Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz fagyalllo #233261 üzenetére
Jójó, bocsi
Csak olyan polkorrekten fogalmaztál, azt hittem, hogy vmi nagy gáz van vele, köszi a pontosítást ha meg tönkremegy tetetek bele egy etat
És köszi a magyarázatot is engem sztem nem zavarna....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Nimda
addikt
válasz fagyalllo #233219 üzenetére
ezért tudnak kis kedvezményt adni nekem, és 38 ezerért el tudják vállalni a munkát
Na itt lett volna gyanús a dolog. Gari lejárta után nincs kedvezmény, csak mert nemrég járt le.
Egyébként a tanulság az, hogy ha nem vagyunk megelégedve a szolgáltatás nyújtotta árral és diagnózissal, vigyük máshová is.
-
nagyúr
válasz fagyalllo #233219 üzenetére
Azért a fikciónak van valóság alapja, ahogy olvasom. Észnél kell lenni nagyon ahogy látom.
Miért gondolják azt a szervizek, hogy nem buknak le? Manapság minden el fog szépen terjedni és repülnek ám a hírek!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Szilágyi84
senior tag
válasz fagyalllo #233187 üzenetére
Nem értek a szerkezetekhez nem turkáltam még egyikbe sem , hiába volt már jópár . Csak annyi érdekelne , hogy van értelme ismét elvinni az óráshoz egy másikhoz amikor az elemcserénél nem tűnt fel neki semmi , ha egyáltalán észrevehető ilyen esetben valami hiába mondtam neki is . Szóval ilyen hibával vajon tudnak csinálni valamit vagy ez így ennyi? Sose voltam még így órával ráadásul boltból újként.
-
őstag
-
őstag
válasz fagyalllo #233116 üzenetére
Néztem a post előtt. De elvileg bírnia kell a betont is... bírnia kell a betonos shock-ot is. Mindegy, hogy egy ilyet kenek össze, vagy azt...
De az a kép amit az óráról linkeltem... azon látszik, hogy elég asszimetrikus a forma. Bal oldalra nem a carbonos betétet rakták, így viszont elég csálé... Lentről a harmadik képen jól látható. A szíj is követi... Egy kicsit túldizájnolták.
Néha olyan órák vannak amit a mai zavaros világban már csajok is hordhatnak. Field-ek egy része, vagy az elegánsnak, letisztultnak mondottak...
Ez viszont egy férfi ékszer... nem vitás. Igazi pasis játékszer.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
-
mike1334
veterán
válasz fagyalllo #233051 üzenetére
A gyártó honlapja szerint ETA 2824-2 van ebben is. [link]
De lehet én nézek valamit rosszul, tényleg nem értek hozzá
Azzal nincs gond, ha drágabb, de legalább jobb. Ha ugyanaz műszakilag, akkor fura a nagy árkülönbség. Bár külsőre tény, hogy szebb (bár ez is szubjektív).[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
csabulaxi
senior tag
válasz fagyalllo #232995 üzenetére
Mondjuk az is igaz, hogy a Citimen jó ha egyszer használtam a 4 év alatt. Az is cincog csak. De azért nagyon fontos extra a vásárlásnál több szintet lép fel tőle az óra nálam legalábbis.
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
dzsi23
addikt
-
vhw
addikt
válasz fagyalllo #232878 üzenetére
Lehet csak a menet eleje van elbarmolva, ahogy valaki eröltette... de ez jelenleg több mint “karcosság”. Nehezen kap rá, gyakran rászorul, sokadjára lehet végig csavarni, akkor is “kellemetlenül” erövel...
De maga a korona mozog a pozíciók között. Mutatók/dátumkerèk mozgatható.
A másodperc mutató a korona visszanyomásakor eleinte elindult, most már inkább csak annyit látni, hogy “erölködik”, kicsit helyben ide-oda mozdul. De már nem kínzom tovább.
Ezért gondoltam, ha a szervíz megoldja pár tízezerböl, még akkor is megérte. (Még ha garancián kívül is, mert gondolom nem így jött ki a gyárkapun, esélyes az user error).
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
vhw
addikt
válasz fagyalllo #232876 üzenetére
A tokcsőn úgy néz ki rendben van a menet. Óvatosan próbálkozva be lehet csavarni a tokig, de ahogy mondtam, nem sima a mozgása.
Jura watches UK - most először rendeltem tőlük.
A történethez hozzátartozik, hogy 40%-os leárazás volt az órára (bár nem jelölték sehol, hogy használt, vagy "hibás" darab lenne - de van egy olyan érzés, hogy egy kiállított/próba darab lehetett - amivel egyébként nem lenne problémám, egyéb külső sérülés nem látszik rajta)
Nem is ez a lényeg, hanem hogy, ha egy 10-20-30 ezres szervíz megoldhatja a problémát, akkor elvinném a hivatalos Seiko szervízbe - akár saját költségen is. Nem utaztatnám át fél Európán át ismét, hogy mondjuk egy hónap múlva talán kapjak valamit, vagy hát visszautalják akedvezményes árat, de attól még nem lesz órám.Nyílván a magánutas szervíz előtt megvárnám a válaszukat, mit javasolnak - járható út-e/"bevett gyakorlat"-e hogy ilyen esetben a hivatalos szervíz vizsgálja be az órát itt nálunk - amit elfogad a webshop is.
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
Ra3
őstag
válasz fagyalllo #232860 üzenetére
Mostanában nem sokat hordtam én se, de majd most megjáratom kicsit, már majdnem 6 éve megvan, lassan egy szervíz is elférne rajta.
Minőségre még mindig úgy érzem hogy nagyon egyben van, svájciból ezekkel a tulajdonságokkal már bőven a belépő kategória felett vagy.
Jó, persze csak 3hz, meg nincs másodpercstop, de koronáról lehet húzni, zafír, minden tömör acél rajta, ami külön tetszik az az IWC-től lopott rakott indexek, a szerkezet is úgy ki van dekorálva ami azért ebben a kategóriában ritka. Ja és made in Japan
Szerk. : na jó, lehetne egykét mm-el kisebb, csak hogy negatívumot is mondjakEzt csak a többieknek akik nem látták annó, nekem béna fotóim vannak (képek innen):
[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #232756 üzenetére
Az első asztali pc-met 2000-ben kaptam, és 10 évig használtam, csak a végére már semmi sem maradt az eredeti alkatrészekből, némelyik többször is cserélve lett, de akkor is az volt az első gépem, mert nem vettem közben másikat. Mégsem volt lelkileg megterhelő, amikor leselejteztem, és egy új laptoppal pótoltam, és azóta már a 3. laptopot nyüstölöm lelkiismeretfurdalás nélkül.
Viszont a számítógép csak egy kütyü, egy eszköz, csak használom, nem köt hozzá érzelem, de egy óra szerintem más, abban szeretem, ha minél több alkatrész eredeti. Nagy divat lett itt a komplett szerkezetcsere, dehát svájci órát is csak a hülye vesz, szervizért is csak a hülye fizet, mikor pár ezer forinttal olcsóbban újat vehet. Biztos hülye vagyok, mert szervizeltetnék egy NH35-öt, és svájci órát is vennék a japánok mellé.[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz fagyalllo #232733 üzenetére
Nekem csak olyan cirka 40-50 éves mechanikus óráim vannak, amik legalább 20 éve nem láttak órást, de ha felhúzom őket, elindulnak.
Ellenben a náluk jóval fiatalabb kvarcok már elvéreztek.
Egy elektronika jóval érzékenyebb a környezeti hatásokra, mint egy aránylag egyszerű mechanika.
Remélem, sosem fogj bekövetkezni, de egy következő nagy háborúban valószínűleg megtapasztaljuk.Megyek is, és felveszem a fényevős Citizent, amíg még lehet!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
csabulaxi
senior tag
-
@mriya@
őstag
válasz fagyalllo #232713 üzenetére
Kib@szott drágán vettem a kineticet ahhoz, hogy másfél év után besz@rjon benne a generátor.
Ez a Seiko, egy Poljot, egy Atlantic, és egy TagHeuer volt a cirka 30 karórám közül az a négy, amikben csalódtam.
Háromnál a szerkezettel, az orosznál a tokkal volt gondom.
Ennyi!Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz fagyalllo #232660 üzenetére
És még a leolvashatósággal sincs gond ennél a Citizen-nél.
Mi van a Tisell búvárokkal? Három eladó is volt a napokban (FB/Marketplace), egyiket 60-ért árulják. Ennyire nem tartja az árát? Nem értem, mert jó óra sztem.
Bezzeg a Vintage Submersible -t nem árulja senki, még a végén nem bírom ki és rendelek egyet. Aztán szívom a fogam, ha fennakad.[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #232621 üzenetére
Ezzel én is pont így vagyok, még az egyoldalúan kommunikáló (azaz rádiós) órákat is kerülöm már, kockából is csak olyat vennék, ami vagy egyszerű elemes, vagy fényevő, de nem rádiós/bluetooth-os (pl. G-5600E.
Kizárólag sportoláshoz/túrázáshoz gondolkodom már régóta valami sportos okosórán, de talán csak azért kellene, hogy motiváljon.Empsepo #232622:
Még a nyírfa GS résznél járok, gyönyörű az az óra, főleg a szabadtéri vágóképen. Kicsit elbizonytalanodtam, hogy a snowflake lenne a legszebb... -
andrew01
tag
válasz fagyalllo #232601 üzenetére
Én is hasonlót akartam írni.. de az nem tiszta, hogy -evo- te vagy-e a vőlegény vagy csak résztvevő. Ha az első, akkor 50 év múlva is erről fognak beszélni, amúgy csak 25
Exhibicionistáknak végül is nyerő...
(Amúgy mi ha nem ez indukálná amúgy, hogy végy egy elegáns órát, amit még ha nem is rendszeresen, de 2-3 évente hordasz - akkor legyen egy olcsó kvarc, vagy egy vintage kézihúzos, utóbbiból olyan szépek vannak 20-30 körül is, de nem rég láttam egy 120k-s vintage Omega öltöny órát is facen; nem kell rögtön negyedmillás megoldáson gondolkodni)
Amúgy meg, ha párocskád is imádja ezt az órát, akkor meg nem kérdés : ) de akkor viszont nagyon impozáns gyűrű kell, hogy ne az órát nézze az ember[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fagyalllo #232529 üzenetére
Ilyenkor eszembe jut a legenda, miszerint egy Amcsi berakta a macskáját a gépbe kimosni, majd az állat pusztulása miatt pert nyert, mivel a használati útmutatóban nem szerepelt ilyen jellegű tiltás.
Szóval bek@phatják az adatbázis hibájukkal együtt.[ Szerkesztve ]
-
-
-
SOAD19
addikt
válasz fagyalllo #232366 üzenetére
Milyen részekre gondolsz? Ha jól látom a lünetta polírozott és a tokfül felső élén is végig egy vékony polír végig a lünetta mellett a másik fül végégig.
#232367csabulaxi
Biztos, de engem megvettek, ez a számlappal, mutatókészlettel.#232368dzsi23
Kell nekünk, ilyen jó izléssel rendelkeznünk...#232377trassher
Felőlem nyugodtan leszedhetik, abban az esetben, ha minden egyes csillag elvételével csökken az ára 60-70k-val.#232397dzsi23
És én még a Sinn-ék 50 euros szállítási ktg.-t sokalltam... -
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #232371 üzenetére
Jah, vagy valami ilyesmi állhat a dolog mögött, mert itt már 2x volt linkelve a videó a Vostok miatt, facebookon is csak a Vostok miatt linkelték, a Pulsar meg le van tojva, pedig a Vostok 780 méteren már megállt, 1500-on annyi volt neki, a Pulsar meg 3000 méteren is vígan ketyegett. Jó, nem vígan, mert a kicsit szenvedett a mp-mutató, de járt. Én tuti a Pulsarral úsznék le 3 kilométer mélyre!
-
dzsi23
addikt
-
Nimda
addikt
válasz fagyalllo #232233 üzenetére
Igen, én egyszer nem figyeltem illetve kértem újat, ami a nagy izgalomban eszembe se jutott. Az acél kockánál. Valójában semmi különös nem volt vele, de utólag azért bántam, hogy megelégedtem a kirakatival. Az utóbbi protrek meg szintén kirakati volt, de mondta a hölgy, hogy nemrég bontotta ki. Ami igaz is volt mert akkor értesítettek, hogy megérkeztek azok a modellek. A gyári fa dobozában, csomagolásában vettem át, szinte még fel sem tudott melegedni a kirakatban
dzsi23 én egy Seikoval egyszer jártam így, a hátlapon minimálisan látszott, hogy meg volt bontva, valsz javítva.
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz fagyalllo #232132 üzenetére
Nekem is ez jött le.
Persze, lehetnek jók a képek is amivel egy szuper marketing van az óra gyártó mögött, amint a másik óráscsoportban is lehetett látni. A meghirdetett óra képek köszönő viszonyban sincsenek a megrendelt órával, persze tudják, hogy kell fotózni!
Nem azért akarom innen vagy ilyet, hogy majd az unokának tovább fogom adni és majd apáról fiúra száll, azt én is belátom (még gyerek sincs)!
A Pagani PD1639-et is nem azért vettem, hogy egy "Roleksz" legyen a kezemen nem is az van ráírva, de sajnos drágább órát nem engedhetek meg meg magamnak még, persze lehetne de sajnos órában nem tudok minden este aludni!
Szóval még az aranyközépút kell ha van olyan ami tetszik - SLA043J1 ez is nagyon bejön - de amíg másra kell a pénz addig kell a kompromisszum.
Sz@rok bele veszek egy F-91W-1YEF-et!!!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
nagyúr
válasz fagyalllo #232132 üzenetére
Így van! Ettől még egy korrekt gyártónak sem fogok egy árva petákot sem utalgatni. Fillérrel nem támogatom őket!
Ezerszer inkább orosz, német, angol, francia, holland, svéd - akik otthon oldják meg a gyártást!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- LED világítás a lakásban
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Lexus, Toyota topik
- Elite: Dangerous
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Akvárium tisztító berendezés új 6hó jótállás!
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest