- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- gerner1
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
addikt
válasz
Kornel #13374 üzenetére
A GL-4 és GL-5 között nem csak minőségi különbség van. A legfontosabb különbség köztük, hogy a GL-5-ös olaj jobb EP azaz Extreme Pressure (extrém nyomás) tűrő tulajdonságokkal rendelkezik, tehát jobb kenést biztosít pl. hipoid hajtások esetén. Van viszont egy mellékhatása: a legtöbb GL-5 minőségű olaj olyan agresszív adalékokat tartalmaz, amelyek korrodálhatják a GL-5-re nem felkészített hajtóművek színesfém alkatrészeit. Ezért ilyen olajok nem használhatók ott, ahol GL-4 minőségű olaj az előírás. Kivételt képeznek ezen szabály alól azok a GL-5-ös olajok, amelyek GL-4 jóváhagyással is rendelkeznek. Ezek általában olyan, teljesen szintetikus olajok, amelyek nem agresszív adalékokkal biztosítják a GL-5 tulajdonságot. Onnan lehet felismerni őket, hogy mind a GL-4, mind a GL-5 szabvány megtalálható a flakonon, illetve árban körülbelül dupla annyiba kerülnek, mint egy egyszerű GL-4 vagy GL-5 olaj. [link]
-
Kornel
veterán
-
pjen
félisten
válasz
Kornel #13370 üzenetére
Na kicsit utána olvasgattam,nem nagy kaland mindenkinek ajánlom.Teljesen megoszlanak a vélemények pró és kontra az olajcseréről és a váltó hibákról,egyébként az utolsó kötelezőnél 43000 km nél elvileg cserélték,most még nincs benne 90000 km tehát ráérek.Gyertyát cserélek tavasszal akárhány km lesz benne.
-
Kornel
veterán
válasz
AMD Power #13369 üzenetére
egy jól megtervezett, és legyártott váltó valóban elmehet élettartamáig olajcsere nélkül, de a suzukinál egyik sem mondható el. a váltó egyértelműen a leggyengébb része az autónak, nem véletlen a 45k-s váltóolajcsere periódus, ami a legrövidebb az autógyártók között.
(#13368) pjen : ha most nem 105k-nál, hanem 75-nél cserélsz gyertyát, akkor anyagi csődbe fogsz menni? hidd el, ezeket meghálálja a gép, a váltóolaj csere meg nem opció, hanem kötelező, a gyár szerint is, ami pedig sokszor elég optimista, ld. félszintetikus 10w40-es megengedett olaj, ami vicc, és a szervizek is ezt használják...
-
AMD Power
titán
Én ezzel abszolút nem értek egyet. Bár a Suzukit nem ismerem ilyen szinten. De! VW pl pont ezért hal meg egy csomó váltó. Az emberek azt hiszik ,hogy azt nem kell cserélni, de mikor beáll a váltó vagy 1x széthullik akkor meg megvannak lepődve. Láttam én már olyan olajat amit váltóból engedtek le.
-
-
Kornel
veterán
milyen kocsid van pontosan?
gondolom a 100k-s (ami valójában 105k) gyertyacsere periódusból ítélve swift2/sx4?
itt 45k a váltóolajcsere periódus, legrosszabb esetben is, de sűrű város, vagy szélsőséges használat esetén ez még kevesebb. és ez nem opció, enélkül ezek a váltók meghalnak, lehet akármilyen ismerősöd is, valószínű nem ért hozzá. az swift2-től, de inkább az ignis-től kezdődően a suzuki váltói pocsékok, lengyel gyártmány, néha az előírt váltóolaj csere mellett is szétmegy a nyelestengely csapágy, de egyéb baja is vannak, ez viszonylag könnyen orvosolható. szóval én legfeljebb 45k km-enként lecserélném, de ha városban van használva, akkor inkább 30k km-enként, az olajat pedig 10k km-enként. ja... a gyertyákat cseréltem 75k-nál, előttem csak városban volt használva a kocsi 60k km-t, és simán csereérett volt... csökkent is a fogyasztás utána!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpársportok
- Linux kezdőknek
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest