- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
breed30
tag
biker tagnak igaza van. Szerintem az a legnagyobb baj, hogy sok boltban nem nem megfelelő a szakmai ismeret(TISZTELET A KIVÉTELNEK). Amikor bementem egy boltba és mondtam 2 db ramra lenne szükségem dualba szeretném futatni nézett egyet a srác nem tudta mi a dual.
Nem vagyok számitógép zseni nem is értek hozzá anyira szerintem de azért az alapvetö dolgokat ismerem, egy pici szakértelem nagyon megkönyitené a mi(vásárlók) és ő(eladók)
dolgát is. Még szerencsére egy kétt bolt van ahol normális kiszolgálás és szakértelem is van. Az én véleményem meg kell keresni a boltot ahol aszt tudom mondani, na itt törzsvásárló leszek -
Ariadne
őstag
Már elnézést, de pontosítsunk. Olyan, hogy garancia Magyarországon nincs. Van 1 év kötelező jótállás, ami számtech cuccokra 10k bruttó felett kötelező, plusz a gyártó által vállalt jótállás (2-3-5 év, élettartam, attól függ, mire mennyi), és van a szavatosság, ami általában 2 év, tartós fogyasztási cikknél 3.
-
biker
nagyúr
válasz
localhost #193 üzenetére
nézd, mai tapasztalatom kevés, de régen, mikor még sok inkompatibilitási gond volt, lazán összeállítottak pc boltban konfigot, 5ali61 csipszetes alaplappal és tnt m64 kártyával, mely mindkét gyártó szerint inkompatibilis, majd a user sirámaira közölték, minden jó, inkompatibilitásért nem felelnek
vagy adott csipszetre allergiás ramot? nem baj...vagy mikor a boltos válltig állítja, az usb2 mobilrack jobb, mint a fw, mert az 480mbit nem 400, és hiddjem el.
holott erről sem kell gondolom előadást tarsak, mennyire nem igaz.ezért pl én csak akkor veszek bármit, ha magam meggyőződtem arról, jó lesz nekem.
bár én tudom, hogy kell ezt keresni, nem mindenki tudja.az, hogy Te nem ilyen vagy, sajnos nem általános.
-
localhost
Közösségépítő
Rendben, nem tévhit, nem rágalom. Akkor pontosítok! Paranoia!
Ugyan mondd már meg, hogyan lehet úgy élni, hogy a bizalmatlanság vezére? Hogy eleve azt tételezed fel, hogy "engem itt biztos átvágnak, ha nem figyelek"Én nem ilyen nevelést kaptam és emiatt nem is tudom elfogadni a megelőlegezett félelmeket, alaptalanul. És ennek semmi köze ahhoz, hogy számtech vagy húsbolt vagy zöldséges. Ehhhh!
Bred30 Se vessző, se pont, se nagybetű, se ékezet? Borzalom olvasni!
-
Peti78
őstag
válasz
localhost #177 üzenetére
Nem értek veled egyet. Nem tévhit, és nem is rosszindulatú rágalom.
Én is pontosítanék: Ha az összes boltos belátná, hogy sokkal jobban jár, ha tisztességes tanácsokkal és információval látja el a vevőt, akkor nem lenne néha az az érzésem, hogy mindegy mennyire alacsonyodok le mint eladó, csak vigyék azt a sok szart ami felhalmozódott a polcon. Ez leginkább a videokártyákra, processzorokra, és a ventillátorokra érvényes.
Sajnos az a nagy magyar valóság, hogy ha a vevő nem tájékozott, akkor annak eladhatják a szutyok termékeket. Ha te nem ilyen boltos vagy, akkor ennek csak örülni tudok. Remélem, sokan követni fogják a példádat -
nyunyu
félisten
Fater gepebe 4 eve szamuzott Samsung SP1614C vinyom koszoni szepen jol elvan 5.5 evesen is a Chieftec (Enhance) ATX-1136H tappal.
Csodalkoztam, hogy meg mindig megy, holott a vele egyutt vett masik ugyanolyan alig fel ev utan kiesett a gepembol.Bezzeg az en gepemben egy vinyo sem huzta meg 3-4 evnel tovabb, most januarban hullott el egy 3.5 eves Hitachi, pedig Corsair tapom van, elotte FSP Zen volt, azelott meg Chieftec (HighPower) HPC-340.
Fater gepebe exportalt hangos SP1614C helyett vett Seagate is kihalt masfel evesen -
fekeandras
őstag
Nekem a WD vinyóm szart be nemrég.Visszavittem oda ahol vettem de a a számla már nem volt meg róla.Mivel halványan emlékezett rám az eladó szó nélkül bevette gariztatni.De számla híján akár a pofámba is röhöghetett volna, és elhajt a picsába "egy gondal kevesebb címszóval".
Bevallom jól esett a korrekt hozzáállása.Szerencsére ilyen is van.Sőt úgy hiszem ők vannak többségben. -
breed30
tag
a tápom az egy tsp 550 watt szerintem aval nem lehet gond az alaplapom meg egy asus a8n-sli de csak 160gb-osal volt gondom a 80 gb 4 éve megy gond nélkül samsungot akkor semveszek többet mert még egy problémámvan vele nem tudom 133on futatni akkármit csinálok
más vinyokal nem volt enyi gondom
-
Mania
senior tag
Szigorúan saját tapasztalatom szerint a Samsung vinyók elsösorban very low cost táppal(Codegen,Mercury és társai) szerelt gépekben szeretnek megdögleni.
Ahol viszonylag normális táp vitte a konfigot ott még nem találkoztam ilyen gonddal.Többek közt nálam is van pár darab és köszönik szépen jól vannak évek óta. -
breed30
tag
hello szerintem ugy ahogy van kezelniük kell a problémát mert ha ott rakatad össze nem külön vetted én elöre megmondom a boltba nincs vita egy samsung vinyoval volt problémám ment de a felpörgési idejével volt gond a samsung kétszer visszaküldte hogy nincs hiba a boltba megoldotuk hogy legyen hiba akkor 2éves volt 3 év gari kicserélték én aszt tanácsolom ne hagyd magad addig járj hozzájuk még ki nem cserélik vagy nem adnak egy másikat nem használtba vetted hanem újan a bolti árak mellet a gari legyen gari a boltba meg kell lennie olyan müanyagnak rakjanak bele egyet mond meg nekik ha van /SERVIZÜK/ mert az általában csak az nem szerviz kell elfekvöben lennie mindig tesznek el ilyenket még a proci tartót is elteszik ha visznekbe cucot tudják mibe eladni én a te helyedben adig járnék amig meg nem unják
-
stol
addikt
Minden épkézláb szervizben van egy marék CPU socket kupak.
A nagyker cseréli nekünk is, a nagyker soha nem fizet vissza vételárat.
Minimum a rossz termékkel azonos minőségű termékre cseréli.Akkor szoktunk csúnyán nézni, amikor az Ő garjegyén a lejárat előtt 1-5 nappal hozza vissza, mert azt mi már bebuktuk a gyártó felé, de a usernek cserélni kell.
Ekkor jönnek a szokásos szöveggel, hogy "de hát már 1 hónapja szar, csak most jutott eszembe behozni". Igen. Ezt ecsetelni kéne a gyártónak is. -
proof88
addikt
Üdv,
Tőletek kérdeznék. Szóval még 2006 nyarán egy számtechboltban rakattam össze egy gépet, és többé-kevésbé ez még megvan, viszont az alaplap meghalt, azt hiszem. Egy ASUS P5WD2-ről van szó, és 3 év garit adtak rá. Tehát júniusig még garis, ilyenkor csúnyán néztek rám, ha ilyen elavult alaplapot viszek vissza, ill. ilyet nem hiszem h tudnak adni, akkor levásárlás, vagy csere egyenértékűre? Vinném vissza a boltba, de így lassan 3 év után minden tartozékát összeszedni, ehh... matrica sincs meg. Jahh és nem találom azt a műanyag cuccot, ami a proci foglalatba szokott lenni alapból, lehet egyáltalán h azt nem is kaptam meg?Viszont az asus azt követelni szokta, hogy legyen benne, úgy menjen vissza a lap...
-
localhost
Közösségépítő
"A boltosnak persze az az érdeke, hogy azt vedd meg, ami éppen van raktáron."
Ez teljes tévhit!!! Rosszindulatú rágalom!Pontosítok: "A boltosnak persze az az érdeke, hogy minden vásárlója elégedett legyen, jó hírét keltse a boltnak, máskor is visszajöjjön és másokat is erre bíztasson"
Most már kikapcsolhatja a számítógépet.
-
Peti78
őstag
vannak érdekes példányok a boltosok között is, az biztos. Nyilván fenntartásokkal kezelem az egyes oldalak tesztjeit én is, de eddig túl sok eltérést nem tapasztaltam a PH és a külföldi elit oldalak között a tesztek tekintetében.Persze, van néhány dolog, amivel kapásból nem értettem egyet, de kijelenteni, hogy ezek a tesztek szarok, és nem érnek semmit, kicsit túlzás...
A boltosnak persze az az érdeke, hogy azt vedd meg, ami éppen van raktáron. A lényeg az ő szempontjából, hogy hidd el amit mond és persze az is pont olyan jó, csak azon a marketinget kell megfizetni. Bakker mikor ezt hallom...
De hasonlóképpen verik ők a fejüket a falba, amikor felhívják őket, hogy nem megy a gép, mit csináljanak.. Mintha a hosszúszakállas telefonos gyógyítóval beszélnének az egyik színvonalas tévéadón. -
eziskamu
addikt
Felénk legalább a Chieftecet ismerik, az FSP-ről meg tőlem hallott először a srác, de amúgy ha kell valami, hozza gyorsan. De jobban kedvelem a webshopokat ( majd pénteken elválik, hogy továbbra is szeretni fogom-e ) . Mondjuk hogy legyen már önkritika, a másik topicban lévő sok negatív vevőtipus passzolt rám, de próbálok visszafogottabb és alázatosabb lenni a boltosokkal szemben, pláne, hogy félig-meddig kolegák, mégha nem is mindig sikerül.
Amúgy egy sztori arról hogy soha ne mond, hogy soha:
Volt (van) egy kedvenc helyem a megyeszékhelyen, ahol használt alkatrészeket is lehet kapni. Vagy 5-6 éve amikor bementem épp arról próbálta győzködni a boltost (aki ott a főnök is a mai napig) egy vevője (vagy inkább ismerőse), hogy miért nem adnak legalább 2-3 hónap gait pl a használt monitorokra, hisz más városokban is van ilyen. A pontos érvelésre már nem emléxem. A lényeg határozott elutasítás volt a jövőre vonatkoztatva. Ugyanitt 1-2 év múlva már egyes használt moncsikra fél év garanciát adtak, de legalább 3 hónap van a többin is.
-
nyunyu
félisten
Ma kivetelesen vasarolni szerettem volna, videken.
Elozmeny: faterom nyavajog, hogy allandoan ujraindulgat a 4 eve osszerakott gepe, neha be se lehet bekapcsolni, meg mindig meghulyul a vele egy elosztora radugott penztargep. (tegnap este ota 2m szalagot nyomtatott tele, hogy *aramszunet*.)
Latatlanban taphibara tippeltem, puposkondi, meg ilyenek.
Hajnalban buszra felul, fater telephelye fele menet benezek elso szamtechboltba, hogy milyen tapjuk van keznel.
-LCPower, HKC.LowCostPowertol felek, HKC-rol sem olvasni tul jokat...
Csoka eroskodik, hogy mennyivel komolyabb kivitel (tenyleg szep a fenyezese, de engem az nem erdekel), mennyivel nehezebb (haaat, emeltem mar nehezebb tapot is
, aktiv PFC-nel meg ugysem a vasmag merete szamit.), szerverbe is ezt rakja.
Egeszsegere.
Batortalanul mutat egy Chieftec CFT650 dobozt, hogy esetleg holnapra tud ilyet is hozni, csak az 25k.
Jo, de nekem ma kellene valami nem tul draga, am tartos tap, igy ennyiben maradtunk.
Megyek tovabb, 2 hazzal odebb regebbi bolt (kedvenc helyem volt valamikor)
Mi van keznel: LCPower, HKC, sot Deer 500W-osuk is van
(azt raktak anyam P3-as gepebe tavaly, hogy szaradna le a kezuk.
)
Olcso FSP?
Az nincs, Saga is 10k folott lenne, igy nem vennek a nepek.Dumalgatunk, boltos kifejtette a velemenyet a magyar hardveroldalakon (PH, HWSW, HOC-t emlitette) olvashato taptesztekrol, topikokrol, hogy nem ertenek hozza akik ott az eszt osztjak, meg mennyire nem kell elhinni azt, ha ranezesre fikaznak egy tapot.
Ebben persze nem ertettunk egyet.
HKCt mennyire lehuzzak, pedig eddig meg egy sem ment vissza gariba.
Na mindegy, itt sem kaphato semmi, ha esetleg megiscsak kene tap.
Leerek faterhez, gep kompresszorhoz hatracipel (kellett nekem anno Chieftec toronyba epiteni a gepet, azota elszoktam a sulyatol
), most olyan mint uj koraban.
Tapot persze lecsereltem a regi felujitott tapomra, biztos ami biztos alapon.Szedem szet a rosszat, kondik ranezesre nem puposak, ugyhogy telefonos segitseget kertem az egyik lesajnalt szagertotol. Mar a pontos taptipus beolvasasara megkaptam a megfejtest, hogy mi a baja, meg 3k-ert javithato
-
philoxenia
MODERÁTOR
Politikát és vonzatait legyetek szívesek kerülni !
-
bullseye
addikt
tényleg jobb lenne, ha a két közösség nem keveredne aktívan, meg kezdene nyilatkozatháborúba, stb.
Ez itt a frusztrált vásárlók topikja, az ott a frusztrált boltosoké. Szociológiai, statisztikai szempontból érdekesek párhuzamosan, de "fanbojkodni" nem kéne az érintetteknek.
(ja, és igen, én belepofázok mindenbe, mert kicsit mindkét csoport vagyok, meg egyik sem...
solly!)
-
stol
addikt
Wi-Fi internet szolgáltatással is foglalkozunk és igen, járok bekötni is.
[ Módosította: philoxenia ]
-
Lajkó
őstag
Nem tünt fel, hogy a másik topikban egyikünk sem offol? Te se tedd itt! Köszi!
A munka, és fizetés arányának eloszlásáról meg csak annyit, hogy: -senki nem tart a fejem felett esernyőt amikor szakad az eső, hó,jég! Legyen akár reggel 5óra, vagy északa 23:30. De Áram meg ugye legyen a tisztelt fogyasztónak a havi 86ezremért cserébe!!! Szerinted milyen véleménnyel vagyok a munkátok minőségéről, és menyniségéről? Mind fizika, mind szellemi szinten.
-
stol
addikt
az a gáz, hogy gyakorlatilag minimálbérért dolgozunk napi 12 órákat és vágjuk a szép pofát, meg nyeljük be a paraszt szétégetett fosait garrba.
az esetek 90%-ban a user hibából sérült kacatoknál azt képzeli a vevő, hogy ezt kötelesek vagyunk cserélni/javítani.
Hát ez nincs így. -
Csakénvagyok
őstag
válasz
RootRulez #161 üzenetére
Én is jártam már így. Nekem egy USB-RS232 átalakító kellet volna. Mikor feltettem neki a kédrést, s láttam az értelmet a szemében, elmagyaráztam hogy mi ez és hogy néz ki. Mint1 2 perc keresgélés után kijelentette nem tartanak. Ekkor mutattam meg neki a pulton hogy nekem annyiért nem kell
.
-
bullseye
addikt
Nono, kifejezetten ooftopic a gépösszeszerelés by user... mert ugye volt itt vita arról ki-mit-tud ezen a téren
-
RootRulez
félisten
válasz
Tanker21 #158 üzenetére
Legközelebb óvatosan
És igen, ez a 3. topik ahol láttam a kérdéstNos engem is akartak már palira venni sok mindennel, a legjobb az volt, amikor suliba neten akkor még csak suliba neteztem
Kinéztem magamnak egy terméket, nem a bolt oldaláról, csak úgy simán, asszem egy USB bővítő kártya lehetett, mert p1esbe nem volt, de kellett
Szóval a lényeg, hogy az eladó minden áron meg akart győzni, hogy az nem létezik, meg hogy mit akarok én, ne szórakozzak vele
vannak/voltak/lesznek ilyenek... -
Kaics
aktív tag
Nem veszek boltban semmit. Ennyi.
-
Tanker21
tag
Hali
Egy gyors és életbevágó kérdesem lenne.
Most raktam össze a gépem
Gigabyte G31M-eS2L
Dual Core E5200
2 giga kingmax ram
Fsp 350PNF táp
8600GT videókar10 perce raktam össze elindítottam és a kártyaolvasó kiföstölt. segáz.. gyorsan kikaptam... gondolom rossz helyre dugtam.. na mind1 szóval újra elindítom és a windows töltő képernyő után kékhalál egy mp-ig és ujraindít. nemtudjátok miért van ez? Tudom nem kellett volna a hülye fejemmel nekiesni de ház ez van.. :S Tudtok valamit segíteni?
Megnéztem a chipset hűtőbortáját és elég forró :S lehet hogy az a baja?
-
-
Csiszike
tag
Egy kis sztori úgy 4 évvel korábbról.
Vidéki nagyváros, "ájemdét nem tartunk, csak rendelésre, mert szar" hozzáállású bolt. Valami apróságot akartam venni; szó szót követett és kikötöttünk az AMD prociknál. Boltos ekkor egy furcsa monológba kezdett, hogy aszongya a világon csak egyetlen egy processzorgyár van, ott készül az összes proci. Amik a legjobban sikerülnek, azok mennek a NASA/Pentagon/KGB... -hez, a kevésbé sikerültek/kishibásak Intel procik lesznek, végül pedig a legkevésbé sikerültek AMD logót kapnak.
Hirtelen köpni-nyelni nem bírtam, csak álltam ott bambán, majd illedelmesen elköszöntem. -
azbest
félisten
válasz
localhost #130 üzenetére
Persze, ez teljesen korekt amit itt írsz... csak láttam már sok hozzászólásodat és gyakori hogy rosszul adja magát a szövegkörnyezetben a véleményed... pedig egyébként teljesen korrekt is lehetsz, csak nem a legszerencsésebben fejezed kiagad szerintem
Egyébként azt hiszem sokkal idegesítőbb/hatásosabb, ha valakit kedvesen küldöl el a felmenőihez, mintha az ő szinvonalán próbálnál válaszolni (tudod neki nagyobb rutinja van
). Pl ezért is szoktam olvasni a boltos topicot, mert előfordulnak nagyonfrappáns dumák is
(#137) adalbert1 : szerencsére mostanában nem nagyon találkozom olyan boltossal, amilyenről írsz... valószínűleg azért, mert más településen fordulok elő... otthon meg nem járok boltba
Olyan helyre nem szívesen megyek, ahol megtiszteltetésnek kéne vennem, hogy vásárolhatok
(#139) HUN]Repa : ezért is lenne jó, ha lenne magyar nyelvű valóban értelmes útmutató mindenhez.. akár egy kártya méretű valami, csak hogy ne akarja berakni a ddr ramot az sd slotba, vagy a pci-t az isaba (utóbbi egyik "ismerősömnek" sikerült, igaz ehhez le kellett szednie a hátlapot és fordítva kellett beletennie a slotba... de belement
), ha pedig mégis akkor le lenne írva, hogy gari bukta.
Tudom, hogy ez nem a boltoson múlik, hanem a nagykeren/disztibútoron inkább. -
ABE
őstag
válasz
Gézengúz #148 üzenetére
Utólag ezek tűntek fel:
- a kártya műanyagja fakó színű volt, mintha valami gyenge anyagból lett volna
- ócska minőségű volt a kártya csomagolása
- vidéki számtechbolthoz mérten gyanúsan olcsó volt
- cserének szóba se jött a SanDisk, Kingstont kaptam egybőlNem mondom, hogy csak a hamis kártya mehet tönkre, de így utólag belegondolva gyanússá vált nekem a dolog.
-
ABE
őstag
Nekem eddig 4 említésre méltó esetem volt, íme időbeli sorrendben:
Valamikor 2002 végén vettem egy SB Live hangkártyát, ami az akkori alaplapommal nem volt teljesen kompatibilis, így nem is működött tökéletesen. 3 nap múlva megyek vissza a boltba, hogy problémám van vele, mit lehetne tenni. (Asszem akkor még volt ez a 3 napos visszavétel, de végülis ez lényegtelen.) Azt mondja a tag, hogy az alaplaphoz kell BIOS frissítés, pont most jött ki, az megoldja. De jó, köszi a tippet, megnézem. Nos, az "új" BIOS már hosszú hónapok óta elérhető volt, de persze nem oldotta meg a hibát. Megint visszamegyek, mondom kipróbáltam az általuk javasolt frissítést, de nem segített. Na, itt a fazon átváltott más stílusba, hogy ő ezzel mit kezdjen, miért nem kérdeztem rá a kompatibilitásra, és hogy erre nincs garancia. Megjegyzem, a kártya zacskós volt, semmi nem látszott rajta, hogy használt lenne, szóval nem buktak volna rajta semmit. Hosszas vitatkozás után végül kinyögte, hogy akkor vásároljam le az árát. Ami az egészben kellemetlen volt, hogy elsőre úgy küldött el, hogy tudtában volt, ez a kártya nem fog menni rendesen ezzel az alaplappal, majd utána azzal érvelt, hogy ezzel neki nem is kéne foglalkoznia. Szerintem nem túl vásárlóbarát hozzáállás...
A következő eset 2003 nyár elején volt, ott éppen egy új géphez vettem alkatrészeket hosszú spórolás után. Persze igyekeztem minél modernebb konfigot összeállítani, így akkor egy nForce2-es alaplapra épült volna a rendszer. Na, bemegyek a boltba, mondom Asus A7N8X-et szeretnék. Hááát, az pont elfogyott, de jött helyette A7N8X-X, ami új, és még jobb is. Akkor tényleg vadiúj alaplap volt, nem is hallottam erről a változatról, de elvittem, s összeraktam otthon a gépet. Igen ám, de nem ment dual channelben a memória (neten utánanézve ez ugye a butított verzió volt), plusz az akkor általam még használt gameport sem akart működni. Írtam egy levelet a bolt vezetőjének, hogy ilyen gondjaim vannak, mit lehet tenni. Válaszolt is hamar, hogy akkor menjek vissza a boltba, és visszaadják a pénzt vagy levásárolhatom az árát. Oksi, boltba vissza, megyek be szervizbe. Egy idősebb és egy fiatalabb csóka volt, előadom nekik a bajomat, plusz a válaszlevél tartalmát. Az idősebb fazon valami hihetetlen lekezelő stílusban előadta magát, hogy olyan nincs, hogy az nForce2 ne támogatná a dual channelt, és hogy ilyen miatt nem ő nem cserél, és különben is, ő itt a főnök, nem érdekli a válaszlevél. Közben a srác utánanézett, és csak igazam lett abban, hogy ez bizony csonkított A7N8X változat. Mondja az idősebb ürge, hogy akkor sem érdekli, a gameport miatt átveheti bevizsgálásra, de az hetekbe kerülhet. Épp nyár elején voltam, régóta vártam a gépre, használtam volna végre. Végül kialkudtam, hogy egy 2e forinttal olcsóbb alaplapot elvigyek helyette, amibe érdekes módon belement... Az egész sztoriban az volt a dühítő, egy szervizes emberke így viselkedik a vásárlóval, hogy "csakazértis" bebizonyítja, hogy ő ott a főnök, és csak neki lehet igaza.
A harmadik negatív tapasztalat egy Logitech hangfallal volt. Egy nem túl drága 2.1-es szettet vettem barátnőmnek, a cucc működött is szépen egy darabig, majd egy idő után megjelent egy nagyon erős alapzúgás, ami alaphelyzetben iszonyú zavaró volt. Vissza vele a boltba (szervizben persze jó kis háttérzaj volt), mondom a dolgot a srácnak. Azt mondja, szerinte nem zúg, nincs ennek semmi baja. Mondom, akkor tapaszd oda a füled, hallgasd meg. De ő nem hallja. Na, akkor elviszi hátra, mert ott csend van. 10 percre eltűnt, majd visszajött, hogy többen is meghallgatták, és nincs semmi baja. De egyébként is, mit várok ettől, mert az ilyen olcsó cuccoknak mindig van valami alapzaja. De egyébként ha akarom, féláron visszaveszi… Mondanom se kell, ide se jöttem vissza többet.
Az utolsó történet annyiban más, hogy ott ugyan szó nélkül cseréltek, csak valami simli lehetett a dologban. Nyaralás előtt vettem egy CF kártyát, ki is próbáltam, működött szépen. Aztán használat közben egy adott ponton mindig megdöglött, „összedolgozott két képet, nem lehetett rá írni, stb. A vége az lett, hogy 4-szer írták ki nekünk CD-re a képeket nyaralás alatt... Mikor visszamentem a boltba, elmondtam a problémát, srác szó nélkül elment hátra, 1 perc múlva hozott egy cserekártyát (ennyi idő alatt letesztelni sem lehet). Valószínűleg egy hamis SanDisk kártyát adtak el először...
Ha valaki hiányolná a pozitív sztorikat, nos az azért van, mert kiemelkedően jó tapasztalatom nem igazán volt, amire emlékeznék.
-
shteer
titán
a kollégáim? az adatminőség-elemzők is ide írkálnak? nem tudtam
valóban spicces lehettél mert on-ba írtamPeti78: alternatívát keresel? vásárolj a ph!-n
potkem: köszönöm
azbest: többek között
gyk kifejtem bővebben:
majd ha itt is lesznek ugyanolyan szórakoztató sztorik mint az ellentopikban, szivesen visszanézek derülni - amíg csak egyeses hozzánemértésének fitogtatása és a másik oldal virtuális ütlegelés folyik, addig igenis szánalom marad a topik -
ML320
senior tag
Azért én is hozzátennék még annyit, hogy egyre jelentősebb hányadban jönnek be számtechboltba önjelölt szervízesek, akik már látatlanban megmondják a hibát. Nem veszekszek velük, tudom, hogy nincs igazuk. De egyre nehezebb bánni velük.
Csakhogy ezek az emberkék nagyon rossz memóriával rendelkeznek. És sorozatban hallottam vissza az olyan történeteket, amikre én vagy más máshogy emlékezünk. Lehet, hogy más topikban is van túlzás. De sajnos ahogy a rossz hír gyorsan terjed, azért az nem fair a vevőktől, hogy egy kioktatást, legyen akár jószándékú, vagy tényszerű, azt egy vérig sértésnek veszik, és utána alaptalan dolgokkal dobálóznak.
Mindannyian a pult mindkét oldaláról kiragadhatunk extrém eseteket. De a legegyszerűbb dolog az, hogy ha valahol nem tudják az igényeimet kiszolgálni, ha lekezelőek, sértőek, bunkók, akkor nem megyek be többet. És nem kellene akár egy eladó egy esetéből az egész üzletet minősíteni. Mint ahogy nem hinném, hogy bármelyik kereskedő is kijelentené, hogy az összes vevő lúzer, bunkó, satöbbi
Piacgazdaság van, és ha ugyanazt máshol olcsóbban adják, akkor máshol kell megvenni - ha a pénz számít. De ha a termékhez pl hozzáadott szolgálatás is van - garanciális ügyintézés, csere, ingyen beszerelés... , akkor mégse ugyanarról beszélünk.Végezetül egy ősi, de nem dakota közmondás: Amilyen az adjonisten, épp olyan a fogadjisten.
-
adalbert1
veterán
válasz
localhost #138 üzenetére
Akkor ezt megbeszéltük.
Igazából azt akartam kifejezni hogy mindkét oldalon megtalálhatóak az idióták ugyanúgy.szerk.:
HUN]Repa : nem ártana azért különválasztani a boltok fajtáit sem. Szvsz egy kisvárosban lévő bolt kevés, de visszatérő vevővel sokkal inkább bevállalhatja azt hogy nem csak elad, hanem mondjuk szolgáltat is, pl. segít választani az ügyfélnek, stb...
Tehát teljesen más mint a ti webshopos rendszeretek, ahol ugye meg teljesen egyértelmű az amit mondasz. -
Peti78
őstag
válasz
HUN]Repa #139 üzenetére
Igen, gáz a felfogás. De nem csak itt, hanem a másik topicban is. Azt pedig, hogy ezek a felfogások ilyenek, abban mindkét oldalnak jelentős szerepe van.
Mert amit adott esetben elvárnak a vevők, mondjuk türelmes felvilágosítást (ami mondjuk rendben is van) addig a másik oldal azt mondhatja, azért nem fizetik, hogy oktatást tartsanak. Csakhogy ez nem visz előre. Ti ott vagytok, mi meg itt. Mindkét oldalon jogos az esetenkénti felháborodás, és a kritika a másik fél felé.
Ettől függetlenül az a véleményem, hogy csak az a bolt tud megélni, amelynek az alkalmazottai vevőbarátok, és nem gúnyolják ki az embert a harmadik, a boltos által gyermetegnek tartott kérdés miatt.
Nekem sem leányálom a munkahelyem, és néha haza is kell hoznom a munkámat. A túlórát pedig nem fizetik. Ráadásul az én ügyfeleim egy része 2 értelmes mondatot nem tud elmondani, ettől esz az ideg. Ez se jó. -
HUN]Repa
aktív tag
válasz
Biznisz Elek #123 üzenetére
Teljesen igaza ,van ! És ebből a topicból is látszik ,hogy sajnos a Userek ennyire nem látját át a rendszert ,de nem csak mi vagyunk értetek ,ennek kölcsönösnek kell lennie ,mert különben nem ér semmit a rendszer, és igen van olyan ,hogy NEM ÉRI meg eladni a kedves vásárlónak a terméket ,mert hülye az ember ,és kész ,és eladók vagyunk nem óraadó tanárok ,tuning mesterek. Ezt kevesen tudják és nem összekeverendő az értékesítés és a szolgáltatás... na mind1 nem irok többet ebbe a topicba ,de nagyon látszik hogy nincs összhang és nem is lesz egyhamar, ez a felfogás nagyon gáz ami az emberekben van.
-
adalbert1
veterán
válasz
localhost #127 üzenetére
Hehe, a 127-es hozzászólást localhost írta.
Amit megfogalmaztál azzal én is teljesen egyet tudok érteni. Viszont az is nagyon fontos hogy a vevőt a kedves eladók ne úgy kezeljék már mint egy darab sz*rt, ne fölényeskedő, kioktató stílusban kommunikáljanak vele. Ilyenből is sok akad (persze olyanból is akit te említettél), valahogy pont ez a két kategória aki megérdemelné egymást (egyszer szívesen végighallgatnék egy ilyen beszélgetést
, a bunkó paraszt vevő és bunkó paraszt boltos között).
-
Lajkó
őstag
válasz
localhost #127 üzenetére
Akkor minden bizonnyal a Te boltodat, nem érinti a forgalom mennyisége probléma, vagy nem vagy tulajdonos.
Sose nem voltam olyan beállítottságú, hogy kötekedjek olyan emberekkel, akik a kenyerüket szerertnék megkeresni eladóként, de... SZÁNALOM, mind aki azt állítja, hogy az az igaz ember, aki nem tolerálja a vásárló érdekeit. Ne csodálkozzatok, hogy ilyen szinten vagytok, mert EZEK vagytok TI !!! Tudom helyesileg nem tuti a dolog, de kb olyan szinten van, mint a TI majdnemmegmagyarázomhszeitek.
Arról nem is beszélve, hogy az én kategóriámtól nektek hányibgerretek van!!! Vilanyszerelő, Kőműves, Ács, anyámkinnya!!!)shteer: Igaziból a TE, és kollégáid HSZ.-eitől lesz of a topic! azaz: Ha elolvasod a címét a topiknak, akkor lehet hogy nem próbálsz komunikálni off-ban!!! Ennyi!!!
Jah, és szánalom, hogy csak hozzászoltál, és csak ennyit!bopcsi picit spices vagyok, de ez természetes nem számít ebben a kategóriában! xD
-
glutamin
őstag
válasz
bullseye #131 üzenetére
Egyetértek. Ez kb az a kategória, amikor valaki egy étteremben a pincérre úgy tekint mint a szolgájára.
Egy kis ON:
Ez is jó régen történt. Akkoriban még nem tudtam Szlovákiából olcsón nagy mennyiségben CD-t (ma már DVD) venni, így a pesti boltok között mazsolázgattam. Másoknak irogattam CD-t, így elég sok fogyott. Boltban:
- Jónapot! TDK CD-t szeretnék, slim tokosat.
- x Ft, de y mennyiség fölött már csak x-20 Ft. Mennyit vinne?
- 200db-ot.
- Oopsz.Annyi nem biztos, hogy lesz.
- Nem gondAkkor annyit vinnék, amennyi van.
-
bullseye
addikt
Nem kéne összekeverni az udvasiasságot, és a szakmai udvariasságot a seggnyalással.
Én spec oda járok vissza, ahol normális partnerként kezelnek a boltban, és főleg utólag, garanciális kérdésekben...+Tudtommal nyugaton is sok helyen ki van írva, hog "jogunkban áll a kiszolgálást indoklás nélkül bárkitől megtagadni"
-
localhost
Közösségépítő
Nem, nem arra gondoltam. Soha nem zavarnék ki ügyfelet a boltból! (*) És szeretem a problémás vevőket, mindig van az esetekből mit tanulni, neki is, nekem is. Csak ne jöjjön a protekciójával! Mert ilyenkor kevéssé vagyok segítőkész és konstruktív, persze a kötelező és default (!) jóindulatomon felül! Azonos kiszolgálást kap a "főnökömnek mellettünk van telke" - típusú vevő a sima beeső egységsugarú userrel. JOBBAT semmiképpen sem, de azonosat igen!
(*) De most jut eszembe erre már volt egyetlenegy példa!!! De az nem vevő volt, hanem sima mezei tajbunkó!
-
azbest
félisten
ha arra gondolsz, hogy a boltosok teleoffolják a vevők sztorizós topikját, akkor igazad van
(#127) localhost: ilyen hozzáállással nem sok jövőt jósolnék neked egy nyugati üzletben. Vadkeleten el lehet játszani, hogy kizavarod vagy nem szolgálod ki a problémásabb vevőt, de van ahol már rájöttek, hogy a kiszolgálás színvonala hozza és tartja meg a vevőt, mivel a vállalható árak és a termékek is ugyanazok.
-
localhost
Közösségépítő
Ha eladónként van valami, amire nagyon haragszom, az a vevő részéről az "én hozom a zsozsót, nyalják ki a seggemet is " hozzáállás. Ennél már csak a "főnököddel egy iskolába jártam", vagy az "ugyanoda jár uszodába a lányom, ahová a főnököd kisfia" kategória.
Az én hozom a zsozsót, nyalják ki a seggemet - kategóriájú vevő azért visszataszító, mert Ő az, pontosan Ő, aki nem veszi emberszámba a pult másik oldalán állót. Ő az, aki nem tekinti egyenrangúnak az eladót, kereskedőt, hanem megfizetlek wazze, ugrájjá' ahogy fütyülök. Nos ez biztosan bejön, amikor utcalánynál akar fizetni, de BIZTOSAN nem jön be, ha nálam.
-
shteer
titán
szánalom ez a topik... így semmi értelme
-
Gézengúz
addikt
Srácok!
Ne marjátok már egymást, semmi értelme... El kell ismerni mindkét oldalon vannak tahók és mindkét oldalon vannak becsületes, odafigyelő emberek..... Na mármost aki odáig eljut, hogy olvasgasson netán még ide is talál és nem ragad le a read-only-nál.....mindegy, hogy melyik oldalt képviseli.....az elég nagy valószínűséggel az utóbbiak csapatát erősíti....Ezért felesleges egymás idegeire menni..Egy bunkó boltost (mert van, tisztelet a kivételnek) mit fogja érdekelni a Ph. vagy egy átlag user akit csak az érdekel, hogy menjen az msn meg a skype meg a wow....mit keresne itt....
Skacok.........................Peace...................
-
Biznisz Elek
senior tag
Tévedésben élsz te bizalomról beszélsz, viszont az esetek legnagyobb részében, visszaélnek az emberek, pl vesz valamit 10000ért és 10x annyi odafigyelést vár el érte mint aki 100000ért vásárol. A garanciánál jön ez elő a legjobban elvárja hogy azonnal cseréljünk mindent, de ha ismerné a rendszert akkor ez szinte lehetetlen, illetve vannak kivételek (nálunk is) amit azonnal lehet cserélni. És sajnos az hogy külömbséget kell tenni a kis és a nagy vásárló között nemcsak a boltos hibája hanem a rendszeré is , ami a politikuson át elér a társadalomig, de ez már nem ebbe a topicba tartozik.
Az én elképzelésem a mai számtech kiskerben az hogy van a termék amit bárhol megvehetsz , ugyan azt kapod mindenhol, az árban viszont ha már valami sokkal ( nem csak pár száz forinttal) drágább ott szolgáltatás is jár a termékhez. Azaz nálunk ez az üzletpolitika.Ja még anniyt hogy az átlag user nyissa ki a száját és kérdezzen! Illetve tudja hogy mihez mit vesz!
-
Lajkó
őstag
válasz
adalbert1 #118 üzenetére
Nem, de szerintem az 'átlag user' amilyet ti is leírtatok nem hiszem hogy azt figyeli alaplap vásárlásnál, hogy milyen szabványt támogat a lap. Inkább azt, hogy EKKORA BETÜKKEL van odaírva az árlistára, hogy Kingmax DDR2 1GB/1066 AKCIÓÓÓ!!! és meg tudja venni ugyanannyiért, a kifútó terméket mint a 800-ast. Nameg ugye arról sem kellene megfeledkezni, hogy az 'átlag user' mint olyan nem fog 35ezres lapot venni, aminél természetes a magasabb frekvencia támogatása. Ahogy szétnéz az ember az alsó-közép kategóriában(10-15ezer) azt látja, hogy a lapok több mint 80%-a nem támogatja csak a max 800-at. Szerinted akkor mekkora az esélye, hogy olyat csípjen ki teljesen véletlenül ami magasabb frekit is támogat?
Biznisz Elek: Elhiszem, és megértem az ilyen esetekben a felháborodást, de az iskoláját neki!!! Hát nem ti vagytok a vevőért??? Amikor bemegy a boltotokba ezzel bizalmat szavazva nektek, akkor nem kellene véletlenül kinyalni a s.ggét??? Tudhatnátok, hogy ha egy kis bizalom belopódzik a szívébe, akkor azzal vissza is tudtok majd később élni. Ezt hívják üzletpolitikának!
jah, és persze csak semi spam emberek. Inkább csak hagyatkozzunk a konkrét támákra! xD
Ezt meg csak azért, mert mindannyian utánna írjátok ezel kéztetve arra a usert, hogy kussoljon!!! -
Biznisz Elek
senior tag
Hidd el van. Illetve van olyan aki panaszkodva hoz vissza gb kiett hogy csak 3gbot lát a win és hogy át van verve mert mi csak 2+1gbot adtunk neki. És ő össze tudja rakni csak nem tudja használni.
De az elöttem hozászolóval egyet értek inkább konkrét esetekről írogassunk.
-
(Bundás)
addikt
"az általánosítások bizony konkrét esetekből adódnak."
Szerintem pont ebből van itt a baj, teljesen felesleges vitatkozni ha egyszerűen szituáció és emberfüggő a dolog.
A sok kicsi sokra megy elved persze szép és jó, egy megbízható vásárlónak meg is éri keresgetni, sőt új vásárlók reményében is, de vannak akik csak energia és információ vámpíroskodni jönnek be. Két órát keresgetted nekik a megfelelőt, megtalálod a best buy-t, de Te 400 Ft-al drágábban adod a plusz (posta) költség miatt, a webshopban meglátja olcsóbban és mellet verve ott vásárol. Így is kinézhet a sztori...Mindig is voltak és lesznek olyan gépek, amiket hozzá nem értő vásárló, vagy eladó rakott össze, ehhez is egyfajta szakértelem kell, mint ahogy akármelyik szakmunkához. Persze ezt is el lehet sajátítani gyakorlat útján, de aki tanulta több miértre tudja a választ.
A topik inkább történetekről szóljon, mint sem az ideális eladó és vásárló mivoltjáról.
-
Lajkó
őstag
válasz
Biznisz Elek #111 üzenetére
Azért kíváncsi lennék arra az 'átlaguser'-re, amelyik 1066-os ramokat vesz, és olyan alaplapot ami támogatja azokat 'nem kevés' tuning nélkül.
-
Peti78
őstag
válasz
Biznisz Elek #111 üzenetére
Magam is utánajárok a dolgoknak, mielőtt vásárolni megyek, viszont vannak gyakorlati kérdések, amik nem biztos hogy tisztázottak, felteszem őket, akármilyen evidensek is ezek a boltosoknak, akik napi 8-9-10 órát töltenek ezzel.
Gúnyt is lehet pl űzni a vásárlóból
Félreértesz. Én erről az esetről beszélek, és nem arról, hogy alternatívát ajánlanak fel.
Az átlaguser nem piszkál a biosban. Az nem merész annyira. Talán nem is veszi észre, hogy van ott egy DEL gomb lehetőség is.
Lehet, hogy a vevő is elferdíti a valóságot, de olvastam a PH-n már olyan hsz-t ami egy filmbe beillő leírással gúnyosan ábrázolta a "kedves vásárlót". Tudom, hogy vannak idegesítő, esetleg visszatérő idegesítő fajok. Ez nem kétséges. Régen egy miskolci boltban töltöttem sok időt, Lajkó tudja melyikről van szó. Na ott is akadtak érdekes figurák, bár messze nem voltak annyira tenyérbemászók mint a főnök."Az a baj hogy itt is már nem konkrét esetekről beszéltek hanem általánosításról!"
Erre csak azt tudom neked mondani, ez így van, de az általánosítások bizony konkrét esetekből adódnak. -
potkem
aktív tag
Az biztos hogy az eladók többségét nem érdeklik a vevők. Én is dolgozom mégsem lehetek flegma vagy lenéző senkivel, de én nem is vagyok ilyen tipus.MÉG SZERENCSE!!!!!!!!!! Aki nem tud normálisan embertársaival kommunikálni , az ne dolgozzon eladóként inkább menjen szalag mellé dolgozni! Ott aztán húzgálhatja a pofáját. Aztán majd mehet a minimálbéres fizetéséből vásárolni !
-
Biznisz Elek
senior tag
Te milyen gúnyról beszélsz, az neked gúny hogy alternatívát ajánlanak fel???
Ram időzítés: amikor megveszi az ember az 1066MHzes ramot és másnap jön hogy mér nem megy 1066MHz. Miez ha nem átlag user. És persze a boltos a szemét hogy mért nem mondta hogy hol és mit kell beállítani, nameg a merevlemez ugyan ez hogy nemlátja a Windows, azt a szót persze nem érti hogy partició. Ezekről beszélek.
Biztos vannak rosszacú boltosok de néha a megsértődött vevő kicsit elferdíti a valóságot és az alternatívát ajánló boltosra azt mondja hogy rádumálós boltos.
Az a baj hogy itt is már nem konkrét esetekről beszéltek hanem általánosításról!
-
sasa311
veterán
válasz
tomi_mod #101 üzenetére
Most direkt szivatsz?
1., Az a "szervíz" aki nem tud egy vírusproblémát megoldani mondjon le. De most ettől tekintsünk akkor el:
2., Fogod a szervízvinyót. Beleteszed az említett gépbe. Lemented az adatokat. Kiveszed a vinyót. Legyalulod a gépet. Újratelepíted a gépet. Visszateszed a vinyót, visszamásolod az adatokat. Leformázod a vinyót. hm....
3., Ha attól félsz, hogy a vírus a menteni kívánt adatokba van akkor azzal sem segítesz a useren, ha DVD-ra vagy vetetett vinyóra mentesz neki, mert akkor ahogy visszamásolja újra vírusos a gép.
Hahó, gondolkodjunk már...
-
Peti78
őstag
Már nem vagyok se gimnazista, se egyetemista. Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy a kis bevétel is kis bevétel.
Eltölthet vele 2 órát nyugodtan ahelyett, hogy más, a munkaköri leírásában nem szereplő tevékenységgel múlatná az időt. Viszont én sem várok el ilyeneket, ha egy nagyforgalmú boltban vagyok, és többen állnak mögöttem. Akokr nem teszek fel kiegészítő kérdéseket.
Azt azonban joggal elvárhatom, hogy felvilágosítást kapjak (normális hangnemben) a számítástechnika tárgykörében. Azért van ott. Ha valahol suttyó módon bánnak az ügyfelekkel akik kis értékben szeretnének vásárolni, nagy valószínűséggel nem megy oda ha tegyük fel gépet szeretne összerakatni, mert rossz emlékei vannak. Megemlíteném, hogy nem is fogja másnak ajánlani.
Ha az én extra kívánságomat kielégíti, és keres rajta tisztán 200 Forintot, akkor teheti a sok extra kívánságból összejött 200 Forint mellé.Biznisz Elek 107
Az extra igények kielégítéséről alkotott véleményemet már kifejtettem nyanyu-nak. Tartom a továbbiakban is.
Magam is utánajárok a dolgoknak, mielőtt vásárolni megyek, viszont vannak gyakorlati kérdések, amik nem biztos hogy tisztázottak, felteszem őket, akármilyen evidensek is ezek a boltosoknak, akik napi 8-9-10 órát töltenek ezzel.
Gúnyt is lehet pl űzni a vásárlóból, csak ha ilyen esetben azt a jópofa boltost megkínálja valaki a vitrinüveggel, akkor csodálkozva néz a világba, és persze fel van háborodva, mondván, hogy Ő már bizony évek óta ezen a területen dolgozik, de még ilyen nem történt vele.
Dolgoztam a kereskedelemben, igaz csak a fősuli alatt, de a főnököm, aki egyébként egy sunyi f*sz volt elvárta tőlem is ahogy a vevő is hogy azzal a vevővel beszélgetek, aki éppen a soros, és addig, amíg a vevőnek van kérdése. És kész, nem volt pofázás, csinálni kellett.Más: Az átlag felhsználónak (pont azért mert átlagfelhasználó) nincs is szüksége a ram időzítések állítgatására, mégis mi köze van ennek ehhez?
És ki számít átlagfelhasználónak, és ki nem? Ezt fejtsd ki légyszíves -
nyunyu
félisten
-
Biznisz Elek
senior tag
Ez igaz viszont az is igaz hogy van egy adott bolt tart egy bizonyos raktárkészletet (alternatívát bizonyos dolgokra) ami sok embernek megfelel , és erre jön EGY akinek ki kell nyalni a seggét 1000FTért mert ő elvárja , akkor ne csodálkozzon ha nem kedvesek vele az eladók. Erre a vásárlónak az alternatíva a webshop, és akinek megéri a kockázatot hogy a bizonyos webshop fél év múlva létezik e még, akkor ott kell vásárolni. Személy szerint mielött elemgyek bármit is venni legalább 3 helyen utánanézek a neten illetve mielött elindulok felhívom hogy van-e félreteszi-e stb. mert potyára én se szeretek menni sehova. Aki meg nem készül fel a vásárlásra az meg is érdemli. Az persze jogos volt hogy ne akarjanak már rádumálni mást, de egy eladónak ez a dolga. Ha valaha is dolgoztál már kereskedelemben akkor ezt tudhatnád, illetve ha dolgoztál és nemtudod akkor mit kerestél ott?
MÁS -konfig összeszerelés: igaz bárki össze tud rakni egy gépet, és el is indul, de én még egy átlag felhasználót se láttam hogy elsőre bemegy a biosba és mindent frankón beállít (pl. ram időzítés), utána pedig néznek nagy szemekkel hogy mér nem megy a gép pedig mindent jól raktak össze.
-
Lajkó
őstag
Ha baromira nem ér annyit, akkor normális helyeken miért foglalkoznak vele?
Az a baj, hogy akik valóban dolgoznak, és nem csak egy fotelben ücsörögnek egész nap fórumokat lapozgatva, vagy esetleg végeláthatatlan online játékokat nyüstölve (ELADÓK, és TULAJOK!!!), azok még emlékeznek erre: SOK KICSI SOKRA MEGY !!!
Sajnos ez nem jut el a tudatukig, hogy pont emiatt nem megy be az ember mégegyszer abba a boltba. Vagy talán még egyszer, és utánna már tényleg nem!ebben az esetben az idő nem pénz?
-
nyunyu
félisten
Úgy értettem, hogy a kis tétel is bevétel.
Amig az ember gimnazista/egyetemista, addig konnyen papol a karosszekbol, hogy de hat az is bevetel.
Aztan ahogy eltolt par evet meloval, mondjuk a kereskedelemben vagy szolgaltatoiparban, utana mar rajon, hogy nem mindegy, hogy mennyi a hatarhaszna annak a kicsi tetelnek.
Mert ha teszemazt keresne 1000Ft-t a 2 ventin, de ezert el kene b@ltaznia 2 orat csak azzal, hogy neten felkutassa, hogy hol lehet egyaltalan kapni, csak hogy a te extra kivansagaidat ki tudja szolgalni, akkor mar baromira nem eri meg...
-
RedWing
aktív tag
Én ezt mind értem!
Viszont tényleg mindent kipróbáltam otthon. Más ághoz tartózó konnektor, más elosztó, más tápkábel... Leterheltem a hálózatot TV+DVD+házimozi+video+hifi+laptop. Minden ment gond nélkül. Ráraktam az asztalit és még fel sem állt a vindóz és már kikapcs...
Előtte meg 2,5 évet ment a gép ezzel a táppal hiba nélkül. Amúgy FSP táp volt. -
tomi_mod
aktív tag
"milyen szervíz ez, hülyeség"
Mintha nem ezt írtam volna...?!
Egyértelmű, hogy ha vállalnak szervizelést akkor ne a kedves ügyfélnek kelljen megvenni a cuccokat...abszurd lenne -ahogy írtad-, hogy vazz valami nem jó a gépembe, itt vettem nálatok, ránéznétek? Igen, de ki kellene fizetned a táp a vinyó a deszka a vga a ram árát, hogy ki tudjuk próbálni más alkatrésszel!
Ez a hely így nem szervíz! -viszont a náluk vett cuccokra így is kell garanciát vállaniuk, amit értelemszerűen valahol megjelölnek, hogy itt meg itt érvénesíthető...De a fő probléma itt ugye a vírusos gép mentése volt, amit én sem tennék meg saját cuccra!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest