Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

Sziasztok!

Elkezdtem beállítani a süsüt, de sajnos van pár láma kérdésem, mivel kezdő vagyok.

1.) A hálózat nem akar menni. Lát a linux egy Windows Network nevű valamit, de alatta nincs semmi. A win nem lát semmi linuxos dolgot.
    Így állítottam be: fix IP: 192.168.0.1 netmaszk: 255.255.255.0 átjáró a router IP-je, és a szolgáltatótól kapott DNS-eket is beállítottam.
    A gép nvét is beállítottam, és a domain-t ugyanarra állítottam, ami a windows-nál a workgroup.
    Amikor meg akarom osztani az egyik könyvtárat linux alól (/akármi, vagy /akármi/másikakármi), akkor kiírja, hogy nincsenek jogosultságaim, de akarom-e, hogy a file kezelő (nautius) beállítsa? mondom igen, de azt írja ki, hogy nem lehet megváltoztatni a josultságokat.
    Az azonos alhálón lévő szintén fix IP-s Windows-os gépek simán látják egymást, és az internetnet is egyből működik, routeren keresztül is fix IP-vel.

2.) Nem tudom felinhalálni a nyomtatómat.
    A típusa: HP Laserjet 5L. (Printer portos)
    Azt mondja, hogy nem talált nyomtatót a printer porton. Amikor megpróbálok valami hasonló HP laserjet cuccot beállítani, akkor az Apply gombra nem reagál, és amikor generic-et állítok be, akkor működik, de csak üres lapokat nyomtat végtelenül.

3.) Felraktam a csomagkezelővel a Wine-t, és a monotorrent-et, de sehol sem találom őket, pedig sikeres install-t írt ki. Hoyg tudom őket működésre bírni?

4.) Hogy tudom megoldani, hogy amikor pl. konfig fájlokat írogatok át (pl.: xorg.conf), akkor ne kelljen belépnem root-ként, hanem csak simán kérje el a root jelszót?

Köszi, üdv.: Bici

Új hozzászólás Aktív témák