Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Évek óta beszélnek róla, aztán semmi nem lesz végül...
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
2017-ben a Discovery első szezonja alatt lett feldobva az ötlet a színésznőtől, hogy a karakterek kaphatna egy külön spin-off sorozatot. Belementek, a CBS 2019-ben el is kezdett dolgozni rajta ( it was moving ahead with development on the spin-off in January 2019). Aztán csak ment az időhúzás, időközben Strange New World is jött, 2022-ben Kurtzman még mindig arról beszélt hogy még mindig készül a spinoff a Starfleet Academy-vel együtt. Aztán tavaly jött a hír, hogy sorozat helyett a Paramount+ "event film"-ként mutatja be inkább a szériát, persze ekkor már arról volt szó, hogy Kurtzmann már 2022-ben filmnek akarta a cuccot. Közben jött a színésznő Oscarja is nyilván, de utóbbinak szerintem túl sok köze már nem volt ahhoz hogy film lett belőle (max annyi hogy a színésznő már nem ért volna rá egy teljes sorozatra)
Amúgy a picsogás ellenére én bírom a Discovery-t, bár utolsó szezont még nem láttam, de külön kezelem az eredeti ST sorozatoktól. Egy dolog miatt vagyok dühös a fejlesztőkre, hogy a Calypso el lett felejtve teljesen.

-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Aljasvip
üzenetére
"A Star Trek világ legjobb érdekében lenne, ha most aludnának kicsit, és a mostani "emo/dark" korszak után, nyitott szemmel és pozitív jövőképpel indulna el egy széria."
Korábban is írtam már, hogy emlékeim szerint ha nem is emós, de a ST franchise sorozatai mindig is kvázi dark témájúak voltak. Folyton csak az ellenségeskedés, háborúskodás. (TNG, Voyager, DS9) [link]
Persze az újak nem is voltak azok, nem is szerették annyian őket.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem fog készülni sohasem szerintem csilivili ST sorozat, mert senkit nem érdekelne (mármint számottevően)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Amennyien szidják a Discovery-t, annyira lehet, hogy neked bejön, szóval mielőtt teljesen offolod, egy-két részt nézz meg belőle, aztán max dobod. Az biztos, hogy látványos, minden más szubjektív. (Itt is vannak akik kvázi akik rühellik, mégis megnézték összes évadot...
) -
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Simán csak nem foglalkoztak vele vagy elfelejtették őket. Mindent beleadtak a fan-service-be az utolsó szezonban, így ilyen dolgokkal már simán nem foglalkoztak. Lásd Jurati, vagy Laris, akivel a szezon elején egy jelenetig találkoztunk mindössze. (De én olyan apró utalásoknak is örültem volna, hogy pl mi lett az Artifact sorsa)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Farewell epizód volt, kicsit talán túl hamar lett vége.
Viszont ha nem nézzük a vigyorgós közös jeleneteket, akkor sajnos maga a sztori nekem kevés. Ok a Face-ről kiderült, hogy a Queen, de kb a BORG témában retcont kaptunk így Jurati nélkül (most tök mindegy, hogy a közönség utálta vagy szerette, simán nem lett megmagyarázva, hogy miért nincsenek itt). Így meg, hogy a sorozatról már jó ideje tudható volt, hogy befejeződik, a cliffhanger befejezés után jelenet Q-val, meg az új trial behozatalával teljesen felesleges volt, még ha vigyorogtam is egy sort. Meg amúgy is, hol vannak a Föderáció többi tagjai. Kaptunk egy mondatot Chekovtól (!) hogy ne közelítsék meg a Földet...ok, ennyi? 
Lényeg a lényeg, hogy szép lezárás volt, pár szálat nyitva hagytak (Hetesék Enterprise-ából akár pár év múlva jöhet új sorozat is talán), de én jobban örültem volna, ha kicsit többet kapok. 
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nem nekik dolgoznak, hanem felhasználják őket az emberiség kiírtására/asszimilálására. És nem az összes alapító, hanem egy levált rogue csoport, erről beszélt ugye Worf korábban. (Az említett contractor meg valszeg Odo lesz a tippek szerint, de erre nem hiszem hogy egy rész alatt választ kapunk [link] ) Más kérdés, hogy ez a csoport honnan tud a Borg-ról, meg arról, hogy mi van velük. -
oriic
HÁZIGAZDA
Amúgy most még abban reménykedem, hogy nem felejtik majd elmondani, hogy ki volt a tag, akivel Vadic pofázott eddig.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Amúgy nem lepődnék meg
ha Jurati is felbukkanna mégis. Furcsa, hogy a szöveg úgy volt, hogy We are THE Borg, nem simán We are Borg. Vagy utalás, hogy két frakció van, vagy szimplán nem figyeltek oda készítők 
szerk: Amúgy most néztem újra
és amikor az ajtót kinyitják, az olyan, mintha a Borg lézereket látnánk. 
-
oriic
HÁZIGAZDA
ST: Picard
3x09
Ok, egy részről, yes
BORG!!! Hell yeah, meg mocsok jó rész volt (a borg jel formába rendeződött hajók megvannak???), de azért vannak itt kérdések dögivel. Pl: hogy retcont kaptunk előző évad óta, vagy hol a francba van Jurati? Mondjuk a Queen arcát látványosan nem mutatták valamiért. A vége masszív vigyorgás volt a részemről, jó volt látni az öreg hajót 
-
oriic
HÁZIGAZDA
S3E8
Ismét remek rész volt szerintem kezdve
Innen lesz még érdekesebb a dolog, de nagyon remélem hogy az évad végére kapunk magyarázatokat és nem cliffhangerrel ér véget a sorozat.a Lore-Data jelenetektől, egészen a kerekasztalig. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
"Ezektől függetlenül érdekes rész volt, Vadic motivációja végre értelmet nyert." Részben igen, valóban. Ami engem most még jobban érdekel, az a főnök, akivel dumál. Konkrétan amikor megfenyegedte, akkor úgy beszélt hozzá, hogy Your kind, vagyi a te fajtád. Szóval a tag valszeg akkor nem alakváltó? Hm... Ami kicsit zavart, az hogy nem használták a transzportot, miután Data visszanyerte az irányítást. Simán egy helyre transzportálhatták volna az ellenséget, főleg, hogy már tudják őket követni is. -
oriic
HÁZIGAZDA
Picard
3x07
Megint remek rész volt úgy összességében.
Tuvok miatt jár a pacsi, a befejezésért meg külön pont. Úgy tűnik, hogy Jack jóval több mint amit hittünk róla. Ez a gondolatolvasás, test irányítás masszív WTF, szóval nem valószínű, hogy ő egy egyszerű alakváltó lenne, mint amire múltkor gondoltam. 
-
oriic
HÁZIGAZDA
6. rész
Na volt itt pár jóság.
A régi hajóknál azért vigyorogtam eléggé, a Daystrom extrái között meg ott volt a Genesis II Device, Kirk maradványa, a Tribli
. Á, micsoda easter eggek voltak.
Haladt tovább is a sztori, kérdés, hogy Picard eredeti testével vajon mit akarnak csinálni...illetve hogy ki és miért hozta el amúgy a Coppelius-ról. -
oriic
HÁZIGAZDA
Orville
3x10
Ismered a viccet, hogy két moklán pucérkodik az erdőben? 🙃

Kérek szépen egy új évadot.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Orville
3x09Meglepően jó rész volt, a zenék extraként valamiért nagyon ütöttek.

-
oriic
HÁZIGAZDA
Orville
3x08
Meglepően jó (és kellőképpen hosszú) rész volt.
Végre helyretették a Moklanokat, ideje volt. Majd rájönnek, hogy egyedül ők sem tudnak sok mindent tenni a Kaylon fenyegetés ellen, aztán jönnek majd vissza kuncsorogni. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Inkább érdekes volt,
de szerintem azért sejthettük, hogy végül Pike elfogadja a sorsát. Vicces dolog az idő amúgy, főleg, hogy itt azért Kirk jövőbeli tettein, meg nyilván Spock elkerülhető halálán (ami ugye másként, de mégis megtörténik) volt a hangsúly, de azért nem szabad elfeledkezni arról, hogy a Romulanoknál akadnak azért jóval komolyabb ellenfelek is a galaxisban. (utóbbira azért lehetett volna valami utalás azért) Befejezés egyelőre súlytalan volt kicsit, remélem ha lesz új évad, nem ez lesz a központi sztoriszál majd.
-
oriic
HÁZIGAZDA
A
rész végén az a kis színészkedés a kapitány részéről majdnem visítva röhögős voltkalózos 
-
oriic
HÁZIGAZDA
Strange New Worlds
1. részt megnéztem végre én is. Egész jó kezdés, sőt kifejezetten tetszik. Örültem, hogy azért a Discovery-s múlt nem lett elfelejtve, remek átkötés volt a nyitó epizód. Jöhet a folytatás.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
Star Trek Picard
S2E2
Hm, fincsi rész volt. Egyelőre úgy tűnik, hog
. Plusz ugye van még egy hiányzó karakterünk is.y Q kavarta meg a szálakat a múltban, kíváncsi vagyok, hogy az öreg megint min töri a fejét -
oriic
HÁZIGAZDA
Picard
S2E1
Remek kezdés volt szerintem, bár fura volt kicsit ilyen formájú
hajót látniBORG
felbukkanása ugye ismert volt, tetszett, hogy a beszélgetés elején még fiatalított formában láthattuk. Kíváncsi vagyok, hogy végül mit hoznak ki az évadból, főleg így, hogy úgy látom Patrick Stuart sokkal energikusabb, mint előző évadban.Q 
-
oriic
HÁZIGAZDA
Legutóbbi részt csak most néztem meg. Ez a Zora téma körüli párbeszédek a szobában szerintem nem volt rossz szerintem. Most februárig pihi van úgy tűnik, de akkor végre talán megtudjuk, hogy kik állnak az egész háta mögött. (Köcsög vagyok tudom, de BORG-ot akarok!!44négy
) -
-
oriic
HÁZIGAZDA
És továbbra is Discovery gender és hasonló témája...Istenem, ennyi idő után igazán elengedhetnétek már. Idejövök a topikba hátha valami értelmes ST dologról megy a diskurálás, aztán látom hogy továbbra is az elmúlt hónapokban megszokott témát rágcsáljátok tovább a végtelenbe.

-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
"Zora hangja pedig Liara T'Soni hangja a Mass Effect játékokból.
"Nekem tök másnak tűnt a két hang, szóval megnéztem:
Zora - Annabelle Wallis
Liara - Ali HillisAmúgy nem volt rossz rész, kíváncsi vagyok, hogy kik ezek akik a
pofátlankodnak a történtekbe.galaxison kívülről Amúgy tetszett az előző (vagy az azt megelősző részben talán?), hogy felhozták Q-t, meg hogy évszázadok óta nem hallottak róluk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jackson elektromos gitár
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Haladt tovább is a sztori, kérdés, hogy Picard eredeti testével vajon mit akarnak csinálni...illetve hogy ki és miért hozta el amúgy a Coppelius-ról.

)
Mert ez megy itt, szinte semmi más.