Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#50901) tboldi válasza simonjoe (#50900) üzenetére


tboldi
nagyúr

Persze, előfordulhatnak ilyenek is, csak kicsit árnyalni akartam a képet azzal, hogy igenis lehet különbség a gyári és az utángyártott alkatrész között. :)

(#50902) 2ozzmexy válasza tboldi (#50901) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Of course hogy van difi...
Nem véletlenül drágább mindenből a gyári (nem biztos h jobb is), de amikor az ember drágán vesz xart akkor felmegy a pumpa, pl a corolla gyári Toyota logós legszuroje 4800 huf, az utangyari 2600 körül van, az első 3k km után konkrétan foszlott a gyári, az egész legszuro házból és szívó rendszerből csomókban jött ki. Másodjára nem vettem meg, vettem valami noname utangyarit, az meg nem passzolt, akkor karomkodva visszamentem és mondtam h akkor kérek olyat ami jó bele... Adtak, igaz az volt 2600,de az 15k km után is egyben volt. Amikor még markaszervizbe hordtam akkor mindenből gyárit szamlaztak, aztán ciki volt amikor egy olajcseret otthon csináltam és az olajszűrőről a Toyota logó helyett a szék szék házikó vigyorgott... Ott mindig hordós valvoline-t használták, mert "az a gyári", aztán kiderült h nincsen meg a minősítése annak az olajnak. Úgyhogy ez a #csakagyari is csupán sznobizmus... Sokszor egy Castrol Edge jobb minőségűnek bizonyul mint a 10 éve gyárinak kikialtott olaj, mert közben eltelt 10 év és a Castrol nem állt le a fejlesztéssel... :R

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#50903) AMD Power válasza tboldi (#50901) üzenetére


AMD Power
titán

Biztos van persze. De nagy arányban a jobb minőségű nem gyári cuccok is sokszor nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek.

De ez persze autó márka függő is. Az SX4-be a gyári Ecstar 5W30 12.300Ft lett volna, a prémium Eneos 9100Ft volt a 4 liter.

Tesóm KIA Ceed-be a "sima" olaj 18.000Ft volt a 5 liter. A Váltóolaj is sokkal drágább volt.....

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#50904) hentes555


hentes555
senior tag

Sziasztok!

Van egy 2003-as 1.0-ás Swift, ami sajnálatos körülmények közt hozzám került. A jövőben elég gyakran lesz használva, szeretném kicsit rendbe tetetni, három kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.

1. Nagyon eszi az olajat, múltkor 3/4-ig töltöttem, most megnéztem 1500 km után, a nívópálca alján épphogy volt valamennyi, szaladtam is az unixba... Általában hetente egy 80 km-es oda-vissza távot teszek meg, ennek felét pályán, nem tudom számít-e ez valamit. A blokkon nem látok folyást, hűtővíz nem fogy és nem is "koszos". Hogyan lehetne kideríteni, hogy mi a gond?

2. Szeretném a fékeket lecseréltetni körben minden betétet, tárcsát, mert a fékhatást nem érzem megfelelőnek, hiába taposom a pedált, nem akar úgy lassulni, ahogy én szeretném. Érdemesebb venni drágább cuccokat, pl. Brembo, Ferodo, Textart, stb. vagy csak a nevet fizetem meg? Illetve mi az, ami normális minőségű, de nem a legdrágább kategória? Fékolajat is szeretném lecseréltetni, mert azt hiszem mióta kijött a gyárból azzal megy, így 18 év után is. Láttam pl. egy ilyen szettet, erről vélemény?

3. Ötödik fokozatban van egy hülye "visító"/magasabb frekvenciájú hangja, ez honnan eredhet és mennyire lehet szopás a javítása?

[ Szerkesztve ]

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#50905) Gyöször válasza AMD Power (#50903) üzenetére


Gyöször
senior tag

Ez az eneos egyébként mi? Van váltóolajuk de akárhogy nézem kb 2 fajta de mindkettő gl5. Olyan mai autóba sztem nem is kell. Nekem a Zsiguli hátuljába igen.
Nemtom mit esztek ezen. A japán első számú motorolaja nekem az lenne, hogy rá van írva jó Suzukiba. Egyszer átnéztem a kínálatot, akkor nem írták rá egyik olajra se.
A számomra prémiumnak tűnő eneos az a sustina talán, de nem sok időt szántam rá az ugyan úgy 16ezer Ft.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#50906) tboldi válasza hentes555 (#50904) üzenetére


tboldi
nagyúr

1. Hidegen nézed a szintet minden alkalommal?
2. Részemről Ate vagy Zimmermann. Ezt a szettet nem venném meg, én nem vagyok a márkák keverésének híve. És fékfolyadékot (DOT4) mindenképp cserélj!
3. Talán a váltóból? :D
Amúgy így nehéz behatárolni egy internetes fórumon keresztül, az is lehet, hogy teljesen üzemszerű, amit hallasz. De egy váltóolajcserét is megejtenék, ártani nem árt, pláne, ha az sem volt még soha...

(#50907) AMD Power válasza Gyöször (#50905) üzenetére


AMD Power
titán

Nagyon sok helyen dicsérték. Nem az ára miatt vettem meg hanem kiváncsiságból. A gyári olaj is alig lett volna drágább bele. Szerintem az én csere periodusom mellett "nagy" baj nem tőrténhet. :N Ha lesz ebben az olajban 1 év alatt 8.000km akkor sokat írtam.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#50908) 2ozzmexy válasza hentes555 (#50904) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Először is részvétem.
Másodszor: motorolaj szintet reggel nézünk hideg motornál egy éjszaka állás után, legyen 1 literes a csomagtartóban, 18 éves autónál nem ritka h fogyogat...

Valószínűleg minden gyári, úgyhogy a fék szettek mellé egy nagy szerviz is kelleni fog: folyadékok (fék, motorolaj, valtoolaj, hutoviz, hidraulika ha van), szűrők, szijjak, triumviratus csere, gyertyát is érdemes és gyújtókabeleket. Akkura méress rá, gumik hogy vannak? A gyújtás elosztot se felejtsd el...

[ Szerkesztve ]

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#50909) 2ozzmexy válasza Gyöször (#50905) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Agyon reklámozza a totalcar meg az importőr, amúgy egy Castrol-nyál nem lehet sokkal jobb, csak nagyon felkapták mostanság mert piacot akarnak szerezni neki...
Amúgy az NGK is Japán No. 1,mégis sok japán gyártó Densot ajánl... ;)

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#50910) AMD Power válasza hentes555 (#50904) üzenetére


AMD Power
titán

Ahogy a többiek is írták elég sok mindent kell kéne csináltatni rajta. Kérdés. A kaszni milyen állapotban van? Milyen az alja? Mennyire korrodált?

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#50911) Siriusb válasza hentes555 (#50904) üzenetére


Siriusb
veterán

Motorolaj: tegyél papírt éjszakára a motor alá, nézd meg, nem csöpög-e. Ha nem, akkor járasd ott helyben a motort 10 percig, lehet csak terhelés alatt csöpög (pl. olajszűrőnél).

Fékek: barátom is (sokat megy), én is (keveset megyek) valami indiai fékbetétet raktunk be pár éve, kb 3000 (!) Ft volt, mindkettőnknél bírja. :D Barátom most cserélte. Először én is minőséget akartam venni, de ha a másnál, aki sokat megy így bírja...

Én évek óta Eneos váltóolajat és motorolajat teszek a 2003-as WagonR-be, szerintem jó. Jövőhéten megyek venni motorolajat, szűrőket, meg egy klímabombát én is, mert olajcsere+vizsga lesz.

Szerk.:
És ahogy említették előttem, nézesd meg, nem-e rozsdásodik, rohad, kipuffogót nem-e kell cserélni. Én jónéhány évvel ezelőtt elvittem alvázvédelemre, szerintem nem ártott neki.

[ Szerkesztve ]

(#50912) Gyöször válasza 2ozzmexy (#50909) üzenetére


Gyöször
senior tag

No engem nem nagyon vettek meg eddig, de mivel nem gyártanak az autómba való olajat, így nem is nagyon fogok rápattanni az eneosra :-) főleg nem míg van motul :-)

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#50913) 2ozzmexy válasza Gyöször (#50912) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Engem sem, mert évek óta tudjuk h a jó bornak nem kell cégér... Amit ennyire reklámozni kell az gyanúsan túlárazott, vagy kevesebbet tud mint amit ígér.
Amúgy Nippon Oil terméke mint az Ecstar, Eneos Sustina vagy Hyper jó az Scrossba... Kár h Kornél már nem olvassa ezt, mert ő eléggé körbe járta ezt az Eneos Sustina vs. Ecstar F9000 témát...

[ Szerkesztve ]

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#50914) AMD Power válasza Siriusb (#50911) üzenetére


AMD Power
titán

WagonR melyik Eneos váltóolajat rakod? Ők már nem csak GL5 gyártanak már váltóolajból? Gondolom a WagonR-be is GL4 kell, nem?

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#50915) Siriusb válasza AMD Power (#50914) üzenetére


Siriusb
veterán

Bementem a suzukialkatresz.com boltjába, megmondtam milyen évjáratú stb autóról van szó. és ahhoz kértem a váltóolajat (is).

(#50916) tboldi válasza AMD Power (#50914) üzenetére


tboldi
nagyúr

Igen, a WagonR-be is GL4 való. Nekünk most ugyanolyan Castrol van bent, mint amit te is vettél, előtte meg Motul Motylgear volt.

(#50917) hentes555


hentes555
senior tag

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

Az autó többi része, a küszöbök rozsdásodásán kívül rendben van, szerencsére a futómű bekötési pontok nagyon szépek. Gyertyákat cseréltem, mert azok elég szarul néztek ki, váltóolajból is az ősszel kapott új Castrolt, mert az sem volt cserélve mióta a gyárat elhagyta, plusz az első rugók is szarul néztek ki, cserélve lettek.

Az olajszintet hidegen szoktam nézni mindig, állásnál tuti nem csöpög , mert garázsban áll, de megnézem járó motornál is. Ha nem ereszt sehol, hanem tényleg ilyen mértékben eszi, akkor azzal kell bármit tennem, vagy használhatom így is gyakori szintellenőrzés mellett?

A fékekre visszatérve, azért vennék valami jobb (de nem a legdrágább) tárcsa+betét szettet, mert ilyenen nem spórolnék, főleg hogy legtöbbször főúton vagy pályán használom, ott meg szerintem hatványozottan számít a fék, és lehet pont azon a 2-3 méteren fog múlni egyszer, hogy elkerülök-e egy ütközést. Lehet hülyeség, de én így állok hozzá. A Brembo+Textart visszaolvasva a fórumon ajánlotta még valaki(k), de ha jobb is van hasonló áron akkor értelemszerűen azt venném, erre az Ate márkára rá fogok nézni. Néztem Brembo Max tárcsákat, na azzal már én lennék a falu bikája, kár, hogy a lemezfelnitől nem látszana :DDD :DDD
Meg azért is szedetném szét, mert a bal első kerék felől fémes, a kerék forgásával arányos ütemű csikorgó hang hallatszik, ha a kormány középtől pár fokkal balra fordítva van, akkoris ha nem fékezek. Már elvittem egyszer egy szerelőhöz, de felemelve, a kereket kézzel forgatva nem érződött és hallatszott semmi, így akkor ráhagytuk a dolgot.

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#50918) AMD Power válasza Siriusb (#50915) üzenetére


AMD Power
titán

Csak azért fura mert nekem tegnap pont azért kellett az Eneos váltóolajamat kicserélni Castrol-ra , mert az Eneos GL5 volt és mindenki azt mondta (szerelők is) ,hogy az nem lesz jó bele csak a GL4.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#50919) 2ozzmexy válasza AMD Power (#50918) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Nem jó, mert a GL5 nem tölthető olyan váltóba, aminél van bronz vagy réz.
Ahogyan Gyöszörrel a múltkor kibeszéltük csak a GL4 vagy GL4+ mehet bele, ha az Eneosnak van GL4 hajtómű olaja, akkor az jó lehet bele, bár én nem igazán találok bármilyen Eneost GL4 minősítéssel... :F

[ Szerkesztve ]

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#50920) Siriusb válasza AMD Power (#50918) üzenetére


Siriusb
veterán

Beleültettétek a bogarat a fülembe, kimentem a garázsba, megnéztem a flakont és kézikönyvet is, ami valóban GL-4-et ír.
És mi van nekem?

Basszus, direkt ezért bíztam kimondottan Suzuki boltban az eladóra, mert én nem értek hozzá. Úgy látszik, ott se mindenki... :W

(#50921) AMD Power válasza Siriusb (#50920) üzenetére


AMD Power
titán

Akkor ez nem jó! Ha nekem az SX4-be nem jó mint tegnap kiderűlt akkor neked sem lesz jó a WagonR+-ba. :(

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#50922) Siriusb válasza AMD Power (#50921) üzenetére


Siriusb
veterán

Már benne van vagy 3 éve, hogy az a...

(#50923) tboldi


tboldi
nagyúr

(#50924) AMD Power válasza Siriusb (#50922) üzenetére


AMD Power
titán

Nálam is úgy derűlt ki,hogy a FB csoportban írták a képhez,hogy Eneos váltóolajat vettem. De ugye az már csak GL5 gyárt... ami ugye nem jó az SX4-be. :((( Így vihettem vissza és akkor cseréltem ki a Castrol-ra.

Persze a boltos csávó rá akart beszélni,hogy jó lesz az bele.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#50925) Gyöször válasza Siriusb (#50920) üzenetére


Gyöször
senior tag

Rákerestem a sumo oldalán a kocsidra, hozza a webshopjuk ugyan ezt. Na ezafasság...
Egyébként régen én is raktam gl5 olajat szinkronos váltóba, természetesen a nemtudás miatt. Nem lett vele semmi. Úgy voltam vele, hogy mivel az api sg nél jobb az api sl, a gl4nél is biztos jobb a gl5 :-) Vegyél hamar egy belevalót, cseréld le, hátha a tiéd sem sínyli meg. Ajánlani nem fogok semmit, ti tudjátok mit szeret a wagonR, csak gl4 legyen. És ezt jó, ha mindenki bevési. Szinkronhoz, bronzhoz: gl4, hipoid difihez, stb gl5.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#50926) tboldi válasza Gyöször (#50925) üzenetére


tboldi
nagyúr

Honda MTF-3-at kell locsolni a Suzukiba is. :P

(#50927) Siriusb válasza AMD Power (#50924) üzenetére


Siriusb
veterán

Még jó, hogy felhoztad a témát. Azt hittem, egy kimondottan Suzuki boltban hagyatkozhatok az eladóra.

Annyira szégyen, hogy már nem hívok kb. semmihez "szakembert", inkább nekifogok magam a ház körül mindennek, mert nem elég, hogy elkérnek egy rakás pénzt, de még sz@rul is csinálják. Hiába vagyok kétbalkezes, meg nem is értek hozzá, de lehet jobb munkát végzek...
De hogy már szoftveres megsegítéssel sem tudnak megfelelő olajat adni egy szakboltban, ettől elborul az agyam.

(#50928) Siriusb válasza Gyöször (#50925) üzenetére


Siriusb
veterán

Ez lesz, basszus. Inkább veszek bele gyorsan megfelelő olajat. Az is idegesít, hogy én még vigyázok is a kocsira, s megkap mindent, ami kell, esetleg a "normálison" túlmenően is.

Megmondom őszintén, én a Trabant szintjén rekedtem meg, ahhoz hozzá tudtam nyúlni, ez a WagonR nekem már űrtechnika. :D

(#50929) ncc1701 válasza AMD Power (#50890) üzenetére


ncc1701
veterán

2019-es swiftembe ugyanilyet töltöttünk. :)

(#50930) AMD Power válasza ncc1701 (#50929) üzenetére


AMD Power
titán

Azt hinném,hogy abba már GL5 kell! :)

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#50931) laca891 válasza ncc1701 (#50929) üzenetére


laca891
aktív tag

Mintha a gépkönyv mást írna...

Ecstar 75w
Egyébként mi a különbség a 75w vs. 75w-90 között?

[ Szerkesztve ]

Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!

(#50932) Gyöször válasza laca891 (#50931) üzenetére


Gyöször
senior tag

Enyémbe is 75w gl4 kell.
Petronassal van valakinek tapasztalat? A Scross gépkönyv hátulján az auto váltóba írja, hogy vagy ecstar vagy petronas és nekik van 75w gl4 olajuk a manuálisomba. Hamilton elkocsikázgatott vele idén is, gondolom a nekem szánt flakonba is pont ugyan az a minőség kerül, mert a név kötelez :-) :-)

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#50933) Gyöször válasza Siriusb (#50928) üzenetére


Gyöször
senior tag

Én meg a Ladánál rekedtem meg mert amellé vettünk eskrosszt. De ebből is lefelé folyik le az olaj arra jöttem rá :-)))

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#50934) Siriusb


Siriusb
veterán

Most már inkább kikérem a Ti véleményeteket, 2003-as WagonR+ vvt g13bb, melyiket?

váltóolaj:
Castrol multi / transaxle / Motul
Motul gl4-5-ös, nem tudom, ez előny-e vagy hátrány, viszont a leírásba odabiggyesztették, hogy nagyon alacsony hőmérsékleten is jól dolgozik, ami a rövid utak miatt jó lehet.

motorolaj:
elvileg kitárgyaltuk már, hogy az Eneos 5w40 jó, de ha van más javaslat, meghallgatom.

olajszűrő:
úgy tűnik, itt nincs gyári, melyiket vegyem? [link]

lég- és pollenszűrővel annyira talán nem lehet mellélőni, csak ajánlanak valami normálisat.

(#50935) Siriusb válasza Gyöször (#50933) üzenetére


Siriusb
veterán

:D

Viszont a cross-ba nem kell homokkal teli vödröt pakolnod télen. :)

(#50936) AMD Power válasza Siriusb (#50934) üzenetére


AMD Power
titán

Nekem fura ez a egyszerre tudja mind a két szabványt. Mondjuj nekem a Castrol-ra meg az van írva,hogy GL4+.

Ár/érték arányban a Nipparts vagy a Bosch is jó lehet.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#50937) tboldi válasza Siriusb (#50934) üzenetére


tboldi
nagyúr

G13BB-ből volt VVT? :F

(#50938) laca891 válasza Siriusb (#50934) üzenetére


laca891
aktív tag

A GL4-5 mehet bele. A GL5 nem, mert agresszív adalékot tartalmaznak.
[link]

Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!

(#50939) a_tesz válasza tboldi (#50937) üzenetére


a_tesz
Korrektor

Nem volt, gondolom elírás.

スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

(#50940) tboldi válasza a_tesz (#50939) üzenetére


tboldi
nagyúr

Épp ezért csodálkoztam. :D

(#50941) Siriusb válasza tboldi (#50940) üzenetére


Siriusb
veterán

A kocsin rajta van nagy betűkkel. :)
A forgalmijában is benne kéne lenni?

[ Szerkesztve ]

(#50942) tboldi válasza Siriusb (#50941) üzenetére


tboldi
nagyúr

Nem lehet, hogy M13A-d van? :D

(#50943) Siriusb válasza tboldi (#50942) üzenetére


Siriusb
veterán

Wagon R plusz 1.3 GS
1298 cm3
56 kW
G13BB.....

Ezek vannak a forgalmin.

(#50944) Siriusb válasza Siriusb (#50943) üzenetére


Siriusb
veterán

Érdekes, amit a neten találok műszaki adatokat, piszkosul nem tudom összehozni a forgalmival. Ha a köbcenti jó, akkor a tömeg nem stb.
Passzolok.

(#50945) a_tesz válasza Siriusb (#50944) üzenetére


a_tesz
Korrektor

A neten nehéz pontos adatokat találni. Ha kinyitod a motorháztetőt, és van alatta egy nagy fekete csík a motor tetején DOHC felirattal, akkor M13A és van vvt, ha egy nagy szürke 16 Valve felirat fogad, akkor G13BB és nincs vvt.

[ Szerkesztve ]

スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

(#50946) AMD Power


AMD Power
titán

Tesóm egy KIA Ceed 1.6CRDi hajt. Azt mondta ,hogy még azután is jól megy az SX4, és még a váltó és annak áttétele is nagyon jó. :) Amúgy ez a kocsi sokkal jobb/több annál mint amit az ember gondolna róla első ránézésre. :R

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#50947) Siriusb válasza a_tesz (#50945) üzenetére


Siriusb
veterán

Kösz a tippet, holnap meglesem.

(#50948) Gyöször válasza AMD Power (#50936) üzenetére


Gyöször
senior tag

Nekem a castrol taf-x a Lada 5ös váltóba öntve megmentett egy váltó csere/felújítástól. Recsegett a 2es a gyári olajfeltöltésnél olyan 10 évvel ezelőtt, 1 est nem lehetett berakni hidegen. Olajcsere és azóta is ezek varázsütés szerűen megszűntek. Eskrossz váltó másfél évesen télen kapcsolhatatlan volt a gyári olajtöltettel. Kapott castrolt és simám lehet kavarni a váltókarral mint a málnaszörpöt. A döbbenetes az volt ahogy az 'új' autóm bement szar váltóval meg 3 doboz syntrans Fe vel a szervízbe kifelé jövet a szervíz kaputól meg már frankón működött. De az osztómű+hátsódifibe motult vettem mert van 75w85ösük. Viszont még nincs benne. A váltóban a castrolt le akarom cserélni vagy castrolra, hogy a maradék suzukis is kitakarodjon belőle, vagy petronasra mert most a castrollal van egy kis váltóhangja. Ezt más is jelezte. Szóval Siriusb meg neked sem tudok tutit mondani váltóolaj ügyileg, de sztem nektek a castrol nem rossz, sőt jó. Én motult tennék enyémbe, ha lenne sima 75w jük. De hátra majd beöntöm és kiderül változik-e valami.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#50949) dethroner válasza Siriusb (#50944) üzenetére


dethroner
veterán

Ne aggódj, nekem a rönó forgalmijában olyan teljesítmény adat szerepel a motorkódhoz, amivel nem is készült ez a fajta motor. Vagy hogy még jobbat mondjak, a családnevünk kezdőbetűje az évtizedek alatt valamelyik közalkalmazott hibájából kifolyólag egyszer csak megváltozott, és azóta helytelenül szerepel a hivatalos okmányokban.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#50950) 2ozzmexy válasza dethroner (#50949) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Oda se neki, mi annó hárman laktunk ugyanazon lakcimen, ugyanazon lakásban, ugyanazzal az adásvételivel jelentkeztünk be és 3 különböző iranyitoszamot kaptunk...

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.