Hirdetés
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bkercso: Társadalmi stabilitás az AI szemszögéből
- Wyll: Mi is ennek a számnak a címe?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Syl: UPS - te áldott!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
azt gondoltam, hogy én állítottam be valamit rosszul
Megint azt tudom írni, attól függ mi a cél.
Külső kulcsot akkor használsz amikor egy másik tábla elsődleges kulcsára akarsz mutatni, ez egy szigorú megszorítás, az adatbázis csak meglévő értéket enged ide felvinni. Jó példa mondjuk egy bármilyen (1:1, 1:n, n:m) kapcsolati tábla. A legegyszerűbb példa hogy érthető legyen:
3 táblád van: felhasznalok, hozzaferes_szintek, felhasznalok_hozzaferese.
Itt a kapcsolati tábla a felhasznalok_hozzaferese összesen két mezővel: felhasznalo_id és hozzaferes_szint_id, mindkettő külső kulcs. Ez tipikus, egyszerű esete a külső kulcs használatának, hogy visszatérjek az eredeti gondolathoz, ha ilyesmire használod, akkor jól használod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bialetti kézi kávéőrlő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 193 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Külső kulcsot akkor használsz amikor egy másik tábla elsődleges kulcsára akarsz mutatni, ez egy szigorú megszorítás, az adatbázis csak meglévő értéket enged ide felvinni. Jó példa mondjuk egy bármilyen (1:1, 1:n, n:m) kapcsolati tábla. A legegyszerűbb példa hogy érthető legyen: