Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Laca73 #48850 üzenetére
Semmit. Az előbb leírtad a megoldást. Ha szakad, lassú a háló, akkor nem lesz jó a torrent se. De akkor hogy lehet a speedtest jó? Vagy amikor van, akkor jó a sebesség?
Ha mégis passzívban vagy, akkor :
Aktív módhoz kell egy kintről elérhető port a torrent kliensed felé. Ez helyből nem biztonságos, de másképp nem megy. Be kell engedned egy tetszőleges portot a routereden arra gépre, amin a torrentkliens fut, és abban is megadni, hogy azon hallgatózzon.
A gépnek, amire megy a cucc, érdemes fix IP címen lennie. Na itt szokott lenni olyan gond, hogy egyszer be van lőve az aktív mód, és nem fix IP-s a gép, tehát amíg ugyanazon a címen van, addig megy, aztán amikor más címet kap egyszer a routertől, akkor már nem, és az a jelenség, hogy belassul.
Az 1. megoldást (uPnP) ne használd, mert az egy biztonsági nagykapu, az tiltani kell a routeren. -
-
elder troll
őstag
válasz
Laca73 #48443 üzenetére
Ilyenek vannak pluszban:
FM1:
A75 lap (usb 3, sata 3)
A6-3670K processzor 9 centis toronyhűtéssel (freezer 64 cserélt ventivel)
2x2 GB vagy 2x4 GB DDR3
60 GB ssd a rendszernek, 500 GB hdd a többinek
acer matx ház
Delta tápegység (300W 80+ bronze)
13000,- (4gb ram esetén)
15000,- (8GB ram esetén)
DVI-HDMI átalakítóval tudtommal a hang is megy a kijelzőbe (max 1080p)HP sff intel 6. gen
i5-6500 processzor
2x4 GB DDR4
256 GB m2 nvme ssd
hdd kerethez megvannak a csavarok
80+ platinum tápegység
ODD is van elvileg, de ilyen pörgő-forgó izét elvből nem használok
30000,-
DP-HDMI átalakítóval megy a kép és a hang is (4K 60Hz-et nem tud átalakítóval).AM4:
Gigabyte B450M-S2H
Ryzen 3 2200G gyári hűtővel
2x8GB DDR4 3000 MHz cl16 (aegis)
128GB m2 sata ssd (felárért van "új" 512 GB-os m2 nvme is)
500GB hdd
esztétikus chieftec matx ház (itt-ott festék lekopott, alkoholos filccel el lehet rejteni)
FSP 350W tápegység cserélt Be Quiet ventilátorral
50000,-
HDMI van az alaplapon, 4K 60Hz-et kezeli Freesync / VRR mellett is.
HDD nélkül gyakorlatilag néma a gép, úgy szabályoztam a cpu hűtés fordulatszámát, hogy 65 fokig kussol (talán 20%) és max terhelés alatt (prime 95) sem megy 80 fok fölé. -
-
elder troll
őstag
válasz
Laca73 #47328 üzenetére
Van egy ilyenem szürkében, 4x töltöttem fel az elmúlt 1 évben, hogy az akku ne degradálódjon, gyakorlatilag zsír új. 10+ órás akkuidő, teljesen néma (passzív), 512GB nvme ssd, 8gb ram, stb. ~ 2év garancia van még rá, dobozos, számlás, stb. Akcióban vettem, 2 percig lehetett kifogni jó áron, nekem sikerült. Tartalomfogyasztásra bőven megteszi, 4K 60Hz-et támogatja HDMI-n, viszont a 4K 60 fps youtube videók el-eldobnak pár frame-t, de alapvetően 1080p ips kijelző miatt nem lehet probléma. Nem egy atomerőmű, szóval nem ezen kell videókat vágni, de netezni és office-ra tökéletes célszerszám. Win10 és Win11 pro is telepíthető rá, vettem windows-t rá. Részben alu burkolat (talán csak az alja nem).
-
válasz
Laca73 #47328 üzenetére
Használt üzletit (HP Elitebook, Lenovo Thinkpad, Dell Latitude). 8GB, de inkább több RAM, SSD, lehetőleg négymagos proci, de ha ezek megvannak, akkor amelyik tetszik. Konzumer gépekkel gyakrabban van macera, és rosszabb az alkatrészellátásuk is. Elég sok helyen tudsz venni számlával is, ha olyan kell.
-
-
-
-
-
-
válasz
Laca73 #42416 üzenetére
Alaplap nem tudom, de RAM nem vészes, és 4GB nem elég egy Windows alá (fapad Linuxnak igen). 8GB RAM + SSD mostanában a minimum, a proci nem olyan fontos. Alaplap, mivel a proci forrasztott, procival együtt jön. 8GB-al amúgy gyorsabb lenne. Van kölcsön 4GB modulom, ha kell.
Ebay-en nézz utána, mibe kerül. (Megnéztem, elég drága , és a 25 ezer körüliek N3070-nel vannak szerelve...) -
-
-
elder troll
őstag
válasz
Laca73 #42410 üzenetére
Ha írsz egy processzor típust, akkor könnyebb válaszolni, de gyors guglizással i3-5005U processzorral szerelt verziót találtam, amire FCBGA1168 ír a gyártó honlapja. Ez forrasztást jelent, ami értelemszerűen nem cserélhető.
Ettől függetlenül az ssd cserét nagyon meghálálja. -
válasz
Laca73 #36612 üzenetére
Mind a kettő jó. Routerrel több lehetőséged van (meg olcsóbban is megúszható), de több tudás is kell a beállításához (pláne ha tényleg valami rendes jelfelhőt akarsz, akkor azért nem árt az OpenWrt, vagy DD-WRT).
A jelerősítő meg nem sok mindent igényel, bedugod, megmutatod neki valahogyan a wifidet, és működik. -
-
siti
őstag
válasz
Laca73 #32996 üzenetére
tegyük hozzá, hogy nálunk nem folyik a csapból, mert ami fröcsögés megy politika meg soros párhuzamos kapcsolások révén, nincs tv és rádió helyett is inkább Rutkai Bori szól (gyerkőcnek most ez a kedvenc) így amikor kifelé sétáltunk vettük észre a "jól látható" helyen kirakott A4-es cetlit, hogy tilos a jégre menni. Ez arra elég, hogy mi szóltunk, de ha a lejárókra húznak keresztbe egy tejes zacskó kordont, akkor talán észre is vesszük és nem fogjuk áttörni. (kb mint amikor nem volt víz és mondták, hogy hát kiírták a honlapjukon, hogy egy hétig tolózár csere lesz, meg az önkormányzat honlapján is kint van, meg ott kirakták a faliújságra is, törvényben előírtak szerint, ja, csak a falu nem tudott róla... azt hogy emailre jön egy ilyen az képtelenség, hiszen megadtam mindegyik közműsnek, Szíjjárt meg a haverjai pedig simán fel tud hívni, ha akar valamit a néptől...)
(amúgy fagyott egész hétvégén, vasárnap napközben is -1 -2 fok volt, ott lakom, három hőmérő meg a madáritatóba befagyott víz nem téved)
-
justflash
aktív tag
válasz
Laca73 #31568 üzenetére
"kezdő fizunak 100-120 rugó bőven jó"
Erre írtam. Ez nem 3 kiló, hanem 200-240. A túlóra meg olyan dolog, hogy vagy van, vagy nincs, de ne azért kelljen mindenképp menni, hogy a csekkjeidet ki tudd fizetni, hanem hogy az egyéb céljaidra legyen pénzed.
Egzisztenciát pedig nehéz teremteni úgy, hogy hónap végén matekozol, hogy most marad-e 5000, vagy még 5000 kéne hogy kihúzd fizuig.
Arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha beesik egy komolyabb kiadás, vagy ha lebetegszel és befigyel egy vagy két hét táppénz.Egyébként szerintem nem írtam semmi irreálisat, sőt, nagyon alulra lőttem mindent. Albit nem kapsz olcsóbban, ha vidéken nézel valamit akkor ugyanott vagy (anyagilag, időben szarabbul állsz) a bejárás miatt.
Kajában ennél kevesebből nem jössz ki ha parizer+zsömlén kívül mást is ennél.
A telefon is minimum ennyi, a bérlet adott.Fodrászhoz mondjuk nem muszáj járni, lehet otthon is vágni persze, meg lehet mindenből a spar budget-et venni, csak szar lesz.
Azért van egy szint ami alá nem szabad lemenni, és tényleg ne az legyen a mérvadó, hogy ha 3 hónapig a sparos hányásízű fogkrémet veszem, meg a karmolós borotvát akkor megvehetem az akciós farmert a kínaiban, mert az nyomor.
Nem volt bennem semmi támadó szándék, csak számomra nem reális az összeg amit írtál, egyszerűen nem jön ki a matek.
Aztán egy idő után majd szépen megromlik a kapcsolat is, ha közepesen jól néz ki a csaj akkor rájön, hogy jobb lenne neki egy pénzesebb fickó mellett, és már fizethetsz is egyedül mindent. Vagy költözhetsz haza ha van hova. Nem egy ilyet láttam, és nem egy ismerősöm dolgozik emiatt külföldön. Tudom, van kivétel, de ez a tendencia.
-
fant0mi
őstag
válasz
Laca73 #31568 üzenetére
Ez ennyi amit justflash leirt.
Ket emberre a havi 80 kajara az miert nem jo? Az egy fore naponta 1300. Ha egy uzemi konyhan is elkernek egy menuert 8-900 forintot...
En az o szamait abszolut realisnak latom. Persze lehet meg kicsit huzni a nadragszijon, de ne a puritan nyomorgas legyen a beleposzint. -
justflash
aktív tag
válasz
Laca73 #31564 üzenetére
Haha.
Albérlet+rezsi:120
Kaja:80
Telefon:10
2db helyi bérlet:14
Fodrász, takarítószerek, tisztálkodó cuccok: 15Eddig 240, és nagyon minimálon számoltam mindent, nulla szórakozással, egy ruha/cipővásárlás nélkül. Ja és ugye dohányzás nélkül, az még minimum 30K egy hónapban.
Na ennyire jó az a kezdő fizu amit írtál, lehet hogy 10 éve az volt, de ma már pics@füst. 140-150 alatt csak kínlódás az egész, arra meg nem lehet alapozni hogy majd túlóra, mert a csekkek akkor is jönnek ha nem volt.
-
juliabrilke
veterán
válasz
Laca73 #31564 üzenetére
Azért aki eladónak tanult (vagy csak érettségi), esetleg még végzettsége sincs vagy a Tescoba jelentkezik árufeltöltőnek túl nagy illúziói nem lehetnek. Sose tartozott azon munkák közé, amivel agyon keresheted magad.
Arról nem is beszélve, hogy valaki informatikusként keres hasonló összeget.Egyébként meg az emberek mindig telhetetlenek, többet és még többet akarnak. Egy kisebb összegű emelés se segít a munkamorálján és életkedvén, ha már belefásult a munkájába.
-
fant0mi
őstag
válasz
Laca73 #31562 üzenetére
Most megemeltek a minimalt. Ami tok jo, csak a legalso szint utolerte a felette levot, es most mar az is problema, hogy figyelj, a sima arufeltolto 0 felelosseggel kap 120-at, a kasszas aki anyagi felelosseggel tartozik a kasszajaert meg 130-at. Vagy az ovono, vagy a kalauz, vagy az apolo, vagy a ...
En is holnap beszelgetek el a fonokommel, mert a beosztottak fizetese meglepte az oket iranyitoket. Ha nem lepnek ra valamit, sulyos beleszaromsag fog kovetkezni. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
Laca73 #28591 üzenetére
Ebben a fórumban a hozzászólások 98%-át nem szabad szó szerint venni; mindegyikben ott egy kis irónia vagy élc. Legközelebb teszek mellé valami vigyorgót. Én kérek elnézést.
Hirdetésnél, ha nem írsz árat, a potenciális vásárlók 40%-át azonnal elveszted. A legtöbb ember lusta még 4-et kattintani, plusz még írni is valamit, "hogy-é adja". Igen, én is.
-
justflash
aktív tag
-
Rambovits
senior tag
válasz
Laca73 #27138 üzenetére
Akkor vissza is értünk az elvhez.. Teljesen mindegy, hogy 3100, vagy 10000... ez akkor is többletköltség.
Ha tényleg a forgalomszabályozás a célja, akkor legyen ingyen az a rohadt kártya.
Vagy esetleg elég lenne bemenni a városgondnoksághoz, és beregisztrálni a kocsid rendszámát a lakcímkártyádhoz... a matricát sem kell kiállítaniuk, ha már a leolvasó rendszer úgyis elektronikus...Lehetne ezt okosan is csinálni, érzem mögötte a jó szándékot, csak a megvalósítás nem az igazi.
-
-
-
-
justflash
aktív tag
válasz
Laca73 #21847 üzenetére
Illetve az aktuális havi telefonszámla, vagy bankszámlakivonat
Mármint az hogy levonásra került az adott összeg. Magában az SMS nem bizonyít semmit, különben mindenki lehúzna egy fake sms appot és utána bemutatná hogy "hádeénfizettemcsakszararendszer", éves matricánál már simán vállalható kockázat lenne.Ja, holnap reggel asszem 3-tól 6-ig offline lesz a rendszer karbantartás miatt.
-
honda23
aktív tag
válasz
Laca73 #19618 üzenetére
Most ittam meg egy literes barnát, mennyei.
Carlsber és Tuborg ehhez képest kutyapisi.
Csinálom amúgy a sörtesztemet, csináltam is egy blogot, csak a két gyerkőc miatt nem tudom feltölteni tartalommal, egy sör tesztje fél óra képekkel mindennel, mire beírnám.
Maradjunk annyiba, a Faxe a jobb fajták közé tartozik.
Ha lesz időm feltölteni a blogot, majd úgyis beírom a címét.
-
hzsolee
őstag
válasz
Laca73 #19618 üzenetére
A mártíroki a tuti hely. Ha akarok valami "primőr" cuccot akkor oda kell menni. Vagy többet kapnak mindenből, vagy kevesebben járnak oda.
Más: Hol lehet olcsón új autóhangszórót venni a városban? Tök alja kellene, ilyesmi.
(Amúgy találtam az edigitálnál, holnap megnézem, de általában nem szokott szerencsém lenni....) -
honda23
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kutya topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mikrotik routerek
- Gaming notebook topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
Állásajánlatok