- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-26 20:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinomano
őstag
Nekem úgy tűnt, hogy nincsenek ötletek. Még 10 részre való sem. Kár, mert a legénységet bírom, Pike-ot is. Lehet, frissíteni kellene a kreatív stábot, vagy keresni sci-fi írókat! Összes új Trek közül még ez az egyik jobb, de érezhető, hogy nem tudnak mit kezdeni a legénységgel.
-
ViZion
félisten
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Dinomano
őstag
Strange New Worlds még nézhető, bár ott is van egy-két gyengébb szál, mint mikor Chapel nővér bepasizik, mert "csak", azért hogy lehessen bonyolítani a szerelmi szálat Spock-al.
Szárnyas fejvadász óta tudjuk, hogy androidokkal lehet csak kolonizálni!
Eugenikus háborúk: Ne várj túl sokat a Kurtzman stábtól; ők (a látottak szerint) csak annyit tudtak/tudnak a Trekről, hogy palacsintasütő űrhajók vannak, meg pizsamába öltözött elfek.
-
Dinomano
őstag
Megúszós, bénán kitalált fantasy-klisé szerű szarokat tett az (el)Kurman és stábja a Trek-be sajnos. A "programozható anyag" is egy megúszós x*r. Warp slug és egyéb baromságok szerepeltetése több kérdést vet fel, ha utánagondol az ember; kezdve a konfettit hányó hüjegyerekkel. Eh...
-
Dinomano
őstag
-
Dinomano
őstag
A casting során az első szempont az volt, hogy magánéletileg (nemileg) milyen beállítottságúak. Ami meg szerintem gáz. Ha mész egy munkahelyre, nem hiszem, hogy az lesz az első kérdés, hogy akkor most te... (Kivéve, ha csillámpóninak öltözik az ember, vagy YMCA tagnak.
) -
Locutus
veterán
Akkori fejjel pedig azért a Voyager is elég wtf volt, hogy egymaga leküzd nemhogy bárkit, de nekimegy még a borgnak is
De amúgy egyetértek, hogy összeségében azért az egy bőven jó sorozat volt. Csillagkapu meg Atlantis szintén. Ott a Universe sorozattal mentek el a nyámnyila barátok közt irányba, jött is a kasza rá elég hamar... pedig fantázia lett volna benne. -
tibaimp
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Bad Pritt
félisten
-
Locutus
veterán
-
Vesa
veterán
Nem hinném, hogy pol nyomásra lett ilyen szinten woke propi. Ez inkább a nyíltan elmeháborodott kurtzman saját döntése. Ő erőlteti ezt saját maga.
Más és OFF is: Újras megnéztem az Almost Human című sorozatot, ami egy elég régi darab (2013 körül készült, azt hiszem). El lett kaszálva 15 rész utn, pedig nagyon jó Cyberpunk vibe-ja van. Van egy olyan érzésem, ha ma kerülne adásba, nagyot menne. Színészek jók, történetek jók (bár az átívelő szálakat ugye nem tudták kibontani a kasza miatt), még a látvány is teljesen rendben van ahhoz képest, hogy régebbi. Megelőzte a korát szerintem.
-
Narxis
nagyúr
Bár én nem olvastam a könyveket de a Dűne még nem egy new Star Trek szint szerintem. Biztos vannak azért hibái de legalább lekötött.
#5330 én a Tron Legacy-t megnéztem az Ares előtt és az se volt egy nagy eresztés de jobb volt mint az Ares. Az Ares nevetséges gonosza meg úgy az egész béna története rányomta a bélyegét a filmre. SW esetén az ébredő erőt és az utolsó jedi-t is moziba néztem és nagyon megbántam, az utolsó jedi-ről ki is akartam menni annyira nem tetszett. Leia bizonyos jelenete verte ki nálam a biztosítékot, mint szerintem sokan másoknál is aztán úgy voltam vele, hogy csak azért is végig nézem, nem megyek ki. Szerintem azóta nem voltam moziban.
-
Dinomano
őstag
Pedig még ez az új Dűne nem is lett annyira szörnyű... Új ST-k, új Star Wars-ok...Hagyjuk, hogy milyenek...
(Tron Ares - Annyira nem volt szörnyű, mint amennyire lehúzta a net népe; viszont semmi extra élményt nem adott; egy sima, "generic", jó közepes sci-fi akció.)(Ami pozitívum volt, hogy semmi woke nem volt bent, sőt a fehér férfi volt a jó, és néger néni a gonosz.
) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mondjuk ezt így nehéz megítélni... Mikor én voltam gyerek, senki kortársam nem nézte az ST-t, de mindenki odáig volt a Csillagok háborújától. Még a JarJar-os újabb részekért is...
Valamennyire mindig is rétegsori volt az ST, mert igényelt némi gondolkodást is, nem csak az érzelmekre hatott.Narxis: nem a woke-hoz van ennek köze, hanem ahhoz, hogy látványos sorit könnyebb csinálni, mint okosat.
Nézd meg a Tron: Ares filmet, most nyírta ki minimum évtizedekre az egész szériát de nem a sokat szidott Leeto miatt, vele semmi gond nem volt, hanem mert egy baromi látványos, közepes hangzású de történet terén rettentően ostoba filmet csináltak ami közelébe sem ér az előző filmnek. Az évtized filmje lehetett volna, ha a történetre kicsit rágyúrnak, de nem tették... -
Vesa
veterán
-
Dinomano
őstag
Vannak a woke-nak olyan következményei, hogy:
- Szex még említés szintjén, nagyon árnyaltan sem lehet benn egy történetben.
- Komolyabb konfliktusokat is kerülik; vagy ha konfliktus van, akkor hamar oldani kell a feszültséget.
- Mennek a nagy "árnyalások": Tolvaj és lop, de a szerelméért teszi, stb.
- Megy a nagy picsogás, sírás. (Discovery alatt folyamatosan egy emelkedett feeling-et éreztem. Erre még rátettek egy lapáttal az epizód végére. Síró szemek, ölelkezések, NAAAGY vallomások. Eh.)
- Idealizált karakterek: Hogyha meleg, akkor nagyon pozitív karakter; nincs semmi negatív jellemtulajdonsága sem. Mivel reklámozandó karakterek, ezért "laposra" vannak írva.
- Cenzúra, ami kiöli egy jó történet lehetőségét.
- Instant mai kor, 5 perc alatt megoldódó krízisek; a többi 40 percben picsogás.Lehet, hogy gonosz voltam, ha nincs igazam, nyugodtan lehet velem vitázni!
-
Dinomano
őstag
-
Dinomano
őstag
-
[HUN]NIMROD
senior tag
-
Dinomano
őstag
-
Vesa
veterán
Igen, így pontosabb a megfogalmazás mert nem 100% hatástalan semmi, csak kevésbé vagy jobban hatásos, de tkp. én is ezt mondtam, viszont amíg a pajzs tart addig a hull nem sérül, és itt ez a lényeg. Persze ez csak elméleti fejtegetés, nyilván egy filmnél elsődleges a szórakoztatás és nem a realitás, ahhoz pedig az kell, hogy lövés/találat esetén valami történjen a képernyőn, függetlenül attól, hogy az logikus vagy sem.

CPT.Pirk
Valószínűleg pont azért, mert a filmben is így van, tehát követik a hagyományt.
-
Vesa
veterán
Javítgatás annyiból érthető, hogy az alkatrészt ugyan replikálják, de a fizikailag a helyére attól még valakinek be kell szerelni.
Viszont ami még vicces, hogy mindenki azonnal képes kezelni a másik faj technikáját.
Klingon, Kardassziai, Föderációs, Dominion, akármi, és crossover mindenki képes mindent irányítani.
Stargate-ben legalább próbáltak a génekkel magyarázni, de itt semmi, csak mindenki mindetn átlát azonnal.
-
Narxis
nagyúr
Azért szerintem a nézettség és a költségek lesznek a döntőek, ha nem akkor csak átlendültünk a másik oldalra és ugyanúgy a sz.rt fogják lenyomni a torkunkon mert most a másik oldal a trendi. Oda kellene visszatérni, hogy nem az ideológiáknak csinálják a Star Trek-et. Szerintem a Lower Decks rohadt jó volt, az SNW se volt rossz szóval azért tudnak ha akarnak.
-
Dinomano
őstag
Mandalorit láttam, de nem emlékszem az albínó meleg négerre. Ezeek szerint kitörölte az agyam!
Last of Us-nál az volt a WTF, hogy alapból van egy ilyen szál, illetve 2 is, diszkréten tálalva. Minek kellett egy semmit érő és az egészhez semmit sem hozzátevő külön sztori? -
ace05
senior tag
-
Vesa
veterán
-
Dinomano
őstag
A Dűne (új) filmek nem lettek rosszak, de higítottak (persze). Szerintem egy jó feldolgozás, én ilyennek képzeltem el a kűlcsint. Persze, ehhez hozzátartozik a modern technika; ahol a monumentális épületeket/űrhajókat stb. már meg lehet oldani CGI-vel.
Persze, hogy a Dűne könyvek jobbak, bonyolultabbak. Amit hiányoltam, hogy világépítésből keveset kapunk. Nincsenek megmagyarázva a biogépek, csomó dolog...
Alapítványnál más a téma, az gyakorlatilag egy újragondolás. (Mondjuk, elég megfilmesíthetetlenek a könyvek, de az Alapítvány sorozatnak kb. 3%-ban van köze a könyvekhez.
Kb. több köze van a Trónok harcához.) -
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Mármint melyik filmek, az újakra gondolsz, ami most ment nem rég a mozikban?
-
tibaimp
nagyúr
Alapítványt olvastam, mind a 10 + A kiegészítő könyvet a Szukits kiadótól, nekem az bejött, a Düne-t még csak megvettem (1-8-ig az új Gabo féle kiadást), de nem olvastam, viszont a filmeket láttam
-
Dinomano
őstag
Dark-ból 2 részt néztem. Állítólag zseniális, de ledobott magáról a sorozat. Nem kapott el a gépszíj. Ráadásul valahogy az elejétől fogva furcsán nyomasztó volt. (Pedig bírom az ilyet.)
Stargate: Nekem Atlantisz is tetszett, bár a wrath tényleg picit butus volt. Metál arcok főgonosznak.
Picit az alacsony költségvetés zavart. Minden bolygón éltek tizen, 3 nádkunyhóban. Volt, hogy második világháborús fegyverrel futkároztak az idegen bolygó lakói...SGU jó volt, kár hogy kaszálták. Nemrég olvastam képregényben a tervezett 3. évadot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az időutazás ebben egy egészen más dolog, mint amit eddig láttunk. Amúgy készült abban a témában is kiemelkedő alkotás, ez a kevéssé ismert garázsprojekt film 2004-ből, a "Primer" [link] - magyar néven "a találmány", találsz belőle szinkronost is a neten.
Viszont sejtem mi fog tetszeni neked ha a vének háborúja bejött, Marko Kloostól a Frontvonalak széria, ez jobb annál, már a 8. könyvnél tart, plusz spinoff is született belőle. [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Elolvastam mindegyiket. A szellemhadtest különösen jó, az utána jövők viszont kissé vontatottak.
Amit viszont ajánlok olvasásra, azok a Brandon Hackett (Markovics Botond) könyvek. Nem rég olvastam ki tőle az Időutazás napja és az Időutazás tegnapja könyveket, de basszus két nagyságrenddel fölé tette a lécet mindennek, amit eddig olvastam. Kivéve talán az Isten gépei c. könyvet, de azt is ő írta csak régebben.
-
DS39
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Manjaro helyett már EndeavourOS, de amúgy igen.
Egyébként 38 vagyok, ha az neked fiatal, akkor jó.
- tudod, Picard kapitányt is az Earl Grey tea tartja fiatalon, ahogy engem is. oriic: uhh igen, elég súlyos kommenteket írtak alá.

Locutus: ohh köszi, elrontottam a linket.
Úgy látszik, hogy manapság erre van igény, legyen látványos, különben elkapcsolnak róla 5 perc után. Aztán ha szerencséd van, akkor nem kapcsolnak el és talán át tudsz valamit adni a pjú pjú-n túl is. Ez a téma is előkerült az egyik előadáson tegnap.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Háztartási gépek
- Medence topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5070 Prime OC garis
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET
- PlayStation Portal - Midnight Black - Garanciával
- Új ASUS RYZEN 5 7600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 750W TÁP 2ÉV GAR
- REDRAGON K530 TKL Draconic Compact RGB Red Switch
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- Eladó Nokia 5.4 4/64GB kék / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valamennyire mindig is rétegsori volt az ST, mert igényelt némi gondolkodást is, nem csak az érzelmekre hatott.
Egyébként 38 vagyok, ha az neked fiatal, akkor jó.
- tudod, Picard kapitányt is az Earl Grey tea tartja fiatalon, ahogy engem is.
CPT.Pirk