Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beladon
aktív tag
Sziasztok!
Egy quartz szerkezet után érdeklődnék mennyire megbízható, várható élettartam, meg merjem e venni?
Ronda 4120.Bseiko-nak köszönet a Citizen Miyota 8215-höz adött infóért. Sikerrel járt az ajándék És elég pontos is
-
raziel01
veterán
Miért jók ezek az automata órák?
Miért nem jobb az ami simán elemmel megy?
Ki akarná magát szopatni egy pontatlan órával ami naponta fél-1 percet késik/siet?
Ráadásul itt több 10 ezer Ft-ról van szó.[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
válasz BiriBum #28185 üzenetére
Én nemrég vettem egy ilyet, hátööö.. nagyonműanyag, de teszi a dolgát, a motort csak nagyon közelről lehet hallani. Gondolkozom rajta, hogy egy ezermester ismerősömet megkérem, valami ízléses pácolt fadobozt csináljon már hozzá.. a jelenlegi műanyag külső váz helyett.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Misi1979
őstag
-
Dzsana
senior tag
válasz Misi1979 #28181 üzenetére
A párnázott dobozzal az a gondom, hogy akkor a szíj elvetemedik, felveszi a párna alakját. Így tárolva pedig megmarad gyári állapotukban. Valami olyasmi tároló kellene, amiben hasonlóan lehet tárolni őket, mint most, a dobozban.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Misi1979
őstag
-
Dzsana
senior tag
válasz Sungoo #28175 üzenetére
Köszke. Most így vannak 4 sorban a dobozba, bubis fóliával elválasztva, de már mind nem is fért bele, meg a zsebórák se. :-( Kellene nekik valami kulturált tárolódoboz. Ja, a bal oldalit se mutattam még, az is új, acél tokos dátumos Oriosa ww, UT 6425-ös werkkel.
-
seiko
senior tag
válasz #31418368 #28173 üzenetére
Ez az Orient kézihúzós, a leírásban rosszul szerepel, hogy automata.
Neked vagy egy óraforgatót kéne venned (10 ezer pénz), vagy egy kvarcórát, vagy valami használt svájcit (eta 2824).
Kézzel is húzható (olcsó) automata csak kínai gyártmányban található (újonnan), ezek viszont nem biztos, hogy tartósak.
Én nagyon szemezek a Parnis Diver-el, csak hát fölösleges lenne még egy (koronáról is húzható) automata a szekrényen. -
törölt tag
Köszönöm a segítséget.És tud valaki ajánlani automata órát,amit lehet koronával is húzni,30000ft-ig.Hétvégén otthon vagyok,és nem igazán hordok órát.Csak a húzás miatt meg nem akarom.Meg nem is mindig van lehetőségem.A tutu oldalán van egy modell amihez oda van írva a felhúzás lehetősége.Még barátkozom vele.
http://www.tutuora.hu/orient/2pe01001c.html
Akkor ez automata,és kézi felhúzható is?
Nagyon szép az órád Dzsana.Gratulálok.[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
másik fórumon merült fel, de itt is megemlítem, mert még nem hallottam róla, de nekem nagyon tetsző ötlet:
Bulova Calibrator.
toknyitás nélkül, user által könnyen lehet állítani a járáson a pontosság érdekébenSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Empsepo
senior tag
válasz Misi1979 #28164 üzenetére
Elnézést kérek Mindenkitől!
Ennyit értek én a számítógéphez...Akkor nemtom megmutatni.
Misi!
Azért vélemény?
Te elképzelhetőnek tartod, hogy limitált egy ilyen óra?
Mégpedig ennyire?
A felirat teljesen gyárinak tűnik, szépen belevésve a hátlapba.
Csinálnának ilyet " csak úgy " ? -
Empsepo
senior tag
válasz BiriBum #28158 üzenetére
Köszönöm a választ.
Más.
Nekem van ugyebár egy kézihúzós kronográf Aeronavigator-om, amit itt sikerült beszereznem egyik fórumtársunktól.
Régóta érlelődik bennem a kérdés, most rászántam magam.
Szóval ennek az órának a hátlapján van egy felirat: No.289/500.
Ez szerintetek lehetséges?
Megpróbálok képet föltenni a hátlapról, nem biztos, hogy sikerül:
Hátlap.
Na, összejött. Így néz ki szemből a kicsike:
Szemből.Szóval a hátlapos kép alján látható a felirat. Vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
Empsepo
senior tag
Ha már Tutu meg Orient!
Ennél az óránál akkor ez tényleg kaucsuk szíj lehet? ( Baráti ez az ár. )
Az tudtommal drágább, mint egy sima gumiszíj.
Vagy ezt rosszul tudom?
Mi a különbség?(#28112) ds podium
Grat az órádhoz, nagyon szép darab!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy értettem,hogy sokszor magának az Orientnek a honlapján nem találom meg a tutuban árult órát.
-
.:Alimoe:.
csendes tag
válasz #31418368 #28151 üzenetére
Korrektek és segítőkészek, adnak rendes garanciát is és ki lehet fogni egész jó akciókat néha. Sajnos az Orientekre nem jellemző a kézi húzás az automatáknál, de úgy tudom elég könnyen húznak, mert egy kicsit nagyobb tömegű a rotor, mint az átlag órákban.
The ball don't lie...
-
törölt tag
Sziasztok.BÚÉK.
Újoncként rögtön kérdeznék kettőt.
A tutu óraszalonban kapható Orient órákról alig van infó a neten.Még a saját oldalukon is kevés.Néha egy két orosz oldalon.Miért?
Az Orient automata órákat fel lehet húzni kézzel? -
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #28148 üzenetére
Tudom, de a nettunoban és a tridentében is van ilyen szerkezet.
-
Tothgera30
Ármester
Hát... nézegettem, de azok már túl csicsásak. A másik lehetősé egy gyűrűóra lenne. Tudom hogy mennyi, és ezen mennyi az eladók haszna, de mivel gesztus szerű ajándék lenne, illetve ilyen extravagáns, vagy steampunk jellegű órát keresnénk. Pl.: [link]/[link].
ui.: Bár találtam egy ilyet... ez talán egész jó lenne, vagy épp ez.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #28141 üzenetére
A Nettuno3, és a régi Tridente a legszebbek!
Top grade 2824-es van bennük, egyedileg beszabályozva, leellenőrizve. -
seiko
senior tag
válasz Tothgera30 #28134 üzenetére
Nézd meg az Ed Hardy órákat, hátha találsz köztük megfelelőt!
Az általad mutatott halálfejes óra eredeti nagyker ára 360 Ft volt. :-O -
nostromo73
tag
Ma láttam, egy srácnak a kezén Marcello C. márkájú órát, megkel hogy mondjam, igen szép volt élőben. Nem gondoltam volna, hogy itthon, fogok találkozni ezzel a márkával
[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz Tothgera30 #28134 üzenetére
Bocs, de ilyen játék órákkal itt nem foglalkozunk, nem fogunk tudni Neked segíteni ebben.
-
tupacamaru
veterán
Szerintem is azért vastagabb csak.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Tothgera30
Ármester
Keresek női órát. A lényeg hogy kicsit vadabb kinézete legyen. Ez tök jó lenne csak halálfej nélkül. Esetleg ötlet?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
seiko
senior tag
válasz ElRamos #28125 üzenetére
Ez a nagy mértékű sietés semmiképpen nem normális.
Lehet, hogy csak felmágneseződött az órád, garanciában meg kell csináltatni.
Az Orient Mako-ban lévő szerkezetnek kötelessége napi fél percen belül maradnia, de nem elképzelhetetlen az extrém napi 2-3 másodperc sem.
Nálam volt egy frissen szervizelt Mako, három-négy nap alatt nem mutatott látható eltérést.
Persze ez csak rövid időszak volt, és ebből nem szabad általánosítani. -
Skimaster
senior tag
válasz ds podium #28123 üzenetére
Ugyan az a tokméret szerintem is,csak a hátlap jobban kiáll,hogy elférjen az automata.Egyszer kérdeztem Certinásokat(órásokat),hogy bele lehet e tenni quartz tokba automata szerkezetet és azt mondták nem...már akkor sem hittem nekik,pláne most,mert simán ugyan az a tok,csak másik hátulja kell.(meg gondolom egy két ez+az,de egy jó órás megoldja.)
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #28118 üzenetére
Maximum a felhúzótengely tömítése kophat meg, de ha naponta felhúzod, akkor is csak évek alatt.
-
ElRamos
tag
válasz epinephrin #28099 üzenetére
Én is büszke tulajdonosa vagyok egy fekete Orient Ray-nek 2012. november 6-a óta! Nagyon szeretem, azóta nem volt olyan nap, hogy ne hordtam volna. Nagyon kényelmes viselet, annak ellenére, hogy a fém szíj számomra újdonság volt, mivel eddig csak bőr szíjas órákat hordtam.
Kíváncsiságból, miután az óra betöltötte 1 hónapos korát a tulajdonomban, gondoltam megnézem mennyire pontos. Reggel beállítottam a pontos időt. Megmondom őszintén, kicsit meglepődtem, mert mikor délután megnéztem, közel 1 percet szedett össze, mindössze 8-9 óra alatt!! Ez létezik? Ti hogy szoktátok az órák pontosságát mérni?
Amúgy megmondom őszintén, magasról teszek rá, hogy összeszedett 1 percet, nekem így is megfelel. Nagyon szép óra, mindenképpen csak ajánlani tudom!
-
nostromo73
tag
Nem akarom elkiabálni, de még mindig úgy tekintek az órámra, mint ha most kaptam volna youngTomitol, és végre nem viszket a tenyerem hogy eladjam, egy kicsit "büszke" is vagyok magamra
Wizard: forgatón gondolkozok én is, bár előtte egy fémszíjra fájna a fogam
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
a tömítés nyilván jobban kopik, mintha nem tekergetnéd-húzogatnád...
de ha 1-1x koronával húzod fel, attól nem hiszem hogy baja lesz.(én ezért is vettem a forgatót, hogy minél kevesebbet kelljen izélgetni a koronát, na meg így állítgatni se kell)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #28114 üzenetére
ha koronazáras, és minden nap ki-be tekergeted, akkor hamarabb elkopik a menet. egyébként semmi baja nem lesz. a tömítéseket amúgyis illik 2-3 évente ellenőriztetni!
-
pohár
félisten
-
Dzsana
senior tag
válasz nostromo73 #28114 üzenetére
Semmi, ha baj lenne, nem lenne ez a lehetőség.
-
nostromo73
tag
Sziasztok
Kérdezném, hogy Fortis ¨B-42 órámat (Eta-2836) időnként felhúznám kézzel is, lehet ebből később probléma, a korona tömítés vagy más terén
-
csabulaxi
senior tag
Rengeteg Vintage Heuer, szép és nagy képekkel, nem is tudnék választani közölük.
Gyönyörűek!
Jó lett volna a 70-es években óragyűjtő playboynak lenni.
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
Óra autóvezetéshez, ne engedd el a kormányt!!
Bár lehet ló hajtáshoz is, a gyeplőt is fogni kell ám.
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
ez a legszebb
-
csabulaxi
senior tag
Ezek a RALF TECH órák is bejövősek.
kézen is impozáns.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Renault, Dacia topik
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Apple asztali gépek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest