Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
butch3r
senior tag
passz, bár gondolnám hogy hologramok nem öregednek.
Bad Pritt: aha, via sorozatjunkie:
"Sajnos jelenleg nincs tervben, hogy a Star Trek sorozatok visszatérjenek a SkyShowtime-ra."A SkyShowtime komolyan gondolta. Úgy tűnik, (egyelőre?) nem hosszabbítják meg lejárt a licencet a lekerült Star Trek-sorozatok esetében (TOS, Enterprise, DS9 és Voyager - ami pár hete kapott ÚJ szinkront az első négy szezonjára)Természetesen mind az 5 régi Star Trek-sorozat továbbra is elérhető a Netflixen - magyar specifikáció nélkül.
-
Bad Pritt
félisten
Amúgy Skyshowtime-ról lekerült a Voyager?
Elmentem nyaralgatni meg ilyenek, nézném tovább, erre nincs ott a folytasd szekcióban és fel se dobja a kereső... -
Dinomano
őstag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Sajnos nálam a Discovery nagyon rombolta a Star Trek nimbuszát. A Picard sorozat is gyenge lett. (Picit úgy éreztem, mintha loptak volna a Mass Effect-ből.)
Strange New World-öt még szeretem; valahogy hozza a régi hangulatot. Vicc az, hogy pár éve az Orville mint koppintás; jobb volt mint a tényleges Trek sorozatok.
Bakula féle Enterprise-t szerettem, kár hogy olyan lezárása lett, amilyen.
Nemrég pótoltam olyan ikonikus '90-es sorozatokat, amikből pár részt láttam csak. Earth 2, Babylon 5. Gondolkodtam, hogy pótlom a Trek-Deep Space Nine-t. (Valameddig láttam anno, illetve össze-vissza részeket...) Bár, ha jól emlékszem a ferrengik rohadtul irritáltak... -
butch3r
senior tag
-
Ez a SNW trailer nagyon ütős, ha azon a logikai bukfencen túl tud lépni az ember, hogy a vulkáni genetikával nem jár együtt az érzelmi intelligencia.
Ahogy a kommentekben is írják a video alatt, ezt ők évekig/évtizedekig meditálással tanulják és gyakorolják.Ezt leszámítva én nagyon várom már az új évadot.
Section 31: 'ewww, what the f*ck' mémet kérem ide beilleszteni.
Mi ez a f.stenger?
Dzsordzsa' úrnőt, mint erőltetett tökös női karaktert, el kellett volna jó mélyre temetni inkább, de főleg nem egy ilyen "suicide squad" copy-val mérgezni a StarTrek univerzumát.
Egyszerűen nem értem hogy tud egymás mellett létezni ekkora minőségi szakadékkal a Disco és ez a förtelem egy pl. Lower Decks ellenében - de az Orville t is írhatnám, csakhogy még rosszabbul nézzen ki az összehasonlítás.Lower Decks is jöhet bármekkora mennyiségben ha ezt a színvonalat tartani tudják. Zseniális az a sorozat!
A Strange New Worlds crossover epizód pedig a 'non plus ultra' volt számomra.Bad Pritt #4088
Kövezzetek meg, de én szeretem azt a filmet a hülyeségeivel együtt.
Kellett egy epic lezárás Picard-nak - nem az új Picard papós módra -, ahol túl sokat akartak markolni... Az autós részt én pont úgy szoktam újranézéskor skippelni mint ahogy a 9-ik részt, és azért az a csata a csillagködben még mindig adja. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Official Teaser Trailer | Star Trek: Lower Decks - Season 5
Az az Strange New Worlds az várós nagyon!
De az S31-et nem tudom hová tenni.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Locutus
üzenetére
Én Impulzus podcasttal együtt szoktam nézni

Mondjuk most pont szünetet tartanak, de augusztus közepén az 5x18-al fogják folytatni, úgyhogy nemsokára sorra kerül
-
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Nézzétek meg
Már csak a fiatal Famke Janssen miatt is megéri... 
-
Lokids
addikt
Sikerült végignéznem a Prodigyt. Na így kell egy jó időutazós témát megcsinálni.
Érdekes módon itt 2 évad alatt kevesebbet sírtak, mint a Discovery bármelyik részében.
A "Burn" szerintem egy marha nagy baromság volt, főleg, hogy már a fed rendelkezik itt olyan technológiával, ami nem sima warp (slipstream). Nálam az az évad törte el az egészet annak ellenére, hogy az utolsó évad már relatíve jó volt.A csapat rendes karakterfejlődésen megy át. Mondjuk a második évadban nincs meg a Dal Gwyn közötti romantikus szál, ami az első évad végén kialakulni látszott. Visszavették az egészet. Ezt mondjuk nem bánom.
Jöhet a következő évad az új hajóval. -

-
Ezt csak úgy itt hagyom, aki érti, érti...

TNG 5x21
-
tibaimp
nagyúr
Most láttam, hogy a ST Discovery 2. évada is szinkronos immár! Már csak az 1. évad hiányzik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Letoltam a Prodigy S02-t. Tetszett, sikerült tovább bonyolítaniuk a történetet és a végére összefűzték másik soriban látottakkal is. Még mindig az a véleményem, hogy ez csak álcázott gyerek show.
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Pont ezt vettem én is észre a Prodigy-ben: egy olyan valamit sikerült alkotni az első évaddal, amit gyerekként élvezel, fiatal felnőttként újra nézed és új rétegeket találsz benne, aztán a gyerekeknek is szívesen adod tovább.
A régi Star Trek sorozatok, Stargate, BSG is simán ilyen minőségű színt.Ez a Johhny Bravo nagyon jó.
Amúgy jah, rég vártam már egy ilyen értelmes férfi főszereplőre. -
Lokids
addikt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Én is így érzem. De legalább a Picard S3 valamennyire elfeledtette a korábbi évadokat. Tulajdonképpen ha egyből a 3. évaddal kezdődik, minden rendben lett volna.
A The Orville meg elővett igen jó témákat... És tudott róluk értelmes módon beszélni.
Amúgy az ST: NH kapcsán...

És itt azt hittem behalok.
Johnny Bravo 
Aljasvip: amúgy a Prodigy elvileg gyerek show... de basszus a történetvezetése meg az ugrások az időben az szerintem nem gyerekeknek készült, az csak álca.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Aljasvip
üzenetére
Picard-nál nekem a 2. évad volt a mélypont, az 1. évad legalább bizonyos összetevőkben (Borg cube, romulán mitológia, visszatérő karakterek) "nyomokban" tartalmazott legacy Treket is.
Egyelőre csak egyetlen készülő sorozatról van tudomásunk, az Academy-ről, ami viszont a Discovery idősíkjában lesz, így én elég szkeptikus vagyok. Persze meglátjuk majd, igazából normális karakterek meg történet kellene, ez hiányzott nekem a Discovery és a Picard 1-2. évadánál is.
Ami nálam menti a jelenlegi helyzetet, az a Strange new worlds, habár az is elég újvonalas, el tudom nézni, dizájnban azért eléggé jól ki van dolgozva meg a korábbi karakterek valamennyire behatárolják, hogy ne fullba nyomják a woke vonalat.
Az Orville-t sajnálom nagyon, hogy valószínűleg nem lesz több évada, szellemiségében sokkal inkább Trek volt, mint ezek...
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Na ja. Két út áll a Disco előtt: az elkövező összes Star Trek minősége olyan silány lesz, hogy ezt (is) visszasírjuk majd, VAGY pedig a feledés homályába merül.
Én azt remélem, hogy az utóbbi lesz, de a Picard-al is megpróbáltak még azért egy bödönnyi sz.rt leönteni az emberek torkán. Onnan is minél több részletet látok YouTube-on, vagy emlékszem vissza az első évadra, annál inkább egy "miért?" spirálba kerülök.
Most nézem a Lower Decks 4-ik évadot, és hát minőségben/szórakoztatásban magasan kiemelkedő.
/akárcsak a Prodigy, hiába gyerekeknek készült.------
Amúgy nem tudom innen láttam-e, de ha nem, akkor van egy jó ajánlásom a hosszú mosogatás/vasalás mellé nézni/hallgatnivalónak:

Csatorna linkMagam sok dokumentum filmet láttam és cikkeket olvastam már a Star Trek sorozatokról, de itt is hallottam még újat. Főképp a Roddenberry és a kreatív stáb közti vitákról adott egy új szemszöget, ahogy a film/sorozat szakma káoszos világába tekintett be.
A BSG és a még készülőben lévő Stargate szériák is nagyon jók.
-
butch3r
senior tag
En baromira nem raktam ossze hogy a mumia volt az std-ben
-
CPT.Pirk
Jómunkásember

Igaz történet...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez az 50*100-as szövetre nyomtatott festmény most jött meg a Temuról [link] , tök frankó. A kép nem adja vissza a fényes felület miatt mert elég távolról kellett fényképeznem, élőben szebb.Majd kap valami keretet és megy fel a falra.
3500Ft körül van, csak azt sajnálom, hogy Voyageres nincs. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Prodigy S02 trailer [link]
Jó lesz ez.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Prodigy S02 elsején indul a Netflixen.
Itt pedig egy újabb Resurection supercut. [link]
-
Bad Pritt
félisten
World of Warships Legends-ben (a konzolos változatok) Star Trek collab lesz nemsoká, alig várom, el se fog férni majd az Enterprise Optimus Prime, Megatron, Godzilla és a Warhammer hajók mellett.

-
Apollyon
Korrektor
Én a Discovery után azzal kezdtem a star treket úgy 5-6 évvel ezelőtt. Felújított változat, CGI meg minden, de engem egyáltalán nem zavart, hogy amúgy régi. Sőt, igazából az volt feltűnő, hogy még rengeteg pozitív morális értékkel bírt, szemben azzal amit manapság gyártanak.
Még nem volt PC, ellenben a fekete szereplők ugyanúgy teljes értékűek és kritikusan fontos karaktereket játszottak. 1 legalábbis mindenképpen.) Később ugye a TNG-ben is. Plusz nekem kifejezetten tetszett a 60-as évek feeling, a smink, a nők hajviselete stb. Atomjó volt nézni, főleg Discovery után felüdülés volt nekem a TOS.
-
Narxis
nagyúr
Senki nem néz TOS-t? Beszereztem a Remastered verziót mindhárom évadból és egész jó, bár nekem az eredeti első magyar szinkron többet ér mint az, hogy a CGI-t felújították. Tisztára a gyerekkoromban érzem magam.
Mondjuk tény, hogy 1-2 jelenet megmosolyogtató mai szemmel viszont azért ez teljesen Roddenberry keze munkája és azért erősen látszik, hogy a 60-as évek ihlette a berendezéseket, szineket.
-
Bad Pritt
félisten
Na most meg egy résszel később itt ez a Robert Oppenheimer témájú rész (Jetrel),
.ebben meg szénné égett hullákat mutatnak premier plánban Neelix álmában
Beszarás, mi minden fért bele régen a délutáni matiné adásokba. -
Bad Pritt
félisten
El is felejtettem néha-néha milyen horrorisztikus dolgok voltak ezekben a sorozatokban, most épp a Voyager 1. évad 13. (ha a pilotot kettőnek számoljuk 14.), Faces c. részében az a jelenet,
mikor csóri Durst hadnagy arcát magára rakta a Hannibal Lecter doki elég wtf volt. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére

Mondjuk mi lett volna a jó döntés? A Föderáció sem szent... No meg 31-es szekció és társai...
tibaimp: áhh, akkor talán ezt megúszta Harry.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Disco vége
Ezek tényleg beledobták az elődök tudását a kisfülű testvírrel együtt egy fekete lyukba??.. Mondjuk mire is számítottam... -
tibaimp
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Az a Félelem bére című rész a szürke maszkos bohóccal a képen,
de ebben a részben Harry nem lesz gyerek, ki akarta őt/őket végezni. Nem engedi el a tudatukat az MI, ami abba a hibernáló rendszerbe tettek be az előállítóik, akik valami katasztrófát akartak túlélni a bolygójukon, de nem tudtak felébredni, mert az MI bent tartotta őket. A fogantatáskori
állapotba való visszatérés Kess-el történt meg (3/21 Előtte és utána), amikor kronoton részecskékkel akarta a Doki kezelni a korai öregedését (az okampa faj ~10 földi évig él), de mivel már korábban, a Pokoli év részekben a csajszi "szennyeződött" kronoton részecskékkel, így a kísérlet a visszájára sül el, de ezt akkor még a Doki nem tudta. -
tibaimp
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Volt egy pár gyengébb/rossz rész, például mikor
Na, ez nálam kiverte a biztosítékot....Peris 10-es warppal ment a komppal és átalakult valami gyíkká (A küszöb 2/15), de elvitte magával a kapitányt is, erre ő is átalakult, de a zseniális Doki visszacsinált mindent (ja persze....). Meg is jegyezte, hogy a "fészekaljat" otthagyták a bolygón, ahova Peris vitte magukat.
Amikor újranézem a sorozatot, ezt a rész rendre kihagyom, elég volt egyszer, annó megnézni, bele is égett az agyamba...
Más, nagyon gyenge részre, amúgy nem emlékszem, számomra még a Tuvix-os rész is emészthető volt, és amúgy érdekes volt az az erkölcsi dilemma, amit felhozott!
A Félelem bére című rész (2/23), is olyan közepes. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amúgy, a Voyager az nagyon jó sorozat volt... De azért Tuvix esete khm...

-
Narxis
nagyúr
Meg kéne néznem ezt az utolsó évadot Disco-ból...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Disco vége
egész jó lett. Látványosan sokat költöttek rá, aztán magához mérten egész jó lett. Igazából az eleje, a harc rész az a szokásos volt, de az nem tartott sokáig. Kíváncsi vagyok, hogy a végén a zárójelenet, ami a "Calypso" short trek-kel köti össze a sorozatot, annak lesz-e még valami magyarázata. Danielst behozni meg érdekes koncepció volt, bár az öregúr arcberendezése eléggé eltért Danielsétől, mikor egymás mellé tették a régi énjével. -
butch3r
senior tag
STD vége
rosszabbra készültem, nem volt olyan rossz. a sorozathoz hű volt -csak kihozták a diversityre- enterprise-os utalás jó volt, de összességében nem bánom hogy vége. -

"Akkooochemoya, there is propane in that nebula"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
A TNG-t még filmre vették, a DS9-et és a Voyagert meg VHS szalagra, az akkor menő új cuccnak számított. Az Enterprise meg valahol azt hiszem az S3-nál váltott teljesen digitális forgatásra, addig filmre forgattak.
Vannak AI-os felskálázási próbálkozások a Voyagernél meg DS9-nél, youtubeon látni ilyeneket, de hivatalosról nem tudok. A DS9 alkotói mondták, hogy már jórészt kukába került a nyersanyag(a régi hdd-kel együtt amiken voltak), amiből rendeleték az űrcsatákat meg mindent, szóval tényleg újra kellene alkotni ezeket.
Egyébként köszi a dicséretet. Valóban, lehetne még tovább fejleszteni az összefoglalót. Mondjuk a "hol lehet látni" részekkel befürödtem, mert oda-vissza mennek a sorozatok Netflix és társai között.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
És előtte a TNG-t nem így csinálták? Mert abból létezik felújított Bluray 1080p csak maradt 5:4-es képarányú.
-
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Most tévedtem ide, a topikba! Nem is tudtam, hogy létezik, bár már nem csodálkozok semmin, itt, a pH-n, kb. minden témára van már topik.
CPT.Pirk: Elolvastam az Összefoglalót, nagyon ott van!
Két kérdésem lenne:
Ha már így szépen össze lett gyűjtve kb. minden az ST-ről, a vonatkozó számítógépes játékokat nem kellene belevenni? Esetleg könyvek (legalább, ami itthon megjelent)?
Illetve a nagy/legnagyobb kedvenc sorozatom a Voyager! Soha nem láttam még ilyen grandiózus befejezést, "Végjátékot" egy sorozat esetében sem. Nem várható belőle felújított, ahogy a DS9-ből sem? -
Narxis
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Erre emlékszem amikor TV-ben néztem a Voyager-t, internetem még nem volt és azt hittem rosszul leszek. A csillagflottát nem is tudom minek fordították, de olyan volt hallgatni mintha a körmödet húznád végig egy táblán, rossz fordítások és teljesen más hangok... Aztán akkora volt a panasz áradat, hogy visszahozták és az eredeti színészekkel szinkronizálták újra, biztos megérte ezért a stúdiónak szerencsétlenkedni.
Csillagflotta - Sztárflotta... redditen kigyűjtötte valaki a jó kis fordításokat. Sztárflotta, nemár...
-
Bad Pritt
félisten
-
CPT.Pirk
Jómunkásember

Azt mondja, hogy ha erre emlékszel, akkor valószínűleg Ibuprofent szedsz a hátfájásodra... Na mondom köszi basszus.
-

-
Bad Pritt
félisten
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ah, a legendás.

Amúgy itt írnak a TNG SkyShowtime szinkronról egy szösszenetet, szerintem ugyanilyen eljáráson mehetett át a Voyager is. Kate Mulgrew hangját nem ismerem fel, Chakotayt Galambos Péter szinkronizálja (Dwayne Johnson hangja a legtöbb filmjében), a többieké is hallásra ismerős, csak neveket nem tudok nagyon társítani hozzá. Nem rossz, csak először meglepő volt, hogy nem a tévéből megszokott hangon szólaltak meg a karakterek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Szerencsére valaki megőrizte a Voyager Zone Studiós (román?) kritikán aluli szinkronját: https://www.reddit.com/r/hungary/comments/umf5b3/star_trek_voyager_7%C3%A9vad_zone_studi%C3%B3s/
Katt a soundcloud-os linkre.
-
Bad Pritt
félisten
Jézusom, mi ez a Voyager szinkron SkyShowtime-on?
Mi volt a baj a régi Menszátor Magdolnás, Csőre Gáboros szinkronnal? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Újabb Resurection supercut, 2 óra 3 percnél jár. [link]
-
Lokids
addikt
Azt is csinálhatnák, hogy másik hajó DS9 éra előtt picivel. pl Wolf359-től szintén. Dominium warnál meg vége, akár úgy is, hogy kivételesen a hajó megsemmisül.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Locutus
üzenetére
Utóbbiról voltak pletykák a Picard 3. évada körül, hogy 'Star Trek Legacy' projekt néven sorozatban folytatnák a fiával meg SevenofNine-nal.
Van sok lehetőség még bőven a timeline-on, szerintem fontosabb viszont az alkotói gárda (hogyan nyúlnak a témákhoz) meg a forgatókönyv + szereplők/karakterek. A korábban említett Strange New Worlds is ezek miatt sikerült szerintem inkább jobban.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Szerintem elég ködös az Enterprise B és C éra, bőven lehetne ott miről mesélni.
Pl a romulánokkal a Tomed incidens, vagy a Cardassiai határgondok. Elvileg mindkettőben résztvett időrend szerint az Enterprise B, bár különböző kapitányokkal a könyvek szerint.Nyilván, a legjobb az lenne, hogy a rendes timelineban valahol a DS9 után felvegyék a fonalat újra, egy új hajóval, új történettel, elfelejtve a kelvin timelinet, de erre nemtom mennyi esély van.
-
butch3r
senior tag
válasz
Aljasvip
üzenetére
alapvetően szerintem simán lenne hely az univezumban, ahová nyúlhatnak. Annyi, hogy kénytelenek lennének új karaktereket kitalálni, voy után még telik az idő nyugodtan lehetne oda történeteket kitalálni. Nekem a jj trekek is lusták, nem találnak ki új karaktereket, meglévőket rebootolják, rebootolták. Ami amúgy a szabadságukat is korlátozta.
Szal szerintem ha nagy szabadságokat akarnak, folytassák az univerzumot, ahol abba hagyták, értelmes írokkal és storykkal. A már elmesélt storykat meg hagyják békén, ne akarják újra elmesélni, más színészekkel.
-
válasz
Locutus
üzenetére
Mostanában én is láttam posztokat és videókat ebbe az irányba.
Nekem az az érzésem, hogy ez az ún. Lost Era sajnos semmi újat nem tartogat. Ismerjük mi volt pontosan előtte (TMP) és pontosan utána (TNG), így nem lenne semmilyen tét. Egy újabb, galaxist fenyegetőMarvelgonoszra meg aztán végképp semmi szükség.
A tévedés jogát persze fenntartom. Jó ellenpélda a Pike kapitányságát bemutató SNW. Jó irokkal úgy tűnik lehet ilyet is...Utólag visszagondolva a J.J. Trek új idővonala nem is volt annyira rossz ötlet. Egy ekkora univerzumhoz nagyon nehéz nyúlni, viszont így hatalmas szabadságot kaptak a kezükbe.
A filmek olyanok, amilyenek, de az ötlet jó volt.
Nálam így visszatekintve, látva a DSC és Picard dolgait, a newTrek filmek felértékelődtek. -
Egyik csoportban felmerült, hogy kéne egy sorozat az Enterprise B-vel, néhány évvel Kirk halála után... Egyik legjobb ötlet amit eddig láttam. Szerintem az Excelsior Refit a valaha készült legszebb hajó a Star Trekben. Csinálnák meg eredetiben, korhűen, nem applestoreos belsővel, és kívül nem starwarsos putyputty meg szőke transznéger kapitánnyal, mennyire fasza lehetne ez...

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Elmentem nyaralgatni meg ilyenek, nézném tovább, erre nincs ott a folytasd szekcióban és fel se dobja a kereső...

)

Ez az 50*100-as szövetre nyomtatott festmény most jött meg a Temuról

.
Két kérdésem lenne: