- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Ablakos #92427 üzenetére
Ezt a scriptet próbáld időzítve lefuttatni a power off előtt:
synowebapi --exec api=SYNO.Virtualization.API.Guest.Action version=1 method=shutdown runner=admin guest_name="............."A pontozott vonal helyére a VM Managerben található nevet írd! Ha esetleg nem fut le adminnal, akkor írj a helyére rootot! De elvileg valahol kell legyen egy beállítás a DSM-ben, ahol be lehet állítani, hogy mi legyen a VM-el a NAS leállása esetén. Álljon le, vagy sem, vagy kérdezzen rá minden esetben.
-
-
Nascar
csendes tag
válasz
Ablakos #90404 üzenetére
Köszönöm!
Ezt nagyjából tudtam... Az SSH-nál akadok el. Be is tudok lépni a NAS_ra, még ezzel sincs gond, PuTTY-val, vagy Parancssorral is. ...de mivel nem vagyok annyira "expert" ebben a témában, a parancssoros parancs kiadásban, itt akadok el. Hogy láthatom az általad is említett mappákat, illetve, hogy tudom őket másolni?
Nincs erre valami normális grafikus felülettel ellátott szoftver? -
válasz
Ablakos #90187 üzenetére
Mit? Hegesztőgépet, villanykohót?
Tudni kellene a fogyasztást, a CS350-ben egy darab 7ah 12V akku van, sokáig nem fog vinni más eszközöket (nekem egy kétlemezes Syno-t kb. 45 percig, egy ötlemezest kb. 30 percig vinne). Lehet túlterheled és áramszünet esetén egyből lekapcsol.
-
-
Alc
tag
válasz
Ablakos #90091 üzenetére
Amennyiben megnézed az oldalát, azt csinálta az ember, hogy megadott egy 120 karakteres jelszót a NAS-on, kinyitotta az összes portot, és minden próbálkozó aki rátalál a neten, már megy is a blokkolási listára.
Mivel a NAS elbír jó sok címmel, szóval miért ne tegyen bele az ember egy jó kis listát, amit tele van támadó címekkel? Naponta írja mik a változások: https://mariushosting.com/changelog.txt
Persze vannak ingyenes listák is a neten, viszont részemről az volt, hogy nem egy programot telepítettem már az oldalán lévő képekkel illusztrált útmutatók segítségével, szóval egy kis támogatás belefért részemről, ha már így megkönnyítette a dolgomat.
Mivel külföldről is hozzá akarunk férni a nashoz ezért minden országot én sem tilthattam le. Így nekem ez a lista megfelelő volt. -
válasz
Ablakos #82854 üzenetére
Ilyenkor meg szoktam nézni a mostani szerver erőforrásait (CPUk száma, típusa, kihasználtsága, RAM mennyisége, kihasználtsága) mondjuk egy hétre és utána el lehet dönteni hogy tudja-e ugyanezt egy alacsony fogyasztásra tervezett Intel Celeron vagy AMD CPU biztosítani.
Ha nem, akkor lehet inkább abba az irányba mennék hogy a meglévő szervert virtualizációs hostnak felhasználni, vagy szétszedni a szolgáltatásokat és csak bizonyos funkciókat áttenni a NAS-ra mondjuk Dockerben (java, eclipse tud erőforrásigényes lenni, postgres és apache akár jól is futhat).
-
Magnat
veterán
válasz
Ablakos #82843 üzenetére
A 920+ is feljebb nyomható nem hivatalosan mint 8, nekem is 10GB van a 718+-ban (az eredeti 2 gigás + 8) ... virtualizálni meg annyira tudsz, amennyire egy ugyanilyen konfiggal bíró pc-n is lehetne, ahogy a kolléga mondta, a cpu kevés inkább, bár alap dolgokra egy Windows is elfutkározik rajta -igaz, a régi emulátor miatt Win 8 javasolt inkább.
-
törölt tag
válasz
Ablakos #69547 üzenetére
Esetleg PWM volt benne és nem olyat raktál?
De még a pwm - pwm csere esetén is lehet buktató. Pl. xbox one s hűtő venti csere után (nem gyári ,de sokkal jobb minőségre) egyszerűen nincs meg a fordulat. Pedig a lábkiosztás is és minden adat megegyezik.
Csak példának mondtam, mert még nasban nem cseréltem ventit . -
dkess
őstag
válasz
Ablakos #69547 üzenetére
Milyen NAS -od van? DS211+ ?
Majd nézz utána, de szerintem abban 'Locked Rotor Alarm' -os venti van (mint pl. a DX513 -ban is). Ezeknél van ilyen hibaüzenet, ha nem ilyen ventit raksz a helyére. Most emlékezetből valami olyasféle megoldás van, hogy a tacho vezetékét átvágod és a csatlakozó oldalán bekötöd a földbe - de azért ennek olvass utána. Arra is emlékszem, hogy van valami szofisztikáltabb megoldás is, mely elektronikai oldalról közelíti meg a dolgot és megoldható, hogy mindig "jó" jelet kapjon a NAS, ha forog a venti (mármint PWM -es venti esetén), de ilyen barkácsolást talán nem ér a dolog ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Ablakos #60829 üzenetére
Én egy bizonyos szintig simán bevállalom a mókolást, csak az sokat segít, hogy azt ami neces azt amennyire lehet tesztelem a Virtuál DSM -en. Meg utána olvasok amennyire csak tudok, hogy tudjam a következményeket.
Mióta van Docker az ilyenek még inkább marginális igények az ő szempontjukból ráadásul a felhasználók jelentős részét sem motiválja már annyira, hogy zargassák a Synot az ehez hasonló igényekkel, mivel akinél az opció az megold abba minden ilyet. Nekik meg amire használják több mint elég és jó ez a verzió is. Bár tudom ez téged nem boldogít. -
gyugyo79
addikt
válasz
Ablakos #60827 üzenetére
Sosem volt ilyenre szükségem ezért ha olvastam is csak érintőlegesen, erről a részéről a psql mahinálásról ezért nem tudok okosat mondani.
Az iPKG -hez vagy bármi ahhoz hasonlóhoz olyan módosítások kellenek amikkel ugrik a Syno support. De attól még ez ugye nem egyenlő azzal, hogy mit lehet csak jó ha tudjuk mielőtt belevágunk.Az tuti, hogy láttam inteles NAS -okhoz biztos (de lehet volt másokhoz is) valami nem angol nyelvű oldalon *.spk telepítő csomagokat. Meg olvastam mókolgatásról is de ez nagyon nem tetszett, hogy azok is frissítés függőek voltak (tehát soknál Syno verzió frissítés után vissza kellet másolgatni a módosításokat). De azt sem tudom jelenleg pontosan mi a helyzet.
-
Domy
aktív tag
válasz
Ablakos #7161 üzenetére
Ez igaz, hogy erősebb a CPU, és dupla a RAM, de a gyakorlatban ez mit takar? Mármint a fájlátviteli sebességeket ahogy nézem tesztekben, nem sokkal gyorsabb a 114-es, ott is főként csak írásban jobb. A dupla memória meg feltételezem, hogy akkor jön jól, ha több szolgáltatás, több alkalmazás fut a nas-on, esetleg több a futtatott torrent. De ez elmélet. Gyakorlatban hol jön ki ez a különbség, és mekkora eltérésekről beszélünk?
Személy szerint azt gondolom (a tesztek alapján), hogy egyszerű otthoni felhasználásra a 214se is tökéletesen elég, a két lemezmeghajtó hely miatt ráadásul rugalmasan bővíthető.
-
jozsi252
veterán
válasz
Ablakos #6146 üzenetére
Igen azt tudom hogy az appok is bejelentkeznek a NAS-ra, máshogy nem is tudna szinkronizálni a NAS-al. De közbe eszembe jutott hogy a proci ram statisztikánál le lehet kérdezni az utóbbi 1 hónapot is pl. Így már okés lesz. Csak igazából arra vagyok kíváncsi, hogy a TM mennyire terheli le a NAS-t, de így rendesen vissza tudom nézni.
Előfordulhat olyan eset, amikor a NAS annyira le van terhelve hogy megfagy az egész rendszer? Ilyenkor gondolom nem lehet távolról újraindítani, hanem manuálisan kell?
Köszönöm
-
Daweee
őstag
válasz
Ablakos #5937 üzenetére
Nem soros port, hanem USB, de vannak kevésbé ismert márkák , pl: [link] de itt pl egész sok van a 10K+ kategóriában, csak ugye egyáltalán nem biztos, hogy a Syno hajlandó lesz kommunikálni vele. Ha biztosra akarok menni, mit érdemes venni? Nem kell hogy túl sokáig bírja, annyi a lényeg hogy a pár mp-es kimaradásokat vagy biztosíték levágódásokat áthidalja, illetve hosszabb szünet esetén elküldje aludni, hogy ne essen baja az adatoknak.
-
-
bosa
tag
válasz
Ablakos #4625 üzenetére
A következő beállításokat kell dsm-ben megtenni:
Vezérlőpult->win/mac/nfs->nfs szolgáltatás itt nfs engedélyezése.
Következő:
Vezérlőpult->megosztott mappák->video-n jobb klikk->jogosultságok->NFS jogosultságok->itt hozzáadod a lejátszó ip címét ok majd mentés és próbáld újra a mountolást.
de az mnt-be lehet nem tudsz csatolni próbáld meg a media mappát is.AndrewTdi
Ha a tv-d látja a nast mnt hálózati helyet és engedélyezett neki a hálózati rögzítés akkor igen. -
sunpower
tag
válasz
Ablakos #3421 üzenetére
A csomagkezelőben sem indul.
A rendszer telepítése tök új, meg a transmissioné is.Amikor próbálom indítani, akkor kiírja, hogy nem sikerült az indítás..... Ennyi az infó.
Mit lehet ilyenkor tenni? Már újra is indítottam a nas-t, de semmi.
Milyen csomag kell még neki? Vagy hol lehet megnézni, hogy miért nem indul?Hogy pusztítsam le? Vagy hogy kell szerkeszteni a json-t? Mert ugye a config file editor sem indul el....
Köszi
-
sunpower
tag
válasz
Ablakos #3417 üzenetére
Ezt kifejtenéd, ha megkérlek? Windows van a gépemen, de ez egy Synology NAS-ra menne.
Amit becopyztam az alapján tettem fel régen, de most semmi nem megy.
Se a feltelepített transmission, se a config file editor nem indul el.
Szájbarágósan kérlek, mert nem értek hozzá.Köszi
-
Patice
Topikgazda
válasz
Ablakos #3298 üzenetére
Én ezeket úgy oldottam meg, hogy a Win-ben felcsatoltam a letöltések mappáját, amin belül egy könyvtár az, ahová tölt és létrehoztam egy könyvtárat, amibe csak a torrent file-ok kerülnek. ez a figyelő mappa.
Böngészőben a torrent lementésekor betallózom a figyelő mappát a hálózati könyvtárak közül és egyből oda kerül a torrent, ami automatikusan indul.
Böngészőt meg úgy állítottam be, hogy mindig kérdezzen rá a letöltés helyére, de ugye meg is tudja jegyezni, hogy az előző file hová lett mentve. Csak leokézom, amikor felugrik az ablak és a többit intézi a nas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- AMD AM5 Alaplapok
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- FANTASZTIKUS áron eladó dobozos Hp Laptop 17 /Ryzen 7-7730U/16 GB RAM /512 SSD/FHD/IPS/Garancia/
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro