Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz ricsip #10887 üzenetére
3.1/5.1 a megoldás kiinduló pontja neked.
A tv alatt mérd meg mekkora hely van.A legtöbb sb magassága akkora,hogy pont befér a tv alá,az összes eddigi sb-m befért az LG tv-m alá.
Sima 3.1/5.1-nél szerintem semmi értelme,hogy tudja az Atmos-t/DTS X-et,az ilyen kódolású filmeknek ugyanúgy DD/DTS a magja,tehát a Atmos/DTS X tudás nélküli sb-ken is lesz hang.
Amúgy az ilyen 3.1.2,vagy 5.1.2 stb Atmos soundbarok térhangzása igencsak vitatható dolog.
A pénztárcádtól függ mire áldoznál.Ha kell a dts,akkor viszont venned kell egy médialejátszót (egy olcsóbb jobb droidos is jó,nem feltétlen kell 100e forint feletti) és azt rákötni a soundbarra közvetlenül.Soundbaron lenne hang,onnan meg menne tovább a kép a tv-be.
Viszont mivel BD-zel gondolom kell a 4K HDR,így olyan sb kell aminek a hdmije tudja ezt,tehát olyan 110e forinttól indulna a történet.
Szóval Samsung HW-Q60T,LG SN7Y ahonnan indulunk.
Ja én teljesen mindegy milyen márkát veszel,ugyanúgy fog működni az összes,nem kell adott márkához ugyanolyan márkát venni.
Ha kicsit többet is áldoznál,akkor arany középútnak egy Samsung Q70T jó választás 150-160k körül,ha tudsz és akarsz még feljebb menni,akkor Q800T 220k körül.[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz ricsip #10963 üzenetére
Elindítasz egy médialejátszót, kiválasztod a DTS hangsávot és soundbaronként eltérő módon de általában valahogy visszajelzi a soundbar, hogy milyen formátumban kapja a hangot. Még akkor is ha nincs kijelzője. A Yamaha pl. különböző színű leddel jelzi, hogy a kapott hang DTS, Dolby vagy csak PCM.
LG SN10YG esetében a legegyszerűbb ha a médialejátszót kötöd a Soundbar HDMI in bemenetére, a másik pedig értelemszerűen HDMI arc csatlakoztatás a tv ARC portjával így kaphatsz a legjobb eredményt.
Értelemszerűen pl. hiába használsz Netflixet a TV applikációján ha nem küldi ki a DTS-t akkor olyan médialejátszót kell választanod amin szintén lehet Netflix.
-
Kroni1
veterán
válasz ricsip #10963 üzenetére
Mennyiért vetted ha szabad kérdeznem? Nekem a 10YG nagyon hosszú lett volna a 140cm-es hosszúságával a tévéállványomhoz, ezért lett az SN9YG.
Az XBOX One elvileg kapott támogatást az atmos és dts:X hangokhoz, ha a tévéd nem továbbítja, ami esélyes, akkor kösd rá az Xboxot közvetlenül a soundbar-ra. Amúgy LG soundbar a kijelzőjén film indításkor pár másodpercre kiírja ha valamelyik új hangtípusra átvált, de biztosan úgy tudod megnézni hogy milyen a hang ha a bar távirányítóján megnyomod az info gombot. A dolby digitalt nem jelzi magától indításkor ha jól tudom, csak az atmost.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
-
válasz ricsip #11119 üzenetére
Ezt hívják márketingnek.
Ha neked Dolby Vizsön kell vegyél ilyen TV-t ha pedig HDR10+ akkor vegyél olyat.
Ez a verseny mindenhol ott van.
Az új Dacia-ba pl nem lehet még opcionálisan sem kormány fűtést kérni.
Ha kell ilyen akkor más kategóriát kell nézni nyilván drágábbat.
Más:
Ma reggel esett le a tantusz, hogy én jól benéztem ezt a Dolby Atmos meg DTS dolgot. (nem Ricsip írása miatt)
Hát pont az amit fent ír, hogy a magyar szinkronok bizony nem ám ilyen formátumban mennek hanem csak szimpla 5.1 vagy 2.0.
Na már most akkor innentől fogva nekem a Soundbar-on létjogosultságát veszítette az Atmos tudás magyar szinkronos filmek esetén. Márpedig én feliratosan meg angolul nem fogok filmet nézni.
Így igazából csak a játékoknál tudom majd csak ezt a tudását használni.
Ha ezt tudtam volna előre akkor is beruháztam volna rá?
Hát mindenképpen cseréltem volna igen de nem ilyen nagy lelkesedéssel.
Amúgy egy AC3 5.1 film esetén mire érdemes állítani a Soundbar hangját?
Valami Surround-ra vagy sima Adaptív vagy mire?
Vagy majd ezt kitapasztalom?S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
válasz ricsip #11142 üzenetére
A probléma ugyan az mint a Samu TV-m esetében hogy a TV oldalán már kint volt a frissítés de TV azt írta hogy a legújabb verza van fent holott nem.
Engem az jobban idegesít hogy nem látom mit javít a 600MB-os pecs.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Kroni1
veterán
válasz ricsip #11142 üzenetére
Hát én nem így latom. Nekem 2 p alatt sikerült feltenni a google home appal, a frissitést azonnal felajánlotta és kész. Nem kell vele szívni, az LG app se fontos, kb. csak a kalibráláshoz kellett 1x, amugy ha beállitotad amit akartál utána már ugyanazt tudja mint a távirányító, nem használom az appot. Amugy nekem megtalálni is egyszerü volt, beirtam a playen h lg soundbar, és kész.
Te amúgy melyik módban használod?! Hangja bejön?!
[ Szerkesztve ]
-
válasz ricsip #11145 üzenetére
Utánaolvastam Redditen és tök random dolgokat írnak.
Valakinek megjavult a Q-Symphony (ugye nekem is bajom van vele)
Valakinek hangosabb lett a Bar ugyan azon a hangerőn valakinek halkabb lett, valaki semmit nem vett észre belőle.
Még ennyit hozzátennék a leírásomhoz:
Okos hangszóró funkció:
Ebbe van beépített Alexa ami tényleg kiválóan működik ha az ember tud minimálisan angolul.
Ma reggel kikapcsolt állapotban szóltam neki és egyből reagált. Nem kell hangosan szépen normál beszédhangon egyből kapcsol.
Mondom neki "Good morning".
Visszaköszön és elkezdi mondani hogy valami Kántri ünnep van vagy mi és hogy ha akarom énekel nekem.
Mondom neki a szöveget erre rendesen elkezd egy kántri zenét lejátszani de valami k.rva jó minőségben. Meg is lepődtem hirtelen hogy jé ez a Bar ilyen minőséget is tud?
Szal a ma reggeli kelés tök fun volt.
Be lehet tanítani még sok mindenre csak angol tudás kell.
Lehet párosítani a SmartThings-el és akkor a TV parancsait is tudja használni.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
-
válasz ricsip #11329 üzenetére
Akkor már nem lesz középen a TV/SB.
Tegyem odébb a TV-t?
Akkor meg a TV feletti polc nem lesz középen.
Én allergiás vagyok arra ha valami 2cm eltéréssel már nem a helyén van, óhatatlanul is meglátja a szemem és addig nem nyugszok míg helyére nem rakom.Amúgy ha a SB-al nem pont szemben ülsz sajnos előfordulhat az, hogy az egyik oldaláról jövő hang felerősödik. Legalább is az én szobámban az én SB-omnál.
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Tekmen
aktív tag
válasz ricsip #11373 üzenetére
Maga amit tud, az tetszik, tényleg jó az Atmos. Ég és föld a különbség a TV hangszórójához képest. Viszont vagy a TVm alkalmatlan a külső hangkeltőket rendesen kezelni, vagy a soundbar processel nagyon lassan.
Próbáltam a soundbaron keresztül kötni a PS-t a tv-re de úgy is késett a hang.
ARC vagy optikán keresztül a TV adásoknál is késik..Még benne vagyok a 14 napban, gondolkodom hogy visszaviszem. Kérdés, hogy egy másik soundbarral is hasonlók lennének-e a tapasztalatok
[ Szerkesztve ]
Tekmen
-
BaLee
addikt
válasz ricsip #11559 üzenetére
LG valamit nagyon nem jól csinál itthon.
Én örültem, hogy Kroni1 kollégától meg tudtam venni az SB-jét mert amúgy a magasabb kategóriás LG cuccokat nem kapni itthon, vagy arany áron és 5.1.2. minden földi jó szabvány támogató soundbar hasonló áron mástól szerintem nincs.
Hátsó hangszórópárt meg már ebayen nézegettem használtan, mikor betette valaki ide az Emag akciót (köszönet neki érte, azóta ott el is fogyott) bár még 50k is sok szerintem egy ilyen hangszórópárért de legalább nem 100k+ annyit nem adtam volna érte.
Ráadásul az LG SPK8-S hátsó hangszórókhoz írják, hogy külön vehető hozzá fali tartó, LG nem is tud róla, a bónusz, hogy a megszokott M5-ös menet helyett M4-es menetet álmodott meg belé valami "mérnök" szóval szinte egyik tartóval sem kompatibilis mókolás nélkül.Amúgy ez az LG SN9YG nagyon minőségi darab, olyan súlya van a soundbarnak és olyan széles, hogy csak néztem. Mélynyomó sem pici, és jól is szól.
Már nagyon kíváncsian várom az összhatás tesztelését este a hátsó hangszórókkal.
Már több mint 5 éve, hogy a régi házban eladtam az 5.1-es rendszeremet, mert elköltöztünk, panelben sosem gondoltam, hogy meg tudom majd oldani, de ezzel a kis kompakt rendszerrel lett rá lehetőség.
Azzal meg bármennyire trükközik bármely gyártó, hátsó hangszórók nélkül nem lesz soha térhatásod, mert bármennyire éreztetik az agyaddal, hogy a hang hátulról jön, a füleddel előröl hallod. -
BaLee
addikt
válasz ricsip #11562 üzenetére
Én is pont ezt a tartót néztem. Alzán is megy valami fantázianéven, most épp 11k körül van de akkor ezek szerint csak egy másik csavar kell és jó lesz...
Mind1 egyelőre a komódon meg a számítógép asztalom sarkán lesznek csak, helyileg kb. jó helyen lesznek, meglátjuk milyen megoldás lesz (meg a gyerek hányszor veri le).
-
-
Gino20
őstag
válasz ricsip #11559 üzenetére
Hazánkban ha nem tévedek már pár éve ilyen nyögvenyelős a felsőbb kategóriás készletük, így nem biztos, hogy csipp és egyéb nyersanyag / alkatrészhiány miatt lenne ez, de valójában nem tudom az okát.
BaLee: Mikor linkeltem, mondjuk akkor lehet még nem volt meg az LG-d, de amikor először reagáltál rá, hogy vettél xy LG-t és emagon most van, na szerintem akkor kellett volna lecsapni rá. Ez az spk8 alig-alig kapható és általában akkor is a nevetséges ~100e Ft körüli összegen, de remélem sikerül olcsóbban meglőnöd ebay-on.
Igaz majd 50e Ft [link] de szerintem ez most ott is akciós lehet szóval meglepődnék ha ez alatt összejönne, de hátha. -
válasz ricsip #11572 üzenetére
Redditen találtam:
There are zero soundbars in existence or announced that support HDMI 2.1 Video passthrough. period. This includes the HW-Q950A which only does HDMI 2.0b passthrough. There are bars that have eARC enabled, which some bars label as HDMI 2.1, but it will not pass HDMI 2.1 video signal (10 bit 4k/120 or 8k/60) which are the new formats HDMI 2.1 support. Again there are ZERO bars that you can plug a PS5, RTX30, or XSX into and get full 4k/120 in HDR via passthrough. The only way to get HDMI 2.1 is direct into the TV (then use eARC for audio).S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
válasz ricsip #11576 üzenetére
Színtiszta biznisz az egész.
Valamivel el kell adni majd a jövő SB-jait is és ez lehet a HDMI 2.1 lesz majd mint nagy újítás.
Szándékosan visszatartott telchnológiai fejlődés nem újdonság számomra.
Majd lesz DTS-es Samu TV is csak ki kell várni.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Kroni1
veterán
válasz ricsip #11578 üzenetére
Nem kell 10 millás tévé, csak samsung vagy LG helyett Philips.. Az OLED806 tévéjük rengeteg díjat bezsebelt, nem spórolták ki belőle a DTS, a Dolby Vision, a HDMI 2.1 és a VRR támogatást sem, telekomnál 432e Ft a listaára 55" méretben, volt aki 400 alatt elhozta az előfizetése mellé..
-
Kiskokó
veterán
válasz ricsip #11749 üzenetére
Köszi
neeem nem vagyok képben amúgy,csak napi szinten cryptozok 329 a $ jelenleg stb.
De soundbar fronton hát na...ott nem. Végül is minden sz.rból gyártanak már drágát, bár azért nem túl gyakori ez ahogy látom.Csak nekem ez kicsit olyan mintha egy vizipisztolyért kérnének 100 ezret mondjuk
Ajánlást 150K körül még mindig szívesen fogadok.
Köszi mindenki[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
IntelKiller7
veterán
-
-
-
sxxorp
őstag
válasz ricsip #12139 üzenetére
Megfogtad a lényeget. Véletlenül sem a tapló stílusodra utaltam, hanem arra, hogy álljunk le vitázni az infláció értlmezési köréről
Egyébként ennél sokkal nagyobb is bekövetkezett már: "A történelem legnagyobb áremelkedése Magyarországon volt a második világháború után. 1945. júliusában hiperinfláció kezdődött; 13 hónapon keresztül tarolt az egész gazdaságban, és végül inflációs világrekord lett a következménye. A havi infláció megközelítette a 41 900 billió (4,19 × 1016) százalékot, az árak 15 óránként duplázódtak." ~ wiki Kíváncsi lennék ilyen időszakban mi maradna a 'szókincsedből' a helyzet kifejezésére -
Quqesz
nagyúr
válasz ricsip #12275 üzenetére
"Szívére teheti a kezét minden itt őshonos szakbarbár: teljesen megérthető, ha az átlag épelméjű ember csak használni szeretné ezeket a szarokat, nem a dolby fejlesztőmérnökének lenni."
Ezzel írtad le a lényeget, de azért szar és szar közt is van különbség, ha még kevés is.Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
SPQR301
tag
válasz ricsip #12597 üzenetére
Most esett le, hogy arra gondoltál, hogy az a téma, hogy a Soundbar támogatja-e az Atmost. Arról beszéltünk, hogy egy játék (Forza Horizon 5) támogatja-e.
Jó ez a fórum, de azért sokszor felmerül bennem, hogy a Reddit rendszerében mennyivel könnyebb egy témában több párhuzamos beszélgetést átlátni.
-
ricsip
addikt
válasz ricsip #12796 üzenetére
Rúteren láttam, h. elvileg a LG soundbar kapcsolódott, kapott IP-t is, a g home app a telefonon mégis timeoutra futott továbbra is.
Tucatszor reseteltem a soundbar-t, hátha vmi korábbi wifi beállítas beragadt és azért hasal el valamin.Nem húzom tovább a dolgot:
a rúteremen le van tiltva a DNS kifelé, a DHCP oszt lokál DNS szerver IP-tmindenkinek. Na az LG (vagy az idióta google, tessék rájönni ki a hibás) factory reset után fixen a 8.8.8.8-ra akar kimászni, h. befejezze a wifi setupot. Amint engedélyeztem neki, egyből jött asoundbar-on a CONNECTED üzenet. Soundbar restart után pedig már szedte is le a szoftver update-t.
Ja, és a google home app amelyik telefonon futtatod, annak is kell a dns 8.8.8.8 esélyesen, mertaddig a telefonos app továbbra is baszakodott, amíg annak isnem engedélyeztem a tűzfalon a kijutást.LG+Google a.k.a-t.
-
-
sxxorp
őstag
válasz ricsip #12796 üzenetére
Azt hittemazért a vége happy endlesz. Samsungon kis keresés -> legrfissebb firmware update pendrive-ra -> pendrive az SB: USB csatlakozójába -> elégséges tájékoztató info mellett frissítés...
Na, akkor csak sikerült megoldani, bár inkább egy videójáték Very Hard fokozatára hasonlít a menet[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz ricsip #12800 üzenetére
Jah, még valami: LG soundbar-nál még olyan gagyi szoftver update changelog sincs, mint a TV-jeiknél (az LG weboldalán 0 szoftver update van soundbar-ról, de az app is kiír 2 sor verziószámot, beszédes changelog 1 betű sem). Azaz szószerint a világon senkinek fingja sincs róla milyen hibát javít v. csinál-e egyáltalán bármit is ezeken a soundbarokon az update.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kroni1
veterán
válasz ricsip #12797 üzenetére
Nekem kb 2 perc alatt ment minden anno LG-vel, semmi gondom nem volt, igaz nálam a router nincs is egyénileg beállítva, dns tiltás meg egyebek.
"Mert offline rádugni egy USB pendriveon az túl snassz lenne 2020-ban." - hát ez szerintem valóban elég snassz lenne, sokkal egyszerűbb volt h neten leszedte és feltette magának, nekem nem kellett semmit beledugni. Manapság már a laptopok is így frissitenek fw-t, én kifejezetten örülök, hogy a melóhelyen nem kell minden gépbe egyesével pendrive-ot dugdosnom..
-
Kroni1
veterán
válasz ricsip #12817 üzenetére
Nekem egyébként nincs megadva a 8.8.8.8 dns-nek, az asus routerem maga a dns szerver, azaz ő választ, és igy is működött.. Szerintem a tiltásod miatt volt gond. Telefonom is automatán megy fel a wifire, és megy a home app gond nélkül, abban sem kellett mókolni a dns-el.
#12816: nekünk HP laptopjaink vannak, és eddig azokkal akkor szerencsénk volt.
-
Kroni1
veterán
válasz ricsip #12819 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok. Csak arra akartam utalni, hogy az LG-nél meg a Google Home app-nál az alkotók az alap usereket vették figyelembe akik nem titlanak vagy hangolnak semmit a hálózatukon.. Aki meg tilt, az rájön a megoldásra több/kevesebb idő alatt, de a lényeg, h már nálad is műxik.
-
BaLee
addikt
válasz ricsip #12797 üzenetére
Én nem szenvedtem ennyit az LG-vel, viszont a Google home app f*s iOS-en és egy lépésnél nem ment tovább. Keresgéltem csomót mire megtaláltam, hogy a telefon nyelvét át kell állítani angolra és utána tudom végignyomni a telepítést. Így is lett.
Wtf?Én mondjuk letiltottam a google home mikrofonját az eszközön.
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz ricsip #12874 üzenetére
Mondjuk a Polk Signa S4 esetén is csak Dolby Atmost írnak.
Ezért is kapok lábrázást ettől az egésztől lassan. Ez a mit támogat a TV, a soundbar és mellette férjen bele a keretbe körforgás, végül, de nem utolsó sorban az asszony is adja rá az áldását (kinézet).
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
sxxorp
őstag
válasz ricsip #12888 üzenetére
Hm, valamivel korrektebb lenne, de nem sok értelmét látom a netes vásárlás 14 napos elállási jogához képest... Ugyanúgy otthon tesztelsz. Igaz itt letétbe teszed a vételárat, de vissza is kapod, nem bukod a bérleti díjat. A macera sem kisebb a bérletnél, sőt, akár tetszik, akár nem, viheted vissza...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest