Hirdetés
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra #142697 üzenetére
Akkor nem ertem.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga #142693 üzenetére
Dehogynem.
-
sajp63
tag
Sziasutok.
Tudnatok ajanlani kb. 70-75000Ft koruli aron markat vagy konkret orat klasszikus designal. Ahogy beleolvasta par helyen a topikba ra lehet akadni hamisakra is, ezeket hogyan lehet felismerni? -
Bazsi101
tag
Ha már submariner hasonmások.
Orient 2ER00001B kapható még, vagy már megszűnt a gyártása? -
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra #142690 üzenetére
Már nem szeretnél?
-
bucsher
őstag
válasz
phranxinatra #142690 üzenetére
Pedig van rózsaszín számlapos is
9015: honnan tudod a járástartalékot, ha minden nap járt az óra? -
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga #142687 üzenetére
Nincsenek kétségeim. Se Submarinerem.
-
törölt tag
válasz
vadászcsiga #142687 üzenetére
A katona az katona. David Petraeus tábornok, az afganisztáni amerikai erők volt parancsnoka, volt CIA igazgató (aki aztán botrányos körülmények között volt kénytelen távozni...)
Ezek közül az arcok közül: King of the Cool a nr.1
-
válasz
BAti77 #141768 üzenetére
Kíváncsiságod kielégítendő, tartok egy kis beszámolót a Miyota 9015 szerkezettel tapasztaltakról. Talán hasznára válik valakinek, aki nem ismeri ezt a szerkezetet, és nem tudja eldönteni, hogy inkább elkerülje, vagy meg merje venni. Egyheti hordás, próbálgatás tapasztalatai (helyenként összevetve egy Seiko SNKK65K1 órával)
A szerkezet működése:
A Miyota 9015 automatikája csak egyik irányban húzza a rugót, a másik irányba szabadon forog a rotor. Ennek ellenére 2-3 órás hordástól teljesen felhúzódik (nem íróasztalos ücsörgésre értendő). Szóval az itt-ott emlegetett „naponta legalább 8 órát kell hordani” marhaságot elfelejthetem. A járástartalékra 42 órát adnak meg, ezt az értéket tudja is a szerkezet. Koronáról is húzható, kipróbáltam, de amíg nem muszáj, addig ezt a funkciót nem molesztálom. Másodperc-stopos, azaz, ha teljesen kihúzom a koronát, azonnal megáll az óra.
Más fórumokon említik, hogy a Miyotának hangos a rotorja. Tény, hogy egy picit hangosabb a rotor forgása mint pl. a Seiko 7S26-é. A különbség nem számottevő és csak csendes környezetben hallható. Napi használat során a Miyota 9015 hangja észrevehetetlen.
Tapasztalatok a korona használat körül:
A Miyota korona kihúzása és visszatolása jóval kisebb erőt igényel mint a Seikonál, vagy a Certina autoquartznál. A különbség nagyon érezhető. A Seiko koronát nagy erővel kell kihúzni / visszatolni, a Miyota koronája sokkal finomabban jár, a korona mozgatása nem fapados mechanika érzetét kelti.
A szerkezet 22:30-kor kezdi a dátum váltást és 23:57-kor ugrik át a következő napra.
A szerkezet pontossága:
Egyhetes használat után úgy tűnik, hogy a szerkezet enyhe sietésre van beállítva, 7 nap alatt összesen 69 másodpercet gyűjtött. 12 órányi hordás alatt 3-5 másodperc pluszt szed össze. Utána nem mindegy milyen pózban teszem le az órát. A hátlapjára fektetve 12 óra alatt kb 10-12 másodpercnyit siet, viszont ha koronával felfelé az oldalára teszem le, akkor 12 óra alatt mindössze 2 mp-et siet.
Az eltéréseket WatchCheck programmal rögzítettem. A nagyobb napi pluszok a hátlapon fekvős pihentetésből adódnak. Összességében a napi eltérés 7 másodperc alatt tartható. Gondolom, egy kis szabályozással ennél nagyobb pontosság is elérhető lenne. Mivel én nem vagyok másodperc mániás, ennyi eltéréssel simán együtt tudok élni.
Összehasonlításképp: a Seiko 7S26 szerkezet (hasonló módon használva, letéve) ugyanennyi nap alatt 50 másodpercnyit sietett. Erre a szerkezetre is igaz, hogy a hátlapjára fektetve jóval többet siet mint koronával felfelé lerakva. Napi eltérése átlagban 5 másodpercnél nem több ha nem fektetem hátlapjára. -
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra #142682 üzenetére
Vannak kétségeid hogy fotókat hívsz segítségül? Művészekben mindig van egy kis feminin. Katona nem tudom ki de ő a legnagyobb művész
-
válasz
phranxinatra #142682 üzenetére
"akkor én sem szegyellném felhúzni"
Azt hittem automata... -
Bazsi101
tag
Megérkezett tegnap a crown&buckle HD NATO. Vegyesek az érzéseim, először azt hittem eltöröm mikor fűztem rá az órát. Ebből kifolyólag nem is annyira kényelmes, eléggé erősen műanyag érzete van, gondolom a sűrű szövés és az impregnáltság miatt. Nem is annyira kényelmes mint a strapsco vagy a gyári bulova megoldása. Viszont az általános kidolgozása jó, szimmetrikus varrás, szépen üveggyöngyözött szerelékek. Egyenlőre hordom és majd meglátjuk mi lesz.
-
t_a_m_a_s
addikt
Szegény Tempest nem nagyon találja a helyét, újra gazdát keres...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
bigdaddylaza #142614 üzenetére
Nekem ez a formavilág sokkal jobban bejön, mint a mostani Omiké.
-
fagyalllo
őstag
válasz
phranxinatra #142679 üzenetére
Tudom, tudom, a te kedvenced a Zamba Monster!
Amúgy érdekes, ezen nem szerepel a Diver's 200m felirat és a hátlapon sincs cunami logó.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest