Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szögecs
csendes tag
Szasztok! A KöSzi-ről tudnátok mondani 1-2 hasznos infót (miről szól, nehézség, mihez hasonlít stb)? Ja meg akik infós szakon vannak, azoknak lehet felvenni Képregény történet kurzust?
May the Force be with you!
-
fravik
tag
válasz Szögecs #4056 üzenetére
KöSzi nekem is most lesz először, így sajna nem tudok én se mondani semmi hasznosat... a Tanár úr (Csendes Tibor) tényleg jófej!
Ha meghirdetik, akkor fel lehet venni (én még nem hallottam erről a kurzusról)!Nekem most lesznek ezek a tárgyak, hasznos infókra én is kíváncsi lennék:
- Programozás II.
- Számítógépes grafika
- Algoritmusok és adatszerkezetek I.
- Számítástudomány alapjai
- Digitális technika
(tanárok, bejárás, követelmény, vizsga...)Előre is köszi!
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
8nemesis8
veterán
Digim volt, Matijevics tartja, mint az elektrót, előadásra megéri bemenni, mert akkor nem nagyon kell tanulni, vagyis csak gyakorolni kell egy keveset.
Jó a tárgy eléggé, Karnaugh-táblá és ilyen egyszerűsítéseket tanultunk algoritmusok alapján.
Én szerettem nagyon.
Számtud, tiszta logika
ProgII nekem is most lesz, amit hallottam róla, hogy gyak nem nehéz viszont vizsga nagyon változó. Az nehéz, mert minél többet tanulsz néha, annál kevesebb a pont rá. -
fravik
tag
hát igen... a 2. félévem nem egészen úgy jött össze, ahogy szerettem volna, különböző okok miatt! így buktam prog1-ből (nem írtam kötprogit) ill. elektro-ból (még gyakon elvéreztem)... ezek a tárgyak ezekre épülnek!
viszont Adatbázisokon már túl vagyok! ahhoz csak a progalap kellett!"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
snow.man
tag
Köszi: A gyak teljesíthető (azért gyakvez választásnál figyelni kell), matlabban fogtok pötyögni. Előadás egész jó, "Csend Esti Bor" tényleg rendes és jól is magyaráz. Az anyaghoz szilárd kalk és dimat alapok kellenek, elég erősen ráépül. A vizsgára több kérdéssor van (A, B, C, stb.), ez kering a hallgatók között, érdemes őket beszerezni, ezekből szokott adni vizsgán...
Prog2: A gyak nem nehéz (sőt könnyű) egy jó gyakvezetővel. Kötprog is elég habi, kb. 2-3 órás munka, zh-k se nehezek. Előadásra be lehet járni, de még így is kérdez csomó olyat vizsgán, amit el sem mond. De szerencsére van egy (~120 db-os, nem publikus) kérdéssor, mindig abból kérdez. Kidolgozások is vannak, de egyik sem tökéletes és teljes. Igen, Alexin nagy microsoft (win, .net, stb.) fanatikus, erre figyelni kell. A vizsga sem nehéz, csak sokakat meglepnek az elődásban véletlen sem szereplő kérdések. De aki jól tájékozott (megvan neki a kérdéssor), azt nem érheti meglepetés. Bár a pontozás így is elég érdekes...
SzGraf: A gyakon oda kell figyelni minden pillanatban, hogy a kötproggal és a zh-kkal ne legyen gond. Egy kis gyakorlás sem árt otthon. De szerintem nem nehéz a gyak és még érdekes is (nekem legalábbis az volt). Az előadás elég tanulhatatlan (lehet, hogy évközben érdemes bejárni a kinyomtatott előadásanyaggal és jegyzetelni mellé, mert az elég vázlatos), tele van képpel, képletekkel, ráadásul a pontozás is egész szigorú. Persze nem egy logika szintű vizsga, nem kell megijedni, egy átlagos...
Alga1: A gyak követelményeit jócskán letolták már, mert sokan buktak, így már nem olyan nehéz. A zh-k simán megírhatóak, a kötprogokra kell jobban odafigyelni és időben elkezdeni (nem biztos, h 1-2 nap alatt kész lesz). Előadásra asszem még mindig kötelező bejárni. a vizsgára elég sok az anyag és meg is kell emészteni az algoritmusokat, de összességében korrekt és nagyon jószívűen pontoznak.
Számtud: No comment. Fonya és bonya együtt, halál. A gyak és a vizsga sem egyszerű. Bár a gyak talán még könnyebb (főleg, ha bejár és figyel is az ember), de a vizsgára sokat kell tanulni (akinek volt már logikája, az tudja, h milyen egy számtudos tárgy). Előadásra be lehet menni, de eszméletlen száraz az anyag, el lehet aludni rajta...
DigiTech: Már említették. Nem vészes...
Egyébként ti ennyire várjátok az egyetemet, hogy így kérdezősködik mindenki?
Én nem túl szívesen gondolok nyáron rá (pedig szeretem a szakot és érdekel is), de azért szívesen segítek, ha van kérdés. Csak nekem még kicsit korai így július derekán... -
DoL
csendes tag
válasz snow.man #4066 üzenetére
Sör/bor/egyéb fejében érdekelne a prog2 kérdéssor, ha megoldható
Igazából nem érdekel annyira, csak nekem kb most össze kell raknom az órarendet, mert a grafikát némileg bonyolultabb előre felvenni, és még időben le akarom rendezni. Ja, és még jogsi is kéne...
[ Szerkesztve ]
-
snow.man
tag
válasz corinne #4069 üzenetére
Asszem milliomos lehetnék sörből, ha mindenkinek azért adnám a segítséget.
Most melóhelyen vagyok (nem is igazán kellene ide írogatnom), de majd otthonról felteszem a segédanyagokat vmi fájlmegosztóra és belinkelem ide.Adatb: Nagyon fontos infós tárgy, érdemes jól és részletesen megtanulni, később sokat fog kelleni munka során. A gyak nem nehéz, sőt, majdnem könnyű. A zh-k nem vészesek, a kötprogit meg ha tehetitek, ne a access-ben írjátok. Előadás valóban unalmas, Katona nem egy kapkodó idegbeteg (mint a lassított felvétel, komolyan). A vizsga korrekt, átlagos nehézségű...
DiMat3: Gondolom még mindig Maróti tartja. Ő rendes és jól is tartja az előadást, érdemes lehet bejárni. Gyakon kicsit jobban oda kell figyelni, az anyag nem olyan egyszerű. A vizsga itt már nem olyan, mint dimat1-2-n, rendes feladatmegoldás van, nem teszt. De egy kis gyakorlással teljesíthető. Ebből is vannak vizsgafeladataim...
AlkStat: Kicsit habi a tárgy, egy kis odafigyeléssel simán szerezhető 5-ös belőle. A gyak nem vészes, a sztocha elméleti dolgait fogjátok alkalmazni gyakorlatban spss-ben. Vizsga nincs, a gyak zh-k alapján kaptok jegyet. Előadásra szerintem felesleges bejárni, csak az elméleti dolgokat mondják el, ami elég unalmas...
Akkor a héten valamikor felteszem valahova az anyagokat és belinkelem fórumra...
Más is segíthet ám a kérdésekben! -
corinne
tag
Nemtom, én Bánhelyinél voltam... amúgy nagyon gagyi tárgy, nálunk utolsó előtti órán megcsináltuk közösen azt a feladatsort, amit következő héten odaadott "tudásfelmérőnek" meg volt még egy otthon kidolgozandó esszé + a gyakon két zh (excelben kellett bohóckodni a solverrel) Szerintem az előadónál is biztos megcsinálható, de Bánhelyi tuti választás
:)
-
fravik
tag
válasz snow.man #4073 üzenetére
köszi az infokat! én is várom a progII segítséget!
egyébként, nem tudja vki véletlenül, hogy miért hírdettek meg 2féle ProgII előadást?
IB302e-1: Programozás II. (_Előadás, _Kollokvium). Alexin Zoltán Dr.
IB302e-2: Programozás II. (_Előadás, _Kollokvium). Havasi FerencUgyan abban az időpontban vannak, csak más helyen...
Illetve ProgII-ből melyik gyakvezér ajánlott / illetve ki nem?
- Bordé Sándor
- Havasi Ferenc
- Csatlós Gábor Pál
- Ambrus Péter
- Bodnár Péter"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
Arhquis
aktív tag
válasz corinne #4075 üzenetére
A prog2 az egy érdekes tárgy.
Tanulni kell ezerrel vizsgára. Minden kérdéshez írni kell kis demo példát. És akkor talán megvan a kettes.
És úgy vettem észre, nem elég a kiskérdéses anyag, felváltva érdeme tanulni az előadásanyagot, utána a kiskérdéseket, és utána újra ugyanezeket. Nekem így lett meg az 50 (kkthxbb lol XD) pontom, hogy minden kérdésre írtam választ + példát!
[ Szerkesztve ]
-
Arhquis
aktív tag
válasz snow.man #4066 üzenetére
Algánál ami nagyon fontos!
Minden héten tanulj a kiskérdésekre!
Még fontosabb, hogy cefetül tanulj a nagyZH-kra is!Horváth Gyula tanárúr az első gyakon be fog mutatni egy siker háromszöge képet. Marha jót szoktak rajta röhögni a diákok, de csak addig, míg rá nem jönnek, mennyire igaz!
Sose a kódot tanuld, az lehetetlen. Értsd, mit csinál, utána az sem baj, ha homlokegyenest másképpen írod le, ha azt csinálja, amit kell, megvan a pont.
Kötprognak AZONNAL kezdj neki. Ha nem érted, kérdezősködj, nézz utána. Ha nagyon elakadsz, szedd össze minden eddigi elért tudásod, és keresd fel Horváth Gyulát. MINDEN NAP egyszer mehetsz hozzá. Minden nap ad egy rébuszt válaszul. Legkésőbb az 5. napon ki lehet bogozni a rébuszokból a választ!!! Fontos, nem kell tőle megilyedni, nem evett még embert, csak úgy tűnik. ;)
Minél többet vársz a kötproggal, annál drágábban csinálják meg neked mások! (legutóbb halottam 25 ezres ajánlatról is!
Nagyon tudj JAVA-ul!Olvasd Horváth Gyula java programjait. Mert a második kötprog kb annyi szokott lenni, hogy fogod H.GY, egyik java progiját, 3 sort átírsz benne, és megvan a max pont. (igen, ilyenért is elkérnek 10-15 ezret XD)
Bocs ha kicsit ilyesztő voltam, vagy szájbarágós, de hiába lett könyebb a tárgy, bizony így is csak az alga 1-es emberek minimális hányadával találkoztam alga2-őn. Nagyon picin el lehet csúszni, ha a fentieket nem tartod be.
-
snow.man
tag
válasz corinne #4075 üzenetére
corinne: Gondolkozom is egy kocsma nyitásán. Az az a dolog, amibe mindig érdemes fektetni szerintem, akármennyire modernizálódunk, a kocsmában mindig lesz ember. Már csak egy jó hely meg nem kevés pénz kellene hozzá...
8nemesis8: Én nem vagyok semmi jónak elrontója...
fravik: Gondolom két helyen is megy majd az előadás egyszerre, a Kiss Árpiba nem fér be mindenki. A létszám mostanában főleg megszaparodott prog2-n, hogy kivették az előfeltételeiből SzAr-t. A gyakvezetők mind jók (tényleg!), de én Bodnárt vagy Havasit választanám.
Arhquis: Jól megijeszted itt szegény embereket. Pesszimistán is lehet nézni a dolgokat (sőt, sokszor érdemes felkészülni a legrosszabbakra), de azért ennyire nem drámai a helyzet szerintem. Prog2-n tényleg érdekes a pontozás, de ha megvannak a kérdések és tudod rájuk a választ plusz az előadásanyagot, nem lehet gond. Én 3 nap nem túl kemény tanulással ~80 körüli pontot értem el vizsgán, szal még jó jegyet is lehet szerezni. Csak tudni kell szelektálni és mindig csak a lényeget kell írni példákkal. Alga valóban időigényes, a kötprogra oda kell figyelni nagyon. Lehet, hogy még most is nagy a szórás, de régebben még nagyobb volt...
-
Arhquis
aktív tag
Jajj, bocsi mindenkitől, nem kell megijedni.
Csak azt írtam le, hogy Prog2-t igazából inkább érzem lutrinak, meg az napi lelki állapot függőnek, mintsem télleg azt a jegyet kapod, amennyit leírtál. De a lényeg az, hogy ha rendesen tanulsz, a minimum pontot tutira megadja.
Alga meg olyan más, mint az eddigi tárgyak. Más a szemlélet, több gondolkozást igényel. É rettenetesen időigényes.
De az itt lévő embereknek nem hiszem, hogy bármitől is félniük kéne, egyszerűen annyi, hogy a szemléletet kell kicsit megváltoztatni algánál. A többi már gyerekjáték.
Jah...
Ha írod a kötprogid, úgy írd, hogy kicsi legyen, tagolt, és átlátható. Sokan mondják, hogy C-ben írd mert gyorsabb, de ha ZH-n az 5 oldalas kötprogidat vágják a képedbe, hogy találd meg azt a kis rontást, bizony kellemetlen szitu lehet. Ui.: idáig úgy vettem észre, minden kötprogi megírható maxra java-ban. (még az is, amire maga Horváth tanárúr mondta, hogy nem lehet kihozni, max 14-15 pontra. De nekem sikerült ;) )
-
MrTurner
csendes tag
beállnék a sorba énis. Ha lehet linkelje valaki a prog2 anyagot, köszönöm!
-
Szögecs
csendes tag
Olyan létezik, hogy ha sok SZV-t vesz fel az ember, akkor fizetni kell minden kredit után? Mert én hallottam ilyet, de nem találtam róla semmit... Már csak azért, mert nekem van 8 kreditnyi megcsinált XA-s tárgyam, elvileg 10 kreditnyi SZV kellene fizika, matek, kémia meg tudom is én milyen SZV-kből, de nekem csak környezettudományiból van meg 2 kredit, és az ETR mégis 10-et ír. Ezek szerint az XA-sok is beszámítanak ide és megvan a min. 10 kredit és nem vehetek fel pl. fizika SZV-t?
May the Force be with you!
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Rövid leszek. Aki albérletbe szeretne menni és még nem talált magának albérlőtársat, az írjon rám. Sajna most én is ebben a csónakban evezek és egy egy fős albérletbe nem akarok menni mert az eléggé drága.Ingyenes hirdetésünket olvasták.
[ Szerkesztve ]
-
fravik
tag
válasz Szögecs #4084 üzenetére
a BSc képzésben mérnök infón 21 kreditnyi SZV-s, XA-s kurzus vehető fel...(7 félévre)
ha ezeken felül veszel, fizetned kell, kreditenként x Ft-ot!
én legalábbis így tudom... javítsatok ki, ha tévednék!"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
csodálom, hogy még nincsenek (legalábbis sokan biztos nem) leendő elsősök... mégiscsak ma derülnek ki a ponthatárok, nem?!
a felvi forum is kong az ürességtől..."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
válasz 8nemesis8 #4090 üzenetére
teljesen igazad van... nem a bejutás a nehéz! info szakokra ez pláne igaz! teljesíteni a követelményeket és tanterv szerint haladni, na az egy nagy kihívás és nagy feladat, szerintem (majdnem) mindenkinek...
-
fravik
tag
CsendEstiBor...
(aki nem ismerné, Csendes Tibor tanszékvezető egyetemi tanár a Számítógépes Optimalizálás Tanszéken, oktatott tárgyai: Optimalizálás alkalmazásai, Közelítő és szimbolikus számítások (KöSzi), Számítógépes statisztika)
...ír az SZTE-TTIK felvételi pontszámok várható alakulásáról!
-
fravik
tag
256 a ponthatár mérnök infóra!!
[ Szerkesztve ]
-
corinne
tag
Azt el tudja valaki magyarázni nekem, hogy mért van néhol magasabb ponthatár költségtérítésesre, mint államilag támogatottra? Lehet, hogy nem látom a rendszer lényegét
:)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest