Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-10 12:19:08

LOGOUT.hu

Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13701) Cs1csó válasza Kolondrum (#13700) üzenetére


Cs1csó
félisten

Egy ilyenben 3-5 év után cserélni kell vagy ajánlott az akkukat. Sajnos a UPS nem olyan mint egy tévé ami ha meghal akkor cseréled és kész, itt ha akkor fekszik meg amikor jön egy áramszünet pont a funkciójának nem fog tudni eleget tenni.

(#13702) Emu válasza Cs1csó (#13699) üzenetére


Emu
őstag

Hú, köszönöm a kimerítő választ, nem gondoltam ennyi faktorból áll fel egy ilyen kütyü. Azt hittem csak bemegyek, veszek egy ilyen 700VA körülit aztán csá :)
Hangrendszer egy 80W-s Soundbar, NAS elvileg vinyóval megáll 40W-ban, TV-re az adatlapja 50-80W-t ad meg, telefontöltő meg ilyenek, az meg úgyis csak opcionális.
Router meg modem nem lenne rádugva, mert ha áramszünet van akkor nincs kapcsolat (kábelnet).

Szóval: 430+80+40+80+20(egyéb)=650W

Jókat írnak az APC-ről de erre nem adnék ki ennyi pénzt. Legranddal van tapasztalat? Kapcsolóink ilyen márkájúak, de még szünetmentesről nem hallottam.

(#13703) Cs1csó válasza Emu (#13702) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ár/érték arányban jó, márkában ennél gagyibbak, vagy még kevésbé ismertek vannak.

(#13704) Jinxb1rd


Jinxb1rd
addikt

Az a gond, hogy volt már kihívva villanyszerelő. 10k-ért megmondta, hogy nem a lakásban van a hiba benn, tehát hívjuk a Démászt. Kijöttek, kicserélték a biztosítékos kapcsolót. Tehát mr voltak kint, 10k elment és még mindig rossz.

Nem tudom innen mi a következő lépés, de az hogy most meg 20k vagy több elmenjen egy továbbra sem tökéletes megoldásra, az nem :(. Azt hittem elosztóval ez megoldható...

[ Szerkesztve ]

We are only Stardust...

(#13705) Kolondrum válasza Cs1csó (#13701) üzenetére

Az gyakran van, és megy. Azért csodálom, hogy még megy.

Jinxb1rd! Kevés áramkör, kis vezeték keresztmetszet, régi hálózat jelenségér írtad le. Egy olyan helyen ahol van rendes vezeték, réz, több áramkör ott nem rebben meg a villany mert beindul a porszívó.
Amúgy a BE700-GR nekem be van állítva, hogy X fesz alatt és felett átvált akkura. Láttam már viharban ilyet tőle, de annak az volt az oka.

[ Szerkesztve ]

(#13706) Cs1csó válasza Jinxb1rd (#13704) üzenetére


Cs1csó
félisten

+1 Kolondrum

Valami ilyesmiről van szó, igazság szerint át kellene vezetékelni a házat. A világítás általában külön ágon van aztán ha van nagy fogyasztó pl. elektromos tűzhely vagy bojler az is külön ágon és a szobákhoz is külön ág. Szar ügy.

(#13707) cinemazealot válasza Jinxb1rd (#13704) üzenetére


cinemazealot
addikt

Ha van olyan konnektorod, ami közvetlenül a betáp. főkapcsoló mellől (vagy közeléből) ered, akkor mérd meg, mekkora feszültség mérhető benne akkor, (1) amikor éppen nem megy a lakásban semmi egyéb nagy fogyasztó, és akkor, (2) amikor bekapcsolsz jó sok mindent (hütő, sütő, mosógép, lámpák, számítógép, hősugárzó, hajszárító stb.)... azért óvatosan, a lakást ne égesd le. :)

Ha az (1) mérést hétköznap napközben végzed (amikor a szomszédok nagy eséllyel nincsenek otthon) és a mérhető feszültség 230 V körüli, akkor a hálózattal alapesetben nincs gond. Ha estefelé vagy kora reggel, és szintén 230 V-ot mérsz, az egy plusz pont a hálózatnak, hiszen a szomszédok terhelése nem érződik a hálózati feszültségen. Ha este (amikor már sokan vannak otthon a szomszédoknál is) jelentősen csökken a mérhető feszültség, az azt jelenti, hogy a hálózat szar, hiszen a szomszédok áramfogyasztása a Te betápodnál jelentős feszültségesést eredményez. Ha azonban minden esetben alacsonyabb feszültséget mérsz, akkor a hálózat alapjaiban is szar, hiszen még a névleges feszültséget sem képes biztosítani (GOTO utolsó bekezdés).

Ha a (2) esetben mért feszültség az (1) esetben mérthez képes nem nagyon változik, akkor esélyes, hogy mégis a lakás vezetékezése gagyi, mert a betáptól távolabb eső fogyasztók terhelése (illetve a terhelés okozta feszültségesés) a betápnál lévő mérési pontra nincs hatással, viszont más, ugyanazon a belső vezetéken lévő fogyasztóra már igen. Ebben az esetben (és ha nem akarod a házat átvezetékezni), érdemes a betáp mellől egy dedikált vezetéket (pl. egy hosszabbító kábel személyében) szánni a számítógépnek, így azt más fogyasztó terhelése nem fogja zavarni.

Ha a (2) mérésnél a mért feszültségszint jelentősen lezuhan (vagy pl. egy napközbeni magasabb feszültségszinthez képes estefelé már jóval kevesebbet mérsz), akkor az azt jelenti, hogy a megnövekedett áramfelvétel miatt már a ház betáp. pontja előtt jelentős feszültségesés alakul ki a szolgáltató vezetékén, tehát az a vezeték biztosan szar, ez ellen nem tudsz mit tenni, csak helyi boost-olással egy AVR-képes UPS-szel.

(#13708) Kolondrum válasza Jinxb1rd (#13704) üzenetére

Valószínűleg 10 perc alatt meg lenne a diagnózis, ha olyan néz rá akit érdekel is mi a baja. Benéz az elosztóba, min jön a táp, levesz egy konnektort, kötődobozokra ránéz milyenek a kötések, sokat elárul már az elosztó milyensége is ha a teljes rendszert ugyan az csinálta.
Ezeket rendbe hozni azért nem 2 perc , nem 2 forint és nem épp probléma mentes, újra húzni, több áramkört kidobni. Nem a kisujjamból szívtam. Még az sem mind1, hogy te a trafó mellett laksz, vagy a legtávolabbi pontján és szr a ház hálózata.
A jelenségre a szünetmentes jó lehet, bár maga a tápod is olyan, hogy X-Y közti fezzel elmegy. Én inkább azért tenném elé a szünetmentest, hogy a tápot kíméljem a fesz hullámoktól.
Egyre ritkább hiba, mert egyre kevesebb az ilyen kehes hálózat. Bár ma is lehet ilyet "építeni".
Voltam olyan házban ahol a 220-217V az átlag, de laktam olyan helyen ahol 237-243V volt a norma. Egyik-másik helyen egy rossz hálózat, miegymás és porszívó ON mást okoz. Röviden: Összetett dolog.

[ Szerkesztve ]

(#13709) Jinxb1rd válasza cinemazealot (#13707) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

Ha nem megy a lakásban semmi, csak egyetlen egy lámpa, akkor is ingadozik (nem tudom ez az infó mondd-e valamit).

Mindenesetre köszönöm mindenkinek az infókat, tippeket (kolondrum, csicso82, cinemazealot).
Én személy szerint szintén arra gondoltam, hogy esetleg a lakáson belüli hálózat elavult már. De ha az, akkor csak később lesz megoldva, mert nagyobb összeg és meg kell találni hozzá a szakembert is. Addig meg remélem, hogy tényleg bírja a tápom a szitut. :)

[ Szerkesztve ]

We are only Stardust...

(#13710) Emu válasza Kolondrum (#13708) üzenetére


Emu
őstag

Nekem azt tanácsolta villanyszerelő, tegyek napelemet a házra. Így nap közben legalább megoldódik a probléma, és nem csak nálam, hanem a környező pár házban is.
(Én nem értek hozzá)

(#13711) Cs1csó válasza Emu (#13710) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ez jó ötlet, csak itt már milliós tételekről beszélünk.

(#13712) cinemazealot válasza Emu (#13710) üzenetére


cinemazealot
addikt

A napelem a rákapcsolt inverter által hálózatra tápláló (a hálózati feszültséggel pontos szinkronban működő) generátorként üzemel, ami a napelemből pillanatnyilag kivehető teljesítménynek megfelelő mértékben próbál energiát pumpálni a hálózatba. Ez úgy történik, hogy az inverter konkrétan rá van kötve a hálózatra, az energiaáramlás pedig úgy lesz hálózatba irányuló, hogy igyekszik nagyobb feszültséget beállítani a kapcsaira, amíg az áramerősség a napelemek által fedezett energiának megfelelő nem lesz. Ez a napsütés és az aktuális hálózati feszültség függvényében akár percről-percre is változhat. Így ez nem feltétlenül lesz megoldás a problémára, mert ha a hálózati feszültség alapesetben is pl. 210 V, és adott pillanatban nincs meg a napelemekből kivehető mögöttes teljesítmény, akkor az inverter nem fogja tudni azt feltolni 230 V-ra. Sőt, ha az ég tele van vonuló bárányfelhőkkel, nemhogy stabilizálni nem fogja tudni, de még meg is rángatja a hálózatot.

Ha meg a vezetékezés lakáson belül továbbra is vacak, arra a napelem sem lesz orvosság.

[ Szerkesztve ]

(#13713) Cs1csó válasza cinemazealot (#13712) üzenetére


Cs1csó
félisten

Erre szerintem ha korlátlanok az anyagi lehetőségek - és nem lehet semmit sem csinálni a bejövővel hogy stabilabb legyen akkor én valami ipari UPS-t építenék a villanyóra szekrény után és a bejövő áram már szűrve, kiegyenlítve jönne be a házba. (csak ötletelek )

[ Szerkesztve ]

(#13714) cinemazealot válasza Cs1csó (#13713) üzenetére


cinemazealot
addikt

Azért szerintem egy 3×16 A-re méretezett UPS a maga ~11 kVA teljesítményével és a hozzá való akku pakkal még fizikai kiterjedésében is ormótlan méretű lenne, nem csak papíron számokban kifejezve. :)

(#13715) Cs1csó válasza cinemazealot (#13714) üzenetére


Cs1csó
félisten

:K

Egyfajta speciális energiaközpont lenne ez már. Tényleg csak maximalistáknak.

(#13716) Emu válasza cinemazealot (#13714) üzenetére


Emu
őstag

Munkahelyen (iroda) ilyen van. Egyik szekrényben a szerver, másikban az UPS van...

(#13717) Kolondrum

A napelem drága és próbálják úgy intézni, hogy ne akard. Kicsit kb ez megy nem? Én is akartam, már nem biztos. Meg 5k-s Villányszámla mellett vicc.
Meg nem ez a megoldás.

(#13718) Emu válasza Kolondrum (#13717) üzenetére


Emu
őstag

Nekem 11.500Ft a havi áram számla, és ha jóváhagyják a pályázatomat akkor lehet EU-s támogatás mellett felugrik egy napelem a háztetőre. Onnantól megszűnik a havi áramszámla, és havi 12e Ft törlesztés mellett 11 év alatt visszafizetem a 20 év garanciás napelem rendszert. Így nyerek 9 évet.

(#13719) Kolondrum válasza Emu (#13718) üzenetére

Á hát itt az 5-6k miatt vicc, meg a kocsibeálló és a ház közé építeni kell hálózatot, további új, nagyobb beálló kell. Már ennek megteremtése is igen drága. Miért nem a háztetőre? nem bírja el. ;)

[ Szerkesztve ]

(#13720) Cs1csó válasza Kolondrum (#13717) üzenetére


Cs1csó
félisten

Na igen álom:
egy brutál szigetelt passzív - aktív ház a komplett tetőn napkollektor, a földben hőszivattyú, akár egy kis szélerőmű a hátsó kertbe etc.

Gyakorlatilag NULLA rezsis ház kihozható max a víz és az internet amiért fizetni kell még a csatornát is ki lehet váltani egy speciális automatizált házi ülepítővel aminél a szilárd részt évente egyszer kell elvitetni.

Csak ennek az egész hóbelabancnak az egyszeri költsége nem egy átlag magyar vagyoni helyzetéhez van kitalálva.

(#13721) lp4EverLaci


lp4EverLaci
csendes újonc

Hi! Leteszteltem CyberPower BU600E 600VA a gépet KB 7-8 min bírta,röpke áramszünetre pont jó.

(#13722) Cs1csó válasza lp4EverLaci (#13721) üzenetére


Cs1csó
félisten

Melyik gépet? CPU GPU? Idle módban?

Amúgy ezek erre valóak:
- az AVR funkció a feszültség szabályozásra
- a pillanatnyi áramszünetek ellen - ezek a legrosszabbak
- 3-5 percig legalább, hogy menteni tudd a dolgaidat és szabályosan leállítani a gépet

Aki ennél komolyabbat akar annak SPS SOHO bazi akkukal + aggregátor egy hordó üzemanyaggal.

(#13723) lazlo16


lazlo16
aktív tag

Sziasztok . Szünetmentes tápot keresnék .

Ok : Hideg szezon sok fűtő rendszer miatt heti 2-3x 2-3 perces áramkimaradás(és/vagy áramingadozás) , ami nem igen tesz jót az elektronikai cuccaimnak ..

Amiket ráraknék :
Asztali gép (gtx 1080 ti oc , be quet dark pro 850w platinum táp, i7 8700k proci,ssd , led világitás )
Monitor (34uc79gb)
Router

Amit ki kéne bírnia az 5-10 perces intervallum meg lehetőleg Schuko csatis legyen . Vonal védelemre nincs szűkségem mert a net közvetlen a routerből jön (lte alapű) így míg a router megy azon keresztul nem is nagyon lehet gond . Nem tudom h muködik pontosan . De olyan megoldás kéne ,hogy amikor elmegy az áram a táp kapcsoljon egyből. Keret kb 200 euro (~60 ezer).

Köszönöm előre is .

Eddig ilyesmit néztem : [link]

[ Szerkesztve ]

(#13724) Cs1csó válasza lazlo16 (#13723) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ez is jó: PowerWalker VI 1500 LCD

Egy 1500VA-es UPS elegendő a géped elméleti maximum fogyasztás monitorral router-rel együtt kb. 550W körül megáll. (a géped kb. maxon 450W-ot eszik kicsit túltoltad a tápot is egy minőségi 650W-os bőven elég lett volna )
Ezek a UPS szoftveres - USB-n keresztül - kommunikáció segítségével akár a gépedet is le tudja szabályosan állítani

(#13725) lazlo16 válasza Cs1csó (#13724) üzenetére


lazlo16
aktív tag

Azért volt ekkora táp mert míg nem volt 1080 ti oc addig 1080 volt sli-be . Az meg a jó minőségű 650w nem volt elég . Aztán végül ezért lett ez mert tényleg jó minőség le ad elég jó teljesítményt meg mindig a legújabb cuccokat rakom bele amint megjelenik így nem kell cserélgetni folyton . :))) a választ meg koszonom szépen :). Egy kérdés . A fenntartási idő 50% 5 perc az azt jelenti ha 450w eszik ami rá van kötve akkor bírja 5 percig a tápegység ? Akkor egy 1200w bírja kb 7-8 percig ?

[ Szerkesztve ]

(#13726) Cs1csó válasza lazlo16 (#13725) üzenetére


Cs1csó
félisten

SLI-ben! Huh überbrutál, és tervezed lecserélni egy 2080Ti-re (bár tény hogy most az nagyon túl van árazva)

(#13727) lazlo16 válasza Cs1csó (#13726) üzenetére


lazlo16
aktív tag

Igen az a terv . Csak meg elő rendelni is nehéz . Ezt a modellt ami nekem van ( Asus strix 1080 ti oc ) is nehéz volt beszerezni . És nem elég a 144 hz-hez :). Ha egy 2000 va tápot nézek aminek a hatásfoka 1200 w az több percig bírja fenntartani a rendszert amúgy ?

[ Szerkesztve ]

(#13728) Cs1csó válasza lazlo16 (#13727) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem elég? 4K?

(#13729) lazlo16 válasza Cs1csó (#13728) üzenetére


lazlo16
aktív tag

21:9 széles vasznu Fhd ( 2580*1080 ) Battlefield 5 ultra beállítás max 85 fps amit ki tud hajtani . 1440 p ultra beállítás nagyjából tudja 50-60 körül tartani . Szóval eddig ezeket látva nem is mertem 4k-s megjelenítő venni . 30 fps be shooter game ? Ez a 4k Redy ? :/

(#13730) Cs1csó válasza lazlo16 (#13727) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem ugyanis, ahogy nézem mindegyikben - keress rájuk - 2db 9Ah 12V-os akku van:

FSP EP 2000VA és ebben is FSP FP 2000VA

DE a PowerWalker nagyobb UPS-eibe is ilyen van [link] vagy [link]

DE amúgy simán rá lehet jönni, hogy mit tudnak: egyszerűen meg kell nézni a súlyukat ezek az ólomsav akkumulátorok kb. ugyanolyanok minden gyártónál - sőt sokan nem is gyártanak bele akkut hanem egy külső cégtől veszik ha megnézed mindegyik kb. 10 kg körüli .

A másik hogy mivel jóval nagyobb teljesítményűek nem 1500VA-esek hanem 2000VA vagy afeletti ezért gondolom maga a UPS is többet fogyaszt adott terhelés alatt tehát a te mondjuk 400-500W-odat (amit fentebb írtam az az elméleti maximum annyit ritkán vesz fel) mivel az akkuk ugyanakkorák de a kisebb teljesítményű UPS lehet tovább tudja tartani. DE 1000VA-est nem ajánlottam volna mert abban meg már lehet jóval kisebb az akku pedig akár egy olyan is elbírna a konfigoddal.

Ha komolyabb áthidalási időt szeretnél akkor nézd meg ezeknek a UPS-eknek a súlyát:
- APC Smart-UPS 1000VA LCD
- APC Smart-UPS C 1500VA LCD SmartConnect
Ezeknél mertem írni 1000VA-est is mert ez "más kávéház" elbírna a gépeddel az 1000VA-es is.
Az egyik 19kg-os a másik 24kg-os.

Vagy ha speciális igényed van a tartási időre akkor ezt lehet még ajánlani:
SPS SOHO 1000 ami nem is UPS - mivel nem tartalmaz gyárilag akkukat - csak egy inverter de ha veszel hozzá egy pár jó nagy akkut (mint írtam amit te néztél azokban 2db 9Ah-ás 12V-os akku van) 200VA a felső határ akkor mondjuk veszel mellé egy pár ilyet DataSafe 12HX80 18Ah azaz 2x18Ah-ád lesz.
és még csak 74 ezer forintnál jársz bár nincs USB-s kommunikáció DE és ez fontos: TISZTA SZINUSZKIMENETE van.

[ Szerkesztve ]

(#13731) atilla100


atilla100
tag

Sziasztok!
Vettem egy APC Back UPS BE550G-GR szünetmentes tápegységet a Synology DS 216J NAS-hoz. Most Master aljzatba csatlakoztattam az adattárolót, de szeretném a routert és a modemet is csatlakoztatni az UPS-hez. Melyik legyen a hármas közül a Master? Jól gondolom, hogy ha a NAS a Master és kikapcsolom, akkor a modem és a router és kikapcsolódna?

Köszönöm szépen a segítségeteket.

(#13732) Kolondrum válasza atilla100 (#13731) üzenetére

Attól függ mire van programozva, mert a buta kis windows appal lehet a wattot és kapcsolási időt álltani. Ezért gariztattam le anno első héten. Kiderült nem olyan okos ez ha kis wattra és időre van állítva, ez már csak ilyen info. (Hiába állítasz be egy lélektani határ alatti wattot és/vagy időt, fogadja el az app, valóságban nem így történik a kapcsolás.)

[ Szerkesztve ]

(#13733) Cs1csó válasza atilla100 (#13731) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem nagyon értem, a legfontosabb hogy egy tartós áramszünet esetén a NAS-t lekapcsolja szabályosan hiszen egy hirtelen áramszünet nem biztos, hogy jót a HDD-k számára. Egy modem vagy router esetén nem annyira releváns, hogyan áll le, ha elmegy az áram akkor kikapcsolnak és kész.

(#13734) simico


simico
aktív tag

Nemrég vettünk egy házat és a padláson eldugva találtam egy UPS-t és a képen látható dobozt ami mintha össze lenne kötve a szünetmentessel(?). Mi lehet ez a doboz? :F

(#13735) Cs1csó válasza simico (#13734) üzenetére


Cs1csó
félisten

Valami szünetmentes dolog ez is de a fordítás szerint a STÖRUNG piros lámpája hibát jelez, ha padláson volt akkor kapott hideget meleget, tuti nem mernék rákötni semmit: KUKA

Mivel ez veszélyes hulladék ezért lehetőleg ne a kukába, valami elektronikai boltban lehet átveszik, legalábbis ezt találtam.

Elektronikai hulladék leadása magánszemélyek és cégek részére

Magánszemélyek részére teljesen ingyenes a települési önkormányzatok által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvarokban és elektromos készülékeket árusító kereskedőknél. Az EU irányelv tervezetnek megfelelően biztosítani kell, hogy a forgalomba hozó illetve a gyártó díjmentesen visszavegye, hasznosítsa a termékből származó hulladékot. Egyes veszélyes hulladékok – szárazelem, fénycső, elektromos és elektronikai hulladék – áruházak, üzletek gyűjtőiben is leadhatók.

(#13736) kisninja válasza simico (#13734) üzenetére


kisninja
őstag

Szerintem meg az akkuja halott, de ha nem értesz hozzá ne babráld nézesd meg valakivel.
Hibát jelez az tuti.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#13737) Cs1csó válasza kisninja (#13736) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ki tudja meddig állt én tuti nem mernék rákötni semmit annyit nem ér az egész.

(#13738) simico válasza Cs1csó (#13735) üzenetére


simico
aktív tag

Én is valami szünetmentesre tippelek. Sajnos semmi felirat nincs a többi oldalán. Eléggé nehezen hozzáférhető helyre dugták el egy másik szünetmentessel együtt, megpróbálok majd valahogy bemászni és kivenni. Be vannak kötve, tehát valahonnan kapják az áramot és valami(k)nek adják is. Lehet, hogy a kameráknak ez adja a delejt. Valagnyi kábel megy mindenfele a padláson, szép lesz kibogozni, hogy melyik kábel honnan hova megy és mit csinál. Az egészet csak azért vettük észre, mert áramszünetnél pont otthon voltunk és meghallottuk a szünetmentes csipogását a gipszkarton fal mögül.

(#13739) Pokesz007


Pokesz007
senior tag

Sziasztok
Ilyen confighoz milyen Szünetmentes tápot ajánlotok? Régebben kérdeztem,de most megint sűrűn vannak áramszünetek. 2-3 perc is elég nekem,hogy kitudjam biztonságosan kapcsolni. Mindig itthon vagyok,mikor megy a gép. Usb csatlakozás gondolom előny. 20-35 ezer FT közt gondolom, megoldható a dolog.

♛ASUS Prime B350-Plus♛AMD Ryzen 5 1600♛G.SKILL RipjawsV (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GVGB[3000Mhz]♛2db Seagate Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM010♛Kingston HyperX Fury 120GB SATA 3 SHFS37A ♛FSP Hyper M 500W ♛Gigabyte RX 480 G1 Gaming 8GB ♛LG 29WK600 UltraWide™♛

️️Hardverapró Mindörökké️️

(#13740) fulton


fulton
addikt

Sziasztok

Vettem egy APC BAck UPS 700UI szünetmentest, ami a NAS-ra van kötve.
A kérdésem az lenne, ezeknek a szünetmenteseknek az a jó ha minél kevesebbet merül egy áramszünet alatt?
tehát érdemes úgy állítani hogy 50% nál már inkább kapcsoljon ki a szünetmentes?

(#13741) Cs1csó válasza Pokesz007 (#13739) üzenetére


Cs1csó
félisten

Legrand Keor SP 1000VA

fulton

Ezzel kapcsolatban nincs kialakult álláspont, ritkán, mondjuk félévente egy tartósabb lemerítés még akár használhat is. A félig merítés elegendő. Amúgy is ha 5-10 percen belül nem jön vissza az áram akkor huzamosabb ideig nem is fog.

(#13742) Pokesz007 válasza Cs1csó (#13741) üzenetére


Pokesz007
senior tag

Köszönöm,ezt nem ismerem,de utána nézek,miket tud :R

️️Hardverapró Mindörökké️️

(#13743) fulton válasza Cs1csó (#13741) üzenetére


fulton
addikt

köszönöm

(#13744) Tesztelo.hu


Tesztelo.hu
senior tag

Milyen UPS-t ajánlanátok, ha fontos szempont az alacsony készenléti fogyasztás? Nekem most egy Centralion Blazer 400VA-m van, és fogyasztásmérő szerint "üresben", terhelés nélkül is 22-23 Wattot eszik, amit én egy kicsit soknak tartok (aztán lehet, hogy nem az).
Nekem nagyjából ez a teljesítmény/áthidalási idő elég, inkább arra kell, hogy a pillanatnyi áramkimaradások miatt ne szálljon el a gép. Persze ha nincs nagy árkülönbség, szóba jöhet nagyobb is.

(#13745) Cs1csó válasza Tesztelo.hu (#13744) üzenetére


Cs1csó
félisten

Úgy tudom mindegyik UPS fogyaszt legalább 10-20W-ot készenlét alatt. Volt régebben erről beszélgetés de csak minimális tapasztalatról jött infó és általában jóval nagyobb UPS-ek amikről szó volt: 600-1000VA

Ahogy nézem erről az általános specifikációk között sincs adat. TALÁN annyit tudsz tenni az ügy érdekében, hogy ismertebb márka drágább minőségibb termékei között nézel körül. A minőségibb alkatrészek kisebb alapfogyasztást generálhatnak.

Az APC SMART családjának kisebb tagjainak az alapfogyasztására kíváncsi lennék, de lehet, hogy a minőségibb elektronika nem fog okozni kisebb alap fogyasztást.

[ Szerkesztve ]

(#13746) Starchm válasza Cs1csó (#13745) üzenetére


Starchm
őstag

Nem vagyok professzionális mérő, csak egy random fali dugó mérőt használtam.

APC Backups 650VA új akksival kb 7-8W-t fogyaszt készenlétben.
APC Backups 550VA ugyanaz
APC Backups 350VA ugyanaz
APC SMART-UPS 900XL /23 éves csoda / 2 18Ah-s akksival /egyik belőle lassan megdöglik / 27w-t eszik folyamatosan
APC SMART-UPS 600Xl /szintén 20 év körüli / ugyanazzal az akksival szintén ugyanannyit eszik.
Eaton 5E560i új akksival 10-11W
Random névtelen 600VA-s valahol 10-15 közt evett alapon.

Nemtudom akksi állapota számit-e valamit azért irtam oda.

Illetve korábban kérdeztem itt a kábelesdiről a régi smart ups-nél:

Ha másnak is még soros portos ups-e lenne, elvileg az összes smart ups smart signal azaz 940 0024 kábellel megy, gyakorlatilag amit én használtam kb a 98-as Powerchute támogatta utoljára ezért windowsal és linuxal is az apcupsd az ami jó.

[ Szerkesztve ]

(#13747) Kolondrum válasza Cs1csó (#13745) üzenetére

BE700-GR 8W-ot.

(#13748) Cs1csó


Cs1csó
félisten

Köszönöm Starchm-nek és Kolondrum-nak az információkat remélem másoknak is hasznos!

Starchm-nak szerintem jó a meglátása én is efelé hajlok:
- régebbi UPS-ek régebbi akkuval magasabb alapfogyasztást generálnak
- a nagyobb teljesítményű UPS nagyobb fogyasztást generálhat

Ennek tükrében Tesztelo.hu a te 400(!)VA-es (elég kicsi) UPS-ed sokat fogyaszt 10W körül meg kellene állnia - hasonló teljesítményű UPS-ekhez viszonyítva -

Tehát ha veszel egy max 600VA-es UPS-t - valami ismert márkából: APC, EATON, CyberPower, PowerWalker, FSP, SPS, Kstar - akkor valószínűleg jobb fogyasztási értékeket fogsz kapni.

[ Szerkesztve ]

(#13749) sladka_pani


sladka_pani
aktív tag

Sziasztok! /Bocs ha hosszú lesz!/
Még nem volt túl sok időm, de dolgozom rajta, hogy visszaolvassak több ezer hozzászólást, tapasztalatot, de leírom mit szeretnék és hátha tudtok segíteni. Mindenki hozzáértő véleménye érdekel! :)
Még nem volt saját szünetmentes tápegységem, csak munkahelyeken találkoztam velük és csak PC/szerver környezetben. Egyébként villanyszerelőként dolgozom immáron 10. éve. A helyzet az, hogy alig 400 fős településen lakom és eléggé rossz mostanság a villanyellátás, de pár éve is vacakolt néha, ilyenkor 1-2 napig sincs áram, és ilyenkor nincs semmi extrém időjárás vagy póznabaleset, vagy kidöntött fa, csak pl lángrakap a trafó, meg ilyen apróságok. Ha rossz az idő, akkor szinte azonnal elmegy egy kis széltől a villany. Légkábelek között nincs távtartó, hamar összecsettenik. Nem olyan rég történt, mikor bejött pár napig ez a -5 -8 fokos éjszakai hideg és egy vasárnapi nap elment az áram a faluban. 8 órát nem volt, de korán sötétedik és hamar kihűl a ház. Francia kombi cirkó gázkazánom van. 112W az elméleti maximum fogyasztása az adattábla szerint, normál állapotban pedig 77W. Nincs alternatív fűtési módszerem, csak a villanyradiátorok esetleg. 2DB. Aztán pár napjára megint nem volt villany, 1 fázis hiányzott, de mi pont azon lógunk, pechesek voltunk. 16 órán keresztül nem volt, reggelre majd megfagytunk, kint -2 fokig hűlt. Na de ennyi a panaszkodásból, betelt a pohár, vettem egy Einhell 2800W folyamatosságú benzines aggregátort és azon vagyok, hogy kiépítem a szabályos rendszert, leválasztással és a komplett házat rakom rá cakk-pakk, mindennel a nem rég felújított 12 körös, Fi-Relés lakáselosztó után. Viszont beakarom magam mégjobban biztosítani, ezért szeretnék szünetmentest is beiktatni arra az esetre, ha az áram akkor menne el, amikor nem vagyok otthon és nem tudom berántani az aggregátort.
Tehát: Olyan szünetmentest keresek, ami nem kocka jelet ad, hanem szinuszt a kazán miatt és mondjuk a legolcsóbb normálisat, nem kell semmi extrát tudjon csak a fűtést vigye el pár óráig és ehhez még 1 külön szünetmentest ami nem kell szinuszt adjon csak szintén olcsó legyen tudjak róla irányfényt működtetni - ledszalagok a főbb közlekedési útvonalakon a házban és kifelé az aggregátor házához az udvaron - összesen maximálisan 100W fogyasztással. Esetleg elbírhat még jelenleg 2db kemény 5W-ot fogyasztó Wifi-s IP kamerát ami SD kártyára menti a felvételt, de tervezek még egy 3.-at is, szóval max 15W. Esetleg még routert tenném rá ami 12W, hogy laptopról tudjunk netezni. Meg ugye csak addig kell, amíg beröffentem az aggregátort, tehát generátor kompatibilis legyen, tudjon tölteni. Benzin van, az már nem számít. Remélem értitek hogyan képzelem el.
VAGY:
Vennék egy olyan szünetmentest, ami elbírja mindezt, de csak szinuszos játszik. A fő szempont a fűtés menjen el róla addig míg dolgozok, olyankor nem kell más, ha hazaérek ne hűljön ki a lakás.
Köszönettel várok minden véleményt, építő jellegű hozzászólást és típusajánlatokat is. Max. keretet azért nem adok meg, mert nem akarok százezreket költeni rá, amennyiből minimum meglehet csinálni, ha csinált már valaki ilyet. Bekötést megoldom, de jó ha van rajta 230V dugalj.

[ Szerkesztve ]

...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...

(#13750) loloko90


loloko90
csendes tag

Sziasztok

Meloba kéne nekem egy szunetmentes táp a szervergephez , fsp t ismrem sima tapoknal de ebben a szekcioban nem vagyok ismert . Keret max 30000 ft ..

Koszi :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.