Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Czimby: XFX RX9070XT Quicksilver vs Mercury(non OC)
- sh4d0w: Van-e még?
- tordaitibi: Timeshift használata, és amit nem tudtál, klónozás Timeshift backup szoftverrel
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
- az egyik, amiből az egész kiindult, hogy ha a lekérdezéseket szerkesztem valamilyen kliens programban, akkor jobban esik az agyamnak, ha a konkrét információt látom a mezőben, ha ellenőrzöm, jó lekérdezést írtam-e meg. Ide tartozik még, ha valaki (vagy én) évek múlva hozzá akar nyúlni a szoftverhez és adatbázishoz, leegyszerűsödik a dolga.
Ez evidens, de ha ez így lenne, akkor mindjárt eljutunk oda is, hogy minek relációs adatbázist használni. Ennyi erővel eltárolod egy text file-ban az egészet, és nincs is miről beszélnünk.- a városos példánál maradva nincsen szükség joinra, ami egy kicsit le tudja egyszerűsíteni a lekérdezést, ha egyébként az nagyon összetett; sok másik jointot is tartalmaz.
Erre lennének valóak a view-k, tárolt eljárások.- ha szoftverben valamilyen ORM frameworkot használunk, közvetlenül benne lehet a város neve a személyek entitásban, ahelyett, hogy egy varos entitason keresztül kéne hozzáférnem az értékhez. (Elképzelhető, hogy egy-egy kapcsolatnál be lehet süllyeszteni a személy entitásba a várost, de most nem jut eszembe, hogy pl. JPA-nál lehet-e)
Hogy jön ide az ORM? Olyan view-t, vagy selectet, vagy tárolt eljárást írsz, amilyet akarsz, és az lesz benne, amit akarsz. Végül az ORM-et arra húzod rá, amire jólesik (legalábbis NHibernate, Entity Framework-ös tapasztalataim alapján).Szerintem maga a kérdés feltevés értelmetlen volt, hiszen ha ilyen bagatell a dolog a részedről, ilyen pici a projekt, ilyen minimális adattal, meg különben is ennyire értesz hozzá, akkor minek kérdezted meg? Úgy kókányolsz vele, ahogy akarsz. Ha viszont igényes munkára törekszel, akkor meg miért nem fogadod meg a tanácsokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- GTA VI
- Milyen egeret válasszak?
- Dell Precision munkaállomások
- Frissítési rátát itt-ott duplázó kreatív monitort hozott az Acer
- Kiderült kivonul-e a végfelhasználói piacról az SK Hynix
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest