Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37248) wolfman válasza lezso6 (#37247) üzenetére


wolfman
veterán

El tudom képzelni, hogy meghagyják a látszat támogatást, bekapcsolod, program elismeri, közben meg semmi látszatja nincs.

A VGA piacon jelenleg semmiféle előnye vagy hátránya nincs egyik félnek se a másikhoz képest, tökre ugyan azt tudja egyik cég mint a másik, csak az egyik a fogyasztás, szolgáltatások terén gondolkodik minimálisan kedvezőbb ár mellett, míg a másik a nyers erő, teljesítmény orientált. Amennyivel erősebb egy nVidia kártya, annyival drágább is. Amennyivel kevesebbet fogyaszt egy Radeon, annyival olcsóbb és lassabb is. CPUknál ott kétség kívül az Intel döngöli földbe már pár generációk óta az AMD-t, ami azzal burkolózik, hogy dehátdehát az APU mennyivel előrébb jár az Intelnél. Ja igen, csak rohadtul nem húzó ágazat, mert aki beéri integrált VGA-val, az nem is nagyon akar majd játszani.
Szóval jelen pillanatban ahogy elnézem a két cég tökre ugyan azt adja, csak megcsavarják a dolgokat, hogy ne legyen tök egyértelmű, ám végérvényesen tesztekben szépen látni.

Utoljára nem is tudom mikor volt olyan, hogy egyik elhúzott a másik mellett. Meglátásom szerint, mivel most a játékipar kifejezetten a megjelenítés és annak teljesítménye fontosságát helyezte előnybe, nem engedheti meg a piac, hogy bármelyik fél elhúzzon kicsit is, mert akkor az emberek átpártolnak rögtön oda. Ki van ez éleződve.

Én már csak azt sajnálom, hogy nem kicsit basztak oda a VGAk árainak az elmúlt években. Pont erről beszéltük haverral a hétvégén, hogy a 7950-esemet, ami éppen nem a TOP kártya volt akkor, 100eFt alatt vettem meg megjelenése után 2 hónappal. Most jelen generációnak ugyan ezt a szintjét (a majdnem TOP kártyát 200eFt környékén kínálják, ami nem kicsit nevetséges.

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.