Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karcsiiik
csendes tag
Szervusztok.Van egy Seiko Sur 245 karórám.Ma délután belenéztem az óradobozba és látom megállt.Kb.másfél éve vettem.6N42 szerkezet van benne.Az lenne a kérdésem,hogy ez nem jelzi a merülő elemet?
-
zola96
senior tag
Sziasztok!
Kezdőként kérdezném (igazából mindenféle alkalomra szeretnék egy-egy órát), szerintetek jó vétel lehet egy Seiko 6309-8060 1977.07-es keltezésű óra 25ezer ft alatt? Fotókon hibátlan számlap és indexek, lehet egy szervíz ráfér. De napi használós automatának kellene.
-
No.01
őstag
Kovezzetek meg, de nekem ezek bejonnek...
-
-
dzsi23
addikt
válasz Dzsolo #222576 üzenetére
'a "no" és az "rx" re rá tudom állítani de az "on" feliratra nem'
ON felirat csak felül van, de az a nyári időszámítást jelzi. Alul OK felirat van, arra nem lehet állítani, ahogy NO-ra sem lehet, hanem az alsó gomb megnyomása után ezekkel jelzi pár másodpercig, hogy sikeres volt-e a legutóbbi vételi próbálkozás. RX-en pedig akkor van, amikor épp próbálja fogadni a jelet, ez sem egy beállítás, hanem egy funkció (amit az alsó gomb hosszan nyomásával manuálisan is elindíthatsz). Az érzékelés pedig be van kapcsolva, nem kell bekapcsolnod. Az más más kérdés, hogy sikerül-e a szinkronizálás, de az függ az időtől, az időjárástól, a terepviszonyoktól, az óra pozíciójától, stb-stb...
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz nrg.960 #222575 üzenetére
Ne viccelj... olyat is hamisítanak, ami a Tagnál (és más gyártóknál) nem is létezik, létező modelleket meg szinte kivétel nélkül. 10 másodperces google keresés után találtam acél lünettás Aquaracer hamisítványt.
Szerk.: Valszeg azért lettek a kerámiások kitiltva, mert ott abból fordult elő a legtöbb hamisítvány.
[ Szerkesztve ]
-
Bubaaa
aktív tag
válasz jozs6200ax #222580 üzenetére
Úgyan ez van velem is. Igaz, van egy 44-esem, de pont ezért nem követem el azt a hibát mégegyszer, hogy ekkorát vegyek.
-
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #222577 üzenetére
Siófokra is Amphi+Orient Mecha-Force jön velem.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
@mriya@
őstag
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz SOAD19 #222537 üzenetére
Drága, és mp-enként léptet a videón.
Nem sok óra van, ami tudja az én elvárásaimat. Nem véletlen, h kitartok a Vosztok kétéltűek mellett, minden hibájuk ellenére. Össze tudom legózni a kapható gyári alkatrészekből a nekem megfelelő órát, ennek az Oceanus-nak a töredékéből. Előnyök : Jó méret, leolvashatóság, kedvező ár, design. Hátrányok : Nyers kidolgozás, "0" szerviz nélkül pontatlanság. Engem nagyon zavar, ha egy óra napi eltérése pár mp-en túl van, és mégis a Vosztok a nyerő nálam. Mindennapos munkában viselősnek, éjjel-nappal.Taylor79 : Jól néz ki az a Citi, nekem is bejön a formavilág.
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Kaptam a páromtól egy Citizen Eco-Drive AT8154-82E karórát, de nem tudom beállítani, egyszerűen hiába nézem a youtube videókat, nem azt csinálja amit a videókban látok. Az előző órám is Eco-Drive-os volt de az nem rádió jelvevős, azt simán beállítottam. Egyszerűen nem tudom rábírni, hogy bekapcsolja a rádióhullámos érzékelést. a "no" és az "rx" re rá tudom állítani de az "on" feliratra nem. Hiába állítok időzónát teljesen más világidőt mutat.
-
nrg.960
tag
Tag Aquaracer-nél az acél lünettásakat is hamisították, vagy csak a kerámiás modelleket? Fb-n csak kerámiásokat látom kitiltva.
Nem vagyok a szavak embere..
-
dzsi23
addikt
-
csabulaxi
senior tag
https://avi-8.co.uk/collections/all/products/flyboy-engineer-automatic?variant=34687862505632
nem is rossz az ár seiko motor, zafír, 42 mm, sajnos csak 5 atm
225 font"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
SOAD19
addikt
válasz Eugene Roe #222558 üzenetére
Jól van már, pszt! Vagy szövetkeztél dzsi23 asszonykájával?!
-
SOAD19
addikt
válasz Eugene Roe #222556 üzenetére
Valamilyen úton-módon, annak is van némi hatása a magyar gazdaságra, ha nagyon utánajárunk. Vagy nem. Amúgy meg, dögöljen meg a szomszéd tehene is?! Legalább nekik legyen jó, hátha begyűrűzik majd a hatása hozzánk is. De, aki gondolja vegyen Evolvenst, sajna nekem annyira azért nem tetszenek, szerintem méretben se lenne nekem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megtörném a Seiko áradatot!
Ez a Citizen nagyon bejön: [link]
Nem is tudom melyik luxusórára emlékeztet a formavilága...
De ez nem is fontos, mert egyszerűen szép![ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz dzsi23 #222517 üzenetére
Kis kiegészítés: a full fekete (tok és szíj is fekete) változat adatlapján titán-karbid bevonat szerepel. De hogy milyen eljárással viszik fel (PVD vagy CVD), azt nem tudom.
(#222530) Amatőr123456:
"ott vannak a kézihúzósak, nem kell hogy automata legyen"Hol vannak? Automata a divat, kézihúzóst csak elvétve találni. Persze, nem lehetetlen küldetés, tudnék is példát mondani, de össze sem lehet hasonlítani az automata kínálattal. Sajnos... legalább is számomra, a többségnek nem annyira.
(#222532) SOAD19:
Ne is mondd, mindjárt 31 leszek.(#222533) SOAD19:
Köszi, de inkább olyan képet mutass róla, ami eltántorít a vásárlástól! -
Bubaaa
aktív tag
Vélemények erről? [link]
-
trassher
addikt
Urak ha valakit érdekel 22 mm-es bordó Barton canvas szíj Debrecenben egy nagy tábla oreo-s milkáért cserébe átvehető. Sajnos nem passzol színben a cipőmhöz így a fiókban pihen. Remélem nem minősül hirdetésnek.
Redmi Note 7
-
rozsgyi
tag
Most lattam, hogy rengeteg uj ora felkerult a seikoboutique-ba, pl SSC769P1, SRPE79K1, vagy az iranytu nelkuli alpinistok (6r35 szerkezet, huzos ar)
-
SOAD19
addikt
válasz 5-ös kezelő #222536 üzenetére
Esetleg az ocw-s100-1ajf? A valós mérete 39 mm, amennyiben a bal oldalán lévő gumót nem vesszük bele. Jól leolvasható a róla készült videók alapján. Csak éppen, nem túl olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Fall-N #222510 üzenetére
A szerkezet jó, a tokméret határeset, számlap+mutatók : nem. Nekünk, csökkent látóknak már speciális igényeik vannak. Vakóra, beszélő óra még nem kell ugyan, de előny a fekete számlap, fehér ceruza mutató, semmi csillogó index. És mindez 38 mm körüli tokban - na ilyet nem csinál a Casio. A második linken pedig nem olyan werk hajtotta a mutatót.
" egyébként sem szeretem a nem nyers és nem fémszínű órákat, mert lopnak," - jó lesz vigyáznunk, sokunknak van ilyen órája.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
törölt tag
Hali.
Ha valaki tudna segíteni egy antik Doxa órával kapcsolatosan kérem írjon. Fogalmam nincs róla, hogy mennyit érhet. Köszönöm szépen. -
SOAD19
addikt
válasz dzsi23 #222486 üzenetére
30 felett, csak úgy repül az idő, nincs idő várni a patinásodásra.
(#222512) Fall-N
Számomra nem izgalmasak valamiért az 5kx diverek, mondjuk az is igaz, hogy az skx-ek se tetszettek. Seiko búvárok közül, ami izgalmas számomra, azok a Samurai-ok, vagy az egyik kedvencem: [link] Tudom, ez más kategória... De, "hasonló" áron, akkor inkább egy Zelos Makot vennék: [link]Seiko 5-ösökből, azért akad pár, ami tetszik, fagyalllo képeinek is köszönhetően. Gyári képek alapján tényleg továbbgörgetős a legtöbb órájuk. Itt van pár tetszetős 5-ös Seiko: [1] [2] [3]
Azt pedig visszavonom, hogy az 5kx diverek között nincs ingerdús modell, korábban pont linkeltem is egy eléggé ingerdús darabot, aminél már-már talán kicsit túlzásba is vitték : [link]
Fagyalllo hsz.-eit görgetve, megláttam újra, ezt a képet, és ösztönösen le is fékeztem a szabadon futós Logitech görgőt, és visszatekertem. Durva, hogy ennyire ösztönlények vagyunk. Hogy egy "klasszikust" idézzek: [link][ Szerkesztve ]
-
jozs6200ax
aktív tag
válasz Amatőr123456 #222530 üzenetére
Tiszta sor.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz jozs6200ax #222523 üzenetére
Ha napi szinten akarod felhúzni, akkor ott vannak a kézihúzósak, nem kell hogy automata legyen. Ha automata és hordod napi szinten, akkor nem kell kézzel húzni, csak ritkán ha többet áll. Aki szereti az automatát, de nem hordja naponta az felvételekor vagy felhúzva vagy forgatóból teszi föl. Amit használnak az idővel elkopik, ha gyakrabban akkor hamarabb.
-
dzsi23
addikt
válasz Veron #222528 üzenetére
Jó, de a konklúzió abból lett levonva, hogy valaki azt mondta, hogy nem tesz jót neki. Persze, hogy nem tesz jót neki, de az sem tesz jót, hogy hordjuk, mivel akkor is kopnak az alkatrészek. Olyan órát kell venni, amit merünk használni... amit a saját hordási szokásainknak megfelelően merünk használni. Nekem sajnos melóban nem húz eleget a rotor, itthon nem hordok órát, sporthoz meg csak kvarcot, vagyis muszáj ráhúznom. A koronazárat viszont szeretem, nem fogok lemondani róla, így ha kell, azt is kitekerem minden nap. Ha kopik, akkor kopik, ez ilyen dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
válasz dzsi23 #222524 üzenetére
Szerintem nem ennyire egyértelmű a koronáról húzás kérdésköre. Korábban volt már itt téma és az lett a konklúzió, hogy nem napi húzásra vannak tervezve az automaták.
Ahogy a koronazár menete is nyilván kopik, ha naponta tekergetik."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
dzsi23
addikt
Egy kis néznivaló mára:
Őszintén: Órákról I Láttuk a világ legkomplikáltabb karóráit
Kicsit rövidre sikerült ez a rész is, néztem volna még...Illetve a Lume Wars 5. része. A 4. rész valahogy kimaradta nekem, de érdemes a korábbiakat is megnézni.
LUME WARS - Episode 5! Rolex, Doxa, Seiko, Zelos, Squale etc -
dzsi23
addikt
válasz jozs6200ax #222523 üzenetére
"Mennyire állja a sarat ha napi szinten felhúzom..."
Ajánlott szerkezetek, "igáslovak", bírják a gyűrődést. Persze, terepkerékpározáshoz, favágáshoz, nem venném fel, de más mechanikust sem.
"...esetleg ha van koronazár azt nyitom zárom?"
Ha kell a jó vízállóság, akkor nem árt a koronazár. És akár van, akár nincs, azért veszed az órát, hogy használd, hát akkor használd. Nem kell annyira félteni, hisz az óra van érted, nem te az óráért. Ha valami tönkremegy benne, akkor azt cserélni kell.
Ha nem is napi szinten, de 2-3 naponta én is felhúzom az automatámat koronáról, pedig koronazáras. -
jozs6200ax
aktív tag
Érik bennem a második automata óra vásárlása... Kézzel is felhúzható órák vannak kinézve . Milyen tapasztalataitok vannak ezekről a szerkezetekről (4R36 és orient F6922)? Mennyire állja a sarat ha napi szinten felhúzom , esetleg ha van koronazár azt nyitom zárom ?
-
Fall-N
veterán
válasz dzsi23 #222519 üzenetére
Igen közben szerkesztettem, ezen matt a gyűrű, de sok órán polírozott. A legtöbb órámon is az (Seiko 5, Casio Standard, az új Beside is).
csaba1203: Alapvetően én is műszaki végzettségű vagyok (vízügyi technikus, + van targonca vezető engedélyem az összes kategóriára) és nincs kereskedelmi végzettségem (papíron csak raktáros vagyok). A régebbi munkahelyeimen targoncás voltam, itt nincs sajnos és a véletlen műve, hogy itt kötöttem ki. Sajnos itt Baján csak kisebb (szar) munkahelyek vannak így nagyon nincs választék, meg az összes nagyobb helyen voltam már.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz dzsi23 #222517 üzenetére
Jajj bocs az én hibám benéztem. Én nem a rámára gondoltam, hanem a számlap szélére. Felületesen olvastam, meg nekem ez ma ilyen nap. Így viszont teljesen egyetértek, mert nem szeretem a színezett lünettát, ha a tok nem színezett. Legyen inkább egyszínű. Meg egyébként sem szeretem a nem nyers és nem fémszínű órákat, mert lopnak, bár ha DLC akkor jöhet, vagy ha kerámia.
Sőt hogy kimaxoljam a témát nekem az is jobban tetszene ha a gyűrű nem polírozott lenne sok órám, hanem szálcsiszolt vagy gyöngyszórt, mert úgyis látszik rajta minden apró szar karc.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz consono #222515 üzenetére
& (#222516) Fall-N:
Igen, passzol, de nem erről van szó. Szerintem anélkül is lehetne eléggé vörös és fekete (lásd a jobb oldali fotóbótolt képen, csak a szemléltetés kedvéért dobtam gyorsan össze), és nem kellene félni, hogy lekopik a fekete bevonat. Gondolom, PVD, nem DLC, de a tévedés jogát fenntartom.Szerk.:
Mellesleg optikailag kisebb a jobb oldali.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz csaba1203 #222513 üzenetére
Nekem sem, élelmiszer boltban dolgozok, bár oda ritkán húzom fel, mert az Amazfit Bip van a feladatra.
Viszont ez egy klasszikus/dress óra, nem csak öltöny mellé lehet felhúzni, viszont fordítva már nem biztos hogy célszerű búvár órát húzni az öltöny mellé. Kivéve a Rolex Submariner. Nem illik azt sem, de az egy ikonikus óra, így bocsánatos bűn.
consono: +1 A piros és fekete örök klasszikus szín páros. Nem mellesleg a fekete optikailag kicsinyíti a piros számlapot. Szerintem pont rém gagyi lenne például fehér körvonallal vagy más világos színnel.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #222506 üzenetére
Uhh, az a panda nagyon állat! Már az SSA409J1-nél is bejött a méhsejtes számlap, de arról sikeresen lebeszéltem magam. Bajban leszek...
A piros számlaphoz miért erőltetik a fekete rámát? A Citizennel együtt...
Nem lenne jobb nélküle? Valahogy így:[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz SOAD19 #222483 üzenetére
Mitől ingerszegények? Az előző Seiko 5 szériák sem voltak soha harsányak. Az én 2018-as ötösöm SNKM45K1 is egy klasszikus kinézetű (öltöny/dress) óra, egyszerű letisztult tok, sunburst számlap. De élőben mindig jobban néznek ki az órák, főleg a japánok. A Casio, Seiko (talán időnként a Citizen is) irtó béna gyári képeket ad meg. Élőben meg mind meggyőző. De ez igaz a svájci márkákra is időnként, ezért is szoktak csinálni promó videókat.
Az új széria meg szép modernizált változata a régieknek, jobb szerkezettel.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz 5-ös kezelő #200965 üzenetére
A Casio MTD-1086 > [link] < szép, láttam már élőben. Ez is Sweep second szerkezetes és rajta van a listámon, amit egyszer megveszek.
Jól néz ki fehér, kék és fekete ([link]) számlappal is.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
SUR341P1
SSC769P1
SSB379P1
SSC771P1
És persze van még több szín mindegyikből.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
válasz 5-ös kezelő #222500 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest