Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
válasz KubanitoS #11599 üzenetére
Én az Alzás 2.0 HDMI kábelt használom. Nagyon jó minőség!
Fehér színben most brutál jó áron van.
De az A+ kábelt is szokták szeretni és ajánlani.Bármelyiket is veszed. Szuperjó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
A Samsung A650 rendelése megtörtént.
Kérek szépen egy ajánlatot valami minőségi HDMI kábelre, esetleg linkkel is.
[ Szerkesztve ]
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Kroni1
veterán
válasz [KgP].Robot #11594 üzenetére
Ha mindenképp azt a subot akarod használni, akkor ahhoz olyan sb kell aminek van woofer kimenete. Például a Dali katch one ami jó lehet neked, de ahhoz talán komolyabb sub illene, és az ára is 200k felett van. Az egyik legingényesebb hangzású soundbar zenére, de az ilyen filmes fícsöröket mint dolby atmos meg egyebek nem tudja.
Egyébként szerintem 200k alatt egy Samsung Q800A val jársz a legjobban, annak komoly 20cm-es oldalsó drivere van, a 20x40x40cm méretével is elég laposnak mondható. És aztán a magnat-ot meg eldöntöd hogy eladod-e vagy megtartod valami máshoz.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Azt a subot nem fogod tudni használni soundbarhoz.
Nagyon kevés az amin sub kimenet van,a Sonos-on sincs (a hozzá való Sonos sub 260-270k…)
A legtöbb már vagy vezetéknélküli ládával van értékesítve,vagy külön vehetsz hozzájuk,de egy HM aktív subbal semmire se fogsz menni ha soundbar cél. -
Jól értem, hogy azt a mélyet a SoundBar-hoz akarod csatlakoztatni?
Hogyan?S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Gino20
őstag
válasz D-LAN|FuRioN #11586 üzenetére
Ami zenénél nekem tetszik és fateromnak van, az egy Denon PMA710AE sztereo cucc. Szóval valami ilyen kettő közötti dolgot keresek.
Ilyet szinte biztosan nem fogsz találni, de amit el tudok képzelni (nekem nincs vele tapasztalatom, de van itt olyan akinek igen és rengeteg teszt is alátámasztja) az a harman kardon enchant 1300 (ha már megemlítetted a HK-t), amit ha egyszer úgy gondolod ki tudod egészíteni egy SUB-al, de ez alapján: "Nem rossz a tv hangja, de örülnék valami normális cuccnak" lehet még arra sem lenne igény, ellenben SB kategóriában tényleg egy kimagalsó minőséget kaphatsz."Olcsóbb" akár az általad felsorolt HK rendszerekről nekem sajnos megint csak nincs valid tapasztalatom, de ha jól emlékszem van itt 1-2 felhasználó, akik remélhetőleg írnak, viszont a korábban olvasottak alapján azok inkább HK belépő kategóriák, amik akár jócskán elmaradnak az enchant 1300-tól , amiről kategóriájában tudtommal tényleg "ódákat zengnek" (de hátha ír erről valaki konkrétabb tapasztalatot).
Amúgy ennyi pénzből vehetsz pl Samsung Q900A/T hangprojektort is (SUB-al), amit kiegészítesz mondjuk SWA9100-al és lesz egy egész jó mozid (csak legyen hozzá ideális hallgatási pozíciód is / surroundoktól hasonló távolság / .....), de személyes tapasztalatom alapján ez a samu/LG/JBL/... rendszer zene esetén maximum elektronikus zenében nem vérzik el annyira (persze ha pl deep, deep-vocal kedvelő vagy, ahol esetleg megjelenik az ének, bizonyos hangszerek, akkor már ez esetben is lehet jelentős különbség akár az enchant 1300 javára). Tudom, az enchant nem tud atmos-t, de szintén személyes tapasztalat alapján ez a "pattogós atmos" maximum csak vertikálisan nyújtja a teret (ami SB kategóriában, vagyis a lehetőségeket tekintve nem olyan rossz (szerintem hanyagolható)) és olyan, mint pl az 5.1 SB hátsó "hangfal" nélkül, vagyis hallasz valami "térszerű" dolgot, de tudod, hogy biztosan nem mögötted keletkezik a hang.
100 szónak is egy a vége: Szerintem nincs jó tanács , de ha minden IS kell, akkor Én lehet az általad felsorolt "HK Citation Multibeam 700+ Sub S (Később surroundok vásárlása)" futnék neki.
JBL: Csak azért nem említettem, mert személy szerint NEKEM nem szimpatikus az SB hangzásvilága, de ettől függetlenül akár itt topikon belül is nagyon sok elégedett felhasználója van
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok
Hangprojektor vasarlasa elott allok es tanacsot szeretnek kerni Toletek!
Egy 42"-os(egyelore, kesobb elkepzelheto nagyobbra valtas) LG, ARC-kepes TV-hez es egy Magnat motion sub 300a aktiv melnyomohoz(ha van kompaktabb, jobb opcio 50k-ig szivesen veszem azt is) keresek kis helyisegbe hangprojektort max 200k-ig(hasznalt is szoba johet).
Sonos Beam v2-t neztem ki. Sajnos a hely kialakitasa miatt a haso surround hangfalak elhelyezese maceras lenne, de allvanyon(es az egyik ki-be pakolasaval) talan az is megoldhato es kesobb opcio is a jobb terhatas eleresehez.
Zene es film lenne a fo szempont.
Ebben tudnatok nekem segiteni?
Elore is koszonom! -
-
veterán
válasz KubanitoS #11591 üzenetére
Ott állandóan ugrál az ár,aki nem szemfüles azt meg lehet vezetni.
130k szerintem sose volt sehol sem (igazából és tartósan).Százpárezer igen,de 130k közelében sem volt.
Viszont azt a 76k-t nagyon megéri szerintem,mindegy milyen kamu árról is árazták le.
edigitalnál is 95k,szóval inkább az a valós eredeti ár,ahhoz képest a 76 teljesen jó akció. -
KubanitoS
veterán
válasz KubanitoS #11540 üzenetére
Csak érdekességként: Samu HW-A650-t ajánlottatot számomra, én láttam az Euronicsban 80-ért, azóta meg is van nyitva az oldal, rendelés nem volt.
3 napja 130-ról volt 80-ra leárazva
Most 94999-ről van 75999-re árazva.
Érdekes dolgok ezek.
-
pajorgergo
aktív tag
Én kikapcsolom, kiírja hogy off, aztán charging, utána néha visszakapcsol. Hogy mi okozozza fogalmam sincs. Habár mostanában a Samsung TV szivatott meg, az randomra bekapcsolt aztán a Wake on Lan módot kikapcsoltam rajta utána szerencsére a TV már nem kapcsolt be többet.
Nincs is annál kellemesebb, mint amikor filmnézés után nem halkítja vissza az ember a JBL bar 5.1-et és randomra hajnali 2-kor bekapcsol a TV és elkezd üvölteni meg a mélynyomó elkezdi bontani a falat 😂 -
Kroni1
veterán
Gratula, akkor igen komoly szettet raktál össze!
Ez az 50e körüli ár lenne a max ami elfogadható egy kit-ért, a 80 - 100e nevetséges, bár ahogy begyürüzik a chip hiány mindenhova örülhetünk h ebből a sb termékkategóriából még nincs akkora hiány mint a PC alkatrész piacon..
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok tanácsot adni? Szeretnék venni egy soundbar-t a tv-hez. LG OLED 55 CX3LA. Nappali+konyha+étkező+előtér egyben van kb 37nm. Nem rossz a tv hangja, de örülnék valami normális cuccnak. A TV nem szekrényben van, hanem a falon, de előzőleg ez egy középső főfalból nyíló szoba volt amit 10-es ytong-al befalaztunk és burkolva van, lett egy ilyen falfülke neki, 135 széles és ide került be a tv. Rendes házimozi nem jöhet szóba, mert a bal oldalon kandalló lesz, oda nem tehetek hangszórót. Ezért kéne vmi soundbar. TV-s beugró kb 28cm mély szóval olyan soundbar ami oldalirányban is tol hangot csak úgy lehet, hogy tv bútor tetejére teszem ami kijjebb lóg a falsíkon. Kb 200-300k között nézelődök és az alábbi márkák jöhetnek szóba, mert itt tudok olcsóbban szerezni: HK, JBL, Samsung.
Ezeket néztem konkrétan:
HK Citation Bar - csak a bar (őt fel lehet fúrni elvileg, előre vannak csak hangszórók. Később esetleg egy Sub S -et vennék hozzá, már ha nem csak a nagy dögöt kezeli, erről nem találtam infót, plusz még később surround hangszórók beszerzése)
HK Citation Multibeam 700+ Sub S (Később surroundok vásárlása)
JBL Bar 9.1
Samsungból nem tudom, nem igazán ismerem őket, bár jókat olvasok mindenhol róluk.Amire használnám az Film+Zene. Viszont többségében szerintem nem a legújabb filmek, sok régi sorozatot nézünk, így fontos lenne, hogy lehessen érteni a párbeszédeket, pl a jblnél több helyen olvastam, hogy megfelelő jel esetén tök jó hangja van, de egyébként egy f*s és csak egy nagy tolakodó mély szöveg nélkül. Zenét is szeretünk hallgatni, tehát nem csak a film a fő szempont. HK-ról jókat olvastam, bár ami igazán legjobban tetszik külsőre és leírtak alapján az a MB 700 Sub S-el, erről viszont nem igazán találok sokat. Van esetleg itt valakinek aki le tudná véleményezni?
Samsungokat meg nem ismerem, mindenesetre a legnagyobb bajom az ormotlan mélyláda amit pont nem tudok sehova tenni normálisan.
Viszonyítás képpen most egy Z906 -om van amit használunk, annak a hangjával nagyjából elégedett vagyok, nagyon mélyre le tud menni, de alapból nem szól zenénél teljesen tisztán, filmnél elég jó. Ami zenénél nekem tetszik és fateromnak van, az egy Denon PMA710AE sztereo cucc. Szóval valami ilyen kettő közötti dolgot keresek.
Köszi előre is!
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
pogi1
tag
pajorgergo! Jól emlékszem hogy te posztolgattad hogy JBL Bar 5.1-es soundbarod van?
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz AuraSync #11556 üzenetére
Azt jól értem ha konzolon játszol akkor a SB is átáll Game hangmódra és neked kell visszaállni a saját távirányítójával mert abban marad?!?! Mekkora idiótaság! Ennyi erővel a CEC-t is kihagyhatták volna, mert így nem lehet a szekrény mélyére rakni a távirányítóját..
Hihetetlen mérnöki zsenialitás.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz ricsip #11578 üzenetére
Nem kell 10 millás tévé, csak samsung vagy LG helyett Philips.. Az OLED806 tévéjük rengeteg díjat bezsebelt, nem spórolták ki belőle a DTS, a Dolby Vision, a HDMI 2.1 és a VRR támogatást sem, telekomnál 432e Ft a listaára 55" méretben, volt aki 400 alatt elhozta az előfizetése mellé..
-
Zoty4
őstag
válasz pajorgergo #11581 üzenetére
-
Zoty4
őstag
Sziasztok
2012ben vettem egy LG55LM860 TV-t, egy Denon AVR2113 erősítőt, meg egy Mission 5.1 hangfalszettet.
Eltelt majd 10 év, boldogan használtam ezeket, de nem követtem a technika fejlődését ezen a téren.
Most cserélni szeretnék TV-t. Még nincs meg hogy melyik lesz. Nagy valószínűséggel: Sony XH9096B, XH9505B vagy LG C11
A kérdésem arra irányul, hogy érdemes e lecserélni az erősítőt (ami az újabb dolby atmost is tudja, vagy teljesen jól megleszek a régebbiekkel (DD5.1 és DTS) - Hangfalszettet nem cserélném 7.1 stb-re.
Vannak ezek a hangprojektorok is, sose hallottam mit tudnak. De esetleg azokkal van értelme bajlodni, vagy inkább azoknak való akiknek nincs hangfalrendszerük? -
válasz ricsip #11576 üzenetére
Színtiszta biznisz az egész.
Valamivel el kell adni majd a jövő SB-jait is és ez lehet a HDMI 2.1 lesz majd mint nagy újítás.
Szándékosan visszatartott telchnológiai fejlődés nem újdonság számomra.
Majd lesz DTS-es Samu TV is csak ki kell várni.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
ricsip
addikt
válasz AuraSync #11573 üzenetére
No hát mondjuk ez sincs leírva egy összefoglalóban sem.
Az ember összedugja az xbox-ot / 4k playert direktbe a soundbarral, mert a kapzsi LG / Samsung kispórolta a DTS audió licenszet a TV-ből, és máskülönben csak némafilmet tudna nézni. Ha meg kellene a konzolos játéknál a VRR ÉSVAGY a 120hz akkor dugdosgassa azt a szájbabszott hdmi zsinort át a tv-be filmezés után.
Mikor mennek itt is a nagy jótanácsok, hogy dugjad a száundbárba a lejátszódat, úgy szólni fog a dts, ezek valahogy mindig kimaradnak! De te olvassál fórumot meg tájékozódj vásárlás előtt különben te vagy a hülye!-
-
pogi1
tag
JBL BAR 5.1 4K Ultra HD soundbar Tulajokhoz lenne kérdésem,mégpedig az hogy nekik is visszakapcsol kikapcsolás után cirka másfél óra mulva?
-
válasz ricsip #11572 üzenetére
Redditen találtam:
There are zero soundbars in existence or announced that support HDMI 2.1 Video passthrough. period. This includes the HW-Q950A which only does HDMI 2.0b passthrough. There are bars that have eARC enabled, which some bars label as HDMI 2.1, but it will not pass HDMI 2.1 video signal (10 bit 4k/120 or 8k/60) which are the new formats HDMI 2.1 support. Again there are ZERO bars that you can plug a PS5, RTX30, or XSX into and get full 4k/120 in HDR via passthrough. The only way to get HDMI 2.1 is direct into the TV (then use eARC for audio).S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Agony
aktív tag
válasz Gino20 #11568 üzenetére
Sajna az nem játszik, pont azért amit AuraSync is ír, pedig HDMI 2.1 kábel megy minden egységhez, de a soundbaron nem megy át a 4K@120Hz.
Teszek egy próbát az optikával, nem olyan drága a kábel, ha megbeválik, a kábelcsatornában elfér.
Start with a whisper, end with a scream!
-
-
Gino20
őstag
Ha nincs más külső eszközöd (mondjuk médialejátszó), akkor a PS5-öt szerintem kötheted az SB HDMI-jébe és onnan eARC-vel tovább a TV eARC csatlakozójába. Arra figyelj, hogy legyen hozzá megfelelő HDMI kábeled. Ilyenkor PS5 esetén a forrásod a TV-n az SB kell, hogy legyen és így az SB dekódolja a hangot, vagyis lesz DTS-ed a kép meg tovább megy a TV-re.
Szerk:
Óóóóó jut eszembe, eddig ez a bekötés megállta a helyét, de PS5 / XBox Series esetén az új VRR és a franc se tudja milyen fícsörök miatt már nem biztos, hogy jó megoldás[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz ricsip #11559 üzenetére
Hazánkban ha nem tévedek már pár éve ilyen nyögvenyelős a felsőbb kategóriás készletük, így nem biztos, hogy csipp és egyéb nyersanyag / alkatrészhiány miatt lenne ez, de valójában nem tudom az okát.
BaLee: Mikor linkeltem, mondjuk akkor lehet még nem volt meg az LG-d, de amikor először reagáltál rá, hogy vettél xy LG-t és emagon most van, na szerintem akkor kellett volna lecsapni rá. Ez az spk8 alig-alig kapható és általában akkor is a nevetséges ~100e Ft körüli összegen, de remélem sikerül olcsóbban meglőnöd ebay-on.
Igaz majd 50e Ft [link] de szerintem ez most ott is akciós lehet szóval meglepődnék ha ez alatt összejönne, de hátha. -
gacika3
újonc
Sziasztok, lenne egy kérdésem egy LG soundbárral kapcsolatba hátha valaki tud segiteni.
A soundbar használtan került hozzám.
Van egy LG NB3531A soundbar mélynyomóval, minden normálisan működik, a tv optikai 1 bemenetemmel használom. Próbálom párosítani a számítógépemmel vagy bármi mással Bluetooth-on keresztül, és bármit is csinálok, nem tudom megjeleníteni a BT Ready funkciót, a BT az megvan de a BT Ready nincs és e nélkül nem lássa semmilyen eszköz. Valakinek valami ötlet hogy mitől lehet ez. Megköszönném ha valaki tudna segiteni. -
-
BaLee
addikt
válasz ricsip #11562 üzenetére
Én is pont ezt a tartót néztem. Alzán is megy valami fantázianéven, most épp 11k körül van de akkor ezek szerint csak egy másik csavar kell és jó lesz...
Mind1 egyelőre a komódon meg a számítógép asztalom sarkán lesznek csak, helyileg kb. jó helyen lesznek, meglátjuk milyen megoldás lesz (meg a gyerek hányszor veri le).
-
ricsip
addikt
a megszokott M5-ös menet helyett M4-es menetet álmodott meg belé valami "mérnök" szóval szinte egyik tartóval sem kompatibilis mókolás nélkül
+1
Vettem itteni ajánlás szerint egy pár padlóra lerakható tartót 6800-ért németektől kb. 3 hete (auna SS-01-BK Universal Lautsprecherständer, most már kb. dupla áras LOOOL) gugli 1. találat a bolt. Minden más tartó vmi elbaszott áron megy (idehaza és máshol is), mintha csak fejni akarnák aki annyira hi-fi hogy van külön szatellit hangszórója és ezeket tartóra akarja tenni.
Na mindegy, szóval persze a hozzáadott M5 csavarok nem mentek bele az SPK8 seggébe, az M4-es hozzá adott csavar meg túl hosszú volt, kilógott így nem fogta a tartóhoz. Szóval végül Praktiker-ből kellett venni egy készlet M4/16-os csavart. Nem egy nagy cucc, +600 forint, de akkor is szopni kellett vele.[ Szerkesztve ]
-
-
BaLee
addikt
válasz ricsip #11559 üzenetére
LG valamit nagyon nem jól csinál itthon.
Én örültem, hogy Kroni1 kollégától meg tudtam venni az SB-jét mert amúgy a magasabb kategóriás LG cuccokat nem kapni itthon, vagy arany áron és 5.1.2. minden földi jó szabvány támogató soundbar hasonló áron mástól szerintem nincs.
Hátsó hangszórópárt meg már ebayen nézegettem használtan, mikor betette valaki ide az Emag akciót (köszönet neki érte, azóta ott el is fogyott) bár még 50k is sok szerintem egy ilyen hangszórópárért de legalább nem 100k+ annyit nem adtam volna érte.
Ráadásul az LG SPK8-S hátsó hangszórókhoz írják, hogy külön vehető hozzá fali tartó, LG nem is tud róla, a bónusz, hogy a megszokott M5-ös menet helyett M4-es menetet álmodott meg belé valami "mérnök" szóval szinte egyik tartóval sem kompatibilis mókolás nélkül.Amúgy ez az LG SN9YG nagyon minőségi darab, olyan súlya van a soundbarnak és olyan széles, hogy csak néztem. Mélynyomó sem pici, és jól is szól.
Már nagyon kíváncsian várom az összhatás tesztelését este a hátsó hangszórókkal.
Már több mint 5 éve, hogy a régi házban eladtam az 5.1-es rendszeremet, mert elköltöztünk, panelben sosem gondoltam, hogy meg tudom majd oldani, de ezzel a kis kompakt rendszerrel lett rá lehetőség.
Azzal meg bármennyire trükközik bármely gyártó, hátsó hangszórók nélkül nem lesz soha térhatásod, mert bármennyire éreztetik az agyaddal, hogy a hang hátulról jön, a füleddel előröl hallod. -
Agony
aktív tag
Samsung Q800A-t szerintetek érdemes lenne PS5-tel direktbe összekötni optikával? Csak azért kérdezem mert jelenleg egy LG C1-en keresztül megy HDMI eARC-on, viszont így a DTS formátumok egy az egyben kiesnek, mert az LG nem támogatja.
Start with a whisper, end with a scream!
-
ricsip
addikt
válasz Gino20 #11553 üzenetére
Az LG felsőbb kategóriás SB cuccai valahogy eltűntek az országból. A beragadt néhány darabot meg ilyen 250-350 ezrekért árulja az a néhány kereskedő akinél van. A nyár elején cikkezett SP11RA-t meg 580 ezerről leakciózva árulják 510 ezerért 1 helyen az egész országban arukereso szerint. De amazon UK-n rákerestem, ott se nagyon van belőlük. Ez is a csipphiány miatt van gondolom... vagy?
-
-
válasz blue_23 #11554 üzenetére
Neked kell eldöntened mit akarsz, Soundbar-t vagy rendes álló hangfalakat erősítővel és a pénz is kérdés.
Ha konkrét kérdést teszel fel akkor tudunk segíteni de üres kérdésre nem lesz válasz.STC Speed:
Nálam ugyan ez van ha átkapcsolok konzolra akkor a SB átvált Game módra.
Igaz nekem csak 3x-ori mód gomb nyomás és újra Standard-on vagyok.
Erre én is próbáltam megoldást keresni de nem sikerült.
Abban maradtam, hogy ez ilyen.
TV ki-be kapcsolásnál viszont megjegyzi a Standard módot.[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Samsungosokhoz lenne kérdésem
Amikor bekapcsolódik a tv game mode, akkor a hang is átvált game modeba, ezt nem lehet kikapcsolni valahogy? Soundbaron nem tetszik a game mode hang+ vissza sem kapcsol normálba játék után Így állandóan a menübe kell kapcsolgatom a hangmódot. HWT420 as tipus. Másoknak is van ilyen probléma
-
veterán
válasz Kiki18 #11550 üzenetére
Ha relatív kevés pénzből akarod megúszni a későbbi hátsókkal együtt akkor ennyi pénzért csak az A650 jöhet szóba szerintem.
Az LG-nek egyetlen bővíthetője van ezen az árszinten (SN6Y),de az is drágább kicsit a Samsungnál,viszont a hátsója drágább (SPK8) mint a Samsung-é.
9100s a Samsunghoz 50-65k között mozog,az SPK8 az LG-hez 100k felett van.
A650 80k (euronics),SN6Y 92k (Alza).Hangban és funkcionalitásban meg sok különbség nincs,az egyetlen plusz amit az LG tud hogy a HDMI-je 4K-s,de ez csak akkor fontos ha közvetlen a soundbarra dugnál valamilyen jelforrást (konzol,médiabox,pc,stb).
-
Kroni1
veterán
válasz Kiki18 #11550 üzenetére
LG fronton az SN7Y ami már tud atmost és 110e körül kapható. Hogy hogy szól azt nem tudom, de igazság szerint ez a 70-120e ft árkategória az alja annak amit már nyugodtabb szívvel ajánlani lehet. Próbáld meg meghallgatni valahol ezt és ha lehet más tipusokat is, nincs hátránya ha nem ugyanaz a márka, max kinézetre kevésbé egységes..
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Egy soundbar rendszer vásárlását tervezem egy 2021es LG Oled TVhez.
Kézenfelvőnek találtam, hogy ugyanaz a brand legyen soundbarból és TVből is, így első körben ebben a márkában nézzelődnék.A cél nyilván a minél jobb hangzás, viszont a keret szűkös, 80-100 körül nem költenék rá többet.
Imént olvastam, hogy kollégának samsung A650 lett ajánlva, van ennek kihívója LG fronton?
Később tervezném bővíteni kiegészítő hanszórókkal, a jobb térhangzás élmény reményében :)
Válaszokat előre is köszönöm
-
-
Kroni1
veterán
válasz AuraSync #11547 üzenetére
Már szerintem elbeszélünk egymás mellett, de mindegy. Mégegyszer leírom, én is a 800A+surround kitet javasoltam még a drágább, (kb. 280-300e) ára ellenére is, abban az esetben, ha van pénz rá és hely hátsóknak. Ha nincs akkor egyértelműen a 900 a befutó ~240-ért, és ugye sb-t sok esetben azok vesznek akiknek nincs sok szabad helyük..
- A szélesebb bar és a plusz hangszórók meglétét nem a surround hangzás kapcsán, hanem a szélesebb színpad miatt emeltem ki.
- "még mindig csak Angol szinkronosak." már többmindent néztem magyar atmos hanggal.
Elfogadom, hogy az igényeidnek tökéletes a 800, de kicsit úgy érzem, hogy a saját igényeid miatt azt akarod mondani, h másnak se érheti meg a másikat választani. Persze ár-értékben valóban szuper szerintem is, de lehet más nem csak magyar filmeket néz, lehet nemcsak a tévéjéről, hanem külső eszközről vagy olyan tévéről ami tudja a DTS-t is.. Lehet atmos játékokkal nem is fog játszani, de én úgy vagyok vele h jobb a tudás ami csak néha van kihasználva, mint a tudás hiánya, ami csak néha hiányzik. Ennyi. És az Rtings pontszámokról is csak annyit akartam, hogy azt se venném készpénznek, mert nagyon mást is tud mutatni két egyező pontszám a valóságban, sőt. Részemről ennyi, Peace!
[ Szerkesztve ]
-
válasz Kroni1 #11546 üzenetére
"ne kelljen sztereóra lemixelni a surround anyagokat"
Na ez még egy lényeges dolog. Melyik a legelterjedtebb hangfalszett még mindig a világon? Az 5.1. És miért? Mert erre van a legtöbb kontent egyelőre.
Igen az új filmek többsége már 7.1 meg Atmos meg ilyenek DE azok még mindig csak Angol szinkronosak.
Én aki CSAK Magyar szinkronnal nézek filmet nekem csak az 5.1 marad a legtöbb esetben.
Egyáltalán van Atmos-os magyar szinkronos film?
Tehát innentől kezdve nekem nem kell a Q900 rengeteg dedikált szörránd hangszórója.
Atmos a játékokban? Igen van. A játékok 5%-ban és azt is csak a PC vagy az Xbox Series használja. (PS5-nek nincs)
Látod erről beszéltem feljebb, hogy céleszköz vásárló vagyok.
Simán meg tudtam volna venni a 900-ast is de előtte végigzongoráztam, hogy mire fogom használni és azt is, hogy mire jó.
Ugye van még a DTS (mondjuk azt nem tom hány hangszórót használ) de ugye azt meg a TV-m nem támogatja szal az is kihúzva.
"ha nincs hely valakinél surround kithez, akkor egyértelműen jobb választás a 900-as"
SOHA nem fog egy SB hátsó hangszórók nélkül olyan hangot produkálni mintha azok tényleg hátulról jönnének.
Úgy fogod érezni hogy hátulról jön de nem fogod úgy hallani mint mikor valaki mögötted beszél a valóságban.
Én vagyok erre az élő példa egyszerűen rossz volt hallgatni ahogy a SB próbálta a hátsó hangokat leképezni, tisztán lehetett hallani hogy elölről jön a hang. Ocsmány volt szó szerint főleg játékban.
Én aszondom még mindig jobb döntés egy Q800T/A + Surround Kit mint egy drágább SB Kit nélkül és tök mind1 abba hány hangszóró van akkor is csak VIRTUÁLIS térhangzás lesz ami soha nem lesz olyan jó mint egy reál 5.1 vagy 7.1.
Ebben egyetértek azzal aki anno ezt állította a bejegyzésem alatt.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Kroni1
veterán
válasz AuraSync #11545 üzenetére
Nem arra gondolok, hogy a felfelé sugárzókat nem is tartalmazó ~100e ft-os 3.1-es sb-ket is az Atmossal, a magassághangzással reklámozzák, meg hangzatos kamu térhangzást raknak bele. Hanem arról, hogy egy Sony A7000-ben ami mélynyomó nélkül 400-450e Ft, már komolyabban is működhetnek a height speaker-ek. Nézd meg az általam linkelt videót 7:45-nél mikor elkezdi kalibrálni csak kapkodja a fejét felfelé Linus, pedig egy rohadt magas beltérben tesztelnek, valami függönnyel a plafonon.. És ebben hidd el, h kell az immersive mód, más minőséget jelent mint a 800A-ban a mozi effekt.
Amúgy egyetértek veled, én is szeretem a céleszközöket választani, és azzal is hogy a tiédnél a standard a jó. de te is elismerted, hogy szűk a sztereo. Ez nem véletlen, nemcsak hogy a 900-as 23cm-el szélesebb, és mélységre is kb a duplája, de van ott még 4db oldalra néző hangszóró amik pont ezért vannak, hogy tágítson és ne kelljen sztereóra lemixelni a surround anyagokat. Szóval ha nincs hely valakinél surround kithez, akkor egyértelműen jobb választás a 900-as, sztem. Csak ennyit mondtam.
Ha nem valami elcseszett formájú a szobád akkor nem nagy érvágás a room korr hiánya, nálam szimmetrikus nappaliban korrekció után is kb pontosan ugyanolyan jó volt az LG a hangzása mint előtte..
A plusz HDMI bemenetet meg nem hiányolná senki, ha az összes tévében lenne 4-5db eArc-os HDMI amiken mindent át tudna rendesen adni, és abba mehetnének az eszközök. És akkor bemenetet se kéne váltani soha, az lenne a legkényelmesebb, de ugye van tv amelyik a dts-t nem szereti, stb..
Az airplay nekem se hiányzik semelyik eszközömből, de apple-ösöknek ez akár dealbreaker is lehet.[ Szerkesztve ]
-
válasz Kroni1 #11544 üzenetére
Persze, hogy kellett beletenni a térhangzást mert manapság már ez az elvárás, hogy én el tudjam mondani, hogy az én eszközöm 10 féle hangzást tud és ezért meg is kérem az árát.
Ahhoz képest és én is csak a Standardot használom mindenhol mivel annak van a legjobb hangja. Nincs térhangja de úgy szól tisztán ahogy kell. Pedig először én is azt mondtam hogy milyen király a Surround Mód. Aztán rájöttem, hogy elrontja a hangot főleg a zenéknél és a sorozatoknál.
Ez a tipikus megveszem mert van benne egy rahedli fícsör aztán a végén tök alapon használom.
Mint aki meg vesz egy 1 millás fényképezőgépet csak azért, hogy aztán Automata módban használja.
Ennyi használat után már ki merem jelenteni, hogy ez egy kiváló vétel volt számomra ekkora helyiségbe. A "szűk" sztereó most már nem zavar.
De ha profin akarok zenét hallgatni akkor messziről elkerülöm a SB-t és veszek egy 150k-s stúdió fülest ami még a környezeti hangokat is kiszűri.
Na ott lesz igazi sztereód és az összes hangszert hallani fogod mindenféle "kamu" surround effekt nélkül.
Én elmondhatom magamról hogy céleszköz vásárló vagyok.
Én nem fogom a GoPro-t menetrögzítőnek használni az autóba arra a menetrögzítő való.
Én nem fogok fényképezőgéppel videózni mert az nem arra való. (bár van ami jó de annak ára is van)
Én nem fogok telefonnal profi módon fényképezni mert az nem arra való.
Én nem fogok terepre menni egy városi kisautóval mert nem arra való.
És még lehetne folytatni a végtelenségig.
A SB-t én mindenesnek vettem arra pont jó amire kell. Persze a Dali szebben szólt ezt nem is tagadom de milyen áron ugye.
Amit hiányolok ebből a Q800A-ból az a plusz egy HDMI bemenet és a szoba korrekció semmi más. Tehát nekem az is jó lett volna ha egyel több HDMI-t rak rá viszont kiveszi a semmire nem való Ápül erpléjt.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Kroni1
veterán
válasz AuraSync #11543 üzenetére
Erre szokták mondani, hogy az elmélet és a gyakorlat az elméletileg megyegyezik, de gyakorlatilag nem..
Hidd el én is végigolvastam szinte az összes rtings tesztet, nagyon profinak tűnik, sokmindent nem is értek belőle, és valahogy mégis az az érzésem hogy sokszor ismétlődő, szöveget átmásolós, és gépies. Neha egy lelkes zenebolond, mozirajongó, vagy egy Youtuber, stb. otthon jobban rájön a hibákra, és részletesebben végignyomkodja a beállításokat amiből több is kiderülhet. Ha megnézed ők csak standard módba tesztelnek, egy Sony A7000-es viszont pont hogy csak Immersive módban tudja azt a térhatást amit belepakoltak, ezt Linus is kiemeli a saját vidijében. Oké, hogy a standard a sallangmentes, de nem véletlenül lett annyi munkaóra belefektetve egy-két ilyen módba, talán néha azt is meg lehetne vizslatni, és írni róla benyomásokat, nem csak a bevett szokás szerint leirni amit az alap hangzással a számok mutatnak.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Kroni1 #11534 üzenetére
Ezekben a tesztekben az a jó, hogy a helyszín állandó.
Nem mind1, hogy egy SB-rt az én kis szobámban hallgatom meg vagy a Media Markt-ban vagy egy erre kialakított stúdióban.
Nyilván egy szélesebb SB szélesebb hangot is fog adni ez egyértelmű, de az illető nem említette hová lesz a SB pedig pont ez a lényege ezeknek az All In One eszközöknek, hogy olyan helyen helyezzük el ahol ki is tudjuk használni.
Nekem sztem nem ért volna meg annyi felárat a 900T a pluszt inkább a hátsó hangszórókra fektettem be ami még több teret ad mint egy szélesebb SB. Sztem.Igaz én csak JBL-t próbáltam a Samu előtt szal nem tudom milyen az LG vagy a Sonos de egy profi tesztelő csapat szerintem nem téved sokat.
Azért ott van hozzá mérő felszerelésük ha megnézed.Az már más tészta, hogy a te füled jobbnak hallja az LG-t.
De ez igazából olyan mint a nagy álló hangszórós dolog, nekem elég volt a 250k-s Dali is másnak meg még a fél millás is kevés. Amire én azt mondtam, hogy király ő arra azt mondta hogy "olcsó" belépő szint.
Persze nyilván azt veszi az ember ami neki jobban tetszik hangzásra.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Akkor ezt gyorsan le is tudtuk, köszöntem még egyszer a segítséget!
-
KubanitoS
veterán
Köszönöm a segítséget. Euronicsban aránylag jóáron is van. Akkor erről a termékről lenne szó?
-
tibbike01
őstag
válasz KubanitoS #11535 üzenetére
Egyben ezért is javaslom a Samsungot, épp most frissítettem a soundbarom firmwaret, kb 2-3 havonta adnak ki hozzá frissítést. Folyamatosan fejlesztik.
Nálam volt, hogy nem szinkronizált jól a Sony Oled TV-vel meg volt, hogy 2 másodpercre random eltűnt a hang, de a frissítéseknek hála ezek mind megszűntek.
-
KubanitoS
veterán
válasz Kroni1 #11536 üzenetére
Még egy hülye kérdés. Ha jól tudom elvileg bluetoothon keresztül mehet a zenehallgatás is és gyakorlatilag bárki nyomathat rá zenét. Megtörténhet-e az, hogy egy vicces kedvű szomszéd hajnal háromkor elkezdi bömböltetni a hangfalamat a szomszédból? Ki lehet ezt valahogyan védeni?
Közben olvasgattam a topikban és látom, hogy 200 körül ajánlgattok inkább, mert alatta minden gagyi. Én ennyi pénzt egész biztosan nem szánnék a dologra, így szeretnék kérni megerősítést, hogy az említett Samsung A650 valóban jó vétel lehet-e ár/érték arányban?
-
Kroni1
veterán
válasz KubanitoS #11535 üzenetére
Menni fog, kompatibilisek ezek egymással HDMI CEC-en keresztül, be és ki is kapcsol a soundbar a tévével együtt. (néha előfordulhat h kell egy plusz ki és bekapcsolás, de ez kb minden terméknél így van márkától függetlenül)
Mindenképp egy minőségibb HDMI-n érdemes kapcsolódni, lehet optikain is de az kevesebb formátumot képes átvinni.
-
KubanitoS
veterán
-
Kroni1
veterán
válasz AuraSync #11531 üzenetére
Én is azt írtam hogy ha később lesz kit akkor legyen a 800A, mert az is nagyon jó, de az valóban sztereo downmix-el míg a 900-as nem. Pont az általad linkel oldal irja a surround résznél:
Amúgy anno ezt a kettőt pont nyuztam saját tartalmakkal. Nekem az jött le, hogy a 800-nak némileg szűkebb a tere, és a 900T-n pl. a Kraftwerk tesztszámomban is jóval légiesebben szólaltak meg az effektek, tágabb, erőteljesebb volt a hangzása. (ami nyilván el is várható a magasabb ára, és a kb dupla mérete okán) Az ilyen méréseken alapuló tesztek sokszor abszolút nincsenek köszönőviszonyba sem a szubjektív érzetünkkel szerintem. Jópár olyat hallgattam meg halk környezetben ami itt rtings pontértékeiben kb egyformán dícsérve volt, és mégis hatalmas különbséget éreztem.
Egy jófogáson árult LG-t meghallgattam, és nekem jóval tágabb volt a színpada, mint a hasonló árú samsungoknak. Mindegyik jól szólt, de az LG jobban bejött, pedig rtings pontozása alapján gyengébb papíron mint a 800A, (Mixed usage pl: 7.8 vs 8.1 pont) és nekik a színpad is valamiért jobban tetszett:
"The Samsung HW-Q800A is a better soundbar than the LG SN9YG. The Samsung is a 3.1.2 setup that offers a better soundstage performance to help you feel immersed in your audio."
Szóval én a saját tapasztalat híve vagyok, ezért ugyan LG-t semmiképpen sem akartam venni, de végül pont azt vettem.
-
tibbike01
őstag
válasz KubanitoS #11532 üzenetére
Nem fogsz kb semmit hallani a párbeszédekből, amik a filmek, műsorok 90%-a.
Samsung HW-A650-et ajánlom, amiben van külön dedikált center sugárzó és az adaptív hangmóddal zseniálisan kezeli a beszédhangot.Szerintem ezeknek a JBL-eknek fárasztó mélyorientált mosott hangjuk van, habár csak üzletben próbáltam őket.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
2019-es LG okostévéhez szeretnék egy hangsugárzót. Amit kinéztem laikusként az a JBL 160 és JBL 260 széria. Ez árban is elfogadható lenne. Van ezekről a típusokról vélemény esetleg?
-
Kroni1
veterán
válasz oAcido #11528 üzenetére
Ha esetleg valahogy még fel tudod tornászni 240re a költségvetést, akkor a 2020-as csúcskategóriás 900T is szóbajöhet edigitalnál. Szépen szól a 800-as is, de az csak 3.1.2 rendszer, sztereóra lekonvertálja a surround anyagokat, és kicsit szűkebb a színpada, ettől független az is nagyon jó! Ha van hely surround kitnek akkor viszont inkabb legyen a 800A szerintem és késöbb vedd meg hozzá a kit-et ha lesz rá engedély. ;)
-
válasz oAcido #11528 üzenetére
A 3 számjegyből álló típusjelzésű a jobb kategória az A jelzésű meg a T jelzésű újabb kiadású verziója. Tehát Q800T => Q800A.
Ennyi pénzből természetes hogy ezt vedd: Q800A.
Nem fogsz csalódni, mindenre jó.
Most előbb néztem meg a Kampókéz filmet hát rengett a szoba még visszavett méllyel is.Később pedig hozzá a hátsó Kit-et is vedd meg úgy lesz az igaz.
[ Szerkesztve ]
-
oAcido
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy Soundbart venni filmezésre, zenére és játékra. Egy 55Q6FN TV-m van, mellete PC és PS5 lenne még.
Nézegettem a Samsungokat, de nekem kész katyvasz az egész. Az még megvan hogy 60<70<80 vagy 600<700<800, de a végükön A vagy T nem tudom mit jelent. Pluszba a hátsó hangszóróknál se mindegy melyik. A többi gyártót már meg se mertem nézni.
A dolog szépsége, hogy az Extreme Digitálról kellene vásároljak. Van 180 ezer forintnyi ajándék utalványom, ez mellé párom 40 ezer forintot enged költeni .
Szóval 220 ezerből ki mit ajánlana? Az se baj, ha most nem fér bele a hátsó hangszóró. Akkor azt majd megvenném jövőre.
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz AuraSync #11525 üzenetére
Az a gond, hogy ahol a kép lesz, az egy másik fal, mint ahol a gépem van, így körbe kéne húzni egy kábelt, bár végülis megoldható, ha nem gond olyan 8-10 méter kábel és nincs is ilyen aranyáron (mármint a kábel). Típusból esetleg tudsz ajánlani valamit?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
blue_23
senior tag
Sziasztok!
Samsung QE55Q60AAUXXH TVt tervezek vásárolni.
Tesztek alapján a hangja nem túl jó, ezért szeretnék hozzá külső hangfalakat. Nem tudom mennyiért volna reális találni, mit ajánlotok különböző árkategóriában? Filmhez kellene.
Előre is köszi!Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
válasz CactuS #11524 üzenetére
Ha vezeték nélküliség kell akkor mindenképpen Wi-fi-s SB-t kell nézned.
De én pl úgy vagyok az ilyen megoldással, hogy ott mindig lesz egy minimális hang késés amit az átlag ember nem fog észrevenni.
Amúgy manapság rengeteg megoldás van kábel eltüntetésre és az is megnyugtatóbb ha nincsen tömény wi-fi szennyezés az adott helyiségben.
De aztán lehet hogy Blutuszon is meg lehet ezt oldani de ott sztem még nagyobb lesz a hang késés kitudja.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
PChez - és egy egyszerű projektorhoz - szeretnék valami belépő modellt, amivel kapcsolatban igazából mindössze 2 követelményem lenne: vezeték nélküli megoldás legalább a PC és a Soundbar között, illetve legalább valami apró mélynyomó legyen hozzá. Ezek alapján milyen abszolút belépő modellt javasoltok, ami alá nem igazán érdemes menni?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
BaLee
addikt
válasz Kroni1 #11512 üzenetére
Én voltam a szerencsés aki megvette az LG-t, a Yamaha YAS-209-esemet váltja.
Majd írok tapasztalatokat róla ide a topicba még csak kipróbálni tudtam, eddig pozitív! Még egy pár surround hangszórót beszerzek hozzá, köszi aki korábban linkelte, hogy most jó áron van!
Ha valakit a topicból érdekelne a Yamaha szóljon, most fogom meghirdetni.
-
Gino20
őstag
válasz SonyNex7 #11519 üzenetére
Ahogy írtad, írták ha fontos az airplay, akkor Q7-ből a 700A tudja ezt, de a Q70T nem.
Q800T-t látott Kroni1 MM-ben 150-ért. A 800-as sorozat egy magasabb kategória, pl jobb - nagyobb SUB-ot adnak hozzá, ami nem csak nagyobb mélyekre jó, de mondjuk ha kimondottan nem cél a nagy basszus és a helyiséged sem nagy, akkor igazából bőven elég lehet a 7-es sorozat SUB-ja is. -
-
Kroni1
veterán
válasz SonyNex7 #11518 üzenetére
Mehet bárhova, bár jobb a sb közelében a subláda. Nincs gond tévéváltásnál, mert ezek a fő funkciókat tévétől függetlenül tudják, csak néhány olyan dolog nem menne amire nem is nagyon van szükség, lásd q-simphony, ahogy Aurasync is említette. Lehet állítani a sub-ot minden gyártónál, ha sok lejjebb lehet venni, van éjszakai mód is a legtöbb tipusban. A samsung néhány tipusában már van airplay2, ha apple-ös vagy érdemes lehet ilyet venni, nem tudom h a 700a tudja-e, de asszem igen, én ez esetben rá szavaznék.
[ Szerkesztve ]
-
SonyNex7
senior tag
válasz AuraSync #11516 üzenetére
Akkor nincsenek kompatibilitás gondok a jövőt illetően,ha mondjuk LG oled tv-re váltanék.
Van esetleg más ajánlott?Hol tart pl a Yamaha,LG stb ezen az árszinten,tudasliag,hangzásilag?Melyik ami a legkiegyensúlyozottab?
Ami miatt tetszik az a wifi,az airplay /fontos lehet mert apple használó vagyok/ ezeket sok készülék nem tudja.
Nem akarok basszus orientált rendszert sem.
A mélynyomot hova kell rakni?Ha szembe van tv a kanapéval akkor mehet a kanapé mögé? -
Gino20
őstag
válasz SonyNex7 #11515 üzenetére
Épp ma írták, hogy Aréna MM boltban (webshopon nem) 150-ért láttak Q800T-t. Ha van a közeledben MM és ezekhez hasonló üzlet érdemes megnézni személyesen, mert nem feltétlen törvényszerű, hogy az üzletben látott ár megegyezik a webshop áraival.
Ha Q7, akkor szerintem semmi jelentős nem szól a 700 mellett azért, hogy többet fizess 20e Ft-al. Gyakorlatilag szinte ugyan az (egy kategória - egy gyártótól) csak a 700 újabb széria és ezért drágább plusz a mélyládája egy sokkal ócskább kivitel szerintem a 70T-hez képest. -
válasz SonyNex7 #11515 üzenetére
A Kú-szimfónia csak az arra alkalmas Samu TV-kkel és Samu SB-okkal működik.
Én próbáltam de pár perc után kapcsoltam is ki mivel a TV gagyi hangját (szintén Q80T) túl előtérbe hozza és ezt nem is lehet szabályozni. Fapados lett tőle a SB hangja.
Én inkább a Q700A-t venném a helyedben.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
SonyNex7
senior tag
Sziasztok
Van egy Samsung Q80T tvm.
Szeretnék egy hangprojektort hozzá.16m2 konyha nappaliban lenne,60m2 lakásban.
Az lenne a kérdésem hogy csak saját markában érdemes gondolkodni mert az együtt jobb,pl q-symphony,de mi van ha mondjuk lecserélem a tv-t mondjuk egy Lg-re?Vagy ezek nem függnek össze?Érdemes ezzel foglalkozni?
Amit néztem Samsung Q700a,140eFt vagy Q70T 118eFt.Ezek az adatok alapján megfelelnek.
Érdemes a drágábbat,újabbat venni?
Van ezeknél jobb ajánlás,mert árban nem nagyon mennék feljebb.
Köszi -
válasz Kroni1 #11511 üzenetére
Én amikor vettem az enyémet akkor 189k volt a legolcsóbb helyen szal az az áthúzás helyes.
150-ért meg kiváló vétel.
Aki nem követi az árakat azt simán át tudják verni ilyen olyan jónak tűnő árakkal.
BF után meg majd vissza áll az ára a Médiában 189k-ra.
Annak jó az a hiteles dolog aki még hitel képes, de így kocsi törlesztő + 2 áruhitel mellett nekem már nem adnak semmit sem.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Kroni1
veterán
Némileg kényszerűségből a héten eladtam az LG soundbaromat, ismét "élvezhetem" a tévém hangszóróit, este meg fejessel filmezek. A vicc, hogy a gyerekek is szóltak h miért nem szól olyan jól az állarcos énekes, két hónap alatt is hozzászoktak a jóhoz.
Már motoszkál bennem, hogy ha túl leszek a nagyobb anyagi beruházásokon megint venni fogok valami jó ár/érték arányú SB-t, mert nagyon bejött a kategória. Szerintem nagyon kényelmes, esztétikus tud lenni, és igenis meg tud felelni hangban zenéhez is a userek nagy részének.
-
Kroni1
veterán
válasz AuraSync #11509 üzenetére
Hát ez jó. Egyébként a digitalweb-en meg a 800A ment 157-ért, tegnap fogyott el:
MM egyetlen nagy előnye, hogy sok terméket tudnak 0% THM-el 10 hónapra adni, ami azért már nem rossz. Tegnap sétálgattam az Aréna MM-ban: ott most a 800T akciós áron 150k, felette a 189-es ár áthúzva, mellette meg egy 250-es ártábla, csak hogy mégjobbnak tűnjön 150-ért..
-
-
Gino20
őstag
válasz fifth81 #11504 üzenetére
Most lesznek BF napok. Lehet érdemes picit várni. Tudom általában nem nagy csoda hanem inkább humbukk akció, de azért néha tényleg vannak valós akciók is. 1-2 hónapja auchanban Q800T volt kerek 150-ért. Hátha lesz valami hasonló.
Ha ez nem jön be, akkor alábbi LG csak ötlet (vagyis nincs vele tapasztalat)
[link] 3.1.2 csatornás, szóval van benne magassági hangszóró is, támogatja az atmost, DTS-X-et és kereten belül van. Említetted az 5.1 hangzást, ami szerintem kell egy jó mozizáshoz. Ehhez létezik SPK8 szatellit hangfal [link] jelenleg "olcsón", mert itthon jellemzően a nevetséges ~100e Ft körüli összegért lehet megkapni, ha egyáltalán van. Szatellit nélkül ne számíts térhangzásra. Ezt ha egybe veszed is megáll 170e Ft-ba.
Samuból Q800-as sorozatot ajánlanám, de az keret felett van. Amúgy samu-hoz már létezik SWA-8500 akár 30-ért [link] . Ez az "A" sorozattal már lehet nem kompatibilis, de a T-vel szerintem még igen, mert ha nem tévedek, akkor az "A"-val jelentek meg az SWA-9100 és 9500-asok, de a "T" idejében még 8500/9000 volt. Samu Q800 alatt a Q70T/700A szerintem kicsit rablás. Nem látok akkora különbséget a 70/700 javára, mint amennyivel többe kerül a 60/600-as sorozathoz képest. Korábban volt Q60R projektorom SWA-8500-al és azon az áron nagyon jó cucc (igaz nálam elvérzett a SUB-ja, de azt tudni kell, hogy nincs sok opcióm a SUB elhelyezését illetően, vagyis máshol lehet jobb lett volna).standalone soundbar majd jövőre vennél hozzá soundbart. Gondolom a jövőre után SUB-ra gondolsz. Ezek a megoldások általában kegyetlen drágák, vagyis akár 200-300e Ft a SUB (ha az általad említett Sonos-t, vagy ahhoz hasonló pl Bose-t nézzük) és akkor ott lesz még a szatellit hangfal. Ennyi pénzből már akár házimozit lehetne építeni.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz fifth81 #11504 üzenetére
Én értem amit mondasz. Mindenkinek megvan mire mennyit szánna és kész. Sokszor máshol van nekünk a lélektani határ, mint másoknak. Én is 12 éves BMW motort vettem nem pedig fiatalabbat 2x annyiért, pedig lett volna rá pénzem, de egyrészt jobban féltettem volna az újabbat, másrészt az én igényeimnek mindenben megfelelt a régi is.
Én a TCL TS9030-as (ray danz)-ot hallgatnám meg a helyedben, ha ennyi a határ, alzánál a legolcsóbb és ki is lehet náluk próbálni. Tévéhez képest jelentős előrelépés, nagyon jó ár-érték arány, chromecast funkció, stb. Ha lesz rajta tévézés, és zene is a filmek mellett akkor a hátsó hangszórók sztem nem fognak hiányozni, nekem 5.1 rendszereim voltak elég sokáig, de most soundbarral filmezve nekem egyáltalán nem hiányzik a két hátsó, nálam igy mindenes használatra nem tesz hozzá olyan sokat.
A Sonos ARC-ról meg annyit hogy tényleg jól szól, de inkább stílusos márka drágán, azért elég vicces hogy abba az árába a DTS támogatás nem fért bele..
-
fifth81
tag
válasz AuraSync #11503 üzenetére
Vilagos hogy a joert fizetni kell, de egyert ertsetek meg. Azert fordulunk hozzatok -szakikhoz- tanacsert, mert limitalt a penztarcank, viszont abbol a "kevesbol" a legjobbat szeretnenk kihozni.
Persze tudok varni meg 3 honapot es havi szinten felretenni 10e huf es akkor a 180e is menne, de akar varhatnek meg 6 honapot vagy akar 1 evet is es akkor mar a 250e is menne. Es igy tovabb. Csinalhatnam ezt addig mig osszejon az Samu 950A esetleg a T, vagy akar a Sonos Arc +Sub +2sat hangfalszettre is a fel milla. De ennyit sosem fogok raszanni.
Ezert is kertem tanacsot hogy ha van max 150e -es 3 honap mulva is 150e lesz/szanok ra- akkor mik a lehetosegek a piacon. Termeszetesen kompromisszumok kozepette, amit teljes mertekeben elfogadok.
Jelenleg a TV speakerei vannak igy szerintem az alap soundbar is jobb hangzast ad majd mint amit most hallok.
Szoval esetleg most egy standalone soundbar johetne most a lehetoseggel hogy ha jovore engedi a penztarca vennek hozza egy soundbart es kesobb meg +2 sat hangfalakat is.
koszi
-
válasz fifth81 #11501 üzenetére
Egyet értsünk meg emberek.
Ha jó hang minőség kell akkor ott bele kell nyúlni a pénztárcába.
150k a határ. Oké értettünk.
De mi lenne akkor ha várnál még 3 hónapot és gyűjtenél hozzá még 30k-t és akkor egy kompromisszum mentes Q800T vagy Q800A kijönne belőle.Ez megint csak olyan dolog amit az ember sok sok évre tervez akkor nem lehet még várni vele és összejön hozzá még egy kis lé?
Ha eddig kibírtad SB nélkül akkor miért pont most kell venni egyet?Jó 5.1-es hangzást csak hátsó fizikai hangszórókkal fogsz elérni anélkül elég kiábrándító még a 800A is.
Ahol van 150k ott van sztem 180k is főleg hogy a PS5-öt is említetted ami szintén 160k-s tétel.
Nem akarok a zsebedbe turkálni de sztem gondold át ezt a dolgot még egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
fifth81
tag
Sziasztok,
100-150e keretembe keresnek egy jobb fajta soundbart. Atmos tamogatassal es DTS-el szuper lenne.
Ezt neztem eloszor ( Sonos Beam ), mert tobb tesztben is jokat irtak rola. Viszont tartok tole hogy a mely hangokat nem hozza ki megfeleloen illetve nincs Atmos tamogatasa.
A Gen2 mar van Atmos tamogatas csak az mar 180e huf lenne.
amire hasznalnam: Filmek, Netflix illetve TV, neha Zene (streamelni youtube music) es jovore egy PS5 is csatlakozik hozza.Mivel vannak gyerekek es limitalt a koltsegvetes nem lenne napi szinten kihasznalva, de ha mar szolnia kell akkor legyen jo kis terhangzasa.
Irtak meg paran a Samsung Q800A es tesztekben is jokat irtak rola, csak eppen a lelektani hatar felett van a koltsege a 180-200e huf.
Esetleg meg a Sony HT-G700, velemenyetek errol?
Igazabol tok jo lenne vmi olyan belepo kis soundbar ami 5.1 a legjobban imiatalja (mar ha letezik ilyen a belepo szinten? bocsi elegge kezdo vagyok ezen a teren)
Koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest