Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
-
seiko
senior tag
azt a picuri dátumot szemüveggel tökéletesen látom.
olvasáshoz is szükségem van a szemcsire, tehát semmi problémám ezzel.
a trícium felezési ideje kb. 12,5 év, tehát kb. 25 év múlva is a jelenlegi fényerő negyedével világítanak a csövecskék.
mondjuk akkor már max. egy toronyórát fogok látni! ;-) -
Dzsez_
tag
Érdekes árakat mutat ez itt. Szerintem ez egy tök jó vétel.
-
Dzsez_
tag
válasz
tomcsi23 #1794 üzenetére
"3 mp eltérés azért még vállalható."
havonta igen. hetente? Hááát, az már-már... ...de naponta? Na az már nem vállalható. És ezt is csak a márkás, drága mechanikusok tudják. Az olcsóbbaknál van az napi 10 meg 20 is. És az már nem óra. Az akkor már csak saccométer. Csak puszta dísz. Ennyi erővel vehetsz egy tök kibelezette is. Kinézetre jó, és naponta kétszer tök pontos időt fog mutatni.
-
stichus
tag
válasz
tomcsi23 #1763 üzenetére
nekem is automata longinesem van. de ha 3 mp eltérés után szoktam állítani. előtte kvarc volt, beszámolták az új árába. de igazából csak a kinézet döntött
-
busman
veterán
Most egy ilyet nyúzok a mindennapokban
de van egy 64-es automata Glashütte is .... -
Dzsez_
tag
"SZERINTEM annyit sem érnek, amennyit kérnek értük, de mindenkinek szíve-joga, ha ilyet akar venni!"
Anélkül tetszik, hogy meg akarnám venni. Egyszerűen csak néh nem láttam ilyen vékony órát. Mintha papírból lenne olyan vékony, miközben stabil. Most miért baj neked az, hogy tetszést nyilvánítok vásárlási szándék nélkül?
"rábeszélni végképp nem akarlak egyikre sem, mert úgy érzem, más tetszik neked"
Ami tetszik arra sem kell rábeszélned. Mi lenne, ha egyszerűen csak beszélgetnénk az órákról?
Elmondom nekem most mi tetszik:
Atompontos, viszonylag vékony, viszonylag széles, ana-digi, fénytöltéssel, minimum 10méter vízállósággal, karcolhatatlan üveggel, megfizethető árral.
Ezt így együtt majdnemcsak kizárólag a CASIO órák teljesítik. Például a WVA 470DE-1A jelenleg kb 35e Ft. (Az 1756-ban már betettem a képét) Ez egy elég jó kompromisszum szerintem és még jól is néz ki.
DE NEM AKAROM MEGVENNI! OK? Csak elmondtam a véleményem. És szívesen meghallgatom a tiédet is, ha ugyanúgy megindoklod mint én és nem akarsz rábeszélni a megvételére. Mint ahogyan én sem akarlak rábeszélni, hogy pontosan ezt vedd meg. Beírásaidból különben is biztosra veszem, hogy van már vagy 50 darab órád.
-
Integra
titán
kéne valami fasza kvarc stopperes történet.
csak casio gshock létezik ilyen téren? -
seiko
senior tag
a DoroChron egy noname márka, egy osztrák aukciós ház kreálmánya, amit az Orex "jó" üzleti érzékkel elkezdett forgalmazni.
tulajdonképpen ilyen óra nincs is!
valójában kínai tokok, kínai szerkezetek.
SZERINTEM annyit sem érnek, amennyit kérnek értük, de mindenkinek szíve-joga, ha ilyet akar venni!
A Nomos is, a Stowa is kézihúzós, mindkettöben Peseux 7001-es szerkezet ketyeg.
rábeszélni végképp nem akarlak egyikre sem, mert úgy érzem, más tetszik neked. -
Dzsez_
tag
"majd ha megmutatod az órát"
Nem tudom megmutatni. Az OREX boltjaiban látni. Doro Chron, vagy másnéven D&C márka. Nem tudom miért nem találok róla képet az Interneten, de valóban nincsen. Ha érdekel, bemész egy boltjukba és megnézed.
"edd meg. csak előbb érdeklődd meg, miből van a tok, és milyen szerkezet van benne!"
Mert aztán az eladók tudják ám... Megsúgom, fogalmuk sem lesz róla, de miért ne, kipróbálom, megkérdezem majd ha arrafelé járok.
-
busman
veterán
Amúgy nincs bajom az elemesekkel,én nyúztam 10 évig egy búvár orientet.
De egy automatának lelke van... -
Dzsez_
tag
Az izléses tervezés mintapéldája:
-
Dzsez_
tag
válasz
stichus #1766 üzenetére
Így van! Nem faraghatok magamnak órát bicskával külön alkalmakra. Vagy mégis? Vannak ugyanis feíratozó helyek ahol a számlapot tetszőlegesen alakítják ki számomra a saját izlésemnek megfelelően. Sőt, olyan s akad, ahol még a külsejébe is beleszólhatok. Pesrze ehhez vastag pénztárca kell. Általában gazdag cégek tudnak ilyesmit rendelni reprezentációs célokra. Természetesen nekem is van olyan kedvencem ami valóban egyéni (csak hordani ne kelljen):
-
stichus
tag
alapjában véve rossz a felvetés. az egyéni jelleget nyilvánvalóan nem a tucattermékekben kell keresni
-
Dzsez_
tag
válasz
tomcsi23 #1763 üzenetére
Na-jó, ez véletlenül nekem is tetszik.
"szeretek én is pontos lenni, és érdekes módon, sosem volt ebből problémám (vagy ha igen, nem az órám miatt )"
Nekem már volt. nemegy automatám állt már le reggelre. Olyankor negyon mérges tudok lenni. Egy kvarcórával ez csak párévente fordul elő. Sőt, van olyan Timexem is amiben 7-évente, illetve olyan Casióm is, amiben csak 10 évente kell elemet cserélni. Szóval ezekkel a hol megy, hol nem megy dolgokkal nem szimpatizálok az automatáknál. Ráadásul az sem mindegy hogyan rakom le este. Lapjára? Akkor álltalában sietnek. Oldalára? Akkor meg általában késnek. Reggelig akár 2-5 másodpercet is. Ugyan hol van ehhez képest a kvarcórák hőkompenzáltsága, vagy annak hiánya. és egyébként is, amiket betettem, azok atompontosak...
-
Dzsez_
tag
válasz
tomcsi23 #1759 üzenetére
"a mechanikus órák mindig is divatban maradnak"
Mert miért is?
És igen, a napi több másodperces pontatlanságot tűrhetetlenül sokanak tartom. És ez nem izlés kérdése. Én szeretek pontos lenni. Nem fogom állandóan azt figyelni, hogy az analóg órám éppen mennyit siet vagy késik, mert már két hete nem állítottam be.
Amit belinkeltem az mind a kettő atompontos és szép formatervezésű, praktikus szerkezet. persze ebben van izlés is, amivel nem szabad vitatkozni. De lássuk, tedd ide a te órádat, hagy gyönyörködjem egy kicsit az izlésedben.
-
Dzsez_
tag
"Nekem erről más a véleményem.Inkább viszek 5 évente szervizbe egy automata ketyegőt,mint vegyek valami gagyi elemes órát."
Ki beszélt itt gyai elemes óráról? És mivel indoklod a korszerűtlen szerkezetek viselését? Korszerűtlen, elavult, szar = férfiasság? Akkor hozzád illene a lovaskocsi is.
-
Dzsez_
tag
"ha a tok alapanyaga nem acél, akkor"
Ki mondta, hogy nem az? Mondom, 3mm-es az óra vastagsága. Már miért ne lenne acél?
Imádom amikor valaki látatlanban ócsárol valamit. Mi lenne, ha látatlanban még az alakjáról is mondanál valami hülyeséget?
"egy 15ezer Ft-os Seiko5-ös, vagy egy olcsó kategóriás automata Orient akár évtizedekig is gond nélkül működhet, igaz ötévente szervízeltetni kell!"
Bármelyik mai 15e Ft-os kvarc elmenne évtizedekig, de változik a divat és bekerül a fiókba vagy a kukába. A legtöbb ismerősöm már egyáltalán nem hord órát. Bárhol vagy, csak körülnézel és 2-3 óramindig lesz a közeledben. A falon, a tolladban, a telefonodban, a számítógéped jobb alsó sarkában, stb. Szóval a karóra napjai meg vannak számlálva. A mechanikusoké meg méginkább. Tűrhetetlenül sok a pontatlanságuk. Drága és nyűgös feladat az 5 évenkénti szervíz, stb.
Íme az aktuális nekem tetsző óra: WVA 470DE-1A
-
seiko
senior tag
ha a tok alapanyaga nem acél, akkor az a 21. században számomra ócska.
azért a kvarcszerkezetek között is baromi nagy különbség van. ezekben az olcsó órákban általában kőnélküli, meghibásodás esetnén bonthatatlan, javíthatatlan szerkezet van.
vedd meg-használd-dobd el.
egy 15ezer Ft-os Seiko5-ös, vagy egy olcsó kategóriás automata Orient akár évtizedekig is gond nélkül működhet, igaz ötévente szervízeltetni kell! -
Dzsez_
tag
Ócska tok? Lehet, de az egész csak 3 mm vsatag. Ilyesmit én edig még nem láttam. Ésahhoz képest bizony elég stabilnak nézett ki. És a szerkezet qvarc. Azt negyon nem lehet elrontani 2009-ben már. Talán megnézhetnéd egy óraüzletben miről beszélek.
40-et nem adok én már semmiféle órér. Kivétel ha arany lenne a tokja. De persze olyanra meg nekem nincs szükségem. Tudom hogy vannak többmilliós órák, de azt is tudom, hogy világválság van. Szerintem ezek a méregdrága órák is leértékelődnek most. Akár két vagy akár három helyiértéket is esni fog az áruk. De persze majd ezt is meglátjuk hamarosan.
Nekem a kedvenc órám ez:
-
Dzsez_
tag
Én is ezt használom több éve. Mostanában viszont az AVIRA megfogja. Kézzel kell engedélyeznem minden egyes alkalommal. Így nehézkessé vált az alkalmazása.
Más: tetszik most egy kvarcóra. Egy szupervékony D&C. 16-17e között van az ára attól függően, hogy nikkelezett vagy aranyozott. Mit lehet róla tudni szerinted?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Ford topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest