- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szokeherceg #81898 üzenetére
Dekódoljuk már ez alapján a led-ek üzenetét először.
Ha jól emlékszem azt írtad hogy a Synology Assistant sem látja?
-
Magnat
veterán
válasz
szokeherceg #81898 üzenetére
No offense, de mi az óriási csalódás oka? Hogy van 1db eszközöd,ami elromlott? Murphy első törvénye megvan ugye? Ne érts félre, megértem hogy nem repesel az örömtől és én sem tenném hasonló esetben, de azért valahol elég nagy naivitás azt hinni, hogy van olyan gyártó, akinek soha egy terméke sem romlott még el.
-
huan
őstag
Sziaztok,
Én TeamViewer-rel és virtuális Windows10-zel "tartom a kapcsolatot" a DS720+-ommal távolról. Nagy ritkán megszakad a kapcsolat a nas-sal és sem QuickConnect-tel, se DS Finderrel, sem TeamViewer-rel, semmivel nem tudok csatlakozni hozzá, ami kicsit zavaró, ilyenkor míg haza nem érek, off. A pontos okát nem tudom, de újraindítanám ilyenkor távolról a Telekom routert és a Nas-t is, ha tudnám.
Hogyan tudnám távolról "helyrehozni" ilyenkor?
Mi szükséges hozzá? Szünetmentes tápegység? Az otthoni router távoli elérése? WakeOnLan? Hogyan tudom az otthoni modemet/routert távolról elérni? -
IRO21
senior tag
válasz
tobias40 #81893 üzenetére
Olyankor is nyitottnak látja a portot, amikor be van kapcsolva a tűzfal?
De egyébként, ahogy már írtam, ezzel csak a passzív peereket zárod ki, attól még mehetne a le/feltöltés a többiektől.
Ugye nem valami exotikus trackeren vagy néhány (csak passzív) userrel?
Próbálj meg letölteni mondjuk egy debian installt, ahol egy csomó peer van! Az sem indul el?
Milyen verzió a qBitorrented? -
IRO21
senior tag
A tűzfalszabályokat az alapján kell kialakítani, ahogy Te használod a NAS-t.
Ha tudod, hogy mit szeretnél, akkor a szabály beállításában már tudunk segíteni.Általánosságban néhány gondolat:
Csak bejövő forgalomra tudsz szűrni, kifelé minden megengedett.
Az internet felől a NAT miatt eleve csak az a forgalom jön be, amire létrehozol port forwardot. (Kivéve ha van valami sérülékenység a routeredben) A VPN kivétel, mert ott ugye egyetlen porton áttunnelez (majdnem) minden forgalmat. Ja, és SSH-val is lehet tunnelezni.
Létre tudsz hozni különböző profilokat, amik az egyedi szabályokat tartalmazzák. Ezek között egyszerűen tudsz váltani. Egyszerre csak egy profil lehet aktív.A pofilon belül vannak a szabályok. Ezeket fentről lefelé vizsgálja, ha valamelyik szabályra illeszkedik a forgalom, akkor az alatta lévő szabályok már nem számítanak. (Ezért lefelé haladva egyre általánosabb szabályokat érdemes használni.)
Van egy szabálylista, ami minden interfészre vonatkozik, plusz interfészenként egy-egy szabálylista. Először a minden interfészre érvényeset vizsgálja, csak utána az egyedieket.
Szerintem egyszerűbb közvetlenül az interfészre tenni a szabályt, nekem átláthatóbb mint minden egyben.
A LAN interfészek ugye a fizikai portok a NAS hátulján, a VPN a VPN kapcsolatok szűrésére van, a PPPoE pedig akkor számít, ha maga a NAS építi fel a PPPoE kapcsolatot.Nagyon hasznos az ország szerinti szűrés. A hackerek jó részét már azzal ki lehet szűrni.
Ilyenkor azért figyelj, hogy van amit mindenhonnan engedni kell. (torrent vagy let's encrypthez a webes portok, ha ilyesmit használsz)Szóval ha megvan mit szeretnél, felveszed a szabályokat az interfészre, legalul bekapcsolod a minden egyéb tiltását és kész is vagy.
Arra azért vigyázz, hogy véletlenül ne zárd ki magad!
Célszerű mindjárt a lista elejére felvenni a LAN teljes tartományát. Esetleg ha van egy plusz ethernet port a NAS-on, akkor azt tudod használni kiskapunak, ha azon nem aktiválod a tűzfalat.Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Kérdezz nyugodtan, ha valamit kihagytam, vagy nem világos!
-
Vikus
tag
Köszi, így egy új szabállyal megy a plex is.
Plex ügyben meg valószínű megyek másik topicba, mert jópár kérdés felvetült bennem..
Hibernálást felvettem kicsit nagyobb időintervallumra, mivel csak "időszakosan" megy, nem kell 0-24-be a masina, de hogy 20 percenként ki-be kapcsol kedve szerint az annyira nem hangzott túl jól..
DoS védelmet bekapcsoltam, viszont tűzfalas témában nagyon nem vagyok benne. Erre is van valami különleges beállítás, vagy van valami általános, hogy hogyan lehet beállítani? -
Rick4
félisten
válasz
szokeherceg #81884 üzenetére
Ja, akkor felesleges. Ha van otthon egy ebbe passzoló 12V-os adapter, ami tud 40-50W-ot, dugd rá nyugodtan.
Ha nem indul azzal sem, illetve másik eszköz indul ennek a tápegységével, akkor más lesz a gond. -
válasz
szokeherceg #81884 üzenetére
Igen, és valószínűleg nem táphiba egyébként sem. Többet akkor tudnánk ha rá tudnál a soros konzolra csatlakozni és látnád a boot folyamatot.
A 13as képen a jobb felső sarokban levő, 90 fokos 6 tűs csatlakozó lesz az elvileg -
Rick4
félisten
válasz
szokeherceg #81877 üzenetére
Szia, vagy 30K-ért egy új syno táp, ami majd megint meghal, vagy 1500-ért egy kis átalakító, + 3.5 ezerért egy 60W-os kockatáp, és akkor ugyanannyi pénzből kb 35 évig cserélgetheted.
-
válasz
Nem fog segíteni mert abban már nem a hibás Avoton processzorok vannak.
Lemez nélkül mit csinál? -
Borisz76
nagyúr
válasz
Synology Assistant sem látja ?
-
szokeherceg
tag
Sziasztok! Van egy ds218+om, egyik napról a másikra a status led kialudt. Sehogyan sem érem el a nast. Olvastam vissza a topikot, nagyobb nasokat az ellenállás forrasztás megmentett. Érdemes az enyémnél is próbálkozni? Leírást nem találtam hozzá.
-
IRO21
senior tag
Igen, a Plexhez a 32400-as tcp portot is forwardolnod kell.
Mindenhez amit kívülről el akarsz érni létre kell hozni a port forward szabályokat.
Vagy jó megoldás az aldomain és reverse proxy használata. Olyankor elég megnyitni a 80 és 443-as portokat.Szerintem nem okoz semmilyen problémát egy jól(!) beállított tűzfal és az automata blokkolás sem. Én régóta használom mindkettőt.
Hibernáláshoz nem nagyon tudok hozzászólni. Nálam folyton mennek valamiért a lemezek, nincs idejük hibernálódni.
-
Zolee70
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémába futottam, amit sajnos nem értek és nem gondolom hogy így kellene működnie. Az otthoni hálózatomon van 2 db NAS egy Synology DS220J és egy Qnap1280. Mindegyiket távolról vpn-nel érem el. Azt tapasztaltam, hogy pl. a synology open vpn-nel belépve simán tudom tallózni a qnap hálózati meghajtómat, úgy hogy a qnap open vpn-t nem nyitom meg. És természetesen fordítva is igaz. Jelent ez valami problémát? Ha igen mit tegyek? Előre is köszönöm. -
Vikus
tag
Köszi!
Sikerült.Így már megy távolról rendesen. Gyorsabb is a bejelentkezés, mint a quickconnect-el. Akkor ahogy nézegettem a PLEX-nek is kell egy hasonló szabályt beállítani csak más port-al ugye?
Amúgy még kérdés, hogy a Tűzfalat és a DoS védelmet érdemes vagy be kellene kapcsolnom? Vagy ezek nagyon megkavarnák a dolgokat?Másik részről, a merevlemez hibernálást az jó, ha be van kapcsolva? Csak mert "x" idő után, ha olyanja van mintha újraindulna a lemez, és akkor olyan kattogós hangja van, hogy félek, hogy valami baja lesz... Mondjuk az se biztos, hogy jó, hogy "folyamatosan megy..
"
-
IRO21
senior tag
válasz
tobias40 #81855 üzenetére
Elvileg ilyen csak akkor lehetséges, ha az összes többi peer minden torrenteden passzív lenne. Ha blokkolod a bejövő forgalmat egy elrontott tűzfal beállítással, akkor csak az aktív peerekre tudsz csatlakozni, de azoktól továbbra is tudnál letölteni, illetve nekik seedelni.
Mondjuk egyébként én a torrent adat portot (nem a GUI-t!) megnyitnám minden forrás ip felől. Ott csak a peerek számát csökkented feleslegesen, ha Magyarországra korlátozol!
-
Borisz76
nagyúr
Egy nagy kötet a jelenlegi 6+6+8 Tb lemezek ?
Mert akkor nem tudod hozzáadni a 2 Tb-s lemezt.Bár ....ha JBOD a kötet ahhoz talán hozzá lehet adni.
Erről nincs most infóm.Ha külön kötetként teszed bele a 2 Tb-s lemezt.....működik de később amikor nagyobbra akarod cserélni....akkor a 2 Tb-nyi adatot valahová át kell másolni , nagyobb lemez be a helyére és adatokat visszamásolni.
-
evola
senior tag
Sziasztok.
Synology DS 420+ NAS-ba van jelenleg 2db 6 terra és 1 db 8terra kapacitású HDD mindösszesen 200gb szabad helyem van.
Kizárólag Roon alatt megy néha esténként zenehallgatásra..
Ha ezt most bővíteném most pl egy 2 Terrás HDD-vel azt a 2 Terrást később ki tudom elvileg cserélni egy 8 Terrásra adatvesztés nélkül?
Picit várnék hátha mennek lejjeb az árak 2 terrás meg van pár darab idehaza már -
-
IRO21
senior tag
Jó helyen jársz, port forward-ra van szükséged
Minden olyan szolgáltatást, amit kívülről szeretnél elérni forwardolni kell.
Protokoll, külső-belső port és a belső ip címet kell csak megadni, a többit ne töltsd ki! Nevet persze adj neki.Pl. a NAS webes felületének eléréséhez alapból http-n 5000/tcp, https-en 5001/tcp portot kell átirányítani a NAS belső hálózati címére. Ha megváltoztattad, akkor természetesen azt, amire változtattad.
A külső és belső portnak persze nem kötelező ugyanannak lennie, beállíthatod úgy is, hogy csak kintről éred el másik porton, bentről marad az 5000/5001.
A többi szolgáltatásnál ugyanígy, egyesével. -
vektornfl
tag
válasz
Borisz76 #81845 üzenetére
Gondolkodtam az SHR-ben is abszolút. Az biztos, hogy az lenne a legkényelmesebb és legbiztonságosabb megoldás, csak akkor 8tb-vel kevesebb lenne a "használható" tárterület.
Nekem tulajdonképpen, csak az lenne a lényeg, hogy a csomagok + a rendszer és ezeknek a beállításai mindig megmaradjanak akkor is, ha az egyik hdd megadja magát. Ha ez biztosítva lenne valahogy, akkor nem annyira kellemetlen, ha az egyik hdd kiesik, mert csak beteszek egy újat (létrehozok egy ugyanolyan kötetet, mint az elhalálozotton volt) és az így elveszett filmeket, sorozatokat a sonarr + plex páros a beállított automatizálás miatt rövid időn belül "visszatöltené" az új hdd-re és máris ugyanott lennék, mint mielőtt tönkrement volna az a hdd és a raid miatt nem "vesztek" semennyi tárhelyet.
A fenti elképzelésemben első ránézésre az a hiba, hogy a csomagok és azok beállításai ezek szerint csak az egyik köteten vannak így rajta és ha épp az száll el, akkor gondban vagyok.
Arra gondoltam még, hogy esetleg hyper backuppal csinálgatnék naponta mentést egy külső hdd-re a csomagokról és akkor ha épp az a hdd adná meg magát, amin telepítve voltak, akkor talán vissza lehetne állítani. Viszont egyrészt nem tudom, hogy a hyper backup tud -e ezekről teljeskörű mentéseket és visszaállításokat csinálni. Másrészt pedig sokkal egyszerűbb lenne, ha ezek a csomagok és a beállítások minden hdd-n rajta lennének. Nem tudom, hogy ilyet lehet -e valahogy csinálni. Most megnéztem a csomagkezelési központot, de ott erre nem látok közvetlen megoldást
-
Borisz76
nagyúr
válasz
vektornfl #81843 üzenetére
Arra is kíváncsi lennék, hogy ebben az esetben ugye mindegyik hdd-re, ha jól tudom telepítve van a dsm rendszer
Igen , minden lemezen fent lesz a rendszer.
viszont a csomagok (plex, sonarr, stb.) és azok beállításai, csak az 1. hdd-n van rajta, vagy a többi hdd-n is?
Nem feltétlenül az 1. köteten lesznek a csomagok.
Több kötet esetén telepítésnél lehet(ett ...a DSM6.2 alatt ) választani, hogy melyik kötetre is szeretnéd telepíteni az adott csomagot.Szóval, ha elszáll valamelyik hdd, akkor minden működik tovább, csak a tönkrement hdd-n tárolt adatok vesznek el?
Így igaz , plusz az esetlegesen oda telepített app-ok is elszálnak.
Nem gondolkoztál 4 lemezes SHR kötetben ?
1 lemez meghibásodása ellen védett a rendszer....
+ nincs gond, hogy hová is települtek az APP-ok mert az egész 1 db kötet lesz ekkor. -
tsilver
aktív tag
Szeretnék mentést csinálni a Synology mappáiról Duplicati-val uaganarra a NAS-ra de más könyvtárba.
Linus rendszer fájlokban hol kellene keresnem az én általam létrehozott könyvtárakat? -
vektornfl
tag
Sikerült végre beállítani ds218+ról költözés után a 920+t.
A hdd-kel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni az ideális beállításhoz.
Jelenleg úgy néz ki, hogy van 2db 4tb hdd-m (ezek mentek 218+ban) külön-külön basic raidre és ext4-re formázva külön kötetekként. Vettem hozzájuk 2 db 8tb hdd-t. Valószínűleg a 2*4tb-t is lecserélném + 2*8tb-re.
A nas felhasználása gyakorlatilag csak média tárolásra szolgál, nincsenek rajta nélkülözhetetlen adatok. A cél alapvetően tehát az lenne, hogy minél több használható terület legyen, gyorsabb eléréssel.
Plexet használok sonarral és radarral. Szóval, ha elszáll valamelyik hdd nem tragédia, mert az adatbázisból automatikusan letöltögeti majd a hibás helyére tett új hdd-re a tartalmakat.
Viszont az fontos, hogy a rendszer (beleértve a plex, sonarr, radarr csomagokat) egy hdd elszállásnál is elérhető maradjon.
Arra gondoltam, hogy az összes hdd-t továbbra is külön kötetekként basic raidre és ext4-re formázva használnám.
Az első kérdésem, hogy szerintetek a fent leírt felhasználásra, ez így jó opció? Arra is kíváncsi lennék, hogy ebben az esetben ugye mindegyik hdd-re telepítve van a dsm rendszer, viszont a csomagok (plex, sonarr, stb.) és azok beállításai, csak az 1. hdd-n van rajta, vagy a többi hdd-n is? Szóval, ha elszáll valamelyik hdd, akkor minden működik tovább, csak a tönkrement hdd-n tárolt adatok vesznek el?
Tudom alap kérdések, de nagyon köszönöm, ha valaki tudna ebben tanácsot adni
-
Vikus
tag
Sziasztok!
Lenne pár dolog, amiben a segítségetek szeretném kérni. Igazából a távoli elérést nem tudom egyszerűen beállítani, vagy valamit nagyon nem jól csinálok.
Aki benne van annak talán apróság..
Lényegében beállítottam a NAS-on egy belső fix IP-t. HTTP és HTTPS DSM port is átállítva az alapméretezettről. Tanusítványt is állítottam be.
Külső hozzáférésnél beállítottam a QuickConnect-et is. A DDNS-t is beállítottam xxxx.synology.me-re, itt van külső IP cím.
A helyzet a következő, lényegében a QuickConnect-el tudok csatlakozni külső hálózatról, web felületen, (bár szerintem nagyon lassan).
Viszont a DDNS-s címet beírva semmi. Csak akkor érem el azzal a névvel, ha otthonról vagyok, az otthoni Wi-fi-n.
Nézegettem több YT videót, meg leírást, és a router-ben is kellene valamit állítani, (ez lehet esetleg a gond?)
A DSM rendszerből ha rámegyek a Külső Hozzáférés felületre, és ott a "router beállítására" ott csak egyedül az "útválasztó beállíása" aktív, a "létrehozás" inaktív.
Ezeket láttam videókban is, ahol simán létrehoz egy újat az ember, nekem ez nem működik. Az útválasztó beállításánál lefut az "Adatúthálózat adatok azonosítása".
Itt minden zöld pipa. Itt lehetne manuálisan beállítani a routert? Csak a listában nem szerepel az enyém és elég gyér a kínálat ahogy elnézem. Így itt nem tudok beállítani semmit se.
Ha lehetne se tudnám, hogy mit kéne.. :/
Viszont akkor belépek a Routerbe. Telekomos, szolgáltatótól kapott. Egy SAGEMCOM F@st 5655v2 AC típusú router.
Itt belépés után csak az Access Control menüben tudnék állítgatni. Sok lehetőség nincs, gondolom itt a Port Forwarding-nál kellene egy új szabályt hozzáadnom manuálisan?
Itt amit tudnék megadni:
Custom service name: xxxx (gondolom mindegy mit adok meg neki)
Service: "Other" ? - itt lehet választani FTP, IMAP .. stb. Ilyenkor megadja automatikusan az External port-ot és az internalt is.
Protocol: TCP - UPD ??
External host: - Itt azt az IP-t írjam be, amit a Külső hozzáférés felületén látok?
Internal host: - Gondolom, amit adtam neki fix IP-t ?
External Port: - A bejelentkezési portál DSM portja, amit megváltoztattam https port legyen vagy sima HTTP?
Internal Port: - Szintén ugyanaz?
Jó az irány vagy nagyon nem jó felé haladok? Igazából ugye nekem még tök új ez a NAS téma, szóval még csak tanulgatom mit hogyan kellene..
Legfőképp majd a PLEX lenne a későbbiekben fontos, amiatt is kellene legfőképp az elérés, de persze nem ártana anélkül is hozzáférnem a dolgaimhoz..
Tud nekem ebben valaki segíteni? -
IRO21
senior tag
válasz
tobias40 #81827 üzenetére
A Synology DDNS-en nem tudsz állítani semmit, az alapértelmezetten így van, ahogy írtam. Mármint hogy 30 mp a TTL, szóval elvileg gyorsan észreveszik, ha megváltozik az IP címed. (Kivéve, ha olyan DNS szerver használsz, ami ezt nem veszi figyelembe, mint a Digié pl.
)
Illetve, hogy alapból van wildcard ALIAS, vagyis ha regisztrálsz mondjuk egy tobias.synology.me címet, akkor mutat rá egy *.tobias.synology.me CNAME rekord is. Így használhatsz külön-külön címeket a különböző szolgáltatásokhoz, mondjuk www.tobias.synology.me a weboldaladnak, file.tobias.synology.me a File Station-nak...stb.
A tűzfalat meg az alapján kell beállítani, hogy mit és honnan akarsz engedélyezni. Szóval alapból tiltani mindent (erre van egy kapcsoló a tűzfalbeállításoknál, nem kell rá külön szabály!), és egyedi szabályokkal megengedni, amit szeretnél. Arra figyelj, hogy melyik hálózati csatolóra veszed fel a szabályt, meg hogy mindjárt az elején ne tiltsd ki magad! 🙂 -
beef
őstag
-
Digger
senior tag
Félig Synology, félig Windows kérdésem van.
Van egy iroda, ahol DS220+ mellett néhány Windows PC működik. Minden PC naponta backupolva van a NAS-ra.
Itthonról VPN-en keresztül csatlakozik a hálózatra egy home office PC.
Megoldható az, hogy a user az irodában levő asztali környezetét lássa a home office gépen, amikor rácsatlakozik a VPN-re? Ez alatt azt értem, hogy az asztal elrendezése ugyanaz legyen egy ugyanakkora felbontású monitoron. Ehhez fel lehet használni az irodai gép mentését?
Egyáltalán hogyan menti el a Windows az asztal ikonjainak az elrendezését?
Megy ez ilyen módon, vagy csupán a Windows távoli asztal elérését lehet használni? -
IRO21
senior tag
válasz
tobias40 #81819 üzenetére
Szerintem is teljesen jó a Synology DDNS-e.
A legegyszerűbb beállítani, 30 mp a TTL, és alapból be van állítva a wildcard ALIAS. Sőt arra még a let's encrypt wildcardot is tudja a webes felületről!
A tűzfalon meg úgyis kitiltod a nem kívánatos forgalmat.
Én nem akarlak lebeszélni róla.
Nálam is csak a digi miatt volt vele probléma. -
Rick4
félisten
válasz
tobias40 #81823 üzenetére
Nekem sok éves távlatban a noip. És ugye azon belül lehet legalább 10 féle domainből választani, a synora is van updater, routerek is ismerik, az ingyenes változat tényleg ingyenes, mindössze havi 1x jön egy mail, hogy kattints 3-at, és megint megy 1 hónapig.
De írtam az ipdns.hu-t, nézd meg azt is.
Biztos van topic, ami ezekkel foglalkozik, lehet van bővebb tapasztalat, én nem szöszölök ezekkel, egyszer be lett állítva, azóta megy, eszközcserénél ismét beállítom, lefrissít, megy tovább. -
Rick4
félisten
válasz
tobias40 #81821 üzenetére
Az sima webinterface belépésre vonatkozik. Van még pár megoldás, és sose tudni, ki milyen kaput nyit ki.
De ez olyan, mint hogy kirakod a ház elé a kulcsot, aztán vagy kinyitja vele valaki a házat, vagy nem. Minél inkább el van szeparálva a dolog, annál biztosabb. Lehet sose történne semmi sem, de én ettől nyugodtabban alszom. Logokat visszanézve az égvilágon semmi, pedig aztán innen elég sok infót össze lehetne szedni... -
Rick4
félisten
válasz
tobias40 #81799 üzenetére
Ha bárki akar egy syno nast találni, és távolról próbálkozni, arra elég nagy esélye van a synology.me címen, minden más helyen eléggé csökken az esély arra, hogy történjen kívülről próbálkozás.
Én pl ezért nem használok se syno ddns-t, se quickconnect-et sem.Noti, teló megy simán legalább 10 éve, sokadik éve már a noip-s ddns-sel, ide is csak akkor váltottam, amikor sok éve elkezdték valami macera miatt tiltogatni az előző ddns kiszolgálót, (dyndns.org) de 1-2 hét alatt az is rendbejött viszont addigra én már átléptem ide, 3 perc megcsinálni egy ilyen reggel, visszaigazoló maillel, nason vagy routeren beállítással.
-
IRO21
senior tag
válasz
tobias40 #81808 üzenetére
Nekem a Freenom-nál van egy saját hosztnevem, és a DNSExit a DNS szolgáltatóm.
Amikor regisztráltam a Freenomnál, még egyszerűen a root domain-hez meg lehetett adni CNAME rekordot, így eredetileg az mutatott a synology-s DDNS-re. Sajnos időközben megszűntették ezt a lehetőséget, így amikor probléma lett a Digivel módosítani már nem tudtam a bejegyzést. Emiatt állítottam át náluk a DNS szervert, és a DNSExit-nél vettem fel a zónát.
Így megmaradt a saját hosztnevem és ami plusz, hogy a DNSExit tud wildcard aliast is. (A freenomnál egyesével kellett felvenni minden aldomaint, plusz ugye a CNAME miatt volt egy extra lookup).Ezen kívül van egy szintén évek óta jól működő Afraidos is. Ott rengeteg domain közül lehet választani, viszont nem tud további aldomaineket, csak akkor javaslom, ha arra nincs szükséged.
-
Formaster
addikt
Link aggregationt szeretném bekapcsolni, csak felmerült, hogy mit csináljak, ha utána valahogy nem érem el a nast
Marad az USB?
Vagy a reset visszaállítja a networkot?
-
válasz
Lotus_Omega #81810 üzenetére
Synology Drive csinálja valószínűleg, vedd lejjebb az árnyékmásolatok számát (vagy szedd le teljesen ha nem használod).
-
Lotus_Omega
tag
Valakinek van arra ötlete hogy mitöl lehet az, hogy töröltem kb. 500GB-ot (TC-bol, felcsatolt hálózati meghajtórol), kiüritettem a kukát, és még sem szabadult fel a hely?
Azóta próbáltam újra kb. 100GB-ot törölni. Ugyanaz. Egy napja a helyzet változatlan.
Ha a webes felületen törlök valamit, azután felszabadul a hely.
DS920+, latest OS. -
válasz
Magnat #81791 üzenetére
Szia!
Kollégámnak 4db 10TB-s ilyen van DS918-ban, nekem 4 db WD80EFBX DS920+-ban. Mindketten találkoztunk már ezzel a hanggal. Nekem akkor kezdődött, amikor Seagate Ironwolf-ról váltottam WD Red Plusokra. Teljesen random csinálja, és alkalmanként eltérő hangerővel, ebből arra következtetek, hogy szerintem mindegyik lemez csinálja.
Kollégámnak évek óta mennek a lemezek hibátlanul, nekem hónapok óta.
Havonta teljes S.M.A.R.T tesztet futtatok minden lemezen, nem jelzett hibát.
Szerintem ez egy WD sajátosság, lehet hogy valami saját diagnosztikát futtat a háttérben, vagy a RAID tömbbel szórakozik. -
IRO21
senior tag
válasz
tobias40 #81801 üzenetére
Én nagyon sokáig használtam a syno-s DDNS-t, kb. amióta az első NAS-omat megvettem, nem volt vele semmi probléma.
Viszont most nyáron kezdődött, hogy a Digi DNS szerverek néha-néha nem látták a synology.me zónát. (*** cnss1.digicable.hu can't find xxx.synology.me: Server failed)
Más DNS szervereket használva jó volt, szóval nem a synology, hanem a Digi hibája volt, de én emiatt váltottam pl.
Némi levelezés után a fő problémát javították egyébként, de nem lett tökéletes, még utána is gyakran adott az aldomain-ekre (mondjuk sonarr.xxx.synology.me) nem található választ a Digi szervere.
Amúgy is hasznos, ha legalább két különbözőt beállítasz a biztonság kedvéért.
A NAS-on tudsz egyedi DDNS-t is felvenni. Ha nincs a beépítettek között, akkor is működhet másik szolgáltató.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged