- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Feltettem a gépre még múlt héten a Tumbleweed-et, hát vegyes a véleményem róla. Ubuntu/Debian és leszármazattairól jövök.
Egyrészt egész szépen össze van téve, az tetszik. Csomagok is frissek benne, elsősorban a rolling distro miatt választottam.
Viszont vannak ilyen dolgok benne, hogy erőlteti a telepítő, hogy min. 2 karakteres legyen a felhasználónév. Viszont én mindig 1 karaktert használok és ebből nem voltam hajlandó engedni. Ha létrehozok egy hosszabb felhasználót telepítés közben és utólag majd átnevezem, abba valamiért belepusztul a bejelentkező képernyő, meg az egész login folyamat (karakteres felületen is). De ha recovery-ben indítom és ott nem csinálok semmit, csak kilépek, mindegy megy rendesen.
Nem tudtam megfejteni, hogy mi volt a gond. A megoldás az lett telepítés közben nem hoztam létre user fiókot, hanem majd csak utána konzolból, így hibátlan lett.A másik még nagyobb hülyesége, hogy alapból telepíti a smart disk daemon-t. Eddig még rendben is lenne, de az úgy van config-olva, hogy automatikus futtasson egy rövid tesztet a lemezeken.
Így egyszer csak azt tapasztaltam, hogy teker a vinyó brutálisan és végül az egész rendszer kezd nem válaszolni semmire. Tálca megfagy, programot nem tudok sem indítani, sem bezárni, még egy újraindítás sem megy. Ki kellett az egész gépet reset-elni. Ekkor még nem tudtam, hogy mi történt, bejön a bios, na ez jól kezdődik, nem látja az SSD-met sem, de továbbra is villog a HDD led a házon. Oké, akkor power-off. Utána majd a csak logokat vizsgálva jöttem rá, hogy a rendszer SSD-re is elindult, csak amíg az futott, teljesen unresponsive lett a gép.
Megoldásként a configból kiszedtem a short test ütemezését. De egy kezdő erre nem igazán jönne rá.Meg még vannak ilyen apróságok, hogy Grub2-BLS az alapértelmezett bootloader-e (ami szerencsére cserélhető). Amiről alig találni valamit a neten. De ezt általános gondnak is látom, hogy nincs akkor közösség mögötte, mint a népszerűbb disztribúciók mögött, így a tudásanyag sem annyira jó.
Na meg, elvileg rolling distro, de ennek ellenére semmi nem frissült már pár napja. Hiába nyomkodom neki a refresh-t, konzolból is vagy akár yast-ból. (Firefox-ból is régebbi van benne, ami zavaró, mert nem tudtam rendesen áthozni a profilomat, csak úgy, hogy kézzel felraktam egy másik ff-t és ahhoz tettem át.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Milyen autót vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nintendo Switch 2
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Építő/felújító topik
- LEGO klub
- GL.iNet OFF topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Tekken 7 Playstation 4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest