Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Louro

őstag

válasz nyunyu #4492 üzenetére

A rendszer egy dobozos termék. Az adatbázisa is adott. Azon változtatni nem tudunk. Ezért a második opció az életképes. Egy 2008->2012 frissítésért is kuncsorogni kellett :( De így is lassan 10 éves lesz az új szoftver is. (Multikulti probléma.)

A DBA-nk optimalizálásba próbál segíteni, de mivel nem csak ezen dolgozik, így elég kevés ideje jut az ilyen dolgokra. Úgymond ránk bízza, hogy milyen kódot írunk. Ha több millió sor törlését indítjuk el vagy deadlock-ba botlunk, akkor természetesen jön és segít. De nem fér bele az idejébe, hogy monitorozza a tevékenységeinket.

Elvileg mi is meg tudjuk nézni a query plan-t és tudunk eszközölni javításokat. (De a felhasználók közül csak én vagyok olyan beteges, akinek számít a futási idő. Többieknek csak az számít, hogy lefusson.) Mondjuk meg szoktam osztani praktikákat, de onnan az ő felelősségük, hogy alkalmazzák-e.

A partícionáláson én is gondolkodok, mert van jó pár gyakran használt nagy táblánk, amin segítene. Csak elmagyarázni a többi felhasználónak, hogy mit hogyan.... IF vagy egy WHILE ciklusnál is teljes sötétség. Vagy, ha kell, inkább kézzel töltenek be 100 külső forrást, semmint ciklussal BULK INSERT-tel.

(Desszert: Egyik korábbi munkahelyemen meg VIEW-kat kezdtük el visszafordítani, hogy miből is épül és a 13. szint után feladtuk. VIEW-ra VIEW-t, majd arra VIEW-t építeni...Sok a szakbarbár a piacon, de persze ők sírnak a legjobban a pénzért.).

Bocsi a hosszért... Megyek eszek sütit. Nem panaszkodom. A replikációt biztos megbeszélem az DBA-val és a partícionálás nagyon terítéken van, mert sokat nyernénk vele.

Új hozzászólás Aktív témák