Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kesztió

aktív tag

válasz la_cc #6498 üzenetére

Közben rájöttem, hogy hopeless, ez sem segít.
    Akkor elmondom, mi a helyzet.
    Vásároltam egy Bluetooth-os Chromecast-et csak és kizárólag azért, hogy Spotify-ról és Audials-ról zenét tudjunk hallgatni a Bluetooth-os aktív hangfalamon. (Egyébre nem kell, hiszen a Philips Android TV beépített Chromecastje jobb és kényelmesebb).

Szóval, ahelyett a baszakodás helyett, hogy leszakítsam azt, aki épp a hangfal Bluetooth-ján ül, kapcsolódjam a hangfalhoz, majd zenehallgatás után ledobjam a hangfalat a telefonról, sokkal egyszerűbb, hogy aki épp zenét akar hallgatni, az csatlakozik a Chromecast-hez és csók.
    Csakhogy éveket öregedtem ez alatt a pár nap alatt, amíg próbáltam bekonfigurálni, a kapcsolódás ugyanis percekig tart, ha egyáltalán létrejön. És tele sirámokkal a net, hogy ez sokmindenkinél ugyanígy van.
    Utána kitaláltam, hogy ne Chromecasten, hanem Spotify connecten kapcsolódjam, de elég volt egy pause, és 10 perc múlva már csak akkor kapcsolódott vissza, ha a Chromecast-en előtérben futott a spotify. Innen jött az öltet, hátha több szerencsém lesz, ha taskerrel vagy bármivel állandóan az előtérben tudom tartani a lejátszó ablakot. Persze ez is cumi.

Közben jött egy másik ötlet, ami viszont tényleg úgy tűnik, hogy működik. Spotify előtt Google Home-ból felkapcsolódom a Chromecast-re. És ha a Spotify-t már így indítom el, pár másodperc alatt kész a kapcsolat!
    Ennek az utóbbinak az a hátránya, hogy többet kell pötyögni, de legalább működik. Most azon ügyködöm, hogy lehet megoldani (TAsker?), hogy a Home indításakor a telefon automatikusan kapcsolódjon a Google Home megfelelő eszközére.

Új hozzászólás Aktív témák