Hirdetés
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
Nagyon nem egyszerű egyébként minőségi végeredményt elérni AI-al. A komplikáltabb modelleknek van egy olyan tulajdonsága, hogy plasztikussá teszik a képet, ahogy megálmodnak szerintük létező részeket egy nem túl jó nyersanyagnál, miközben különösen az arcoknál borzasztó eredményt produkáltak. Olyat is tapasztaltam, hogy egy kifejezetten arcok helyreállítására kiadott modell pl. az ember térdére is kirajzolt egy arcot mikor az guggolt.
A youtube a shortok egy részénél csinálja az AI feljavítást valamiért kérdés nélkül a google, a végeredmény meg egy túlélesített, plasztikus valami. Nem adtak rá magyarázatot, hogy miért csinálják.
Ez a Power Kapitány feljavítás [link] a proteus modellel történt, ami nem egy fejlett valami, de a zajos, eleve rossz minőségű DVD anyagból ez tudta a legjobb végeredményt produkálni.
Gyanítom, hogy a következő pár évben amíg kifutnak a jelenlegi ST sorozat szerződések, addig biztosan nem számíthatunk semmi feljavításra a régi sorozatokból. Egyszerűen azok szellemisége sem fér bele a mai ST környezetbe...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
válasz
tibaimp
üzenetére
Egy ilyen megfilmesítése olyan lenne, mintha direkt bemész pofonért abba a bizonyos utcába.
Az ezeket a képregényeket és könyveket olvasó közönségnek irreálisan magasan van az elvárása, és ezeknek nem lehetne megfelelni, ezért inkább kreatívkodnak'.
Ehhez ha még hozzáteszed, hogy tehetség helyett kvóta alapján választanak írókat, rendezőket és színészeket, megfűtve az épp aktuális politikai agendának való megfeleléssel, és a nép igényének felismerésére képtelen executive director-okkal... Ez a tökéletes katasztrófa receptje, amin az összes túl nagyra nőtt cég elcsúszik.Én nem sajnálom egyik felet sem ebben a szimbiotikus dekadenciában. Kollektívan el lett döntve, hogy ezt és semmi mást
hasznosatnem csinálnak az emberiség számára.
Nem jött be, mehetnek mosogatni vagy benzinkúton felmosni.Vesa #5068
Én szívesebben néznék komplex gondolatokat kibontva, mint az idióta amerikai nézők szintjére írt 1000-ik "asset flip" részt, Star Trek köntösben.
Az AI-val általad generált cucc határait pont te adod meg, így oda a meglepetés ereje. Nem várom ezt a világot. -
Vesa
veterán
válasz
tibaimp
üzenetére
Én egy _OFF topic_ Stargate rebirth-öt látnék már szívesen, azon belül is csak az ORI-s vonalat -bár azt lezárták, de a téma jó volt-, vagy az Atlantis féle vonulatot, amiből még el tudtam volna nézni pár évadot. SG1 is bájos volt a maga idejében, mai napig szeretem, de az számomra kicsi túl "Indiana Jones-os", bár az első pár évadot leszámítva ott is jöttek jobb témák, pl. a replikátorok, vagy a már említett ORI.
Érdekes módon, tudtommal egyik streaming szolgáltatónál sincsen fent egyik sorozat sem, bár lehet, hogy tévedek, mostanában nem nézem ezeket, időm csin rá. Úgy tudom, valami zűr volt a jogok körül is. Egy jó író csapattal és a mai technikával ez a franchise is nagyot szólhatna még. Bár ha a Trek sorsára jutna, akkor inkább ne. -
Dinomano
őstag
-
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Majdnem rákérdeztem, hogy van-e köze a Telltale-hez, mert a screenshot-ok azt sugallták. Közben nézem a steam adatlapot, hogy pár volt Telltale-es csinálta. Gondolom, akkor olyan, mint egy Telltale játék. Limitált interakció, egyszeri sztori, cartoon-os megvalósítás garantált...
-
Vesa
veterán
válasz
tibaimp
üzenetére
Vannak jó pillanatai, csak kicsit nekem olyan gyerekes az egész (Neelix pl.). Viszont a Borgos részek jók. DS9 egy fokkal komolyabb, de ott is csak kb. a harmadik évad után és abban is rengeteg gyerekes töltelék rész van, mondjuk pl. a teljes Ferengi szál a "Grand Nagussal" és egyebek. Jó, a Trek mondjuk soha nem volt egy hardcore scifi. Mindenképpen jó szórakozás, a Voyager is tetszett, csak nagyon nehezen szoktam meg a nőt. Valamiért rettentő ellenszenves volt mindig is maga a színésznő, nem tartottam jó választásnak a szerepre.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
Ha az S1 vagy az S2 alapján feladnád a megnézését, akkor ugorj az S3-ra.

Vesa: a hidegháború anno rajta hagyta a nyomát. Viszont eredetileg a Romulánokat szánták a nemes harcos népnek, és a Klingonok lettek volna az álnok népség. Azt már nem tudom miért, de végül megfordították.
-
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Igen. Megnéztem 2 részt, de annyira nem jó. (Sőt, lehet hogy már láttam valamikor régen. 1-2 jelenet ismerős... Szereplők is Lost-ból, X-files-ból, innen-onnan lettek átmentve.) Picit Hallmark-ízű sorozat.

DS9-ben 2X15-ös epizódban (szektások egy bolygón) azt hittem Jon Bernthal van. Kiderült, hogy nem. Egy másik, "csomó sorozatban láttam már" arc az egyik szereplő. Eléggé hasonlít.
-
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Na, éppen ezért kérdezem. Amikor gyerekkoromban néztük az osztrák TV-n, sajnos már akkor rosszul nézett ki! Szerintem akkor hagyom a dolgot.
Dolgozom, de közben apránként olvasgatom ezt az oldalt:https://memory-alpha.fandom.com/wiki/CGI
CGI-re áttérésről szól. (Gondolom, ismeritek a site-ot.)
-
Vesa
veterán
válasz
tibaimp
üzenetére
Bár mai fejjel már kicsit másként látom az ST-t, de anno a DS9 minőségi ugrást jelentett a franchise-ban, végre szakítottak a naiv utópiával és az első -talán máig egyetlen-, olyan sorozat volt, ahol egészen meglepő karakterfejlődések mentek végbe, egy percre nem éreztük, hogy megáll a sorozat (mármint, úgy kb. a második évadtól), vagy hogy helyben topogna. Ráadásul elég jól menedzselték a külön futó, de mégis az egész sorozatba szervesen illeszkedő szálakat, mindig volt valami fordulat. A karakterek/színészek többsége is egészen kiváló volt a maga idejében (gyakorlatilag nem tudok olyan színészt említeni akitől kivert a víz, ellentétben a Discovery-vel, ahol szinte csak olyanok vannak). Ez a sorozat többségében tényleg jól lett megírva, plusz akkori viszonylatban még a kivitelezés is jónak volt mondható. (ha a TNG-vel végeztem, -amit már elég nehezen viselek így a hatodik évadnál de már ledarálom-, lehet, hogy én is nyomok egy DS9 újrázást. Bár már láttam vagy ötször.
) -
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Onnan jött a dolog, hogy nekiálltam olvasni a képregény adaptációt (kölcsönben van nálam.) A Királyok Csatája második részt (képregény) megvettem, jövő héten érkezik postán. Innen jött, hogyha a könyveket nem is olvasom el, akkor sorozatnézés. Úgy olvastam, hogy a 2. könyv az félig-meddig van feldolgozva a sorozatban. Így meglesz képregényben...
-
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Wesley Crusher-el ellentétben a néger kiscsávó nem idegesítő karakter eddig.
10. rész körül vagyok. Hiányoznak a régebbi filmek is sorozatok, mikor még volt karakterépítés, meg normális történetmesélés: Bevezető, cselekmény (bonyodalom) és megoldás. DS 9-el elleszek egy darabig, meg anno nekem kimaradt a Trónok harca, úgyhogy majd az is jöhet. -
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Odo, meg a ferengi karaktere nagyon jó! Érdekes, hogy anno én utáltam a ferengiket a sorozatban (meg a sorozatot sem csíptem nagyon, mikor még ment valamikor a 2000-es évek elején tv-ben). Most meg teljesen okénak tartom a szériát, a jobb jelenetek pedig azok, amikben bent Odo és Quark.
-
Vesa
veterán
válasz
tibaimp
üzenetére
Az elsőre látszott, hogy valamilyen green
/bluescreen megoldás lehet a végén a tükör résznél, de rákerestem gyorsan és itt a részletes magyarázat. -
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
Elmentem Pestre ScreenX oldalakra vetítő moziba (is) megnézni az új Top Gunt. Basszus, annyira széles látószögben vették fel a filmet, hogy egy csomó extra részletet soha nem látott az, aki csak sima moziban nézte meg. És azt a formátumot be sem tudod szerezni, azt akkor ott mikor adják megnézed, vagy különben így jártál.
Dinomano: talán majd ez is változni fog, ha végre kikerül a franchise a Kurtzman kezéből. Nem tudtak értelmes választ adni rá, hogy már jó minőségben is készülnek élőszereplős fan filmek.
-
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Újra kiadás, ráncfelvarrás jó lenne Voyager-nek, DS9-nek... (Hamarosan eljön az idő, hogy nekiálljak nézni a Deep Space-t. Egyelőre a TNG ide kapcsolódó epizódjait darálom. 1-2 rész ismerős korábbról. + Biztos van olyan rész, amit nem láttam TNG-ből, de nem állok neki újranézni az egészet. Időm sincs, meg kedvem sem nekiállni annak is.)
Strange New World még mindig jó, abból még jöhetne 1-2 évad. Én nem bánom, ha picit pihentetik a franchise-t. Ne jusson olyan sorsra, mint SW....
-
cbmfan
senior tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
"How do these compare? Original DVD Upscaled to 2160p (4K) using Topaz Video AI. New Rhea Model."
Szóval ezzel a Topaz Videó AI dologgal csinálták és a forrás az eredeti DVD kiadás volt. Ezek a dolgok úgy működnek, hogy megpróbálják kitalálni a hiányzó részleteket, így rajzolódnak ki pl. a hajszálak, de ugyanakkor olyan is a képre kerülhet, ami eredetileg nem volt ott, pl. a nap felszíne a 4K verzióban pár helyen stráfos lett.
Vagyis nem, a CSI-ban látott kép feljavítás az úgy sosem fog megvalósulni, de ezek a video AI dolgok elég jók már. Kérdés, hogy a Paramountnak vagy akinél most éppen vannak ezeknek a sorozatoknak a jogai, azokat érdekli-e a régi sorozatok feljavítás, mert azok már nem a mai fiataloknak szólnak és pénzügyi szempontból gondolom nem is illenek bele a JJ korszak alkotásai közé.
butch3r: érdekes világ volt a CGI előtti filmezés, mikor igazán oda kellett tenned magad egy jó felvételért.

Nem rég láttam képet róla, hogy az 1. film szárazdokkos jelenetét is így csinálták, megépített makettet filmeztek körbe. Nem csoda, hogy ma is gyönyörű az a felvétel, különösen a felújított kiadásban.
-
válasz
tibaimp
üzenetére
Na de miért gondolod ezt?
Minden film a sorozat karaktereinek a filmvászonra vitele, és direkt folytatás a sorozat eseményei után.A TMP (The Motion Picture) éra a TOS (The Original Series) után játszódik pár év kihagyással, ahol Kirk admirális rangot kap, de nem bír a vérével. Ezek a filmek lényegében hosszú sorozat részek, és direkt folytatásai az eredeti sorozatnak, görgetik is tovább a történéseket egészen a Nem ismert tartomány c. filmig, ahol Sulu már az Excelsior kapitánya, a Klingonokkal tűzszünetet kötnek a Praxis bányarobbanás után...
TLE (The Lost Era) a TMP és a TNG (The Next Generation) között van. Az Enterprise B utáni - őt láttuk ugye a 7-ik film elején) és az Enterprise D előtti, részleteiben be nem mutatott részt foglalja magában. Itt volt a Klingon-okkal kötött béke, a Khitomeri Romulan támadás után.
TNG: a Picard-féle sorozat adja a nevét, de itt játszódik a DS9 és a Voyager is - ez utóbbi ugye a DS9-ról indult útnak. A DS9 története ennél fogva a VOY előtt ér véget pár évvel.
Szerintem ez az éra még a 7+ filmek is, azaz a Generations, First Contact, Insurrection - bleh -, és a Nemezis. Ezek mind direkt folytatásai egymásnak, ahogy a 7-ben , és a 8-ban Picard szembe kell nézzen amegsemmisül az Enterprise D múltjával. A 9-ben nem tudom mit akartak mondani, a 10 pedig ég, szép akciófilmes próbálkozás volt. A csillagködben lévő csata máig a kedvencem.Borg kollektívában töltött A jobb híján 'vén trottyos Picard-éra': a Star Trek Online világa részben akkor lett kánon, amikor az Enterprise F bemutatkozott a Picard sorozatban - bár ezt is inkább elfelejteném. Itt ugye mindenki depis és sötét, a Föderáció csak egy hajót képes tömeggyártani, és egy a teljes értelmes életet fenyegető veszélyről nem beszélnek egymással, hanem egy szekta szellem van.
Gyakorlatilag ez a mai elszigetelődő világunk tükörképe lenne, gondolom.A szálak ott érnek össze, ahol a Voyager vége felé a hazatelefonálós részekben látod, hogy az otthoni' Csillagflotta már az új sötétszürke alapú egyenruhát viseli. Ezt a DS9 talán 6-ik évadában mutatták be, és vette át a 8...10. film.
A Nemezis (10-ik film) alatt Jane way admirális küldi Picard-ot a Romulus-hoz.A J.J. Trek egy új idővonalat hozott létre, mert Nero és Spock átesett a fekete lyukon. Az új sci-fi akciófilmek ebben az idővonalon játszódnak. Itt a Nero támadása miatt a Föderáció a béke hirdetése helyett óvatosabban indult meg a nagyvilágba, ezért nagyobbak és jobban fegyverzettek az űrhajó, ezért volt az a Section 31 film Khan-nal, stb.
Külön kell kezelni az eredeti (kánon) idővonaltól.A Discovery elvileg az eredeti Star Trek univerzum (TOS előtt játszódik), ezért van benne a Pike-féle Enterprise.
Strange New Worlds meg ugye a Kirk kapitánysága előtti eredeti Enterprise. Uhura és Spock már a legénység tagja.Amúgy szerintem zseniális kifutása lenne az SNW-nek, ha utána azzal a stúdió díszlettel (és kreatív stábbal) mozogna tovább egy TOS remake.
Álmodni azért csak szabad...
-
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Én is külön kezelem. Nem is nagyon lehet együtt kezelni őket, mivel a Trek alapból inkább sorozatos formátum volt mindig. Ez a 3 új mozifilm oké kis filmek. Annak mondjuk jók, hogy berántsanak valakit a Trek-be. Amúgy, nem is olyan könnyű előadni a "trekiséget" egy ismeretlennek, akkora már a lore.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
De, Netflixen fent van a Voyager, DS9, egy-két TOS részt is ott néztem, TNG is fent van, meg az Enterprise is. A Discoveryt vitték át a Paramount+ streamingre, azt nem nézheted legális módon idehaza. De talán egyszerűbb khm. forrásból beszerezni ezeket és akkor nincs olyan, hogy egyszer csak eltűnik a sorozat a streamingről... Meg akkor a szinkronnal sincs gond...
-
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Walkűrt aztán érdemes volt felújítani..Mondjuk, azt azóta rebootolták is, nem?
Nekem az Enterprise sorozat tetszett. Valószínű azért, mert alapból bírom Scott Bacula-t, valamint tetszett, hogy földhözragadt az egész sorozat. Csáklyázás (ohne vonósugár), kevés hely, "maibb" karakterek és ős-Trek előtti idők...
Strange New World-öt szívesen újranézem; lehet annak állunk neki.
(Megmondom őszintén, én anno pár részt láttam gyerekfejjel az Original series-ből osztrákon. Azóta sem mertem megnézni a részeket. /Akkor láttam az Alfa holdbázist, UFO-t, Orion űrhajót is, becses német nyelven.
/)Egy kérdés a végére: Hogyan juthatok hozzá az Enterprise-hoz, Voyager-hez? Netflix-en fent lehetnek?
-
válasz
tibaimp
üzenetére
Szintén zenész. A TNG-t én anno nézegettem, de unalmas volt számomra 12-15 éves fejjel. Az olyan 16+ korban érik be talán.
DS9-ből pedig valamiért mindig valami bajor/vallásos részt kaptam el, így azt talán 25 éves korom előtt meg se közelítettem emiatt.
A bajor részekre az első újranézés óta a mai napig skip gomb van nyomva.
ENT szerintem kis bénácska sorozat. Én azt csak akkor ajánlom, ha a szériát már szereti. TOS meg a leges legvégén. (Discovery pedig soha
) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
Egyébként a technika megvan hozzá, már évekkel ezelőtt jöttek rajongói feljavítások és nem is néztek ki rosszul, youtubeon van pár ilyen részlet. Itt csak arról van szó, hogy a régi trek rajongói érnek-e annyit, hogy erre pénzt adjon a stúdió mikor ezerrel az új trek korát éljük.
A régebbi TNG-t még relatíve könnyű volt feljavítani, mert azt hagyományos filmre vették.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
De akkor még jól nézett ki a hagyományos TV-n a kép... Tegnap nosztalgiáztam, pont adták a Csillagkapu SG1 első két részét az AXN-en. Hát, a minőség hogy is mondjam, eléggé gatya volt a ami bazi nagy TV-n, pedig abban a részben a sorozatot elindítandó menő CGI, csöcsök, minden volt.
Az idő megszépítette az emlékeket... -
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Sajnos csak ennyit lőttem. Nem akartam nagyon odasomfordálni az asztalukhoz, mert már fáradt voltam, és nem akartam, hogy rám repüljenek. (2 éve nagyon rám ugrottak a trekkerek. Ráadásul azt hitték, hogy lövésem sincs a sorozathoz. )
(A borg kockát azért én nem raknám ki, az buta.) -
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Sajnos a Picard is nagyon gyenge. Szinte alig emlékszem, hogy mi történt az évadokban, annyira semmilyen. Discovery: Névleg Star Trek, de annyira elüt a többitől, hogy random (bénább) sci-fi. Szerintem bármelyik másik sci-fi franchise-ba át lehetne emelni gond nélkül a cselekményét. A sorozat többi gyengeségéről meg ne is beszéljünk...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
Nekem azon kevés játékaim egyike, ami régről megvolt eredetiben. Az is azért, mert a Pécsi vásárban megvettem pár száz forinttért.
Mondjuk rögtön valamilyen grafikai feljavító moddal próbálkozz majd ha meglesz. Alapból a karakteren nagyon baltával faragottak voltak, még a korai 2000-es évekhez képest is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
Az Enterprise-C idejében, mikor a Khitomer ellen indított Romulán támadásban a Klingonok segítségére sietnek és látszólag odavesznek. Ez az áldozat vezet a Khitomeri egyezményhez.
De ha a Spock féle békére gondolsz, akkor az a Romulánokkal van, azt az Enterprise-D idején a Unification epizódokban.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
A TNG-t még filmre vették, a DS9-et és a Voyagert meg VHS szalagra, az akkor menő új cuccnak számított. Az Enterprise meg valahol azt hiszem az S3-nál váltott teljesen digitális forgatásra, addig filmre forgattak.
Vannak AI-os felskálázási próbálkozások a Voyagernél meg DS9-nél, youtubeon látni ilyeneket, de hivatalosról nem tudok. A DS9 alkotói mondták, hogy már jórészt kukába került a nyersanyag(a régi hdd-kel együtt amiken voltak), amiből rendeleték az űrcsatákat meg mindent, szóval tényleg újra kellene alkotni ezeket.
Egyébként köszi a dicséretet. Valóban, lehetne még tovább fejleszteni az összefoglalót. Mondjuk a "hol lehet látni" részekkel befürödtem, mert oda-vissza mennek a sorozatok Netflix és társai között.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
CPT.Pirk