Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-10 12:19:08

LOGOUT.hu

Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22457) D-LAN|FuRioN válasza cinemazealot (#22456) üzenetére


D-LAN|FuRioN
aktív tag

Köszönöm a részletes leírást! :R Leteszteltem most, teszt gombra tökéletesen kapcsol a FI akkor is ha lehúzom az ups betápot. Fáziscerkával igazad lehet, mert most pont azt próbáltam ki, hogy a FI volt csak felkapcsolva a körök pedig le voltak nyomva akkor a 0-ra nem mutatott semmit a fáziscerka, ahogy elkezdtem felkapcsolni a fogyasztókat úgy világított halványabban mint a fázis, de láthatóan. Tesztelni a 0-föld zárat úgy is teszteltem, hogy az egyik konnektorba bedugtam egy porszívót, áramos topicban leteszteltették velem anno. Akartam venni egy hibaáram generáló ilyen kis konnektoros készüléket, talán parkside volt, youtube-on láttam egy videóban anno, de azóta meg nem találom. Elvileg ott azt csinálta, hogy bedugtad a konnektorba és gombra hibaáramot generált és lehetett vizsgálni, hogy old e a FI. Egy olyat még mindig be akarok majd szerválni. Esetleg a FI relét lecseréljem egy Kombi-ra a biztonság kedvéért? Youtube rajzokban szerepelt még az is. Illetve akkor ez így, hogy old teszt gombra a relé akkor rendben van?

"fogyasztó oldali "fázis" és "nulla" bármikor felcserélődhet. Így a UPS-en belüli "fix nullázás" gyakorlatilag lehetetlen. Ellenkező esetben 50% esélyt adnánk a potenciális fázis zárlat lehetőségére."

Ebbe belefutottam, normál fogyasztó esetén gondolom nincs belőle gond, így viszont, hogy lakás elosztóba hoztam a cuccot gázabb kicsit. Fél évig szívtam egy hibával, jelelnség az volt, hogy a kinti FI teljesen random lekapcsolt 3-4 hetente egyszer. Mindig akkor amikor semmi nem ment itthon csak az ups hálózat, persze ettől függetlenül bárhol lehetett volna. Már mindent próbáltam, de úgy hibákat nem találtam, véletlen jutott eszembe, hogy egy ideje ECO módban használom és nem nyúl bele az ups addig amig nem megy a hálózati fesz 243 felé azt hiszem. Felette átkapcsol. Itt jött viszont a probléma, mert balos fázisra volt kötve a konnektor amiből a szünetmentes megy. Anno mikor csináltam a ház villamosságát kérdeztem a villanyszerelőket, hogy bal, vagy jobbra tegyem a fázist? Válasz mindig az volt, hogy teljesen m1. Közben később olvastam egy ökölszabályt, hogy jobbosba tesszük bár ez nincs szabványban. Jó mondom akkor átkötök mindent jobbosba, jobb a békesség. Fogtam, áramtalanítottam a házat illetve a szünetmentes elosztóban lekapcsolgattam a megszakítókat a FI-t kivéve. Mondom megnézem a konnektorokat azért fáziscerkával, meglepetésemre volt fázis az aljzatokban. :DDD Visszamegyek ránézek a 0 vezetősínre és ott a fázis. Fogom felnyomtam a hálózatot ups visszaváltott normál hálózatra, 0 sínről eltűnt a fázis és megjelent a helyén. Meg kellett fordítanom ott is az irányt. Azóta megszűntek a random 3-4 hetes leoldások.

\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.