Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
válasz Gergello #3149 üzenetére
[link]
Részletes leírás a szakosodásról
A 4. oldalon a kettes pont fejtegeti a tanári irányba való szakosodást is.1. pont: Vannak olyan tantervek, amelyekben legendő felvehető szakmai tárgy van bennük ahhoz, hogy a kötelező tartalmakat és a diplomáért elvárt kreditmennyiséget (jellemzően 180, 210, vagy 240) szakirány választás nélkül is teljesíteni lehet.
[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
Arhquis
aktív tag
válasz corinne #3152 üzenetére
Én úgy tudom mindenképpen választani kell. Ha nem tanárira akarsz menni, akkor is válaszd a nem tanárit. Én legalábbis így vettem ki anno a szabályzatból.
Default meg sztem ahogy mondjátok, nem igazán létezik. Bár ennek jobban utána kéne nézni. Az a baj, hogy erről én nem sok tájékoztatást találtam, de mivel nem akartam tanár lenni, ezért mentem nem tanárira, és slussz.
Szerk: Jah, ha nem választottál még semmit, akkor nem vagy még sehol. Nem ajánl a rendszer semmit. Itt PTI-n nem hiszem, hogy nagy különbség van default meg nem tanári között. Ez főleg akkor fontos, ha tanár akarsz lenni, vagy más szakon vagy, pl biosz. Mert ott van vagy 6-8 szakirány, és mind más.
Nálunk a tanárin egy csomó tanár előképzést kell tenni, hogy MSC-n mehess tovább, és legyen kellő előfeltételed.
[ Szerkesztve ]
-
Frenky89
addikt
Mi a szösz van már megint inf-el!?
Could not chdir to home directory /home/hxxxxxx: No such file or directory
trying to create local folder /home/hxxxxxx: Permission denied -
corinne
tag
válasz Gergello #3160 üzenetére
Nem, de mivel ha odamész az Ügyintézés/Jelentkezés szakosodásra menüpontra, akkor: A kiválasztott képzés: IPI-B_N, Programtervező informatikus BSc_N
ami szerintem egyenértékű a választható: PIK IPI-B_N Nem tanári szakirány-nyal. Mégegyszer mondom: szerintem.[ Szerkesztve ]
:)
-
elnofx
tag
Üdv!
Makaó játék megvalósításában tudna nekem valaki segíteni? (prog1-java) Mert eléggé el vagyok veszve vele, ha valaki csak elindítana az is rendkívül jó lenne privátban írjatok pls!
köszi! -
Frenky89
addikt
válasz corinne #3152 üzenetére
Ahogy nézem PTI-re kb ez vonatkozik/vonatkozott:
"1. Mi történik azzal, aki nem választ szakirányt, vagy specializációt?
A szakos tantervétől függ.
Kis számban, de vannak olyan tantervek, amelyek úgy vannak felépítve, hogy elegendő
felvehető szakmai tárgy van bennük ahhoz, hogy a kötelező tartalmakat és a diplomáért
elvárt kreditmennyiséget (jellemzően 180, 210, vagy 240) szakirány választás nélkül is
teljesíteni lehet. Amit a tanterv megenged, azt szabad is."..., mert PTI-n össze lehet szedni simán a 180-at.
Amúgy, ha jól értelmezem, akkor ez a szakosodás arra jó, hogy az alap kreditjeidet felturbózd azzal, hogy specializálódsz=szakosodsz, tehát plusz kredit, hogy "könnyebben" meglegyen az elvárt mennyiség.
Másrészről meg a default, az a szakod alaptanterve, nem?
-
Frenky89
addikt
Nah, én is ezt akartam, csak nem tudom kifejezni magam.
-
8nemesis8
veterán
Látom meg szakosodás téma. Korábban még az osztatlan rendszerben sokkal több szakirány volt. Szerintetek ezek megszűntek? Vagy majd Msc-n lehet majd talán választani.
Mert pl nekem MI-n csak GAMF meg SZEGEDI modul van. Igazából egyik sem nagyon ad szakirányt. Ezért gondolom később lehet.
Esetleg valaki tud valami konkrétabbat?
-
Frenky89
addikt
Attól, hogy nem származtatok egy osztályt, se a másikból és nem használok interface-t, attól ugye még lehet objektumorientált a (köt.)progom?
[OFF]Nincs itt valaki pro kártyajátékos?
Makaóban, ha a játékosok felszedték a pakli összes kártyáját és még senki se nyert, akkor mi van? Új pakli, vagy vége a játéknak? Egyáltalán a Makaót, hány pakli kártyával játsszák?[/OFF]
-
DarkByte
addikt
válasz Frenky89 #3170 üzenetére
Miért ne lehetne? Java -ban ahhoz hogy egyáltalán programot tudj indítani kell egy osztály amiben van egy main függvény (ami mondjuk statikus de ettől még egy osztály része). Itt sem használsz sem öröklődést sem pedig inteface -eket mégis objektumorientált a program. Vagy csak nem értem a kérdést?
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz Frenky89 #3172 üzenetére
Objektum orientált jellemzők ahogyan többnyire emlegetik őket:
- Egységbezárás ("Minden objektum egy nagy fekete doboz amiről csak azt tudjuk milyen funkciói vannak, milyen bementre mit állít elő, de hogy hogyan azt nem"; adattagokat és a rajtuk végezhető eljárásokat zárja össze)
- Öröklődés (származtatás, interfészek)
- Polimorfizmus (objektumok kicserélhetőek, közös ős interfész alapján hasonlóan használhatóak; késői kötés, virtuális metódus tábla, miegymás )Ha ezek közül bármi jellemzi biztosan OOP. De valszeg ezeket felesleges volt felsorolnom mert már a könyöködön jön ki.
-
Arhquis
aktív tag
válasz Frenky89 #3174 üzenetére
A megfelelő részek legyenek szétszedve osztályokra.
Ahol lehet, használj objektumot.
Amit nem kell másnak piszkálni, az mind legyen private.
Amit használni akarsz kívülről, az legyen public. De a legjobb, ha getter/settert használsz.Pl ha a kártyajátéknál tartunk, minden kártyalap lehet külön egy objektum. Amiknek vannak tulajdonságai, pl szín, érték.
Van gettere, hogy lekérhesd a színt, számot.
Emellé csinálhatsz egy játékos osztályt is.
Ennek van egy saját paklija, amiben az aktuális lapjait tartalmazza.
Meg lehet egy húz, dob public metódusa, amivel vezérled a játékost.Kb valahogy így néz ki egy korrekt prog1-es kötprog. Ennél jobban sem nagyon kell szétszabdalni, mert akkor meg áteshetsz a ló túloldalára.
Ha kell még help, mailben megtalálsz.
[ Szerkesztve ]
-
corinne
tag
Hogy lehet ubira működő awk-t varázsolni?
:)
-
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Tudnátok életjátékban segíteni?
Nem igazán tudom, hogyan kéne megcsinálnom, hogy mennyenek a nyulak például!
A lényeg, ha a sakktábla szerű pályán meglát egy fűvet akkor azt fogja célba venni.
Vagyis elképzelni nem tudom. Aki tudsz légyszives segítsen! -
Arhquis
aktív tag
válasz 8nemesis8 #3179 üzenetére
Küld el mailben a specifikációt, mert teljesen nem jön le, mire is gondolsz.
De pl egy megoldás, hogy egy tömbben tárolod a füvek xy koordinátáit, és leellenőrzöd, melyik van a legközelebb. ( nyuszixy-füxy ) és akkor ha megvan a legközelebbi, már ha az kell, akkor egyszerűen a nyuszi koordinátáit megnöveled. Amíg tud, menjen X fele. Ha elérte, akkor menjen y fele, és voila.
-
DarkByte
addikt
válasz corinne #3177 üzenetére
Így:
sudo apt-get install awk
Nálam erre azt írja hogy az awk egy virtuális csomag mivel többfajta awk implementáció is van; felajánlj több fajtát, ezek közül kell választanod. Én most kísérlet képpen feltettem a gawk -ot, neked lehet nem ez kell, ki kell próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
corinne
tag
-
ALI_G
veterán
Keresek olyan embert aki ismeri a google web toolkit-et.
-
Gergello
addikt
Holnapi Osztényi csoport miből ír zh-t? Most van beadva zh? Úgy emlékszem mintha lenne egy statisztikás bent.
-
PowerBuldog
veterán
ActionScript programozásban jártas valaki? Adobe Flash-ben kéne egy programot írni nekem ASAP! Multimédiára kéne játék. (Persze nem karitatív jelleggel, jutalmaznám is.)
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
snow.man
tag
[ Szerkesztve ]
-
csjoe
csendes tag
Hello!
Vizsgaidőszak után egy kis laza nyaralás?
Bővebb infoért katt ideJó tanulást!
-
8nemesis8
veterán
Prog1 2.zh-hoz egyéb feladatot tudtok ,mint ami a ttikinfon van fent?
-
Lollita
csendes tag
hálózatokból akkor hogy is van ez, hogy kell kidolgozni tételt / definíciót, de ugye nincs annyi, ahány ember. aki kimarad azzal mi lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest