Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
-
g0n21
senior tag
Balatonon (déli parton) szerintem az egyetlen vízisport a "mélyvízig futás" de a versenyzők nagyrésze feladja a derékmélységnél, és inkább leül a parttól 350-400 méterre, a vízben.
Szóval elképzelhető, hogy csak ráfröccsenő víz fogja érniPé: Szép!!!
Más:
Erről az óráról (link) mit gondoltok?
-
törölt tag
válasz
5-ös kezelő #110372 üzenetére
köszi
nagyon rendben van dizájnban
(#110375) Ra3 fehérben nem mutatott olyan jól...A fekete és a szürke közt hezitáltam, de a szürke felületen rosszabbul lehetett leolvasni mindent. A fekete szebb és kontrasztosabb.
Amúgy 59.000ft-ért jó vétel volt abszolút.(#110376) Lavie kössz a tippet, meg fogom mérni. A milgauss majdnem kibírt egy hétvégét
(#110384) ronin s8 jó a memóriád
116400gv
ps. az első napom az irodában jól telt vele, dícsérték, nézegették a kollégák. Szóval jó vétel volt
-
Takuun
aktív tag
HIRSCH Liberty milyen vastag?
-
zack
nagyúr
válasz
zombinyul #110434 üzenetére
Elég sok órán van indikátor ennek jelzésére. Analóg órákon is, csak az magasabb árfekvés. A digitális darabokon szinte mindegyiken van. Szerintem használd, és addig ne foglalkozz a töltöttséggel. Majd ha váratlanul megáll, akkor bőven elég lesz foglalkozni a kérdéskörrel, és változtatni a töltési szokáson.
Ezt a G-2800-at egyébként aprón árulom 15k környékén, ott meg tudod nézni, hogy néz ki egy 10 éves G-Shock, ami aktívan volt használva.
A mostani digitális Rangeman inkább a 100k-s kategória, itt már biztos más, komolyabb Solar cellákat építettek be, és komolyabb az elektronika is, hiszen az óra áramfelvétele is jóval magasabb lehet a beépített szenzorok miatt.
Egy dolog nem tetszik eddig benne, hogy az auto illuminator ahogy nézem stopper funkció alatt nem működik.
Pedig nagy szükségem lenne rá, mert 23h környékén szoktam menni futni.
Érdekes, hogy a 28k G-2800-nál minden funkciónál működött az auto illuminator. -
Magnum_
nagyúr
Beugrottam TimeCenterekhez ezert.
Jo kis Balatonba ugralos, strandgatyas, melegitos ora lesz remelhetoleg :-)
-
zombinyul
addikt
válasz
BlacKSouL #110396 üzenetére
De az lehet, irja is a kezikonyve, hogy 2 masodpercenkent leptet, ezzel is jelezve ha merul a tortenet.
Akkor ha jol sejtem birja ez tovabb is, csak a "normalis" mukodes biztositott 3 honapig.
zack: koszonom a kimerito valaszt, sokat segitettel! Erre hogy a sima napfeny, de nem kozvetlen a napon tolti-e, nem talaltam valaszt, jo errol IS tobbet tudni. Mivel placcos vagyok egy benzinkuton, heti tobb napot a szabadban lesz az ora 12 oran at, ez meg egy teljes teli napot is jelent. Ugyhogy akkor nem felek a lemerulestol meg telen se, hat meg most.
10 eves hasznalat eleg nagy ido, ha ennyire pozitivak a tapasztalataid (plane hogy Neked se szazezres az ora), az nagyon jo jel.
Nyomasprobara szeretnem 2-3 evente elvinni, biztos ami biztos alapon, bar evente csak egyszer ketszer lesz vizbe, nem tobbszor. Jobb a bekesseg. Honnan tudom, ha az ora teljesen fel van toltve? Mondjuk az utobbi 3 napban 2 napot dolgoztam, jo 24 orat kint volt verofenyes napsutesben. Ketlem hogy ne volna fullon.
5-ös kezelő: Neked is koszonom valaszod, mint irtam, eleg sokat kint van az ora, igy akkor nincs felnivalom. Orulok ha a Tied is ilyen megbizhatoan mukodik!
vondy: teny, csak nem tudtam hogy ez az ertek alapjan az enyem valami alapabb valtozatat kapta a technologianak, vagy azonos az osszes, de utanaolvasva rajottem hogy nagy kulonbseg nincs.
Az elozo tizennehanyezres Casiom lassan 3 eve megbizhatoan mukodik, igaz, az elemes, de nagyon jo tapasztalataim vannak a Casiokkal. Pedig mar nagyon utott kopott szegenykem, hihetetlen mit kibirt.
Mindannyiotoktol kerdem, mert a papirba nem bizok annyira mint a tapasztalatotokba: WR100-as oraval akkor nyugodtan elvezhetem a Balaton habjait, vagy azert erdemes ovatosan vizbe mereszkedni vele?
Nem szeretnek taccsra vagni egy 45 ezres orat egy nyaralas soran.
Mindenkinek nagyon koszonom a segitseget!!
-
@mriya@
őstag
válasz
alphaville #110404 üzenetére
Szeretem a zenéjüket (inkább a régebbieket), de koncerten nehezen tudom elképzelni őket.
-
Demens
tag
válasz
resool #110429 üzenetére
Ez ami még teszik, bár nem annyira mint az Orient. Mondjuk itt a szerkezetről nem lehet tudni, hogy milyen.
AeromaticSajnos ebben az 50 alatti kategóriában nem nagyon vannak kedvenc mechanikus óráim. Sajnos a Citizen nem a kedvencem, 1-2 órájuk tetszik csak.
A vinatge órák is érdekelnek, de sajnos azokról keveset tudok, hogy mit érdemes 50 alatt keresgélni!
-
resool
aktív tag
-
Demens
tag
válasz
resool #110427 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
(#110427) resool: Igen, a zafír hiánya engem is kicsit zavart, de nagyon-nagyon tetszik ez a kettő és sajnos a többi annyira nem, ezért lemondtam a zafírról. Van még néhány mechanikus, ami tetszik, csak vagy drágább, vagy itthon nem kapható. (Nem Orientek)
-
resool
aktív tag
-
Demens
tag
Sziasztok!
Rég óta olvasgatom a fórumot, nagy órakedvelő vagyok, sajnos pénz hiány miatt nincs gyűjteményem, de a rajongásomnak ez nem szab korlátot.
Szeretném lassan megvenni az első mechanikus órámat és kinéztem kettőt (illetve egy, csak 2 különböző változatban), erről ha bárki bármit tud, szívesen venném. A szerkezettel kapcsolatban külföldi fórumokon jót olvastam. Valakinek van tapasztalata?Orient Bambino ER2400BW: [link]
Orient Bambino ER2400CN: [link]Előre is köszönöm!
-
Worldmaster
csendes tag
A fent belinkelt Brauszwetter eladó illetve cserélhető. Ha érdekel valakit akkor privátban érdeklődhet.
-
resool
aktív tag
Na most írt Riosshop, hogy megjött a VM. 24 nap alatt szerezték be. Pont 1-2 napja kezdtem aggódni, hogy mostmár lassan megjöhetne.
-
zack
nagyúr
válasz
BlacKSouL #110414 üzenetére
Szerintem semmit se hűl a kezeden, és még a hátlap felé sem tud hőt leadni a csuklódtól, és ahogy írod, nem járja át a légmozgás.Mint írtam, kizárt, hogy baja legyen a direkt napfénytől kánikulában. Azt hiszem a Rangeman 55 fokig elvan, de nem lepődnék meg, ha ez csak egy biztonsági érték lenne, és ennél jóval magasabb hőmérséklet sem tenne kárt benne.
Biztos G-Shock és G-Shock között is van különbség, de ha egy 2005-ben 27k-ért vásárolt óra a 10 év alatt mindent kibírt, és még szerviz sem látta, akkor a direkt napfény kétlem, hogy kárt tudna okozni.(#110418) Pé
Az közhely. Azzal futottak be. Alap.
-
Mercutio_
félisten
válasz
5-ös kezelő #110413 üzenetére
Ha már elektronika: Megállt a Casio BEM-506L, gondolom lemerült az elem. Kérdés hol érdemes cseréltetni az elemet? (és ha javallott mit nézessek még meg?)
-
jolti
senior tag
Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget!!!
Sikerült a linkelt módszerrel resetelnem!
Patent lett!
Köszi fiúk!
Szerintetek az üveg karcainak lehetne valamit csinálni? Felcsiszolni, vagy polírozni, vagy valamit? Hogy eltűnjenek a karcok?Squir! Szerviz?
Kisújon? Még abban sem vagyok biztos, hogy az 50km-re lévő Szolnokon van.. -
BlacKSouL
addikt
Ha a karodon van, jó esetben a csuklód hűti annyira (vagyis átveszi tőle a hőt) hogy nem melegszik túl. De a csak úgy kirakott óra hátlapján keresztül csak a nagy szél fúj át, és az rosszabb hővezető, mint amikor a csuklódhoz tapad szorosan nagy felületen a hátlapjával.
Ezért érdekes nyáron a Citizennek a hőkülönbség elvén működő órája...
Bár ha fordított hőtranszporttal is működik...
-
5-ös kezelő
senior tag
Busman : Üdv a klubban! Majd kérünk fotót v. linket, h melyik vari. Neked nem volt ilyen régebben már?
Alphaville : Jó csápolást!
Teratti : Ez jól néz ki, biztosan csal a fotó
Worldmaster : Ez is tetszik.
Fagyalllo : Olcsó, mert rosszul lehet leolvasni - valszeg régóta a nyakukon van, esetleg szervizérett.
Zombinyul : Kétéves tapasztalat, minden O.K. rajta. Direkt napon nem hagyom sokáig, mert a fémtok erősen felforrósodhat, és nem hiszem, h jót tesz az elektronikának. Árnyékban is bőven kap annyi fényt, h töltődjön. Napi pár perc napfény elég. Az enyém dobozban lakik, sötétben, leállított mutatókkal - hónapokig elvan, utána egy-két napig járatom világos helyen, de nem tűző napon.Tényleg : Kérdem én az elektronikában jártasabb szakikat : A kondenzátor/kapacitor kiszáradása nem függhet össze a túlzásba vitt napoztatással, felforrósodással?
-
zack
nagyúr
válasz
alphaville #110407 üzenetére
Big In Japan, Summer In Berlin, Victory of Love, Jet Set...A legnagyobb!
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Nemrég találtam ezt az órás fórumot. Azóta olvasgatom. Sajnos kés, fegyver és óramániás vagyok. ( De legfőképp kávé.)
2004-ben vettem ezt a Casiot. Az első komolyabb órám volt. ( Azóta is sajnos, mert nem nagyon van pénzem erre. Pedig van jó pár óra ami nagyon tetszik.)
Sajnos nagyon ütött kopott az üvege, mert eleinte szokatlan volt az óra hordása.( Mikor vettem, akkor már vagy egy éve elromlott az előző órám, egy régi Cornavin ) Meg az akkori tűzoltói munkám sem sokat használt neki!
Azt szeretném megtudni, hogy mitől lehet az, hogy a stopper része nem a nullához resetel, hanem a 30-hoz? Tehát átfordult 180 fokot. Sőt azóta megint ugrott 34 mp-hez nulláz. Gyógyítható vajon? Persze gondolom így látatlanban nem sokat lehet mondani, de hátha ti már láttatok ilyen jelenséget.Köszi szépen!
ZsoltiUi: Jó látni a sok szép órát a kezeteken!
-
zack
nagyúr
válasz
alphaville #110404 üzenetére
Ezen nőttem fel.
Imádom őket.
(#110403) teratti
Ennek a pohár vizes dolognak mi értelme? Nem forrósodik fel? Bár ha a G-2800 a 10 év alatt éves 2-3 feltöltési ciklusában sosem használtam efféle extra megoldásokat, még sincs semmi baja.
Kétlem, hogy baja lenne, hiszen mi van ha a sivatagban használod? Edifice oké, hogy nem annyira ellenálló mint egy Rangeman, de azért strandolni simán elviszed azt is, ott pedig folyamatosan a legerősebb direkt napfénynek van kitéve. -
alphaville
aktív tag
Kèszülődès.
Ma este Alphaville live a Puskásban! -
zack
nagyúr
válasz
zombinyul #110385 üzenetére
Megbízható technológia.Ékes bizonyítéka ennek a G-2800-as G-Shock Tough Solar-os órám, ami 2005-ben vettem, és a mai napig semmi baja, szervizt sosem látott, és a Solar része is atom stabil. Előnye ennek a technológiának, hogy mivel nincs megbontva az óra, 10 év után is tökéletesen vízálló, nem kell nyomás próbázni. Tömítést persze lehetett volna már cserélni, de ha tökéletesen zár, feleslegesnek tartottam megbontatni.
Én úgy csinálnám a helyedben, hogy max-ra tölteném (direkt napfény, nem ablakon keresztül), utána használnám, és őszi időszakban ismét csinálni egy teljes feltöltést amit tavasszal megismételsz.
Nem csak a direkt napfény jó nekik, én volt hogy télen kis lámpáról töltöttem, igaz 2-3 napig tartott, de feltöltött. Arra figyelj ha lámpáról töltöd, túl közel ne rakd, ne forrósodjon fel az óra. Minden fényt kiadó forrásból képes energiát tárolni (felhős időben is) csak a töltés gyorsasága változik.Rangeman-t is fullra töltöttem, de itt 1 töltéssel simán kihúzom a téli időszakot, mert van power saving mód is ami ha sötétet érzékel, és nincs mozgás, lekapcsolja az óra kijelzőjét.
Ami jó dolog még, ez a radio controll (multi band 6) funkció. Ugyanis van olyan funkciója, hogy napszakon kívül éjjel illetve hajnalban szinkronizál, tehát teljesen észrevétlenül lényegében mindig másodperc pontossággal mutatja az időt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- ZIDOO médialejátszók
- Apple Whatch SE 2.generáció
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest