Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frenky89
addikt
válasz
quailstorm #12758 üzenetére
A tanrendi keresősnél jobb nem is lesz csak a megrajzolt "hálóterv".
-
zenwalk
senior tag
válasz
quailstorm #12755 üzenetére
Hol tudom megnézni, hogy egy kurzus minek az előfeltétele, vagy hogy egy kurzusnak milyen előfeltételei vannak?
-
Gergello
addikt
válasz
quailstorm #12755 üzenetére
Hirtelen ránézésére hwsw +bonya látok változást. Kösz.
-
quailstorm
félisten
válasz
Gergello #12754 üzenetére
Én ezt láttam eddig, de én mérnökinfós vagyok. Sokat nem változott.
-
Gergello
addikt
válasz
quailstorm #12753 üzenetére
Pff. Csak meg kell keresnem azt az ágrajzot.
-
Gergello
addikt
válasz
Frenky89 #12751 üzenetére
Remélem igen, különben maradék esély / értelem is oda a folytatásra.
Most levelezőre jelentkeztem, még maradt 1 állami félévem. Ha elfogadják az eddig teljesítetteket, akkor ott folytatom, ahol már többször elakadtam: logika, fonya. Ha nem fogadják el, akkor tul. mindegy, újra már nem kezdem, annyira nem érdekel.Nem emlékszem már milyen tárgy van még őszi félévben, ami nincs meg:
logika
fonya
grafEzek ősziek, igaz ?
A többi már vagy megvan vagy ezek miatt nem férek hozzájuk. -
miroon
aktív tag
válasz
Mr. Csonti #12746 üzenetére
-
Mr. Csonti
tag
Sziasztok!
Első éves nappali tagozatos mérnökinformatikus vagyok az SZTE-n és olyasmit hallotta hogy van mód ingyenes Windows beszerzésére, vagy ha nem is ingyen, de elég nagy diák kedvezményt kapunk rá. Érdeklődnék, hogy ez igaz-e és ha igaz hol lelem ezt/ezeket a linkeket?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
Csongi -
Killing
addikt
válasz
david199801 #12743 üzenetére
-
miroon
aktív tag
válasz
david199801 #12743 üzenetére
Ez elég relatív kérdés....
-
david199801
tag
Hali!
Azt szeretném megkérdezni hogy a Gazdaságinformatikus szak mennyire nehéz? -
pvt.peter
őstag
válasz
quailstorm #12740 üzenetére
Hálistennek engem már nem érint
-
pvt.peter
őstag
válasz
quailstorm #12735 üzenetére
Ez sztem inkább az ottani üzemeltetés sara.
Én nem igazán tudok rosszat mondani a Neptunról (ELTE).
Az tény, hogy ugyanúgy rogyadozott a Neptun a vizsga/tárgyfelvétel alatt, mint anno az ETR Szegeden.
-
gabro0
őstag
válasz
quailstorm #12736 üzenetére
Pfff hát ez nagyon gáz. Már az ETR-től is kivagyunk néhányan, de ez még rosszab
Pl. elég idegesítő, hogy vizsgajelentkezésnél úgy kell keresgélni melyik óra mikor van, mert ugye kurzuskód szerint vannak. 1 után 10 jön, 11, 12.. tizenakárhány, majd 2, 3... Szóval értékelem, megpróbálták. Nem sikerült. Ez se, nemhogy naptár szerint legyen sorba.
-
Frenky89
addikt
válasz
quailstorm #12735 üzenetére
Érdekes lesz. Nekem nem volt még szerencsém hozzá, még csak ismerősön keresztül sem. Most meg már csak a "másik oldalról" közelítem a témát, szóval talán fájdalommentesebb lesz. A hallgatókkal meg együtt érzek.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
Frenky89 #12734 üzenetére
A Neptun
Nem
Működik.Értem?
Nem a rendszer fog változni, nem lesz hol jelentkezni. BME-n Augusztusban a tárgyakat nem tudták felvenni napokig. Aztán meg már hiába.
Unokatesómmal az volt, hogy első két percben gyorsan felvett egy-két tárgyat. Aztán beültünk kocsiba elmentünk a faluba a dolgunkat csinálni. Kb estére újra döcögött a Neptun, addig unavailable.
Egyébként meg lesz error, meg bug, meg errorosbugoserror. A maradék időben amikor tényleg működik, na akkor tempózni kell. El vagyunk mi kényeztetve ezzel az ETR-rel, el se hiszed mennyire.
-
Frenky89
addikt
válasz
quailstorm #12731 üzenetére
Offisöl: [link]
"A Neptun rendszer bevezetése miatt a tanulmányi rendszer teljes üzemszünete szükséges. Ezidő alatt kizárólag a Coospace üzemel, valamint a jogviszonyigazolás és egyéb halaszthatatlan ügyek intézése is csak elektronikus támogatás nélküli ideiglenes eljárásrenddel tudnak megvalósulni."
Április 7-én kikapcs, majd 26-án már a Neptun fog fényeskedni nekünk.
Amúgy ezt a versenyzést nem értem.
1.) Tárgyfelvétel: aki normálisan halad az rangsorossal kényelmesen be tud kerülni oda ahova akar. Aki csúszik az így járt...
2.) Vizsgajelentkezés: van ilyen, hogy vizsgaidőpontért három laptoppal, a családot is harcba állítva kell várni? hol? miért? TTIK-n max. olyat láttam, hogy UV-nak az UV-jára vadásznak bizonyos rétegek, akik képtelenek megemberelni magukat és legalább második nekifutásra levizsgázni. -
quailstorm
félisten
válasz
gabro0 #12732 üzenetére
Kettes link volt érdekes.
Hát remek. Még beiratkozás előtt mondta nekem a Lajos hogy váltani kéne, de nem bírják a gépek meg amúgy sincs kedvük, de akkor csak el kell baszni ezt is. Én azt hittem sikerült megúszni ha már ennyit késett.
BME-s haverom és Pannonos unokatesóm alapján tudom mire számítsak. -
gabro0
őstag
válasz
quailstorm #12731 üzenetére
-
Frenky89
addikt
Készüljetek! Az áprilisi három hetes ETR leállás után jön a Neptun.
-
miroon
aktív tag
válasz
EszesNorbi #12727 üzenetére
Igen, eléggé "easy", feleletválasztós vizsga van a gépeknél a TIK-ben, ugyanazok a kérdések vannak minden vizsgán és minden évben, órára meg tényleg nem kell bejárni. Ha jól emlékszem én ezt olvastam el annó rá.
-
EszesNorbi
tag
Na akkor a menedzsment alapismeretekre azt mondjátok hogy "easy" ? Olvastam, hogy be sem kell járni, mert a vizsga mindig ugyanaz és simán elvégezhető, ún. potyakredit, ugye, mert akkor felveszem
A szervezetit meg ősszel hirdetik, azt meg majd 3. szemeszterben.
-
quailstorm
félisten
válasz
EszesNorbi #12725 üzenetére
Nem kell jelentkezni.
Második félévtől jár, ha olyan az átlagod, automatikusan. A felvételinél megadott számlára, 5 hónapon keresztül.Összegváltoztatást mindig következő félév második hónapjában hajtanak végre.
-
EszesNorbi
tag
Sziasztok, tanulmányi ösztöndíjról mit tudtok? Mikortól szokott járni, illetve hogyan kell jelentkezni ?
-
mirage_8
újonc
Kedves SZTE Infosok! En egy szegedi "progtervmatos" oregdiak vagyok (2004-ben vegeztem), jelenleg Nemetorszagban vagyok vallalkozo: java fejleszto, architekt, majusban talan scrum master is leszek... Keresek tavmunkara olyan embereket, akik nyitottak a tanulasra, es elboldogulnak a javaval es egy-ket frameworkkel (pl. Spring vagy CDI, JPA).
Arrol van ugyanis szo, hogy dolgoztam egy fickonak, keszitettem nekik egy kis webes alkalmazast (amit ok nagyvonaluan portalnak hivnak), es a tovabbfejleszteshez es karbantartashoz szivesen atadnam valakinek a munkat (de az otthoni ismeroseim szerint eselytelen hogy talalok valakit).
Szamlat kell kapnom a kifizetesekrol, annak idejen en is vallalkozo voltam az Egyetem mellett, gondolom, manapsag is el lehet ezt konnyen intezni.
Tapasztalatoktol fuggoen 10-25€-t fogok fizetni, ha talalok valakit. Ha jol megy a feladatmegoldas, lehet, hogy lesz tobb munka is.
Ha sokan jelentkeztek (>= 3), akkor meg eloturok egy "folveteli" feladatot is regebbrol, mert most meg attol fugg, hogy mennyi munkat kapunk, hogy milyen minosegben sikerul az elso nehany feladatot teljesiteni.Hosszabb tavon meg nem banom, ha a mostani partner ceg tovabb ajanl a baratainak, es magyar fejlesztokbol tudok egy kis csapatot kovacsolni.
Offtopik: az Egyetemen az automatakat es a logikat "szerettem", azaz hasznosnak tarottam, ezeken kivul szinte mindent elfelejtettem. Viszont amikor kikerultem az Egyetemrol, az akkori tudasszintemet 0-nak ertekelem. Nagyon hianyoltam a sokkal erosebb gyakorlati kepzest. Mindent a munkahelyeimen tanultam meg... Persze az meg egy mas vilag volt, azota tuti minden jobb lett.
Tehat itt az alkalom, ha ugy erzed, hogy van benned vagy (igazi) problemak megoldasara, irj egy privat uzenetet (ha lehet ezen a forumon olyat, mint kiderult, meg az egyetemi email-cimemmel voltam itt regisztralva... :-) )
-
quailstorm
félisten
válasz
EszesNorbi #12722 üzenetére
Az a szerencséd, hogy neked már van videó. Nekem még nem volt, Műszaki matekot el se hiszem hogy elsőre letettem. Gyak épphogy kettes, szóbeli HÁRMAS.
Kalk2 szerintem könnyebb lesz, de számíts rá hogy keményen kell tolni, hogy órán ha lemaradsz ígyjártál, meg ne vállalj be plusz tárgyat.Kalk1-hez ugye van tankönyv és példatár is. Kalk2-höz már csak példatár, meg a videók max...
Szóbelihez is neked kell összekukázni az anyagot, ajánlott irodalom meg könyvtár azért van. Net nem sokat segít, bár én felkalózkodtam egy könyvet. Nyilván azt ide nem linkelem. -
EszesNorbi
tag
válasz
quailstorm #12712 üzenetére
Hááát.. Kicsit elcsesztem az elejét a Kalk I.-nek sosem voltam az a nagy matekos.. Sem az a jó tanuló.. Új volt nekem ez az egész, és ha az első Kalk I. kisdogát nem csesztem volna el akkor már meglenne a megajánlott, ami nem feltétlen jó, mert akkor nem tanulnék most rá, tervezek nyáron előre tanulni videók és könyv alapján a Kalk II-re, hogy ott ne legyen ilyen hiba. Sokat tanultam tanulásból is ebben a vizsgaidőszakban, úgyhogy legközelebb hamarabb ráhasalok az aktív tanulásra, mert amit művelek már 2 hónapja, rám se lehet ismerni
-
quailstorm
félisten
-
skoda12
aktív tag
válasz
quailstorm #12715 üzenetére
Köszi. Mondjuk én matek szakon vagyok, itt úgy láttam belsős tanárok tartják a speckollt is. Valószínűleg rá fogok kérdezni a TO-n is, állandó csata megy a kreditekért ...
-
quailstorm
félisten
válasz
skoda12 #12714 üzenetére
Fogalmam sincs mit lehet igényelni.
Leadtam a TG-t, belerángattak a hülyeségbe, két Speckoll lett, majd bele döglöttem. Harmadik félévre nem kellet volna.Mivel nappalis vagyok simán választottam két speckollt a listából, az IntelligensUI-t, amit EPAM-osok tartottak, meg az Univerzális Windows fejlesztést.
Nagyon amatőr vagyok, örülök hogy lett valami.
Nagyon nem ingyenkredit kategória. Szakmai fejlődés meg világkép-bővítés.
Elvileg abban más, hogy külsősök tartják.
-
skoda12
aktív tag
válasz
quailstorm #12712 üzenetére
Amúgy a speckoll miben más egy sima köt.vál. tárgyhoz viszonyítva? Néha látok a faliújságon speckoll jelentkezési lehetőséget és elég érdekes témák szoktak lenni, de csak nappalisoknak hirdetik. Lehet igényelni tanárnál, hogy milyen témakört hirdessen speckollként vagy random, hogy mikor kinek milyen kedve van, olyan témát hirdet?
Nálunk levelezőn kevés a kredit és speckoll ott van lehetőségként 3 kreditért az ETR-ben, csak nem hirdetik meg. Gondoltam pusholnám a témát a TO-n, ha lehetne. -
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Kurzusfelvételi kérelemről tudtok valamit? Moduloban azt irja, hogy csak február 20-tól lesz aktív, de már február 6-n elkezdődik a szorgalmi időszak. -
quailstorm
félisten
válasz
EszesNorbi #12707 üzenetére
"Kalk. II.-nél ezt nem fogom eltolni az tuti"
Díjazom az önbizalmatNem lett meg a megajánlott Kalk1-ből?
Ó, látom ez itt nehéz. Megajánlott ketteshez elég az érettségis (emelt) tudás. Az integrálások amik a vizsgán vannak, azok már sokkal szebbek, azt tanulni kell.
Uhh, Csanád meghalt? Részvétem. Ne már. Pont idén volt Algám, meg ő felelt a speckollomért is. Félév elején még vígan szaladgált.
-
azbest
félisten
Tegnap láttam csomó bölcsészlányt miniszoknyában, nylonharisnyában és magassarkúban. Lehet nektek is így kéne próbálkozni az ötösért
Lehet sikerrel járnátok.... megadnák az ötöst, csak soha többé ne lássanak annyi szőrös lábú informatikus fiút -
gabro0
őstag
válasz
EszesNorbi #12707 üzenetére
Egy lehetőséget én is ellőttem már kalkulusból
Nem egyszerű, az biztos. Nagyon remélem, hogy holnap meglesz a dimat és akkor már csak a kalkulus marad.
vérfolt (alias miroon
): Köszi, jó tudni! Azért gondoltam így, mert nem igazán reklámozzák a lehetőségeket, bár igazán megtehetnék.
-
miroon
aktív tag
válasz
EszesNorbi #12708 üzenetére
Nyugi, azért itt is vannak olyan tanárok akiknek jobb ha nem írsz e-mailt ha nem sikerül a vizsgád
De persze, nagyon ritkák, és többnyire jófejek,csak hát vannak követelmények amit érthető okokból el is várnak keményen.
-
EszesNorbi
tag
válasz
miroon #12706 üzenetére
Adom! Én még csak a pontszámot kérdeztem meg Számítógép Architektúránál és egyből válaszoltak. Amúgy meg pont ma írtam Németh Zoltán tanár úrnak, hogy be van telve a jövő heti időpont és 5 perccel később írta, hogy próbáljam meg most, és ár növelte is a létszámot, szerintem meg aki nem mer az nem nyer! Jó fejek ezek a tanárok, le vagyok döbbenve milyen olajozottan és jól megy minden itt Szegeden.. Szóval csak tanulni kell!
-
EszesNorbi
tag
válasz
gabro0 #12705 üzenetére
Elhiszem :/ Nekem a dimat megajánlott ötös lett. Csak a Kalkulus van hátra, de maradt is :/ Elég gyorsan kijavították, már aznap este meg volt az eredmény. Valami nem adta ki elég kemény egy teszt lap volt, de ahogy láttam Szabó Tamásnál is meg Németh Z.-nél is a december elejei vizsgák könnyebbek voltak, úgyhogy Kalk. II.-nél ezt nem fogom eltolni az tuti! Rá kell még feküdnöm egy kicsit, egy hét egy füzet, ma vettem meg a következőt, jó kis Kalk. I.-mák a 8. füzetet kezdem meg. De nembaj! Így tanulom meg
A JÓ életbe
-
gabro0
őstag
válasz
EszesNorbi #12704 üzenetére
Fuh, elég szrul :/ Eltoltam egy héttel. Inkább megcsinálom a dimatot most csütörtökön, az sincs még meg. Meg azt már egyszer megtanultam gyakra
Ugye két részes a vizsga és csak akkor sikeres, ha mindkét rész megvan. Nagyon hiányolom, hogy nem írják be az ETR-be melyik részen hány pontot ért el a hallgató. Az hab a tortán, hogy megnézni se lehet (legalábbis nem tudok róla).
Meg a kalkulus tételes rész elég gáz. Bent voltam előadásokon, de pont beszéltem barátommal, hogy igen ezt mi már tanultuk [az éppen tárgyalt részt],viszont ha most hallanánk először biztosan nem értenénk egy kukkot se az egészből olyan érthetetlenül magyaráz a tanár.
-
zenwalk
senior tag
válasz
EszesNorbi #12700 üzenetére
Szabadon választhatók közül :
Nekem a borturizmus nagyon tetszett, szerintem minden félévben felveszem. Bár fizetős és elvesz egy hétvégét, de elég jó borokat kóstoltunk és olyan volt a hangulat mint egy osztálykiránduláson + mindenkinek 5-ös, az átlagomat is felhúzzaEgyébként szakmai nyelvet nem akarsz felvenni? Azt hiszem az is pár kredit és úgy meg is lenne a 30+
Alternativ energiaforrások vizsgája pedig attól függ, hogy az órák hány %-án veszel részt. 50%-tól csinálhatod a netes tesztet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen routert?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Freemail
- Dell notebook topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest