Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
válasz Zen Master #11393 üzenetére
miért is cserélték ki az egész tokot?
szerintem az üveget cserélték, a tokot felújították. -
pohár
félisten
-
pohár
félisten
válasz artiny #11394 üzenetére
nincs szerintem órára fólia, ha zafír lesz akkor meg úgyse kell rá
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
artiny
őstag
Megvettem a Storm órát (eredeti lessz),nekem nagyon tetszik!
1 Mivel domború az üvegje,ezért könnyebben karcolódhat. Lehet kapni valami "észrevétlen" védőfóliát ??
2 Vízálló 50M - mennyire szokták [link] ebben elvileg lehet kezet mosni,zuhizni is....nem árt az órának,akinek vízálló mennyire "vizezi be" az óráját?
-
Zen Master
csendes tag
válasz HourHand #11141 üzenetére
Sziasztok!
Meglátások a Christopher Ward márkával kapcsolatban:
Elöljáróban jegyezném meg, h a C8 Mk II az első mechanikus órám, ezért igyekszem olyan infókat is leírni, ami segíthet a hozzám hasonló kezdők a témában.
A CW kizárólag neten terjeszti a termékeit, ennek előnyei és hátrányai egyaránt vannak, ezeket igyekszem megmutatni.
44 mm átmérőjű a tok, ami egyrészt köszönhető a pilóta dizájnnak, másrészt mostanában ez a trend /Azt is olvastam már, h a nagyobb órákat drágábban lehet eladni.../
Az én csuklóm viszont vékony, ezért próbáltam sok helyen tájékozódni, mielőtt ellőttem a lóvét a Paypalon.
Hátrány, h nem tudjuk felpróbálni a drágaszágot, mielőtt megvennénk. Szerencsére a honlapon látható fotók megfelelnek a valóságnak.
Az órás fórumokon (watchuseek,timezone,watchtalkforums,pmwf stb.) mindig lehet wrist shotokat (erre hiányzik vmi magyar kifejezés) és a Flickr, YouTube is a barátod.Megkönnyítette a döntést, h a CW-nél 60 napos visszaküldési garancia van!
A küldemény alaposan becsomagolva érkezik. Be kellett mennem érte a postára, és külön élmény volt, amikor elővették a páncélból
Mint említettem, nagy méretű óráról van szó, ami megkönnyíti a leolvashatóságot, sötétben pedig a Super-luminovával kezelt számlap és mutatók szépen világítanak.
Az óraüveg zafírkristályból van. Nem karcolódik (1 év után zéró karc). Viszont nem törhetetlen. A belső oldalán van tükröződésgátló réteg/ AR coating. Létezik dupla borítás is, de ott előfordulhat, h a külső felületről lejön ez a réteg hordás során.
A tok matt/homokfúvott, nekem nagyon bejön, szintén eléggé karcálló. A tok háta pedig egyszerűen gyönyörű.ETA 2824-2 automata szerkezet dobog benne. Ehhez nem értek, a neten jó közepes werknek mondják. Most éppen a svájci Sellita SW200-1 werkkel árulják a C8-at.
Bőr szíjat kapunk hozzá, pillangózárral. Kényelmes viselet, bár nekem plusz 1 lyukat kellett üttetnem a szíjon Azért egy Hirsch szebb
5 ATM-ig vízálló, ez a gyakorlatban a zuhanyzós tusolás "terhelésének" felel meg.
A netes üzleti modell előnye, h 60 hónapos gari van az órára. Nemrég beindult a szervízprogramjuk is.
Az ügyélszolgálat nem a magyar hagyományokat követi, emailben és a fórumon is kommunikálhatunk a céggel.
Sajnos nekem sikerült leejteni az órát, az óraüveg be is tört. A bp-i szervizek visszadobták az órát, ezért ki kellet küldenem cserére Londonba. Mindez a karácsonyi időszakban történt, ezért hetekig nélkülöznöm a CW-met.
Kicserélték az egész tokot és ingyen visszapostázták. Aki hosszabb távon gondolkodik, talán érdemes egy tartalék zafírt berendelni a cégtől, a szerkezetet nyilván itthon is el tudják látni.Ár: 100k környékén.
Summa, sztem elég olcsón, elég jó minőségű órát kaptam a CW-től. Nem valószínű, h a cég eltűnne a ködben, a vásárlónak nem engedik el a kezét vásárlás után, pezseg a fórum (van forum edition darabjuk is), küldenek katalógust stb.
Már van COSC minősítésű órájuk isUI: Éppen rebranding alatt áll a szájt, de a http://www.christopherward-usa.com/ működik.
Infók a márkáról:
http://www.christopherward-usa.com/men/aviation/c8-1/c8skt-mk2.html
www.christopherwardforum.com/
https://www.facebook.com/pages/Christopher-Ward-Watches/195995610416390
http://www.flickr.com/groups/1759249@N23/[ Szerkesztve ]
-
-
Dzsana
senior tag
válasz Mariner #11386 üzenetére
Én 2004.09.21.-én délelőtt Tolo-ban láttam először Storm órát, nagyon design-os volt, és nem svájci óra árában volt. Nem hiszem, hogy ha 2044-ben alapították ezt a céget, akkor lett volma már 2004 szeptemberében hamis is belőle. Amit linkeltem, az is a Storm honlapja, bár ki tudja, hol az igazság.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Mariner
tag
válasz Dr.Zoo #11381 üzenetére
A vas megyei zsaruk igencsak el vannak kényeztetve én is tegnap adtam fel némi aprót a címükre,szerencsére nem én hanem egy barátom vezette kissé sietősen a kocsimat.Egyből az jutott eszembe micsoda órát vehetnék azon a pénzen,így meg átalakul tányérostévé előfizetéssé a kóterben a rabtársaknak
MZ/X jelentkezz!
-
Mariner
tag
válasz Dzsana #11375 üzenetére
Ezért mondom,hogy hamis az a Storm.Az eredeti svájci és egy Daniel Storm nevezetű ember alapította a céget 2004-ben.Az óráik 1200eurótól kezdődnek.Ha én csinálok Rolex órákat(mondjuk a Poljot feliratra ráírom fekete filccel,hogy Rolex)az attól még nem lesz Rolex.Azt csak halkan teszem hozzá,hogy sajnos,mert akkor lenne egy csomó Rolexem
Attól még lehet nem nagyon rossz természetesen,de én asszem nem kísérleteznék,hanem a rendelkezésre álló pénzből vennék egy ismert,bevált márkát,mondjuk egy Black MonstertMZ/X jelentkezz!
-
ToBeY
nagyúr
Lottó ötös esetén szerintem vennék egy Submaeriner PVD-Gold-ot.Gyönyörű
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
ha mikroszkóppal nézed a számlapot, akkor biztosan találnál eltérést.
de szabad szemmel nem hiszem.
az pedig, hogy egy kvarcóra esetében a másodpercmutató pontosan az indexekre ugrik-e, szerintem teljesen lényegtelen kérdés (egy időben engem is foglalkoztatott, de már kigyógyultam belőle).
az Omega drágább a Longines-nél is, de ugyanúgy ETA szerkezeteket tokoz.
az én Seamasterem mutatója az esetek 90 százalékában az indexre mutatott, 10 százalékban mellé.
a kvarcszerkezeteknek (központi másodpercmutató) van akkora holtjátéka, hogy ez nem tekinthető hibának.
a Tag Heuer az esetek többségében az ETA-tól megkapott, "nyers" szerkezeteket tokoz, a Breitling marketingszempontok miatt kizárólag kronométer minősítésűekkel dolgozik.
nagyon sok vita folyt már arról, hogy melyik óragyár mennyi pluszt tesz az óráihoz.
sok esetben a marketingre fordítják a legnagyobb figyelmet és energiát, az esetek többségében nem is eredménytelenül.
mostanában kezdett el néhány nagy név "saját" szerkezeteket fejleszteni, mint pl. az Omega, a Breitling, a Panerai, stb.
de ezeknek az óráknak az ára a csillagos eget veri.
tehát ha azt szeretnéd érezni, hogy a több pénzért jobb minőséget kapsz, akkor erősen higgy benne, és nem fogsz csalódni.
vagy próbáld realistán nézni a dolgokat, és ne dőlj be a marketingeseknek! -
tupacamaru
veterán
A mutatók szerintem csak kvarc óránál ugranak másodpercenként, mechanikusnál majdnem folyamatos a mozgásuk. Mármint a másodperc mutatóra gondolok.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Dr.Zoo
őstag
-
tupacamaru
veterán
válasz tupacamaru #11377 üzenetére
Látom már.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
tupacamaru
veterán
-
artiny
őstag
válasz Mariner #11371 üzenetére
Aprohirdetésben írja hogy van rá két év jotalas, - ugy irja tistza uj,nem használt,becsomagolt.
Ezeket a kepeket kuldte rola az illeto:
[link]
[link]
ezen a kepen a jobb also sarokban a papiron az olvashato hogy Zaruka . ami annyit tesz szlovakul,hogy Jotalas
[link]Ez az ora létezik...épp tegnap voltam egy plázában ahol ennek az oranak a kevereket lattam (Storm orakat). Valamelyiknek a forgo lapkája volt ugyan ilyen valamenyiknek az ora számlapja ,...stb
-
ToBeY
nagyúr
Ez az óra is elég profás viszont 500$
-
Mariner
tag
válasz artiny #11369 üzenetére
Szerintem hamis.Létezik ugyan Storm márka,de arról nem tudok,hogy ugróórákat is gyártanának(ja és az eredeti az bizony svájci és nem is játék).Általában ETA és Ronda szerkezeteket tokoznak,nem annyira olcsók,mint amennyiért te tudnál venni...Az ugróórák amúgy érdekes szerkezetek nekem is van.A leolvasása némi gyakorlatot igényel,de a különlegessége miatt megéri gyakorolni
[ Szerkesztve ]
MZ/X jelentkezz!
-
artiny
őstag
esetleg az enyémre valaki
[link] -
pohár
félisten
-
Dzsana
senior tag
válasz tupacamaru #11361 üzenetére
Augusztus 29.-én töltöttem ki azt a kérő lapot, és szeptember 9.-én landolt a postaládámban. Ja, és Walter von Känel a President is írt egy pár sort.
[ Szerkesztve ]
-
busman
veterán
Másodika óta -1 perc 15.......ez jónak mondható?
Jah,Monster....I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
tupacamaru
veterán
válasz Dzsana #11358 üzenetére
Mennyi idő volt amíg a rendeléstől megkaptad?
-
Dr.Zoo
őstag
válasz norbertb88 #11356 üzenetére
Ja
Most olvasom figyelmesebben..
Köszi!"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
tupacamaru
veterán
válasz norbertb88 #11356 üzenetére
A sorok közül ezt olvastam ki én is.
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #11350 üzenetére
én ilyet nem mondok.
mindenki olyan órát vegyen, ami tetszik neki, és amilyenre pénze van.
én maradok a Rolexnél.
majd egyszer talán.
de nem halok bele a hiányába sem, lehet hogy inkább veszek tíz Robertet. ;-) -
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #11345 üzenetére
a legnagyobb minosegbeli kulonbseg az alap es a kronometer szerkezet kozott van. arban kb. 80ezer Ft.
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #11345 üzenetére
a nevet fizeted meg, nem a minőséget.
mennyivel tud ez többet, mint a Certina, ha szinte ugyanolyan szerkezet van benne? :-0 -
norbertb88
tag
De korábban te írtad, h a 2824-et több minőségben tokozzák!
A certina pl. eta2824-2-t használ....gondolom ez a közép kinőség??
Nem lehet, hogy a longines, mint luxus brand a legjobb minőségű 2824-et használja és ezért drágább??? Jó nyílván azért is, mert longines és nem certina!
De azért csak többet tud, mint egy ds action diver...nem???
Egyébként ha az új tissot seastar valahol 1000€körül lesz, akkor ez nem is olyan vészes![ Szerkesztve ]
-
-
pohár
félisten
hát aki ilyen órában gondolkozik, szerintem annak édesmindegy hogy 600k vagy 800k
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
seiko
senior tag
válasz [Anduriel] #11335 üzenetére
szerintem ha tudja mérni a köridőt is, akkor teljesen jó lesz neked.
de ha biztos akarsz lenni a dolgodban, akkor nézz egy olcsó G-Shock-ot! -
seiko
senior tag
válasz runner 125 #11336 üzenetére
garancia után nincs ingyen javítás.
lehet az is, hogy csak meg kell igazítani a mutatókat, amik egy erősebb ütés után el is mozdulhatnak. -
pohár
félisten
bőrszíjas, elegáns óra volt, nem ilyen típusú
bár lehet hogy csak keverem valamivelGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
[Anduriel]
aktív tag
Úszásra esetleg ez az óra: [link] ? Mondjuk nem igazán tetszik, bár az előző se tetszett, de kizárólag úszáskor lesz rajtam ezért, szerintem meg tudnék vele békélni.
''Az egész világ félreáll az elől, aki tudja, hogy merre megy.''
-
pohár
félisten
tyű, mondtam én hogy nem lehet olcsó
bandus... na ahogy sikerült utánajárnom, ezt az órát reklámozták, amit fentebb linkeltem
pedig valahonnan rémlik egy kék mutatós Longines is na mindegy, elég az álmodozásbólGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Dzsana
senior tag
válasz bandus #11328 üzenetére
Oksa, majd scannelek vagy fotózok róla egy párat.
Egyébként ezt kell kitölteni, és küldik: Catalogue requesthttp://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
pohár
félisten
válasz bandus #11328 üzenetére
fú, csak az rémlik hogy kék a mutatója
na de majd utánakeresek márez valami eszméletlen gyönyörű és elegáns
gondolom az ára is van ilyen elegáns[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz Dzsana #11327 üzenetére
egy képet majd tölthetnél fel róla, mert akkor lehet berendelek egyet én is
pohár: azok melyik modellek voltak, mert így nem ugrik be...
persze van olcsóbb sub-szerű búváróra is, de nagyon megszerettem a márkát szóval szerintem a következő órám is longines lesz. majd pár év múlva
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Dzsana
senior tag
válasz bandus #11325 üzenetére
Pár hete jártam a Longines honlapján, és volt egy link, hogy kérek-e katalógust. Ráböktem, és múlt hét pénteken jött az értesítő, hogy átvehetem a postán. Ezek szerint olyan nagy, hogy nem bírta bedobni a postás a szekrénybe. Ma remélem haza tudom vinni, kíváncsi vagyok nagyon rá!
-
pohár
félisten
válasz bandus #11325 üzenetére
végre egy nem női óra
bár ezt a kinézetet megkapod olcsóbban is, szerintem ha már Longines, akkor valami nem búváróra szerű óra a nyerő, hanem amit pl nyomtak/nyomnak a US Openen meg a Roland Garroson is
na az egy álom óra
ja gondoltam szólok, a brands.hu-n akciósak a Levis ingek-pólók-pulcsik, elég jó pólók vannak, 5200-5300ft-ért
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
~320k-ért láttam ezt ma itthon. tetszik
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Joe bácsi
őstag
-
Zen Master
csendes tag
Sziasztok!
Órabörzén volt vki?
-
pohár
félisten
válasz Joe bácsi #11316 üzenetére
asszem a Fehér zajban volt ilyesmi, hogy megálltak az órák a lakásban egy bizonyos időpontban
[ Módosította: ollie ]
-
Joe bácsi
őstag
Csak nem jo az orám! 6:34-et az istenért nem bírja átlépni. Lefagy a francba, megáll minden!!!!! Holnap szervíz. De miért pont 6:34-kor áll meg????!!!!!
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Mariner
tag
válasz Misi1979 #11314 üzenetére
Ha nem ért hozzá akkor a skeleton is kínai neki azt hiszem(logikus).A skeleton(csontváz)órák olyan számlappal, és hidakkal vannak ellátva(néha a hátlap is üveg) ami látni engedi a szerkezetet minél nagyobb részben,ezt úgy érik el,hogy ahol tömör átlátszatlan dolgok szoktak lenni oda áttört(mintha perforált lenne )alkatrészeket tesznek.
MZ/X jelentkezz!
-
kutyu007
csendes tag
Sziasztok!
Nem értek hozzá, csak megtetszett az alábbi óra:
[link]
Mi az őszinte véleményetek?"Az élet mint egy rossz kurva, csak elvesz, mocskos és durva."
-
-
seiko
senior tag
válasz [Anduriel] #11305 üzenetére
mivel kimondottan úszáshoz vennéd az órát, én a wr100-ast javaslom.
-
[Anduriel]
aktív tag
Sziasztok
Kizárólag úszáshoz szeretnék venni egy minél olcsóbb órát, ami fontos lenne, hogy tudjam mérni a köridőt, és persze a simát is mutassa pontosan Ezt néztem ki: [link] igaz, hogy csak WR50, de a vélemények között valaki írja, hogy úszásra használja és semmi baj nincs vele. Esetleg itt van egy bővebb lista, ezek közül valamelyik? [link]
Másik óra. Már elég régen kinéztem magamnak ezt az órát: T41.1.423.33 májusban úgy is volt, hogy megveszem, de végül úgy alakult, hogy kiutaztam Angliába közel egy évre ezért elnapoltam, és úgy voltam vele, ha majd sikerül hazamennem látogatóba akkor ez lesz az első dolgom, mivel mindenképp otthon szerettem volna megvásárolni. Lehetőleg Young topiktárstól, akivel már beszéltem is ez ügyben, de sajnos egyelőre még nem volt alkalmam hazamenni, de mostmár remélem ez az idő is eljön minél hamarabb.
Ami miatt mégis felhoztam a témát, hogy ezt az oldalt találtam a neten: [link] elég megbízhatónak tűnik, viszont az óra gyanúsan olcsó, és van egy olyan érzésem, hogy ez a watchmonster.co.uk reinkarnációja, ami hirtelen egyik napról a másikra eltűnt, pedig a google éjjel-nappal reklámozta. Tehát az olcsó ár gondolkodóba ejtett, viszont az ár felettébb gyanús. Esetleg vélemény az oldallal kapcsolatban?
Bár közben ahogy nézegetem semmi infó sehol róluk az egész neten, szóval azt hiszem kihagyom, nem ér meg nekem annyit, marad a várakozás...
''Az egész világ félreáll az elől, aki tudja, hogy merre megy.''
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #11303 üzenetére
a g10-es nem javítható, azt cserélni kell.
-
runner 125
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen routert?
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok