- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
parandroid #83 üzenetére
Jól benéztem a dátumot, de ettől függetlenül másoknak is jól jöhet, hagyom a 2 linket.
Szerintem a márkásabbak közül nézél, és mindenképpen szakcégtől, a méretezést bizd rájuk, akkor nem lesz gond.
Feltétkeb került a tesco stb...helyen vett gépeket, nehéz egy esetleges gariztatás.Első kőrben ennél a 2 cégnél nézelődj.
pannonklima
Cooklima -
vagamo
őstag
Idén is meleg lesz, nev vesz klímát senki? Se tanácskérés se semmi?
Akkor legyen ez 1 UP! -
vizslakutya
senior tag
válasz
parandroid #83 üzenetére
Ide minimum egy 2.6 KW ost vegyél.Legjobb olyan helyen megnézni ahol működés közben mutatják be.Ha ott is alszol akkor a beltérinek a zaja döntő lehet. Ha az erkélyre rakod a kültérit akkor annak zaja is zavaró lehet.A kényelmi szolgáltatások azok nagyjából egyformák.
-
Rez_Grof
őstag
válasz
parandroid #83 üzenetére
Itt jó sok minden van: Bővebben: link
A méretezésről pár szó: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
No, uppoljuk fel ezt a jó kis témát, kezd aktuális lenni.
Valami idei éves kihagyhatatlan ajánlatot tud mondani valaki?
Részletfizetéseset, ha lehet...
A szitu: tetőtér, 6x5-ös szoba (de nem bánnám, ha a folyósóra is jutna a jóból), egy ablak és egy erkélyajtó, déli fekvésű, tehát direkt napfény csak korán reggel van. Az erkély bőven alkalmas a kültéri egység elhelyezésére, déltől nagyjából árnyékos is.
Ajánlatok? Most nézem egyébként a helyi ajánlatokat is, de siralmas az itteni cégek/vállalkozások honlap-ellátottsága (Zala-megye)...
p -
jerry311
nagyúr
A fene sem tudja melyik kié.
Én mielőtt megvettem ezt a 3 kW-os Dimarson-t nézegettem a többit is.
Echte ugyanúgy néznek ki (kül- és beltéri egység is) a gyári matrica is ugyanott van rajtuk, teljesen ugyanazok a teljesítmény értékek...
Szóval szerintem sok esetben csak a márkanév más rajta, maga a vas ugyanaz. -
csokos
újonc
-
csokos
újonc
Sziasztok.
Hallottatok már a Hajdú klímákról? Nekem azt mondták, hogy Hitachi alkatrészekből áll, és hogy inkább ezt válasszam, mint Vestelt, Deltont.
Most 39 papírért adják a 2 kWos hűtősfűtőset, ugyanannyi, mint az ugyanekkora Dimarson. A Dimarsont viszont dicsértétek.
Melyiket válasszam? Vagy tudnátok ajánlani ebben az árkategóriában valami egyéb hűtős-fűtős klímát?
Köszi!!! -
jerry311
nagyúr
Mindegy hogy nagy a klímád vagy kicsi, ha 5 J hőt el kell vinned a hidegebb helyről a melegebbre akkor az ugyanannyi munkát igényel. A különbség csak annyi, hogy a nagyobb teljesítményű gép kevesebb ideig dolgozik vele.
Ekkora teljesítménykülönbségeknél még nem érezhető a jósági fok a villanyszámlán. -
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
Ha beállítod 18 fokra és alatta ülsz akkor biztos beteg leszel
Annyi, hogy a hideg felületeken lecsapódik a pára, tehát a klímában is, ennek eredményeképpen szárazabb lesz a levegő. Ha nem bírod akkor gáz
Ha bírod akkor meg király csávó vagy
A másik meg hogy rendesen takarítani kell havont a szűrőket benne és akkor nem lesz tele mikróbákkal -
h3lls
tag
Vágom hogy 1 hós topic, de talán kapok replyt
Szval annyi lenne, hogy mi van a betegségekkel amit állandóan lehet hallani a klímák körül? Azok régi modellek, vagy nem megfelelően előírás szerint lettek tisztítva, vagy semmi köze hozzá?Mert tuljképp érdekelne
-
h3lls
tag
Én csak jót hallottam a Dimarsonokról, ismerőseim körében szinte csak azt vettek irodákba is és otthonra egyaránt de nem volt gond velük. Asszem én is maradok ennél a márkánál.. és most kira' akció van az elektropontba!
-
kymco
veterán
Átgonodltuk, osztottunk, szoroztunk: az idén csórók vagyunk még az olcsó klímához is. Legalább nem fogok fázni az elkövetkező napokban
.
-
ToBeY
nagyúr
A szerelő nem forgalmazott semilyen klímát, Nekünk kellet megvenni a boltba.Öcsak ajánlott pár típust ami tuti nem lessz gond,mivel mert már szerelt Dimarsont fél évig húzta!Amit vettünk végülis az is 50k volt.
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
Évi 1 karbantartás kötelező, de ez szükséges is.... Ellenben most gondolkozom el azon, hogy mire vonatkozik a garancia..... csak a fődarabokra, vagy minden alkatrészre.... utánanézek.
Jobb, mint a Dimarson ? -
kymco
veterán
A kérdést ismét felteszem: GENEX márkáról hallott már valaki jót vagy rosszat?
[Szerkesztve] -
toeri
aktív tag
Jé, milyen régi topic! De erre anno nem válaszoltam...
''ezért a fogyasztás szempontából az számít elsősorban hogy mennyi hőt kell mozgatni,''
Drága jó Den!
Persze. De nem pont erről beszéltünk! Nem kicsi szobát hasonlítottunk nagyhoz és nem forrót hűvöshöz. Arról volt szó, ha mindkettő klíma ugyanannyira kihűti ugyanazt a szobádat, akkor melyik fogyaszt ehhez kevesebbet? És erre volt a válasz, hogy a túlméretezett. Nem kicsi szoba-nagy szoba volt az összevetésben, hanem ugyanaz a szoba, (és ugyanaz a gyártó stb.) és egy nagyobb meg egy kisebb teljesítményű légkondi. Ezek közül a nagyobbal jársz jól. (És nem csupán fogyasztásilag.)
Ui. Mellesleg nem csupán a ventillátor tényleges fogyasztása számít, inkább a hatásfok-görbe, ami ha a kültéri túlmelegszik (mert a ventillátor folyamatos üzemben sem tudja eléggé hűteni) elég meredeken esni fog. Legalábbis azok, amiket én láttam. -
Szalma
őstag
(Légtelenítve ugyan volt, de a víz nem távozott belőle. Szépen be fog savasodni az összes kenőanyag, ami érintkezik a hűtőközeggel; ami szétszedi a csapágyakat, stb... 2 évente cserélheti.
Nem véletlenül kell vákuumolni a rendszert. És 50eFt alatti szerelés egész jó ár...
Szerintem.)
Szeretettel:
Szalma -
kymco
veterán
A GENEX márkáról hallott már valaki?
Miért jó, hogy az akciós klíma hűt és fűt, mikor nekem csak a hűtés kellene? (Miért fizessem meg ezt a szolgáltatást?)Mivel a fűtést már jó egy éve megoldottuk.. -
k2laci
tag
Nem mondod komolyan, hogy 36-ot kifizettél szerelésre, mikor 37 volt a klima ????
Egyik haverom vett ilyet és 3 óra alatt felszerelte minden gond nélkül. Vákumszivattyú sem kell, mert picit megnyitotta a hollandit és amikor szisszent a gáz elzárta igy légtelenítve volt az egész .... -
sityak
tag
Az a bizonyos bolt az elektropont?
gondolom igen, ma voltam ott klímát venni.
Dimarsont, megkérdeztem egy ismerős hozzáértőt, azt mondta hogy nyugodtan megvehetem a toshiba belsőség miatt. az árról meg anniyt hogy a keravillban is árulják ugyanazt a két típust DMR 20 GW-4 és DMR 30 GW-4
a kisebbik 2.06 kW-os a nagyobbik pedig 2.6 kW-ot tud.
jah, az árak az elektropontban a legolcsóbbak
kicsi 37900
nagy 49999
A kervaillban a kicsi 49900
a nagy pedig 59900
olnap szerelem fel, többet csak akkor tudok mondani.
Üdv. -
ToBeY
nagyúr
Dimarsont neee! az nagyon szutyok nekünk konkrétan kikötötte a szerelő hogy Dimarsont nem szerel mert nem akar minden nap jönni ha valami elszaródik benne!
Westel,Delton,LG stb.. -
gzs1
újonc
Na én tulvagyok a szerelésen a szerszámokról meg a forrasztásról csak annyit hogy az én fúróhegyemmel és az én létrámmal sikerült nameg a villáskulcsaimmal felszerelni a ''szakembereknek'' a klímát potom 36 e ft-ért forrasztani egyébként nemkell mivel gyárilag csak összekell csavarni egyedül egy szakadt szivayút hoztak amivel kiszívták a csövekböl a levegőt. ez állítom ujjonan sem kerül többe mint 36 e ft
aszem informatika helyett hűtőgépszerelőnek kelett volna mennem
Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen házat vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Epson EH-TW740 Full HD Projektor 1500 óra üzemidővel
- LG 27GN800-B 2K IPS 144HZ 27
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Dell Precision M4700 i7 Extreme 3940XM I 24GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2000M I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged