datacenteren fut, vagy ha fix szervereken játszunk (pl MMORPG-k) és pont CF-en fut... nyilván akkor cumi.
Anno amikor 2021-ben először indult ez a mizéria, akkor kicsit egyedül éreztem magam ezzel a problémával, aztán 22-ben már többen voltunk. De nyilvánvaló hogy sokakat nem érint.
Aztán ott van az ipv6. Akik kapnak ipv6 címet (én pl nem, nem is értem, azt hittem már rég mindenkinél bekapcsolták) azok sokszor ipv6-on keresztűl kapcsolódnak CF-es szerverekhez, ami frankfurt helyett bécsbe megy.. ott is van túlterhelés, de mások tapasztalataiból ítélve, jóval kevesebb mint ipv4 esetén ami ugye a frankfurti központba megy.
És persze azt is tegyük hozzá hogy a CF többféle tierbe osztja a klienseit - általában az enterprise csomagot használó szerverek jobban teljesítenek például, az ingyenes csomagba esők esnek el a legrosszabbul.
Végezetül nyilván a túlterhelési problémák adottsága az is, hogy kiszámíthatatlanok. Volt már hogy este 9-kor is tökéletes volt minden, aztán hirtelen 10 órára belassult minden. Volt amikor már délután 2-kor problémás volt. Stb stb.
Nekem se szimpatikus amikor emberek úgy tesznek mintha nem lenne semmi probléma mert őket pont nem érinti vagy mert lemérték a sebességet a dedikált CF speedtesten és jónak tűnik, de igazából tök mindegy, a szolgáltató már többször beismerte hogy tudnak a problémáról, tehát tudják hogy ez így sz@r, csak ugye az anyavállalat-CF huzavonába nem akarnak/tudnak beleszólni, ezért kivárják amíg a DTAG & CF kiegyez valamiben, vagy amíg az egyikük enged a másiknak. Ahhoz pedig sajnos nem a telekom felhasználók nyomása fog kelleni szerintem, hanem komolyabb hostingok, szolgáltató cégek, weboldalak nyomása akiknek nyilván profitkiesést is tud ez a jelenség okozni.
-
Multibit
nagyúr
válasz lionhearted #157860 üzenetére
Szívesen
-
-
ripla
addikt
válasz Steven #157852 üzenetére
Szerintem soha. Majd ha lesz egy csoportos per több ezer ember részvételével, vagy ha az EU úgy dönt, hogy a Deutsche Telekommal együtt a tökükre lép. Minden más esetben én nem reménykednék. Nekik így olcsóbb, pár hangoskodó ember miatt meg a kisujjukat sem fogják megmozdítani.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Steven #157852 üzenetére
Örülnék, ha 50 lenne, nem pedig 200 plusz packet loss
Nekem is nagyon kezd elegem lenni ebből, rengeteg külföldi oldal használhatatlan minden este. A 4chan pl totál használhatatlan ilyenkor, egy imageboard amin gyakorlatilag egyetlen kép sem töltődik be, csak fél óra várakozás után.
És ezek után még itt a topikban is van, aki próbálja bizonyítani, hogy nála bizony semmi gond, ne a szolgáltatónál keressük a hibát.
[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
Tudunk valami biztató infót mikor csinálja meg Telekom az internet laggokat? Mert enyhén kiborító hogy jön a 7 óra és 50 es pingem van a játékba és az egész egy képregény és még fizetek is érte ......
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Végre élért ide is az optika.
Hol és milyen tesztet kellene futtatnom, hogy meg tudjak érdemben győződni a internet hálózat sebességéről, állapotáról?
1000/1000 Mit kellene mérnem?
Saját routert használok. A router adminisztrációs felületén indított mérések:
Ezek jónak számítanak?
Web felületen pedig ezt mérem:
Bár itt elég furcsa a mérés. Mikor elindítom akkor sokáig (4-6mp) nem történik semmi majd mikor elindul, a végére fut fel az érték csak.
Illetve mutatnák egy ping időt isPING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 data bytes
64 bytes from 8.8.8.8: seq=0 ttl=60 time=8.383 ms
64 bytes from 8.8.8.8: seq=1 ttl=60 time=8.322 ms
64 bytes from 8.8.8.8: seq=2 ttl=60 time=8.809 ms
64 bytes from 8.8.8.8: seq=3 ttl=60 time=8.288 ms
64 bytes from 8.8.8.8: seq=4 ttl=60 time=8.307 ms
--- 8.8.8.8 ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 8.288/8.421/8.809 ms
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
boborján2
aktív tag
válasz Essejó #157847 üzenetére
Véleményem szerint ezt nem lehet pár mondatban kibontani és nem is ennek a topiknak a témája.
Hogy neked egyébként miért nem sikerült,azt csak Te magad tudod. Ha tippelnem kellene és jól emlékszem Te írtad valamikor,hogy neked ez a hobbyd. Hogy lehet a torrentezés hobby arra páran talán rá is csodálkoztunk. Ugyanakkor megértem hogy az ember a kedvenc dolgait nem fogja elengedni.
De torrent ide vagy oda, a lényegen nem változtat. A 25ös upload az sok esetben halovány lepkefing.
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz Essejó #157845 üzenetére
Nem tudom ebben mi az értetlenkedés.
Engem messzemenően hidegen hagy egy random oldalon mért aktivitás. Egy milimérettel nem leszek előrébb ha virágboltban más mérőszámok jelennek meg a név mellett.
Sőt maga a torrent világa sem igazán érdekel. Kinőttem már belőle.Ellenben ha pár gigát meg kell mozgatni felfelé ,az nem mindegy hogy percek vagy órák.
Hogy mit tudna a koax azt én is tudom, ugyanakkor ezt az infót a hajamra kenhetem ,mert tudjuk hogy soha nem lesz kiépítve.
-
Essejó
veterán
válasz boborján2 #157843 üzenetére
Gondoltam majd jössz és értetlenkedsz, mondjuk direkt ezért
Egyébként nem volna semmi gond a koaxal, ha az ED 3.1 tisztességgel ki lenne építve mindenhol, csak iszonyat drága. Ugyanis az ED 3.1 a szabvány szerint 10/10 Gigát tud, simán odaverne az optikának.
Persze jó lenne ha gyorsabb lenne, de ez van. Azért 3 asztaligépet, 1 HP Mikroszervert (NAS) és egy céges laptopot kiszolgál (HO) A CFprobléma esténként nálunk is előfordul játék közben, de azon a nagyobb feltöltés se segítene.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Dilikutya
félisten
válasz Atomantiii #157828 üzenetére
Nem kell reset. Gyanús volt a fali kötődoboz (pont szobafelújítás van anyáméknál), nincs még visszatéve a falra, a mester lelökhette a székről. Vagy passz, mindenesetre a dobozon belül a zsugorcsöves toldásnál elszakadt az optikai szál.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
tuto558
aktív tag
válasz Essejó #157838 üzenetére
Nekem pl Home Office-ban azért sokszor érezhetően kevés volt, amikor Soroksáron laktam ott koax volt nálunk is, munkában kell mozgatni több gigás fájlokat a gépem és a szerver között. 1000-es feltöltéssel most érezhetően gyorsabb több dolog is, a 100%-ot mondjuk nem tudom kihasználni, mert a munkahelyi VPN mostmár a szűk keresztmetszet, nagyjából 200 mbps-t tud.
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
bb.bocs
őstag
válasz Túzok22 #157836 üzenetére
csak ebből indultam ki.
igen, sajnos az árak felfelé mennek semmi valódi ajánlat, sőt.. lejárt a hüséged, pont lexarják .nekem eddig csak a modemekkel volt bajom.. az egyiken hiába nyitogattam portokat ha jól rémlik.... a mostanin meg idönként gondol egyet és lelövi a wifit.. ezért kellett vennem külön routert na mind1 -
Túzok22
senior tag
válasz bb.bocs #157829 üzenetére
A telekomnál 1000/1000 és 2000/1000 optikai csomag a max, nem 1000/250.
ED3.1 koax csomagnál meg 1000/200.
Amúgy teljesen igazad van, tényleg nem nagyon becsülik meg az ügyfeleket most az utóbbi időkben már. Az árak is csak fel fel. Stabilnak valóban stabil, de van ahol előfordulnak furcsa anomáliák, volt itt a topikban több panaszkodó is, hogy náluk valami nem kóser, ráadásul optikai hálózaton.
A másik probléma pedig a Telekom és a Cloudflare között már fenn áll egy jó ideje. Esténként sokszor használhatatlanok a CF oldalak, applikációk, és a CF alapú online játékok is. -
Rise17
tag
Sziasztok! Ma megint 147es pingem volt az 1.1.1.1-re és mondom kiprobálok 1 vpn-t! Ez 1 napig ingyenes és ha lejár csak csinálsz 1 új accot ha nem akarsz érte fizetni.. Van különbség! nem lassít be semennyire, [link]
speedtest:[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz bb.bocs #157829 üzenetére
Yettel OtthonNet-et nézd meg. Normális lefedettség mellett versenytársa lehet a koaxnak, sőt... Lehetőség szerint ZTE eszközt kérj, ha TP-LINK-hez ragaszkodnak, inkább sétálj át egy másik üzletbe ha van rá módod. A ZTE modemje jobb, a TP-LINK LAN oldalon erősebb, ami nem javít a helyzeten, ha pont N78-as 5G, vagy magasfrekvenciás 4G határon vagy .
üdv, adika4444
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. szerintetek mennyi az realítása annak hogy valamilyen módon elérjem, hogy a címünkön ( ahol pl több embernél is lehetne más szolgáltató,vodafone.) is legyen? valahogy nem vagyok oda a telekomért. az árak elszálltak,ügyfél megbecsültség nem igen van, igazából nem éri meg semmilyen szempontból, max annyi hogy egész stabilan működik. régen volt legalább valódi haszna a magenta 1nek is,viszont más szolgáltatóhoz képest igy is jóval drágább sajnos. (nem beszélve arról hogy 1000/250 optika a max )
-
Atomantiii
addikt
válasz Dilikutya #157827 üzenetére
Csinálj nála egy resetet, van mikor nálam is meghülyül. Kihúzom áram alól majd várok kicsit és visszadugom és utána jó az esetek többségében persze ha nincs más hiba.
A ledeket is megfigyelheted, elvileg az is megmondja mi a kínja vagy hogy mi nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Sagemcom F@st 5655v2
Wifi van, bár a modembe nem tudok belépni, nem érem el, internet nincs. Szolgáltatói hiba nincs a környéken. Bejelentsük? Nem értrk ezekhez a Sagemcom cuccokhoz, nem is az enyém, mondjuk nekem is az van valamilyen, de sose volt vele gond.
-
hódmaci
senior tag
-
devast
addikt
válasz hódmaci #157823 üzenetére
A saját routerem "tárcsázta" a netet de a T modem is be volt "jelentkezve" hogy az iptv működjön
A "régi" telekomos iptv rendszerhez nem volt szükséges, hogy az ONT-n te felépítsd a pppoe kapcsolatot. Külön vlan-on kapta azt, az internettől függetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
válasz adika4444 #157822 üzenetére
"Be kell kapcsolni a PPPoE Passtrough-t, de az ONT-on ne bontsd majd el a kapcsolatot, az új TV platformnak az ugyanis kell.'"
Az eddig így lett megoldva. Már ha egyről beszélünk
A saját routerem "tárcsázta" a netet de a T modem is be volt "jelentkezve" hogy az iptv működjön
A Netvédelem mi lenne? Sima DNS szerver?
Mert akkor sok értelme számomra nincs. PI-hole futHölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
adika4444
addikt
válasz hódmaci #157820 üzenetére
Be kell kapcsolni a PPPoE Passtrough-t, de az ONT-on ne bontsd majd el a kapcsolatot, az új TV platformnak az ugyanis kell.
NAT-olni itt is simán NAT-olnak, kérni kell a kikapcsolását.
Kifejezetten nem ajánlott eszköz nincs, főleg, ha csak passtrough-ra használod.
A sebesség ideális esetben 900/900 Mbps a gigás csomag esetén, de a bekötés után ez azért többtényezős. Ha a gigás link megvan az ONT és a géped közt, illetve jobb, mint a 100-as linkes 94/94 Mbps, akkor jóeséllyel nem lesz gond, ilyen sebességhez már megfelelő hardverkonfiguráció, oprendszer és teljesítmény kell. Illetve van, hogy bekötés után nem megy full sebességgel és várni kell pár órát, úgyhogy ha nincs meg a 900, még elengedhetőek, legalább is szerintem.
üdv, adika4444
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Holnap jönnek beüzemelni az optikai hálózatot. 1000/1000
eddig réz vezetéken volt megoldva amin saját routert használtam PPPOE protocollal.
Vagyis modemként használtam csak a T routert.
Optikánál is mehet így tovább, vagy itt csak DHCP lehetséges?
Vagyis tud-e úgy üzemelni tovább is, hogy a saját routerem adja meg a hitelesítő adatokat?
Illetve anno ha jól emlékezem külön kellett kérnem, hogy ne legyek "NAT"-olva........talán.
Azt most is külön kell kérni?
Van olyan "nem ajánlott" modem típus amit inkább mellőzni kellene vagyis kérjem meg a szerelőt hogy ha lehet mellőzzük.
És még egy kérdés: mik azok a mért értékek ami alatt ne engedjem el a szerelőt?
Fel, Le sebesség, illetve PING idő?? de főleg a ping érdekel.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
ripla
addikt
válasz Túzok22 #157818 üzenetére
Amúgy meg a szombati bejelentésemet, miszerint lóg a villanyoszlopról egy fekete T logós doboz, 2 vastag fekete kábellal, eddig a pillanatig még mindig nem jött ki senki, hogy visszacsavarozza az oszlopon lévő konzoljára.... gondolom az sem fogja érdekelni őket ha valaki lenyúlja, mert majd ráérnek foglalkozni vele, ha az egész környéknél nem fog menni a szolgáltatás, a doboz hiányában.
Szánalmas amit művelnek, de komolyan, ahelyett hogy még aznap kijött volna valaki és egy 5 perces munkával visszacsavarozza a helyére, megvárják amíg akkora probléma lesz belőle, hogy egy egész környéket érinteni fog, és sokkal többet kell majd rákölteni. Mindezt egy 5 perces meló miatt, amit telibesz*rnak....A legutóbb volt egy olyan problémám is velük, hogy az optikai kábel egyre lejjebb lógott az oszloptól a házig, és már a szemetesautó teteje is kb. 1 méterre lehetett csak a kábel aljától.
Negyedik bejelentésre jött ki végre egy szerelő, hogy megnézze mi a probléma (az előző háromra azt írták vissza sms-ben, hogy a hiba megoldódott, vagyis háromszor a képembe hazudtak), és mint kiderült, olyan balfasz alvállalkozókat dolgoztattak, hogy a hülyéje fordítva rakta fel az oszlopra azt a fekete műanyag kör alakú dobozt, amibe fel van tekerve az optikai kábel, így minden nagyobb széllökésnél egy picit kijjebb és lejjebb csúszott... ez is, hogy kikkel dolgoztatnak, elképesztő....[ Szerkesztve ]
-
Túzok22
senior tag
válasz ripla #157810 üzenetére
Az szomorú. Azért belföldre illene normálisnak lennie, főleg üvegszáloptikán. Nálunk is 2019-ben lett bekötve az optika, a ping belföldi irányokba 3-4ms volt, azóta meg már 13-14ms az összes hazai irányba frissen bekötött optikával. Ennyit a T-ről. A sebesség az megvan 900/800, de a ping egy jó ideje már 10ms vel magasabb, bármilyen eszközön nézem kábeles összeköttetéssel direktben a szolgáltatói eszközzel.
-
adika4444
addikt
válasz patrikcoc #157814 üzenetére
Fellőttem egy instance-t csekkolni az eu-central-1a zónába, IPv4-en jó irányba routol.
A CF viszont tényleg botrányos, napról napra egyre tragikusabb...
#157815mlinus
A DIGI-nél meg a feltöltésem egy szálon nem megy túl 100 Mbps-on évek óta külföldre (OVH, netcup, Hetzner, Contabo). Igaz, van olyan, akinek rendben van, ez tehát nem konzisztens a DIGI-nél és nem terhelésfüggő, mert mindig ugyanolyan...Viszont az igaz, hogy átlag használatban DIGI-nél a CF-fel és mással sincsen gond, főleg, amióta 4iG tulajdon és nem az RCS-RDS saját peering-jét használja, hanem BIX/Telia/RETN. irányokat. Az OVH-hoz például a BIX-en át, Bécsen keresztül megy a forgalom és letöltésben mindig megvan a gigabit a szerveremről, a feltöltést korlátozza valamiért a DIGI itt, de majd megpróbálom bejelenteni, hátha kezdenek valamit vele.
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
fatal`
titán
Ki kell próbálni
#157814: Igen, erre gondoltam. Néhány éve sokkal jobb volt a külföldi elérés, mint a többi szolgáltatóé, sokan emiatt kötöttek T optikát Digi helyett.
Most meg, ha lenne Digi már mennék is át, hiába lassabb a feltöltés. De nincs, nálunk nem húztak optikát az Invitel hálózaton.
-
mlinus
őstag
pár éve még a telekomnak volt a legjobb külföldi elérése a hazai szolgáltatók között. enyhén szólva siralmas mi lett belőle.
-
fatal`
titán
válasz ripla #157810 üzenetére
Rengeteg hazai oldal használ CF-et, illetve CF mögötti CDN-t a képeknek.
De más oldalakkal is van probléma külföld fele, amik nem CloudFlaren mennek. Teljesen szar az egész, ha lenne alternatíva én is váltanék ezen a ponton.
Semmi gond nincs azzal, ha 1-1 napig szar valami, előfordul, de azért itt most már hónapok/évek óta fennálló problémáról van szó.
-
ripla
addikt
válasz Túzok22 #157809 üzenetére
Nekem belföldi oldalakkal is vannak problémáim. Gamestar.hu, Moly.hu, csak hogy kettőt mondjak. Utóbbinál már teljesen rendszeressé vált, hogy elsőre, de még második frissítésre sem tölti be a képeket, általában esténként meg kora reggel szokott működni, de nehogy már ez legyen a norma, hogy alkalmazkodnom kelljen egy teljes körű kifizetett szolgáltatás mellé.
Amint lesz itt is valami épkézláb szolgáltató, azonnal mondom le a pics*ba a Telekomos szerződést.
Azért álljon már meg a menet, net+tv-re fizetek majdnem havi 13 ezret és még én alkalmazkodjak?[ Szerkesztve ]
-
Túzok22
senior tag
válasz ripla #157802 üzenetére
Valószínűleg nem csak a cloudflare felé rossz a kapcsolat, hanem több külföldi szerver, oldal is nyűglődve tölt most be. A Rockstar felé is be van lassulva, meg egyéb nemzetközi irányba szintúgy. Egy óráig töltött a Rockstar logó a gta5 egyszerű elindításánál. Nem szokott eddig. Több külföldi irányba is vérzik a Telekom. Belföldre minden fasza.
-
zeee
senior tag
Sziasztok! Nem vagyok épp toppon a hálózat beállitásokban. Van itthon egy telekokomos router, ezen jön az optika és egy Asus RT-AC58U router. Lehetséges a lakás egy másik pontjába elhelyezni az asust AP routerként úgy hogy nem kábelen hanem wifin csatlakozok rá a Telekom routerre? Nem szeretnék kábelt húzni, de ha már itt az Asus router, akkor még nem szeretnék wifi erősítőt venni.
[ Szerkesztve ]
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Van aki nem volt elégedett az okoswifi rendszerrel és lecserélte a T_s Kaon mesheket?
Nekem nagyon nem akarnak működni, az alkalmazás is borzalom, aki váltott mire váltott?
2 szintes ház 3 egységgel próbálkoztam.
Előre is köszi! -
mlinus
őstag
Múlthéten bedobtak a postaládámba egy digis szórólapot, miszerint elindult itt is a szolgáltatásuk. A héten már jönnek is kötni hozzám.
Meguntam a várakozást - telekom továbbra is azzal a dumával jön, hogy panaszkodjak a cloudflarenek, hátha lesz valami. Ezt elég komolytalannak tartom 5 hónap mizéria után. És ugye ez nem az első eset, 2022/23-ban is volt több hónap amíg használhatatlan volt csúcsidőben a CF, szóval még ha most meg is oldják valami csoda folytán, nem csodálkoznék ha idővel újra előjönne ugyanez a szituáció. Abszolút megértem hogy sokak észre se veszik, de sajnos az én internethasználati szokásaim ezekszerint nagyon CF függőek... vpn-t pedig nem akarok tovább fizetni az eleve drága csomag mellé, elég volt.[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
Nem vagyok híve a szemétkedésnek, de a Telekom most már megérdemelne egy 0-24-es Ddos támadást, amíg nem tesznek végleg pontot ennek a Cloudflare f*szhúzogatásnak a végére.
Most már ott tartunk, hogy megnyitok egy weblapot, aztán elmegyek enni és mire visszaérek, talán be is tölti... úgy a honlap felét, lemaradva a képekkel meg egyéb információkkal, amik esetleg érdekelnének meg fontos lenne hogy lássam....
2024-ben ott tartunk, hogy egy 2000/1000 optikai kábeles nettel, ami a legdrágább az összes közül, nekem kell beütemeznem, hogy bizonyos honlapokat milyen idősávokban nézzek, mert különben 15-20 perceket kell várnom arra, hogy lássak is belőle valamit...
Nem kellene feljelenteni őket az Európai Unió ezzel foglalkozó szervénél?
Persze a jogszabályellenes egyoldalú szerződés módosításról, inflációkövető díjkorrekciónak hazudva, mindig pontosan küldik az emailt. -
matta2003
tag
válasz tuto558 #157800 üzenetére
Megoldódott a dolog közben.
Mivel az eredeti kérdés feltevése előtt csak a DHCP-t kapcsoltam ki és az IP címét állítottam át a AP-nek szánt routerben, ahogy fentebb is írtam, nem volt rajta titkosítás, meg az SSID is a router azonosítója volt. Ezeket akartam volna módosítani.
Reseteltem az AP-nek használandó TL-WR740N routert.
Egy laptop wifijén keresztül csatlakoztam a a régi routerre (nincs a laptopon LAN csatlakozó, nincs nálam az USB-s LAN adapter). (Az asztaligép, amibe a net megy UTP-n abban nincsen wifi kártya.) Beállítottam az SSID-t és a jelszót. Utána átállítottam a IP címet és DHCP-t kikapcsoltam.
Ezután dugtam a T-home által adott router (ONT ?) LAN portjába és a régi TP-Link router LAN portjába az UTP kábelt.
Továbbra sem tudom, hogy tudnám elérni az AP-ként használt router menüjét. (Ha LAN kábellel csatlakoznék közvetlenül hozzá akkor hozzáférnék a menühöz? Melyik portba kellene dugni?)
Működik, ahogy kell.
Köszönöm
nem 21 éves vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest