- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
válasz
domojko #26656 üzenetére
Én ugyanígy jártam, csak én idén (több mint 10 éves korában) cseréltem le a löttyöt benne. Nekem mondjuk 2 napig tartott, de lekopogom eddig nem adta meg magát a termosztát
Szerintem a hűtőtisztító folyadék jó cucc, én is ilyennel takaríttattam ki a rendszert: [link] nyilván teljesen tökéletes nem lett, de több 5 literes desztvizet és napot már nem akartam elb*szni rá
Még annyit meg fogok tenni hogy a tél előtt leengedem az egészet, mert most "csak" -25 fokos. És mivel én -36 fokra kevertem be, ez ugye azt jelenti hogy maradt azért benne az utolsó desztvizes töltésből is. És a kenési szerepe miatt fontos a kb. -36 fokos elegy, nem a hőmérséklet miatt.
-
roberto211
őstag
válasz
domojko #26656 üzenetére
" de én ilyenekbe nem az h nem hiszem hanem fölöslegesen tartom...""
Szerintem az én-el mindent megválaszoltam.
Nem azt mondtam h nagy sz@r az egész és senki ne használja hanem h ÉÉÉÉN.. Van különbség a kijelentések között igaz? Nem egyből támadni kell az embert hanem még egyszer átolvasni. -
domojko
senior tag
válasz
roberto211 #26648 üzenetére
"Vannak ezek a hűtőrendszerek tisztító folyadékok de én ilyenekbe nem az h nem hiszem hanem fölöslegesen tartom..."
Azért ezt nem kellene ilyen bátran kijelentened.
2006-os swift, 4,5 évesen került hozzám, ez idő alatt szerintem nem volt hűtőfolyadék cserélve benne. 2 éve, vagyis 8 éves korában úgy gondoltam h lecserélem. Szép zöld volt nem látszódott semmi kosz, a fagyállósága is rendben volt. De szerettem volna nyugodt lenni h ez is le lett cserélve. Egyik ismerősöm lebeszélt a hűtő tisztításáról, mondván h szép tiszta folyadék jött le belőle, és egyébként sem öreg autó. Hallgattam rá....nem kellett volna. Le lett cserélve, piros korróziógátlós folyadék került bele. Kb 4 hónap mulva majdnem felforrt a vizem, de szerencsére időben észrevettem. Nos az uj folyadék leoldotta az összes retket és korróziót ami benne volt. Szép sötétbarna rozsdás szutyok lett a vacsi uj hűtőfolyadék. A szennyeződés hazab@szta a termosztátot. Nem a termosztát a nagy tétel mert 3k-5k közötti összeg, hanem az a fél napos szopás ami a cserével jár. És persze utána lehet tisztítani a rendszert, és újra felfagyálózni. Szoval mindenki döntse el maga h érdemes rögtön tisztítani cserénél vagy sem. -
Harkovz
aktív tag
Még egy teszt:http://tesztelok.hu/suzuki-sx4-s-cross-atvaltozomuvesz/
-
Harkovz
aktív tag
Na megvolt a rúgó csere. Két óra alatt kész lett. Utángyártott Magnum rúgót kapott 15 ezer a kettő.Kicsit talán jobb lett a rugózás. Arra is rá jöttünk mi okozza a törést. A festés alá bemegy a víz, elkezd rohadni a rúgó, és eltörik. Már a másik rúgón is látszott a festés hiánya. Igazából ennyi év alatt ennyi költség még nem sok. Nagyobb baja sose legyen. Majd még lehet elviszem futómű állításra, hogy jól áll - e a csere után.
-
a_tesz
Korrektor
válasz
Tollas7 #26627 üzenetére
Szia!
Ezzel már sokan találkoztak régi swiftesek közül, a probléma nagy valószínűséggel az első sárvédőlemez alatt keresendő. A hossztartón van egy illesztés, ami körül el szokott kezdeni rozsdásodni, és azon át folyik be a víz.
Itt egy kép is róla (internetről szedtem):
Ha a dobbetétet kiveszed (egy műanyag takaró), alatta már egy lámpával benézve látni fogod, hogy ez-e a baj.
Remélem, segíthettem.
-
napey
tag
válasz
Tollas7 #26627 üzenetére
Nem lehet, hogy eldugultak a vízlefolyó lyukak? Amik a szélvédő alatti "vályúban" vannak, ahol az ablaktörlő motorja meg mechanikája is van. Nekem is ez a gondom egy 2005-ös ignisszel, befolyik a víz, sztem a pollenszűrő dobozán keresztül, valahogy bejut a lefolyni nem tudó víz a szellőzőrendszerbe és onnan a kocsiba. Én sokat állok fák alatt és az onnan ráhulló levelek okozhatták. Csak nem tudom, hogy lehetne kipucolni a lefolyókat.
-
roberto211
őstag
válasz
Tollas7 #26645 üzenetére
Kocsi alá fekszel, látsz a hűtő alatt egy műanyag csapot(fehér) elől, kitekered , leengeded összeset, amikor kifolyt utolsó csepp is visszatekered.. Bekevered a hűtőflyadékot kb -30,-35 celsius fokra, és a hűtő tetején lévő ovális "fém" vagy nem tudom már milyen kupakot letekered és ott beöntötd a szükséges mennyiségű hűtőfolyadékot. Ha ezzel megvagy a kiegyenlítőbe is kicseréled a folyadékot(határozott mozdulattal felhúzod a műanyag tartályt),feltöltöd maxig... Kupak rá, beindítod autót fűtés max és hallgatod ahogy elindul a venti és nézed mikor fúj meleg levegőt belül.. Ahogy forrót fúj leállíthatod és kész.. A légtelenítés a swiftnél automatikus ha jól tudom.. Ja igen... Ha a kiegyenlítőtartályból miközben ment a fűtés lejjebb ment a folyadékszint akkor visszatöltöd. Pár napig nézed és ha oké, akkor jól csináltad. Igazabol nincs mit elrontani.
Vannak ezek a hűtőrendszerek tisztító folyadékok de én ilyenekbe nem az h nem hiszem hanem fölöslegesen tartom...
Ennyi lenne.
Utána egy benzinkutassal meg kiegyenlítőből beméreted h hány fokosra keverted be , kivéve ha előre bekevertet vettél... De én jobban szeretem magam bekeverni töményből.
-
Tollas7
csendes tag
Üdv a Szakiknak! [:
Legyenszíves vki leírni a hütőfolyadék cseréjének a menetét egy 2001-es 1.0 swift-en.
Előre is köszönöm!!! -
samen
csendes tag
Sziasztok!
2006-os Swift 1.3,olyan problémám lenne,hogy ha feltekerem a fűtéskapcsolót 4-es fokozatra az alapjárat el kezd nagyon ugrálni.Felmegy 1600-ig majd úgy visszaesik h szinte majdnem lefullad.Eddig csak hideg motornál csinálta,de most már akkor is ha eléri az üzemi hőfokot.Ha kikapcsolom,illetve lejjebb veszem a hiba megszűnik.Diagnosztikán nem adott ki semmilyen hibát,aksi rendben van.Van valakinek valami ötlete,h ez mitől lehet?
Köszi előre is a segítséget! -
Studi
veterán
válasz
roberto211 #26638 üzenetére
Ezt gyanítom én is, mivel ment az olaj az égéstérbe, az csinálhatta ki.
De erre már nemigen tolnék nagy összeget, valami költséghatékony megoldás kellene.
Nyitott rendszer meg abszolút nem játszik, nullásozom, ráadásul eleve ezres váltó miatt magasabb fordulaton, így is nagyobb a hangzavar, mint kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest