Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#22265) cbmfan válasza Mici80 (#22263) üzenetére


cbmfan
senior tag

egy kis piacos how-to:

bódésor:

- nepper: régiség, ékszer, festmény, stbstb. tudja, hogy mit árul, többszörös haszonnal. néha lehet próbálkozni, de kevés eséllyel.
- boltos: zölséges, élelmiszer, büfés, stbstb. általában drága.

asztalok:

vegyes felhozatal. műszaki cikkek, ékszerek, festmények, stbstb. általában tudja, hogy mit árul, pár perc beszélgetés után olcsón vehetsz tőle, ha szimpatikus vagy.

"plédesek":

abszolút vegyes. minden, ami csak lehet, asztalos olcsóbb verzióban a kukás szintig. általában olcsó, beszélgetés után pár százért elhozhatsz bármit (sőt, némelyik ordít, hogy "ötvenivel minden!"), de kb. tíz százalékuk arrogáns.

amit kerülni kell:

- nepper

- idős/ödő nem kisebbségi asszonyok. szinte rá sem nézhetsz a portékájára, kézbe nem veheted, mond egy árat rá, ha nem tetszik elzavar. két lépés után szomszédnak siránkozik, hogy nem vesznek tőle semmit. ha nagyon tetszik valami bepróbálkozhatsz.

- huszonévesek kb. fele. ránézésre tudni, rákérdezel, mond egy irreális árat, nem tetszik, nekiáll sipítozni. ez volt a korábban említett ötöde eset is.

- rengeteg cucc, akár két-három helyen egyszerre, általában pléddel: nagyjából fogalma sincs, hogy mit árul, arrogáns, ő a "Jani", tud mindent, nem enged árból. ha fiatalabb vagy, indoknak azt hozza fel, hogy nézd meg interneten, ott még drágább. persze legmagasabb ár alapján, nem azon, amin el is kelt. ellent mondasz, elzavar.

ajánlatos távolról nézelődni, két-három ember távolságról. ha megtetszik valami gyorsabban odamész, kicsit tolakodsz, ezzel felhívod magadra a figyelmét. köszönsz, beszélsz vele pár szót, felveteted vele a cuccot, dicséred, kérded az árát. mond X árat, felét ajánlod, ha megfelel félúton akkor megveszed. ajánlott több cuccra ajánlatot tenni még akkor is, ha nem kell. lehet, hogy meg tudod venni az első árának a feléért.

hirtelen ennyi. kb. így érdemes bizniszelni piacon, évek óta bevált nálam. eladást még nem próbáltam, de lehet, hogy az is lesz valamelyik hétvégén :)

szerk: heh, ez jó hosszú lett :D talán ez a leghosszabb kommentem :)

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.