Hirdetés
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember

-
DS39
nagyúr

-
Azért ez elég menő

-
Vesa
veterán
Igen, mondjuk egy poll-t lehetne indítani. Más kérdés, hogy a stúdió akkor sincs kötelezve semmire, és hát nem is így működnek. Neked ez a világ egy kedves szórakozás (ahogy nekem is), nekik pedig szimplán csak üzlet. Vagyis minden annak van alárendelve, hogy adott befektetéssel és erőforrással, mennyi profit keletkezik rajta. Az, hogy Te vagy én, vagy akármelyik trek fan mit érez, vagy mit akar, nem prioritás. És ez sajnos így van rendjén akkor is, ha történetesen engem nézőként baromira irritál már, hogy mit művelnek a brand-el.
Tehát alapvetően azt kell megérteni, hogy ők üzleti alapon közelítenek meg mindent, a trek fanok pedig nyilván érzelmi alapon. Ha a kettő történetesen pont találkozik, akkor az szuper, de ha nem, akkor kapjuk a woke Discovery-t. Ne magadból indulj ki, a cégek mindent lemérnek és kimérnek, aztán azt kapjuk (vagy nem kapjuk), amit a stat mutat nekik.
-
ace05
senior tag
Ki döntené el? Ebbe mondasz valamit.
Nem egyszer csináltak crowdfunding alapján közvélemény kutatást, hogy menne-e a film. Pl Veronica Mars. De kismillió más módja is van a ST közösség bevonására, hogy melyik lenne a jó forgatókönyv.
1-2 millió(csak úgy hasamra ütöttem, mikor írtam) az nekik aprópénz, rengeteg helyen visszajöhet. Eladni tv-re, adathordozóra, streamingre.
Kik lennének kíváncsiak Star Trek low budget filmekre/rövidfilmekre ? A Star Trek rajongók. Méltánytalanul el vannak hanyagolva tartalom alapján, ami nem éppen igaz az elmúlt évekre, de magamból kiindulva, ha jól van megcsinálva én simán nézném.
-
Vesa
veterán
Csak itt is az a baj, hogy ki dönti el, melyik a lgjobb forgatókönyv? Mert ha éppen olyanok ülnek ott, akkor a siralmas Discovery-t is jelölhetik legjobbnak. Pont az a szép a közösségiben, hogy a community dönti el, mit akar támogatni. Persze azért szerzői jogi oldalról teljesen megértem a jogbirtokos érvelését is a fanfilmekkel kapcsolatban.
Azt az 1-2 millót pedig nem fogják hozzádobni, ha sehol nem jön vissza. Miért tennék? Egy rövidfilmre pedig nem tudom, mennyien lennének kíváncsiak, illetőleg az mennyiben lenne profitábilis a stúdiónak.
-
ace05
senior tag
Nekem erre mindig is az volt a véleményem, hogy hülyén csinálta a CBS/Paramount ezt az egészet (Tudom, hogy az Axanar miatt). Elmúlt 10 évben sokat fejlődött a technika. Én helyükben forgatókönyv pályázatot írtam volna ki, és a legjobbakat megcsináltam volna lowbudget film/rövid filmként. Példa erre a Star Trek: Of Gods and Men fanfilm amit az egyik legjobbnak tartanak. 150k-ból készült. Hozzádobtak volna 1-2 milliót biztos vizuálisan szebb végeredmény jött volna ki belőle.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
ace05
senior tag
Már megint kijött egy Midnight Edge videó, melyben forrásaikra hivatkozva állítják, hogy Kurztmant kap egy arany ejtőernyőt, hogy lépjen le a faszba 25-ben, mikor átveszi a Paramount irányítását a Skydance. Kurtzman érzi a vesztét ezért forgatott le két évadnyi Starflett Academy évadot. Mivel még nem hivatalos a merge a két cég között, de azért Skydance már próbál irányítani a háttérben, de még sokat nem tud csinálni, de elvileg nekik tulajdonítható ez az egész Lower Decks sztori.
Én erre csak annyit mondok, hogy hiszem ha látom. -
oriic
HÁZIGAZDA
2017-ben a Discovery első szezonja alatt lett feldobva az ötlet a színésznőtől, hogy a karakterek kaphatna egy külön spin-off sorozatot. Belementek, a CBS 2019-ben el is kezdett dolgozni rajta ( it was moving ahead with development on the spin-off in January 2019). Aztán csak ment az időhúzás, időközben Strange New World is jött, 2022-ben Kurtzman még mindig arról beszélt hogy még mindig készül a spinoff a Starfleet Academy-vel együtt. Aztán tavaly jött a hír, hogy sorozat helyett a Paramount+ "event film"-ként mutatja be inkább a szériát, persze ekkor már arról volt szó, hogy Kurtzmann már 2022-ben filmnek akarta a cuccot. Közben jött a színésznő Oscarja is nyilván, de utóbbinak szerintem túl sok köze már nem volt ahhoz hogy film lett belőle (max annyi hogy a színésznő már nem ért volna rá egy teljes sorozatra)
Amúgy a picsogás ellenére én bírom a Discovery-t, bár utolsó szezont még nem láttam, de külön kezelem az eredeti ST sorozatoktól. Egy dolog miatt vagyok dühös a fejlesztőkre, hogy a Calypso el lett felejtve teljesen.

-
-
butch3r
senior tag
Ha mar Section 31 (nagyon tetszik a gondolat, hogy ez se kanon mint std, tudom ez nem hivatalos csak fan teoria de nagyon jo lenne)
amugy az kulon vicces, hogy sar trek discovery 3 betus roviditese megegyezik angolul a szexualis betegsegek roviditesevel. Regi ST rajongok szamara pont olyan jo elmeny a discovery mint oaszeszedni valami ilyet 
Magyar premier – SkyShowtime: 02.07 Star Trek: A 31-es Szekció (Star Trek: Section 31)
-
Vesa
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Na ez szuper! Nézegettem egy videót a témában, hogy mivel lehet rendesen felskálázni a videókat. Rengeteg régi sorozat van, amit szeretnék így megcsinálni. Pl. a teljes classic Trek, vagy a StarGate SG-1/Atlantis, Space: 1999, stb.
A legzseniálisabb upscaler amit találtam, az a Magnific.Ai, de sajnos csak fotókat kezel. Az meg tényleg durva lenne, hogy kockánként skálázzak fel egy 50 perces videót. A másik probléma, hogy havidíjas és nem is olcsó.
-
Vesa
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Pont tegnap terveztem ismét ledarálni a TNG-t (sokadszorra, de már vagy 10 éve nem láttam), de sokkot kaptam a szinkrontól. Úgyhogy nézem angolul. Bár ezt a szériát szeretem legkevésbé a klasszikusok közül. Rettentően idegesített már anno is ez a végtelen naivitása (agyba főbe lőnek minket, de mi nem lövünk vissza, mert "beszéljük meg és békével jöttünk"...jááááj
). Tasa Jar-t alakító nő rettentő ellenszenves volt mindig is, szerencsére kiírták. Worf is csak dísznek volt ott, gyakorlatilag abban a néhány helyzetben amikor szükség lett volna némi keménykedésre, akkor is vagy a rövidebbet húzta, vagy leállították egy újabb galamblelkűség miatt. (jut eszembe, szintén túl vagyok egy nosztalgikus Space: 1999-en, hát jókat mulattam. Szerintem a korszak sorozataiben -beleértve az akkori ST-ket is-, valami egészen kivételes módon semmi értelme nincs a "biztonságiaknak". Mindegyiket azonnal elintézi gyakorlatilag bárki
)Pár hónapja nekimentem a Discovery-nek is, de kár volt időt pazarolnom rá az életemből. Most azt tegyük is félre, hogy a színészek 80%-ka olyan szinten irritáló, hogy már eleve emiatt szenvedés volt nézni (különösen Tilly, és a non-binary szerencsétlen nyomorult, aki konrétan egyetlen arckifejezésre képes "színész"), de az összes többi is borzalmas. Két értékelhető színész volt a sorozatban, az elsőt kiszórták az első évedban (Lorca), a második pedig az idegen (Saru). A főszereplő csaj pedig maga a nagybetűs crying simulator! Részenként kb. 10-15-ször sírja el magát valamin, teljesen mindegy milyen érzelem miatt, cserébe a maradék idejében még végig világvége drámázik gyakorlatilag bámin. Iszonyat az egész. Az Ash Tyler-t alakító “színésznek” szimplán csak szólni kéne, hogy csukja már be a száját, mert minden egyes jelenetben tátva van. Akkor is, ha nem beszél. A CGI jó, és ennyi. Ez egy Woke kuka sorozat, értelmetlen hülyeségekkel, semmi köze az eretdeti Trekhez.
A többi új sorozatot most nem vesézem ki (pedig lenne mit írnom a Pierce Brosnan hasonmásról is, aki Kirk akar lenni csak nem sikerül neki, és ami a legidegesítőbb, hogy semmiféle emóció megjelenítésére nem képes az ember. Poker face végig, tök mindegy, hogy éppen a halálán van, vagy vidámkodik, mindig ugyanaz a face. De legalább a szája is alig mozog ha beszél, ezzel is tovább fokozva a teljesen élettelen figurát + az én idegeimet).

-
A YT komment mezőket olvasva amúgy a Discovery a Netflix-en keresztül sok új nézőt vonzott be.
Az más kérdés, hogy őket érdekli-e a franchise többi része, pláne hogy Paramount/Sky/random paywall mögé vannak rejtve, és a jogbirtokos a TNG-n kívül sz.rik a sorozatok felújítására.Másik szempontból meg tényleg érdekelne, hogy az a Section 31 (film) borzalom kinek készül. A Disco nézőket célozták meg ezzel?
Vagy a régivonalas nézőket akarják egy - már legalizált ópiátummal megtámogatott - delíriumba invitálni?Én inkább azt remélem, hogy ha már nekünk ez jutott, akkor legalább az egyik tüköruniverzumban a Disco helyett a Prodigy és a Strange New Worlds történt meg.
Nekünk meg látni kellett a Disco-t, hogy megtanuljuk értékelni az Enterprise szériát, a másik kettő meg visszaadta a fényt és a reményt. -
ace05
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
De jó ilyeneket olvasni. Amúgy cikk utolsó bekezdését én sem mondhattam volna szebben:
Goodbye To Lower Decks And Thanks
No one wanted Star Trek: Lower Decks to end. It’s the best thing Trek has done since Archer’s Enterprise. Now it has solidified that status by giving us a gift. On its way out the door, Lower Decks fixed the entire Star Trek universe.
Take a moment to thank Star Trek: Lower Decks showrunner Mike McMahan. If we’re lucky, maybe someday Paramount will wise up and bring Lower Decks back for another franchise-fixing adventure.
Annyit még hozzátennék, hogy végre teljesítette Mike McMahan sok ST rajongó álmát, és a VOY/Nemezis után játszódik végre egy sorozat.
Szerk: Rákeresve, nem mondanám hivatalosnak itt egy cikk ahol kb nagyjából azt mondta Mike, hogy tudta mit csinál, kb mindenki úgy értelmezi az egészet ahogy akarja.
-
butch3r
senior tag
ST:LD
előző rész jobban tetszett, de azért Harry Kim-ekkel magasra tették a lécet, de összességében ez is egy nagyon jó rész volt. Jó volt hetente nézni ezt a sorozatot, mint régen DS9, Voy, Ent idejében. Nem gondoltam anno, mikor bejelentették ezt a sorozatot hogy ennyire jó lesz és a "modern" star trekek között az egyik legjobb, ha nem a legjobb egy 20 perces rajzfilm sorozat lesz. Discovery-t nem hiszem, hogy valaha újra nézem, ezt biztosan. -
válasz
Aljasvip
üzenetére
Én szeretem szinkronnal nézni mivel a nosztalgia része számomra, gyerekként azzal néztem a TV3-on, de néha nézem angolul is. Igazából nem értem miért kellett újra csinálni, valami jogi dolog lehet? Amúgy meg Worf hangja klingonos, mély, érdes, Data hangja pedig "androidos" a régi szinkronban. Na ezeknek nyoma sincs az újban, így szinkronizálták a dél-amerikai szappanoperákat....engem legalábbis arra emlékeztet ez az új szinkron, egy némelyik jelenet ráadásul túl is van tolva, úgy visit benne a szereplő mintha ettől lenne drámaibb.
-
Még szerencse, hogy a neten - virágboltból - elérhetőnek a régi verziók, különben falnak mennék.
TNG, Voy, DS9 jó lesz a gyereknek magyarul, utána meg szépen rá kell szoktatni eredeti hanggal nézésre.Én is valahol 13 évesen kezdtem el jobb híján felirattal nézni dolgokat, de a mai generáció a YT/Twitch miatt lehet már hamarabb is.
-
Dinomano
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Most álltam neki nyüstölni a LD 5. évadot, 2. résznél vagyok. Még mindig jó, és köröket ver a Trek Discovery-re... :-) Lassan kivégzem az Űrháború 2063-at. Egész jó volt, viszont '95-höz képest is xarul néz ki, gondolom nem volt túl sok pénz a sorozathoz. A hadszíntéren játszódó jelenetek mindig szinte csak közelikből és kékes füstből állnak.
-
ace05
senior tag
Szent szar. A LD 5x09 zseniális volt. De kár, hogy vége hamarosan. Tele volt kikacsintásokkal, mekkora meta poén volt (nem lövöm le), hogy foglalkoztak bizonyos valakinek .....-el.
A mai világban egy Star Trek rajongó az ilyen részeket szereti, ahol vannak kikacsintások a többi sorozatra. Jó volt. -
Dinomano
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Emlékszem, anno nagyon menő volt Soaron és Behemoth. A programozott, nem mo-cap mozgásaik ma már nagyon idejét múltak. Akkoriban, az akkori technikával nem lógtak ki annyira a filmes háttérből, mint most. Lehet, érdemesebb lenne leszedni valami angol, normális verziót, és alátenni a magyar hangsávot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dinomano
üzenetére
Köszi! Lassan haladok a többi résszel is, majd felteszem őket. Csak ma 2x pusztult meg a folyamat végén az AI, így 3 óra gépidőm ment a levesbe.

Az a villódzás az emblémával ráadásul nem is volt konzisztens. Mondjuk 87-ben jelent meg a sorozat, szóval kb. akkor forgatták mikor születtem, az akkori CGI meg ezt tudta. Mondjuk Soaron meg Behemoth elég baszón nézett ki annó, de még ma is.
Egyébként azt figyeltem meg, hogy az egyik epizód végén mikor a csillagok háborújára hajazó stáblista van és repülnek abban a járatban, az ottani villódzó felületeket kiiktatta az AI feljavítás.

*még az tenne csodát, ha előkerülne valakinek egy normális minőségű kópiája magyar szinkronnal, na abból még jobb feljavítást lehetne csinálni. Itt vannak helyzetek, mikor a hátrébb álló karakterek arca konkrétan csak egy paca az eredeti felvételben, ahhoz képest eléggé helyrehozta az AI amit lehet.
-
Dinomano
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nagyon jó lett a végeredmény! :-) Tátott szájjal néztem én is annak idején ezt a műremeket! :-) Komolyabb Power Rangers volt, Star Wars feeling-el nyakon öntve! Ami a YT videón nem látszik, az az, hogy (nem tudom, hogy direkt-e) az effektek egy része veszettül villogott a TV-n. Epilepszia teszternek is beillett a cucc. A mellvért fénye, a digitalizálós repkedő vektor-gépmadár emblémája, a random ezüstkatonák sisakja kiégette anno az ember szemét.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Aljasvip
üzenetére
Thx!
A Power Rangers az vicces volt anno, de nagyon gagyi.
Ez azon bukott el, hogy gyerekeknek szánták de közben nem gyerek sorozat volt, még főszereplő is meghalt benne. Közben meg egész játék szériát hozott ki vele a Matel...A Voyagerrel meg DS9-cel mondjuk kicsit könnyebb lenne dolgozni, mert azokat legalább kiadták DVD-n, nem otthon bedigizett zajos 543x226 pixelből kellene belőlünk kihozni valamit.

De szerintem csak idő kérdése és valaki megcsinálja. A stúdióktól szerintem nem kell erre számítani, mert a kalsszikus trek az nem illik bele a mai modern trek világába...
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nagyon látványos a végeredmény!
A sorozat eléggé power rangers klónnak tűnik. Ma már nem bírnék nézni ilyeneket, de a nosztalgia miatt megértem.Hát, szerintem van elég őrült a világon aki ennek neki fog látni, pláne ha tényleg csak egy karnyújtásnyira van egy 4K TV-n élvezhető képminőségű Star Trek Voyager és Deep Space 9.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Beszélgettünk itt az AI felskálázásról, így én is kipróbáltam a Topaz video AI-t. Gyerekkori kedvencem a Power kapitány sorozat és hát abból magyar szinkronnal csak VHS rip maradt fenn, ami a korszaknak megfelelően aviba van meg, asszem divx-el alacsony bitrátával tömörítve...
Ebből a videóból: [link] Ez lett: [link]
Viszont ehhez össze kellett fűznöm két AI modellt, a Nyx modell felelős a forrás tisztításáért, aztán a Rhea pedig a felskálázásért és a blokkosodás megszüntetéséért. Ami most van benne némi blokkosodás, azt a youtube tömörítése tette bele.
Viszont ehhez az kell, hogy a 20 perc körüli epizódot másfél órán át gyűri a gép, közben a 6700XT VGA-t konstans 80% fölött terheli és még az asztal is darabosan reagál.
Szóval az nem igazán reális, hogy valaki otthon így megcsinálja a Voyager 168 epizódját 4K-ban, ehhez komoly erőforrás kell. Mondjuk a Topazban már van cloud dolog erre...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Uhhm Epic módon felpimpelt és összevágot klingon zenék:
-
CPT.Pirk
Jómunkásember

Jajj
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Újabb Resurection supercut: [link]
-
cbmfan
senior tag
-
cbmfan
senior tag
Remélem ismerős lesz nektek
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
#4331-ben az interjú akkor mostani mert pont erről beszél, talán a vége fele, ő azt mondja nem haragban váltak el hanem Nimoy egyszerűen csak nem beszélt vele, ő a betegségére gyanakszik de állítja, hogy ő nem haragudott rá. Sajnos ezt már sose tudjuk meg de Nimoy és Shatner is tudott furán viselkedni úgy rémlik, szóval simán lehet, hogy összevesztek aztán Shatner nem fogja bevallani, hogy haragban maradtak. Most meg akartam nézni, hogy Takei-el kibékültek-e de nem és ezt a videót találtam: [link] reddit: [link] úgy néz ki majdnem mindenki utált mindenkit.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Érdekes adalék, szívszorító végső jelentettel.
Megmondom őszintén, nekem kellett az a komment, hogy végülis az az esemény alapja, hogy az istenné vált tag elküldi Kirk-öt Spock halálos ágya mellé. Rég volt már a TOS, de ezt olvasva egyből beugrott.
Nyilván egy ilyen tisztelgés egy JJ Abrams filmbe nem fért volna így bele, nehogy megtörje az akció jeleneteket.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Annak aki nem követte volna RL a történéseket: Shatner és Nimoy haragban váltak el egymástól, és a Nimoy haláláig nem volt alkalmunk kibékülni.
Úgy rémlik, hogy Leonard fia tisztázta a helyzetet Shatner-rel, de ő ezt nyilván azóta is bánja.Shatner már 90 körül jár, és úgy tűnik van még egy-két dolog, amit le akar zárni.
-
Bad Pritt
félisten
Ebben azért van meló. A Generations 30 éves évfordulójára készített rövidfilm Kirk-ről.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember

Gondolj erre úgy testvérem... ...hogy hozzáadva a családi Gagh receptet Riker parancsnok égett madár húsához ízletesebbé teszi azt és megmenti Riker hálaadásnapi becsületét.
-
The Roddenberry Archive: William Shatner: In Conversation [link]
Elég durva ha ez az interjú most készült, márpedig úgy tűnik. 93 évesen Shattner szerintem 50 éveseket utasít maga mögé fittségben, szellemileg mindenképp de szerintem fizikailag is.
7 perc körül beszél a mai Trek-ről és, hogy Roddenberry mit szólna hozzá. Mondjuk nyilván, nagy az esélye, hogy nem tetszene neki.
-

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Locutus
üzenetére
Szerintem ez ezután is így lesz. Valakinek jó pár hónapnyi munka lenne epizódonként megcsinálni ezt...
Bár semmi sem lehetetlen, pl. személyes kedvencemet a Tron Legacy filmet valaki stúdiós eszközökkel felskálázta 4K-ba, és torrenten kiadta, mert a Disney-t nem érdekelte a 4K kiadás elkészítése. Nem minden hős visel köpenyt.
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nah akkor a topaz igen sokat fejlődött mióta én próbálgattam.
Persze kérdés, hogy ezek nem-e még mindig jelenetenként lettek optimalizálva, majd összevágva. Amikor én játszogattam vele, még minden típusú jelenethez más AI beállítás kellett, úgy meg elég nagy meló akár egyetlen epizódot is elkészíteni... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
"How do these compare? Original DVD Upscaled to 2160p (4K) using Topaz Video AI. New Rhea Model."
Szóval ezzel a Topaz Videó AI dologgal csinálták és a forrás az eredeti DVD kiadás volt. Ezek a dolgok úgy működnek, hogy megpróbálják kitalálni a hiányzó részleteket, így rajzolódnak ki pl. a hajszálak, de ugyanakkor olyan is a képre kerülhet, ami eredetileg nem volt ott, pl. a nap felszíne a 4K verzióban pár helyen stráfos lett.
Vagyis nem, a CSI-ban látott kép feljavítás az úgy sosem fog megvalósulni, de ezek a video AI dolgok elég jók már. Kérdés, hogy a Paramountnak vagy akinél most éppen vannak ezeknek a sorozatoknak a jogai, azokat érdekli-e a régi sorozatok feljavítás, mert azok már nem a mai fiataloknak szólnak és pénzügyi szempontból gondolom nem is illenek bele a JJ korszak alkotásai közé.
butch3r: érdekes világ volt a CGI előtti filmezés, mikor igazán oda kellett tenned magad egy jó felvételért.

Nem rég láttam képet róla, hogy az 1. film szárazdokkos jelenetét is így csinálták, megépített makettet filmeztek körbe. Nem csoda, hogy ma is gyönyörű az a felvétel, különösen a felújított kiadásban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Beszéltünk az upscalingről, ez a DS9 upscaling összehasonlító videó pár napja jött ki: [link]
Eléggé meggyőző, előbb-utóbb valaki csak megcsinálja ezeket a sorozatokat... -
Dinomano
őstag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Tényleg, most hogy így összefoglaltad, a Discovery a TOS előtt játszódik. Nem volt ilyen érzésem, mivel az idővonalas kavarás miatt hiper-szuper csili-vili volt benne minden. Ráadásnak még ott volt a mesés spórás/"medveállatka-t@kony"-hajtóművük is.

Vicc volt, hogy kb. egyszerre ment egy ideig az Orville-al. Ami nem volt Trek, de jobban Trek volt, mint a hivatalos, szivárványos, nyomokban Star Trek-et tartalmazó woke-rémálom... -
válasz
tibaimp
üzenetére
Na de miért gondolod ezt?
Minden film a sorozat karaktereinek a filmvászonra vitele, és direkt folytatás a sorozat eseményei után.A TMP (The Motion Picture) éra a TOS (The Original Series) után játszódik pár év kihagyással, ahol Kirk admirális rangot kap, de nem bír a vérével. Ezek a filmek lényegében hosszú sorozat részek, és direkt folytatásai az eredeti sorozatnak, görgetik is tovább a történéseket egészen a Nem ismert tartomány c. filmig, ahol Sulu már az Excelsior kapitánya, a Klingonokkal tűzszünetet kötnek a Praxis bányarobbanás után...
TLE (The Lost Era) a TMP és a TNG (The Next Generation) között van. Az Enterprise B utáni - őt láttuk ugye a 7-ik film elején) és az Enterprise D előtti, részleteiben be nem mutatott részt foglalja magában. Itt volt a Klingon-okkal kötött béke, a Khitomeri Romulan támadás után.
TNG: a Picard-féle sorozat adja a nevét, de itt játszódik a DS9 és a Voyager is - ez utóbbi ugye a DS9-ról indult útnak. A DS9 története ennél fogva a VOY előtt ér véget pár évvel.
Szerintem ez az éra még a 7+ filmek is, azaz a Generations, First Contact, Insurrection - bleh -, és a Nemezis. Ezek mind direkt folytatásai egymásnak, ahogy a 7-ben , és a 8-ban Picard szembe kell nézzen amegsemmisül az Enterprise D múltjával. A 9-ben nem tudom mit akartak mondani, a 10 pedig ég, szép akciófilmes próbálkozás volt. A csillagködben lévő csata máig a kedvencem.Borg kollektívában töltött A jobb híján 'vén trottyos Picard-éra': a Star Trek Online világa részben akkor lett kánon, amikor az Enterprise F bemutatkozott a Picard sorozatban - bár ezt is inkább elfelejteném. Itt ugye mindenki depis és sötét, a Föderáció csak egy hajót képes tömeggyártani, és egy a teljes értelmes életet fenyegető veszélyről nem beszélnek egymással, hanem egy szekta szellem van.
Gyakorlatilag ez a mai elszigetelődő világunk tükörképe lenne, gondolom.A szálak ott érnek össze, ahol a Voyager vége felé a hazatelefonálós részekben látod, hogy az otthoni' Csillagflotta már az új sötétszürke alapú egyenruhát viseli. Ezt a DS9 talán 6-ik évadában mutatták be, és vette át a 8...10. film.
A Nemezis (10-ik film) alatt Jane way admirális küldi Picard-ot a Romulus-hoz.A J.J. Trek egy új idővonalat hozott létre, mert Nero és Spock átesett a fekete lyukon. Az új sci-fi akciófilmek ebben az idővonalon játszódnak. Itt a Nero támadása miatt a Föderáció a béke hirdetése helyett óvatosabban indult meg a nagyvilágba, ezért nagyobbak és jobban fegyverzettek az űrhajó, ezért volt az a Section 31 film Khan-nal, stb.
Külön kell kezelni az eredeti (kánon) idővonaltól.A Discovery elvileg az eredeti Star Trek univerzum (TOS előtt játszódik), ezért van benne a Pike-féle Enterprise.
Strange New Worlds meg ugye a Kirk kapitánysága előtti eredeti Enterprise. Uhura és Spock már a legénység tagja.Amúgy szerintem zseniális kifutása lenne az SNW-nek, ha utána azzal a stúdió díszlettel (és kreatív stábbal) mozogna tovább egy TOS remake.
Álmodni azért csak szabad...
-
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Én is külön kezelem. Nem is nagyon lehet együtt kezelni őket, mivel a Trek alapból inkább sorozatos formátum volt mindig. Ez a 3 új mozifilm oké kis filmek. Annak mondjuk jók, hogy berántsanak valakit a Trek-be. Amúgy, nem is olyan könnyű előadni a "trekiséget" egy ismeretlennek, akkora már a lore.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
De, Netflixen fent van a Voyager, DS9, egy-két TOS részt is ott néztem, TNG is fent van, meg az Enterprise is. A Discoveryt vitték át a Paramount+ streamingre, azt nem nézheted legális módon idehaza. De talán egyszerűbb khm. forrásból beszerezni ezeket és akkor nincs olyan, hogy egyszer csak eltűnik a sorozat a streamingről... Meg akkor a szinkronnal sincs gond...
-
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Walkűrt aztán érdemes volt felújítani..Mondjuk, azt azóta rebootolták is, nem?
Nekem az Enterprise sorozat tetszett. Valószínű azért, mert alapból bírom Scott Bacula-t, valamint tetszett, hogy földhözragadt az egész sorozat. Csáklyázás (ohne vonósugár), kevés hely, "maibb" karakterek és ős-Trek előtti idők...
Strange New World-öt szívesen újranézem; lehet annak állunk neki.
(Megmondom őszintén, én anno pár részt láttam gyerekfejjel az Original series-ből osztrákon. Azóta sem mertem megnézni a részeket. /Akkor láttam az Alfa holdbázist, UFO-t, Orion űrhajót is, becses német nyelven.
/)Egy kérdés a végére: Hogyan juthatok hozzá az Enterprise-hoz, Voyager-hez? Netflix-en fent lehetnek?
-
válasz
tibaimp
üzenetére
Szintén zenész. A TNG-t én anno nézegettem, de unalmas volt számomra 12-15 éves fejjel. Az olyan 16+ korban érik be talán.
DS9-ből pedig valamiért mindig valami bajor/vallásos részt kaptam el, így azt talán 25 éves korom előtt meg se közelítettem emiatt.
A bajor részekre az első újranézés óta a mai napig skip gomb van nyomva.
ENT szerintem kis bénácska sorozat. Én azt csak akkor ajánlom, ha a szériát már szereti. TOS meg a leges legvégén. (Discovery pedig soha
) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Plazmán is jó
Sokkal szebben skáláz fel mint a mai TV-k.ENT volt az első sorozat amit anno még az új Pana 42G20-on néztem meg (talán 2011 körül), sd kártyáról aviban, és teljesen meglepő volt, hogy 4x akkora plazmán mennyivel szebb, mint az lcd monitoron
Nem beszélve a fekete szintről az űrhajós jeleneteknél... teljesen más dimenzió volt már akkor. Az 50GT60 meg a mai napig megvan, azt oda se adom senkinek amíg meg nem döglik 
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
Egyébként a technika megvan hozzá, már évekkel ezelőtt jöttek rajongói feljavítások és nem is néztek ki rosszul, youtubeon van pár ilyen részlet. Itt csak arról van szó, hogy a régi trek rajongói érnek-e annyit, hogy erre pénzt adjon a stúdió mikor ezerrel az új trek korát éljük.
A régebbi TNG-t még relatíve könnyű volt feljavítani, mert azt hagyományos filmre vették.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
). Tasa Jar-t alakító nő rettentő ellenszenves volt mindig is, szerencsére kiírták. Worf is csak dísznek volt ott, gyakorlatilag abban a néhány helyzetben amikor szükség lett volna némi keménykedésre, akkor is vagy a rövidebbet húzta, vagy leállították egy újabb galamblelkűség miatt. (jut eszembe, szintén túl vagyok egy nosztalgikus Space: 1999-en, hát jókat mulattam. Szerintem a korszak sorozataiben -beleértve az akkori ST-ket is-, valami egészen kivételes módon semmi értelme nincs a "biztonságiaknak". Mindegyiket azonnal elintézi gyakorlatilag bárki

Data Harry Kim hangján szólal meg, Worf hangját meg akár adhatná egy nő is. Mi a f....