Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-10 12:19:08

LOGOUT.hu

Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2501) CsodaPOK


CsodaPOK
senior tag

Sziasztok!

Van nékem egy jó öreg APC Smart 600VA UPS-em. Linket már nem találok róla, a manuálja itt elérhető: Manual

A gond vele, hogy ha elmegy az áram, túlságosan lassan vált át akksira és lekapcsol a gép. Az utána lévő elosztó kapcsolóján is látszik, hogy egy pillanatra elsötétül. Akksik nemrég lettek cserélve. Ha utána a gépet visszakapcsolom, akkor viszi rendesen, orthost+gpu capset futtattam akksiról menve, bírta rendesen.

A visszakapcsolás elég gyors, ott nem kapcsol le a gép.
Ami érdekes, hogy van rajta egy teszt gomb, azt megnyomva akksira vált, egy darabig ott elidőz majd vissza hálózatra. Ez a teszt minden probléma nélkül lefut.

Kérdés, hogy valaki találkozott már ilyen hibával? Megmenthető-e a kis drágaság?

Köszi szépen.

CsodaPOK.

(#2502) Csorbi


Csorbi
addikt

Urak, egy kérdés: PowerChute Business 8.0.1, vagy Personal 2.2 jobb Vista alá? A szünetmentes egy APC Smart-UPS 750VA USB-n.

(#2503) nyunyu válasza Csorbi (#2502) üzenetére


nyunyu
félisten

Personal csak az olcsobb szunetmentesekhez jo, Smart ala Business kell.

En a Business 6.0-ra voksolnek, bar nem tudom, megy-e Vista alatt, esetleg 7.0.x-ra, ha a 6 nem megy...
8-as meg hasznalhatatlanabb, mint a 7-es volt. :W

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2504) nyunyu válasza CsodaPOK (#2501) üzenetére


nyunyu
félisten

Azt az 1-2 tizedmasodpercet, amig atvalt akkura, azt a tapegysegedben levo kondinak kene tudnia athidalnia.

Milyen idos a tapod? Nem lehet, hogy kiszaradt a kondija, es elvesztette a kapacitasa nagy reszet?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2505) nyunyu válasza nyunyu (#2503) üzenetére


nyunyu
félisten

Mar nem tudom szerkeszteni:

En a Business 6.0-ra voksolnek, bar nem tudom, megy-e Vista alatt,

6.2-ot talaltam a gepemen, 2002-es verzio, joval a Vista elott jott ki, szoval marad a 7.x

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2506) xeri válasza Peter Kiss (#2494) üzenetére


xeri
tag

Kösz a tippet, tényleg semmi baja :D amikor minden elsötétült, a nagy ijedségben aksik nélkül próbáltam meg bekapcsolni, így persze nem sikerült, de most összeraktam megint rendesen és hibátlanul megy. respekt, apc :R

(#2507) CsodaPOK válasza nyunyu (#2504) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

A táp egy Chieftec 450W-s jószág és kb 3-4 éves.

Talán még annyit tudok írni a problémáról, hogy tegnap napközbe jópárszor elment-visszajött az áram, akkor nem volt gond. Aztán este újra elment-visszajött az áram, de akkor már lekapcsolt a gép.

A szünetmentes egyébként már kb a 9. életévét töltheti.

(#2508) nyunyu válasza CsodaPOK (#2507) üzenetére


nyunyu
félisten

A táp egy Chieftec 450W-s jószág és kb 3-4 éves.

Hatareset, en megnezetnem valami tapszagertovel, hogy milyen allapotban van.

Faterom 4.5 eves 360W-os Chieftec tapja konkretan elegge rakoncatlankodott, adtam neki egy felujitott 7 evest, azzal most elvan :))

A szünetmentes egyébként már kb a 9. életévét töltheti.

Annal tuti regebbi. :DDD

Nekem 90-es gyartasu volt, de SOSUPSnal lattam 89-eset is.
Havernak viszont 95-os szeriabol jutott, abban mar joval integraltabb elektronika volt, nem ilyen kisipari, kezzel forrasztott, mint az enyem.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2509) CsodaPOK válasza nyunyu (#2508) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Fejlemények: összedugtam a régi cuccokat, Abit NF7, 1,25GB ram, AMD2800+, Gef FX5700 és egy Mercury 400W-s táp (nemröhög, csak ez van itthon :D)
Ennél nem volt probléma az átkapcsolással.

Visszadugtam a konnektorba a rendes gépet, ott probléma volt.

Ami viszont feltűnt: az elosztó kapcsolója a régi "géppel" éppenhogy csak elhalványult egy pillanatra és már világított is. A rendes gépemnél viszont szinte egy másodpercre kialudt majd vissza.

Szerintem a következőt fogom csinálni: szünetmentest beviszem SOSUPS-hez, nézzék át, hogy van-e valami baja. Veszíteni egyedül egy kis pénzt veszíthetek, de ha ez tényleg ilyen 90 körüli gyártású, akkor ráfér egy átvizsgálás. (Az a 9 év, akkor lehet hogy egy felújítástól értendő ;)) Ha azt mondják, hogy jó, akkor tápcsere.

Táppal az a baj, hogy sokat mahinálni nem tudok. Cseretáp nem áll rendelkezésemre (Mercuryra nem bízom a gép életét), a gép meg kell folyamatosan. Nem tudom azt megtenni, hogy felviszem BP-re, szerviz, majd ?egy? hét múlva haza. :(

(#2510) Csorbi válasza nyunyu (#2503) üzenetére


Csorbi
addikt

Feltettem a 8-as, hát az valami agyrém, a maga szerencsétlen webes felüleltével. Felment a 7.0.4-es, de azt meg nem kifejezetten Vista alá találták ki. Egy ekkora cég, mint az APC, ennyire nincs a helyzet magaslatán? :F
Mingyá itt a Windows 7! :Y

(#2511) Csorbi


Csorbi
addikt

Használ itt esetleg valaki UPS monitorozására nem alaplapi COM portot, hanem mondjuk PCI-os kártyát, vagy USB-s átalakítót?

(#2512) abyssc2


abyssc2
tag

Hali!
Ismét jelentkeznék, új tápra még nem volt pénzem, de ahogy telt az idő tesztelgettem ezt-azt, így már talán jobban átlátható, konkrétan mi a probléma, és lenne is 1-2 kérdésem...
(APC BACK-UPS CS 500 szünetmentesem van).
Először is az utóbbi időben(1-2 hete) sokkal gyakrabban vált át a szünetmentes battery-re, van hogy csak 1x, van hogy 10-20 percen át sokszor... 1 mpkre, elképzelhető hogy az utóbbi időbe valamiért ennyire ingadozna az áram? (szinte minden nap előfordul, de van hogy csak 2-3 naponta), régebben meg sose volt ilyen... legalábbis sztm évente 1-2x.
2) A monitoron (LCD, DVI) akkor megy CSAK el a kép, amikor 1 másodpercekre átváltások vannak... akkor sem mindig, elég véletlenszerű... van hogy csak "odébbugrik", van hogy 1 mp-re teljesen fekete... de csak az online/battery váltogatásoknál...
3) Kipróbáltam, ~100%os terhelés mellett ha lekapcsolom az áramot semmiféle probléma nem jelentkezik, az egész gép működik tökéletesen, 5-10 percig is...
4) Ebben ugyan még 100%ig nem vagyok biztos... de amikor legutoljára ingadozott(?) az áram, átdugtam a videókártyán DVI helyett a sima VGA kimenetre a kábelt, és így mintha nem menne el egyáltalán a kép....... ez meg mitől lehet? nem sokára abbahagyta, így 100% biztossággal nem tudom mondani, de elég sokat váltogatott és nem ment el, dvinél meg azért gyakori volt... ettől függetlenül szeretném inkább a DVI-t használni, 22" monitornál.
Ezek alapján a jelenségek alapján mire lehet következtetni? Én úgy gondolnám a szünetmentessel egyértelműen nem lehet baj... a videókártyának lehet bármi ilyesmi problémája? Vagy marad 99.9%osan a táp? És annak a cseréje úgy néz ki megoldaná ezt? (Leírom még1x ezt is, POWER 550W-s tápom van).
Igaziból tényleg az a furcsa hogy csak akkor jelentkezik ez az egész, ha szünetmentes épp átvált valami okból(elvileg áramingadozás...), meg hogy az utóbbi időben aránylag gyakran történik ez... viszont problémát semmi más eszköznél nem vettem észre, pl. hang, meg net stb sose ment még el, csak a kép, és a monitor hibája nem lehet (próbáltam szünetmentesről is, meg simán áramról is..)

(#2513) Csorbi válasza abyssc2 (#2512) üzenetére


Csorbi
addikt

Véletlenül nem LC POWER az a táp? :U Vagy van simán "POWER" néven futó őrültség is?

(#2514) canniball válasza Csorbi (#2513) üzenetére


canniball
nagyúr

De: "a sima táp meg egy POWER 550w-s".

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2515) abyssc2 válasza Csorbi (#2513) üzenetére


abyssc2
tag

De, valszeg... a dobozán csak simán POWER van, viszont van rajta egy matrica is, "MAX: 550W, LC6550" , ennyire rossz lenne?:) De az általam leírt problémát vajon okozhatja egy táp?... igaziból olyan 1-2 éve ez van már, előtte egy Antec 350esem volt, még a régi 3700+os gépnél ment tönkre... és akkor vettem hirtelen ezt... amíg 7600GS-em volt nem is jelentkezett az előbb leírt jelenség, azóta van mióta lecseréltem 8800GT-re, de ami fura hogy csak az előbb leírt esetnél...

(#2516) Csorbi válasza abyssc2 (#2515) üzenetére


Csorbi
addikt

Akkor ő az? [link]

Cannibal: mi a gond?

(#2517) canniball válasza Csorbi (#2516) üzenetére


canniball
nagyúr

Semmi gond, csak elolvastam. :B :R

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2518) abyssc2 válasza Csorbi (#2516) üzenetére


abyssc2
tag

Igen, ez az.

(#2519) Csorbi válasza abyssc2 (#2518) üzenetére


Csorbi
addikt

Szerintem olvasd el EZT a cikket (ha még nem olvastad el), aztán mérlegelj :)
Én egy minőségibb tápot javasolnék, de NEM Chieftec-et. Nem bírják nagyon a kváziszinuszos jelet, nem is túl halkak, ugyanazért az árért van fényévekkel is jobb.
A Back-UPS-ek kváziszinuszos jelet adnak ki, és ezt jónéhány táp nem komálja.
A Smart-UPS már igazi szinuszjelet ad ki.

[ Szerkesztve ]

(#2520) abyssc2 válasza Csorbi (#2519) üzenetére


abyssc2
tag

Hát olvastam, hmm...
És ha veszek új tápot milyen lenne célszerű, úgy hogy a szünetmentesnek is jó legyen? Eddig a Corsair CX400-at ajánlották, az jó választás lenne? Vagy esetleg van más is hasonló áron ami jobb lehet? Jelenleg Core2 Duo E6750-em van, Gigabyte P35-DS3l alaplap, 2*1 gb ddr2es ram... 8800gt videókártya, 2 Samsung SATA HDD, 2 Pioneer DVD író...ezen kívűl 2 PCI-s eszköz, egy analóg tv tuner, meg egy SkyStar2(DVB-S kártya), hát asszem ennyi. Például ha a jövőben a procit szeretném lecserélni egy 4 magosra, meg mondjuk bővíteni 4 gb ram-ra, azt is gond nélkül elbírná a CX 400? + majd esetleg 1x az egyik dvd-írót lecserélni blu-ray íróra ha már megéri, de gondolom az nem fogyaszt jelentősen többet...

(#2521) Csorbi válasza abyssc2 (#2520) üzenetére


Csorbi
addikt

Teljesen elég hozzá, az egész konfig talán max. 100W-ot ehet nyugalmi állapotban, de talán még annyit se, terhelve sem több 200-220W-nál (nemtom hogy a 8800GT milyen étvágyú). A hatásfok is rengeteget fog javulni az LC Powerhez képest, tehát ha ugyanannyit gépezel, kevesebb áramot vesz fel a hálózatból. MAX. arra számíts, hogy a terheltség függvényében emelkedik a tápban lévő venti fordulatszáma, 50%-os terhelésnél már lehetséges hogy lesz hangja, én pont emiatt vettem inkább egy 525W-os Enermax-ot, annak a ventije nem megy 600 rpm fölé még 100%-os CPU és GPU terhelésnél sem :)) De sajna ára is volt rendesen...
Ami még fontos, hogy valahonnét meg kell tudni hogy a kvázi-szinusz jelekkel hogyan boldogul, a Back-UPS-ed miatt.

(#2522) abyssc2 válasza Csorbi (#2521) üzenetére


abyssc2
tag

Hát, erre a Corsairra itt a fórumon azt írták korábban, hogy jó szünetmenteshez, de ezt leszámítva nem nagyon találtam róla infót, hogy a kvázi-szinusz jelekhez mit szól.
Egyébként elviekben ha pl. egy táp nem boldogul rendesen a kvázi-szinusz jelekkel akkor mit tapasztal tőle az ember? Csak mert nekem pl. amíg a régi videókártyám volt, a 7600GS addig nem volt ilyen gond, csak mióta a 8800GT (egyébként ez a videókártya elvileg 2-3x annyit fogyaszt), így nem tudom ezzel kapcsolatba hozható-e.

(#2523) CsodaPOK válasza CsodaPOK (#2509) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Fejlemények: a szünetmentest elvittem DJ.Gróf kollégéhoz, aki nagyon gyorsan rendbe is rakta.

Relécsere és kalibráció után most tökéletesen működik, nem kapcsol le a gép.

Mégegyszer köszönet DJ.Grófnak, csak ajánlani tudom. Gyorsaság, pontosság, szakértelem. :R :R

(#2524) ffodi


ffodi
veterán

Sziasztok!

Nem túl rég fordultam hozzátok azzal a problémával, hogy a szünetmentesem nem működik rendesen, mert ha egy pillanatra is elmegy az áram, akkor újraindul a gép. Ajánlottátok, hogy vegyek bele új akksit, ezt akkor meg is tettem és nem javított semmit a helyzeten. Ezek után a tápra gyanakodtam. Pár napja sajnos megadta megát a tápom, jó 4 év szolgálat után, ígyhát kellett vennem egy újat. Egy Nexus NX-8060-asra esett a választás(elsősorban minőségi felépítése, és halksága miatt.) Miután összeraktam a gépet, láss csodát működött az ups. Korábban csak a gép+monitor volt rákötve a szünetmentesre, most pedig csináltam egy négyes kapcsolható elosztóbol egy ups-re köthető verziót. és ebbe bedugtam a két modememet, a nyomtatót és az erősítőt is. A korábbi fogyasztási érték a régi táppal a Powerchute szerint 280-285W volt(idle). Most minden rá van kötve és így az új táppal 270W(idle) kb a teljesítményfelvétel(természetesen minden alkatrészt az akksis kimenetre kötöttem). Szóval már csak ezért is megérte új tápot venni :DDD Egyszóval a problémám megoldódott.

"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája

(#2525) Csorbi válasza ffodi (#2524) üzenetére


Csorbi
addikt

Ahogy az előzményeket elnézem, tényleg a táp lehetett a ludas, ugyanis a Back-UPS-ek kvázi-szinuszos jelet adnak ki, és ezt néhány táp nem igazán tolerálja. Milyen táp volt a régi? Ezért kár volt akkut cserélni, egyébként a 650-es UPS bőven elég kell hogy legyen egy 270W-os fogyasztáshoz. Az új akkukkal egyébként a 6-7 perces rendelkezésre álló idő nőtt valamennyit?

(#2526) ffodi válasza Csorbi (#2525) üzenetére


ffodi
veterán

Tudom hogy kvázi-szinuszos jelet ad, de a régi táppal korábban semmi gond nem volt. Kb. egy fél éve kezdte ezt csinálni. A régi táp egy Coolink AP-550X volt. Az új tápnak nyilvánvalóan a hatásfoka is sokkal jobb, lehet hogy ebből adódik a fogyasztáscsökkenés. Mondjuk az akkucsere is esedékes volt már, mert kb 3.5 éves volt, de csak 4000-be került szóval az nem vészes. Mivel ha jól tudom az eredeti akku 9Ah-s amit vettem az csak 7.5Ah-s, így nyilván nem képes olyan tartásidőre. Most körülbelül 7-8 perc tartásidőt ír idleben(néha 9 ha a nyomtató ill. az erősítő ki van kapcsolva), szóval az kisebb áramszüneteknél bőven elég, viszont terhelés alatt lényegesen csökken, hiszen akkor kb 330-340W a teljesítmény felvétel(ha mind a 4 magot és a ramot is terhelem, a videókártyát pedig beállítom 800/1100 és 50%-os ventifordulatra ahogy játszani szoktam, akkor kiakad a powerchute fogyasztásmérője :DDD ), szóval olyankor max 3-4 perc szerintem.

[ Szerkesztve ]

"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája

(#2527) aclandiae


aclandiae
senior tag

Sziasztok!

Ehhez a táphoz ez az UPS mehet?
Jó ára, és halksága miatt esett a tápra a választásom.

(#2528) Csorbi válasza aclandiae (#2527) üzenetére


Csorbi
addikt

Ha a 450-es táp is elég, akkor én inkább a Corsair PSU-450HX-re szavaznék, lényegesen halkabb az FSP-nél, és nem mellesleg 5 év a garancia, valamint moduláris is, és csak egy ezressel drágább. A UPS-t meg majd megmondják a nálam jobban szakértők :)

(#2529) jarre


jarre
csendes tag

Sziasztok!Van egy használt 620VA 390W-os APC SMART UPS-em három
hónapos akkuval!A gondom vele a következő;áramszünet esetén túlterhelést
észlel,és nyomban leáll a számítógépem.Pedig semmiféle plusz terhelésnek
nincs kitéve a gép,pl nem futtatok rajta játékot sem ami megnövelné az
áramfelvétélt.Az elöző tulajnál hibátlanul működött!Konfigurációim:400W
Chieftec aktív PFC-s táp+19 colos LG monitor+Intel pentium D Dual Core
3Ghz LGA775+Samsung 250 HDD+Optirac DVD RW AD 7170S+VGA Getforce 8600GT
PCI-E 512MB+1GB DDR RAM+Vezetékes Samsung billentyűzet.Alaplap Asus P5LD
1333.Kérdésem az hogy mi okozhatja ezt a tünetet?Lehetséges volna hogy
gyenge lenne a UPS?Egy másik ugyanilyen konfigurációval kipróbálva
műkodött,csupán az enyémen nem?!Remélem valaki tud segíteni,hogy mi tévő legyek.Előre is köszönöm segítségeket és az infókat! :

:F :O

[P:C][/P]

[ Szerkesztve ]

(#2530) Csorbi válasza jarre (#2529) üzenetére


Csorbi
addikt

Próbáld ki egy másik, NEM Chieftec táppal, ha tudod. A Chieftec-ek sokat bekavarnak, én személy szerint nem szeretem őket. Bár elvileg egy Smart-UPS-nek valódi szinuszos jelet kéne leadni, elképzelhető hogy a tápod mégsem komálja. A szünetmentesnek egyébként elégnek kellene lennie.

[ Szerkesztve ]

(#2531) nyunyu válasza Csorbi (#2530) üzenetére


nyunyu
félisten

Bár elvileg egy Smart-UPS-nek valódi szinuszos jelet kéne leadni

Komplett Smart SC szeria, meg a SU620 kvaziszinuszos...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2532) Csorbi válasza nyunyu (#2531) üzenetére


Csorbi
addikt

Ó, hát akkor meg pláne, a Chieftec-ek (legalábbis a Delta belűek biztosan) problémáznak a kváziszinuszokkal. Jól tudom? :B

(#2533) Cobra. válasza Csorbi (#2532) üzenetére


Cobra.
őstag

Jól. Bár a 620-asnak azért bírnia kéne pár percig elvileg. De egyértelműen a tápegység miatt van.

(#2534) jarre


jarre
csendes tag

Köszönöm az infókat!Szóval a SU 620 I NET típus nem valódi szinuszos?!!Szerintetek mi tévő legyek,akkor pontosan melyik valódi szinuszos SMART lenne jó az én GPS-400AA-101A jelű tápomhoz?Pedig azt hittem a SMART APC-k valódi szinuszosak.Ezekután azt hiszem eladom a UPS-em.Akinek kell üzenjen!!!!

[ Szerkesztve ]

(#2535) Cobra. válasza jarre (#2534) üzenetére


Cobra.
őstag

Sokkal olcsóbban kijössz, ha tápot cserélsz, mintha veszel egy valódi színuszos szünetmenteset, ami használtan kerül annyiba vagy többe, mint amennyi újonnan egy otthoni felhasználásra szánt UPS.

(#2536) canniball válasza aclandiae (#2527) üzenetére


canniball
nagyúr

Konkrétan ezekről a modellekről nem tudok nyilatkozni, de az FSP Zen és az APC BR500I nálam évek óta jól megvannak egymás mellett. :K

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2537) nyunyu válasza canniball (#2536) üzenetére


nyunyu
félisten

de az FSP Zen és az APC BR500I nálam évek óta jól megvannak egymás mellett

Meg nem ment tonkre a Zen :Y

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2538) canniball válasza nyunyu (#2537) üzenetére


canniball
nagyúr

Mitől ment volna tönkre? :F

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2539) Csorbi


Csorbi
addikt

Szerintetek egy APC SUA750I-nek olyan 33-36%-os terhelés mellett mennyit illene bírnia vadi új aksikkal?

(#2540) nyunyu válasza canniball (#2538) üzenetére


nyunyu
félisten

Csak en voltam ilyen szerencsetlen, hogy masfel even belul 2 ZEN is tonkrement?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2541) nyunyu válasza Csorbi (#2539) üzenetére


nyunyu
félisten

Runtime chart

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2542) Csorbi válasza nyunyu (#2541) üzenetére


Csorbi
addikt

Köszi :)

Ezek szerint az 5 perces hátralévő időmmel teljes töltöttségnél, kukázhatom az aksikat? Még nem visított érte a UPS.

(#2543) nyunyu válasza Csorbi (#2542) üzenetére


nyunyu
félisten

Ennyit ir ki a PowerChute, vagy ennyi ido utan lovi le a gepet aramszunet eseten?
Utobbi ido allithato...

Egyebkent nalam a 2 eve nyuzott minimum 5 eve gyartott akkukkal pontos a szunetmentes altal mutatott hatralevo ido.

Hany eve nem volt akku cserelve benne?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2544) Csorbi válasza nyunyu (#2543) üzenetére


Csorbi
addikt

Ennyit ír ki, 100%-os töltöttségnél, bár 3 hete még 10 perc volt, nem tudom mekkora gondot okoz az, hogy éjjelente áramatalanítok. Most egy pár napig nem áramtalanítottam éjjelente, csak hogy lássam mennyire megy vissza, de marad 5 percen. Csináltam jónéhány diagnosztikai tesztet is, de nem segít.
A géplelövés az 2 perc hátralévő időre van beállítva.

Fú, nem tudom hány éve nincs benne akku cserélve benne, 1 hónapja van nálam, úgy vettem használtan 8 ezerért.

(#2545) nyunyu válasza Csorbi (#2544) üzenetére


nyunyu
félisten

Akkor akkucsere...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2546) canniball válasza nyunyu (#2540) üzenetére


canniball
nagyúr

Megkerestem a papírját: 2007.08.27-én vettem, +egy-két nap beszerelésig, azóta szerencsére probléma nélkül használom, reményeim szerint még jópár évig. :K

A "szerencsétlenség" pedig relatív, nézd a jó oldalát: a tieid gar.időn belül mentek tönkre, még mindig jobb mint annak lejárta után egy nappal. :)

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2547) nyunyu válasza canniball (#2546) üzenetére


nyunyu
félisten

Masfel ev alatt minimum fel evet voltak szervizben, mire csereltek/megjavitottak/csereltek...
Utana csere sem ugy alakult, ahogy en szerettem volna, mivel nem lehetett kapni VX450-et, igy kenytelen voltam +7k-t rafizetni a HX520-ra, hogy legyen tapom. :(

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2548) canniball válasza nyunyu (#2547) üzenetére


canniball
nagyúr

Mondtam hogy relatív...mondjuk ilyen hosszú procedúrára nem gondoltam...

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2549) Chrys_


Chrys_
addikt

hi

Enermax Liberty 620-as tápom van. A cuccaim a leírásban. milyen UPS-t illik hozzá venni, ami legalább 5 percig el tudja látni delejjel (monitorral együtt)? A hab a tortán az lenne, ha adatvonali védelem is lenne hozzá (ha ez a DSL kábelt,vagy a telefonkábelt jelenti :) )?

(#2550) Csaszykj


Csaszykj
aktív tag

Hali!

Hozzám került 3db APC szünetmentes, de akksik nélkül.
Holnap megnézem mi a pontos tipusszámuk, és majd segítséget kérnék, hogy érdemes-e egyáltalán ezekbe a nem mai szünetmentesekbe akksit venni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.