Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Soundbar választásban lenne szükségem egy kis segítségre, hátha nekem valami nem tűnik fel a tesztekben ami fontos lehet.
LG C1 OLED -hez lenne kiegészítésként, később pedig lehet kerül mellé egy PS5 vagy egy XBOX. Szeretek koncerteket nézni a TV-n (pl. Metallica), filmet viszont egyre kevesebbet, szóval egy jó sztereó hangzás előnyben lenne a hangzatos logókkal szemben (pl. Dolby Atmos).
Én ezeket néztem:
Klipsch Cinema 600 - 189.900 Ft
JBL Bar 5.1 - 169.900 Ft
DENON DHT-S516H - 198.990 FtMax 200K-t szánnék a mutatványra, mert afölött már erősítő + hangfalban gondolkodnék (ha lenne hely ).
Esetleg valamelyikről tapasztalat alapján tudok valamit mondani ami mellette/ellene szól, netán valami teljesen más típust, aminek érdemes lenne utána olvasni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Start with a whisper, end with a scream!
-
Agony
aktív tag
Köszi, pont ezen gondolkoztam, hogy jövő héten járok Pesten, akkor a Cinema 600-at meghallgatom, kár hogy épp a 400 van akcióban. DENON-ba főleg a szolgáltatások a szimpatikusat, de ott se vagyok benne biztos hogy kihasználnám a HEOS-t vagy a multiroom képességeit a jövőben, úgyhogy egyelőre nálam a Klipsch a befutó.
-
Agony
aktív tag
válasz Kroni1 #11253 üzenetére
Főleg Plexből szoktam koncerteket nézni meg Youtuberól a jobb minőségűeket, emellett Spotify ami sokat megy, ezért is gondoltam hogy inkább a sztereó hifi oldalról közelítem a dolgot, nem annyira a házi mozi felől. Filmet jó ha havi egyet megnézek... az viszont hiányzik hogy hazaérek és este berakjak valami jó zenét egy korrektül szóló eszközön.
Szerettem volna erősítő + állványos hangfal szettet, de sajnos 50 m2 -es lakásba minden más mellett ennek már nem jutott elég dedikált hely, annak meg semmi értelmét nem láttam, hogy besuvasszam valami sarokba, ahol nincs tere.
-
Agony
aktív tag
válasz Kroni1 #11284 üzenetére
LG C1 TV mellé amiket fentebb írtál Samsung 800T/800A jobb választás lenne mint a DENON DHT-S516H?
Csak holnap reggel adom le a rendelést, úgyhogy még szívesen utána olvasok más típusnak is. 200K-ból akarom kihozni a legjobbatk csak nem tudtam a Samsung barok mennyire működnek jól együtt LG-kkel, mert gondolom az extra szolgáltatásokat csak saját TV-ikkel támogatják.
Az az LG SN9YG elég jónak tűnik, de sajnos sehol nem találtam, EMAG-nál is csak "nincs készletből" van.
-
Agony
aktív tag
válasz Kroni1 #11292 üzenetére
Tegnap még átrágtam magam egy csomó teszten és Youtube videón és végül a Samsung HW-Q800A lett a befutó. Elég jókat írtak róla hangminőség terén, árban is kedvezőbb és nem vagyok annyira vájt fülű, hogy kihalljam a nüanszokat. Az LG SN9YG lett volna a legjobb, de abból sehol nem találtam, ami belefért volna a 200K-s lélektani határba.
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Végül Samsung HW-Q800A lett a befutó. Nem bántam meg, tökéletesen hozza amit vártam tőle, kis helyigénnyel sokat javít a TV hangján , aztán ha egyszer tovább lépek családi házba, akkor már lesz hely korrekt hangrendszernek.
Samsung SWA-9500S -val van esetleg tapasztalata valakinek? Érdemes figyelni november-decemberben az akciókat és kiegészíteni vele a Q800A-t? Ülőgarnitúra két sarkába pont jó lenne egy kis fali konzollal.
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz AuraSync #11324 üzenetére
Végig olvastam a cikket meg a kommenteket is, nagyon jó írás, furcsálom hogy a Google nem adta ki amikor teszteket, reviewkat kerestem napokig...
Gyanítom én is kiegészítem a bart a surroundokkal. Te hogy tudtad elhelyezni őket? Állvány vagy fali konzol? Nekem az ülőgarnitúra két sarkán pont jó lennne, így még a kábeleket is szépen el lehetne rejteni, csak egy patent fali konzol kell hozzá.
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Samsung Q800A esetében valahogy kideríthető, hogy milyen formátumú hangot játszik épp?
Azt ugye a kis kijelzőjén kiírja hogy mi a forrás (BT, WIFI, TV ARC, stb..) viszont arra nem jöttem rá honnan derül ki hogy mit kap (DTS, Atmos, stb..). A Samsung SmartThings appban se láttam, hogy megjelenítené. Van erre egyáltalán mód?Előre is köszönöm a választ!
-
Agony
aktív tag
Beakciózták EMAG-on a Samsung SWA-9500S -t és úgyis még ott szikkadt náluk egy decemberrel lejáró 3.000 Ft-os kupon, úgyhogy 77K-ért megrendeltem a Q800A mellé.
Valaki használja esetetleg falra szerelve Vogel VLB-500 -al? Ha igen, kellett valamit tákolni vagy teljesen kompatibilisak és egy csavar a hangfal hátuljába meg a falba?
Jövő hétre varázsolok a hanszórókhoz "rejtett" áramot, aztán remélem korrekt térhangzással hálálja meg.
-
Agony
aktív tag
válasz AuraSync #11480 üzenetére
Köszi, megtaláltam a képet, csak nem voltak benne a keresőszavak, de a nevedre szűrve már kiadta.
Gondolom gyárilag csak 2 méteres kábelt adnak hozzá, de majd szerzek még valahonnan 90°-os 5 méteres piskóta tápábelt, aztán szépen le lehet rejteni azt is.
-
Agony
aktív tag
Samsung Q800A-t szerintetek érdemes lenne PS5-tel direktbe összekötni optikával? Csak azért kérdezem mert jelenleg egy LG C1-en keresztül megy HDMI eARC-on, viszont így a DTS formátumok egy az egyben kiesnek, mert az LG nem támogatja.
-
Agony
aktív tag
válasz Gino20 #11568 üzenetére
Sajna az nem játszik, pont azért amit AuraSync is ír, pedig HDMI 2.1 kábel megy minden egységhez, de a soundbaron nem megy át a 4K@120Hz.
Teszek egy próbát az optikával, nem olyan drága a kábel, ha megbeválik, a kábelcsatornában elfér.
-
Agony
aktív tag
válasz [KgP].Robot #11612 üzenetére
Én is AuraSync írása alapján válaszottam a Q800A-t (LG TV mellé) és nagyon korrektül szól.
-
Agony
aktív tag
válasz Tutivesztes #11646 üzenetére
Nekem Samsung Q800A remekül bevált C1 (és playstation) mellé. Ha minden igaz ma megjönnek hozzá a surroundok is, de önmagában is nagyon sokat dob a TV hangján.
-
Agony
aktív tag
válasz AuraSync #11648 üzenetére
Meg is jött ma. Amennyit szívtam az előzővel (ami gyári hibás volt), ez annyira simán ment.
Bedugtam áramba, rögtön kéken villogot mindkettő, beraktam ID SET-be a bar, azonnal csatlakoztak és azóta is mennek. Igen azt észrevettem, hogy sztereó hang esetén nincs jel a hátsóknak, ezért most surrondban tesztelem, hogy nem-e járok vele úgy mint az előzővel.
Majd hétvégén ha lesz időm kipróbálom valami filmmel Plexből, csak ott is jól kell választani, mert LG miatt DTS kiesett. Te alapból milyen módban használod?
-
Agony
aktív tag
válasz IntelKiller7 #11787 üzenetére
Ez mondjuk most nem rossz ajánlat MediaMarkt Black Fridaybe, ha szereted a mély hangokat.
JBL Bar 51 5.1
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_jbl-bar-51-5-1-soundbar-akt%C3%ADv-vezet%C3%A9k-n%C3%A9lk%C3%BCli-m%C3%A9lysug%C3%A1rz%C3%B3val-1364016.htmlStart with a whisper, end with a scream!
-
Agony
aktív tag
válasz OhYeah #11899 üzenetére
Nem igazán. Én pont ugyanezzel a kombóval rendelkezem és az első pár napban elfelejtettem aktiválni a TV-ben az ARC-os HDMI-n az eARC funkciót és nem ment át a Dolby Atmos. Miután bekapcsoltam azonnal működött és a soundbar kijelzőjén is megjelenik mindig a Dolby Atmos felirat ha átvált.
-
Agony
aktív tag
-
Agony
aktív tag
válasz OhYeah #12084 üzenetére
3. a surround hangszórok hangját lehet valahol állítani ?
Igen, a soundbar távirányítóján ha megnyomod a fogaskerék gombot, akkor ott minden hangszórót lehet külön szabályozni mint a mélynyomót is. Szóval a hátsó hangszórókon is még külön tudod szabályozni az elsőket és a felsőket is.
5. Kinek mit ír ki a soundbar mikor TV-n keresztül ARC-on kapja a hangot ?
Ha ARC-on keresztül használod, akkor bekapcsolás után azt írja ki a kis LCD-re, hogy ARC, de ha eARC-on használod akkor eARC jelenik meg. Nekem ha Atmos tartalmat kap (pl. Netflix appból), akkor kiírja azt is a kijelzőre, hogy Dolby Atmos, de amúgy más felirattal nem találkoztam rajta, pl. Dolby Digitallal vagy ilyesmi, úgyhogy azt szerintem nem jelzi ki.
-
Agony
aktív tag
A Q800A-hoz van minden ami a TV-vel való összekötéshez szükséges. Én az SWA-9500-hoz vettem 2 db 5 méteres 90°-os tápkábelt. Kb. 2eFt/db volt és így szépen el lehetett vezetni a surroundok kábelezését, mert amúgy csak ~2 méteres kábelek járnak hozzájuk.
-
Agony
aktív tag
Fekete és fehér van belőle 2/3/5 méter hosszúsággal:
Én a https://hdguru.hu/ oldalról rendeltem 1.700 Ft / db áron, de úgy látom az 5 méteres az elfogyott náluk.
-
Agony
aktív tag
válasz decsmor #12705 üzenetére
Nálam is C1 + Q800A kombináció van, HDMI-vel összekötve TV eARC <-> SB ARC és TV bekapcsoláskor indul a soundbar, kikapcsoláskor meg kikapcsolja.
Be van kapcsolva a TV-n az eARC és a HDMI CEC? Amikor bekapcsolod a TV-t, kiírja a soundbar kijelzője hogy eARC?
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Többeteknek van itt Samsung Q800-a és érdekelne, hogy a WIFI-n keresztüli Spotify funkció nálatok működik-e?
Én megpróbáltam már 2.4Ghz-s és 5Ghz-s hálózaton is, meg külön UniFI access pointon keresztül is és mindig ugyanaz a gond... A soundbart látja a SmartThings applikáció, vezérli is, tehát a wifi rendben van.
A Spotify látja a soundbart mint eszközt át is tudok rá váltani, hogy azon szóljon, a soundbaron megjelenik azonnal a WIFI felirat, ugyanakkor hang egy deka nem jön ki belőle.
Spotify APP-ban a hangerő fel/le állítja a soundbar hangerejét, ki is jelzi, a zenét elvileg játssza az app, mert megy a számláló, mégse szól semmi.
Találkoztatok már hasonlóval?
Előre is köszönöm az infót!
-
Agony
aktív tag
válasz decsmor #12805 üzenetére
Nekem azonnal kapcsolja a C1 a Q800A-t be és ki is. Bekapcsolásnál kiírja a soundbar, hogy "eARC", aztán kb. 2-3 másodperc múlva már jön is belőle a hang. Kikapcsolás meg azonnal megtörténik.
A piros LED kicsit trükkös, mert az a mikrofont jelzi. Nálam le van tiltva, tehát pont bekapcsolt állapotban világít a piros LED és ha ki van kapcsolva a soundbar, akkor nem világít rajta semmi.
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudtam melyik topicba írjam, de mivel a soundbarba végződik a dolog, remélem közületek már talált rá valaki jó megoldást.
Adott egy LG C1 TV, ami ugye nem tud DTS-t, viszont PLEX-ben még csomó (vagy inkább a legtöbb) koncert DTS-ben van, így vagy nincs hang vagy marad a konvertálás.
Most így vannak bekötve a HDMI csatik:
HDMI1: Telekom STB
HDMI2 (eARC): Samsung Q800A + SWA-9500S
HDMI3: Playstation 5Az már kiderül, hogy a DTS problémát legegyszerűbben egy NVIDIA Shieldel lehetne áthidalni, az viszont kérdés, hogy hogy kerül bele ebbe a rendszerbe? A soundbar az eARC csatin van összekötve a TV-vel és azon kívül csak egy HDMI Output maradt rajta, de ha a Shieldet bekötném HDMI4-be, akkor a TV ugyanúgy nem engedni át a DTS-t a soundbar felé.
Előre is köszönöm, ha valakinek van ötlete!
-
Agony
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek Gixxer88, szuladam!
Holnap alá nézek a soundbarnak, könnyen előfordulhat, hogy én néztem be és valóban a másik input, akkor viszont valóban easy a megoldás.
Shieldhez nem ragaszkodom, csak azt láttam, hogy sokaknál bevált DTS problémára, de igazából Shieldnél egy kicsit "aggasztó" is, hogy 2019-ben jelent meg, nem tudom meddig lesz még hozzá támogatás.
-
Agony
aktív tag
válasz Grampy #13336 üzenetére
Nekem Samsung Q800A + Samsung SWA-9500S van az LG C1 mellett kb. 20 m2-es szobában és nagyon elégedett vagyok vele. Kb. 250K volt a kettő együtt, kompakt, sehol egy kábel és 25-30-nál nagyobb hangerőre (max 100) még nem volt szükségem.
Aki Samsung QLED-del használja a Q-s soundbarokat, a Q-Symphonyt inkább kikapcsolja, szóval nem veszítesz semmit ha LG-vel használod. A Q950A meg gyakorlatilag a Q800A felső kategóriás változata SWA-9500S-el kiegészítve.
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz Digitalis #13583 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de pont így jártam én is az első 9500S-el amit az Emag-ról vettem. Két napig szívtam vele, de sehogy se sikerült mindkét hangszórót működésre bírni egyszerre. Néha az egyiket sikerült néha a másikat, de valami gond volt a csatlakozással.
Visszaküldtem és közben rendeltem egy másikat az Alzaról, azzal minden működött elsőre és azóta se szakadt meg egyszer sem a kapcsolat, úgyhogy gyanítom az első az gyári hibás volt.
Az én Emag-os hibás 9500S-em sorozatszáma ez volt:
EDS0008549283Szerintem ha nem sikerül 1-2 nap alatt működésre bírnod akkor inkább küld vissza és cseréltesd ki amíg van készlet.
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz Digitalis #13586 üzenetére
Akkor nálad más volt... nálam felváltva működött hol egyik, hol másik de képtelenség volt összehozni, hogy mindkettő egyszerre csatlakozzon. Azért nem rossz, hogy 100K-s hangszórót szilikon sprayel kell barkácsolni, hogy normálisan működjön.... de jó ötlet volt!
-
Agony
aktív tag
"Van olyan megoldás ami támogatja a Dolby Atmost csak nincs benne hozzá dedikált felfelé néző hangszóró Samsungnál a Q700 vagy a Q800 széria ilyen"
Q800A-ban vannak felfele sugárzó hangszórók (3.1.2). Eleve külön szabályozható a menüjében a "Front TOP" hangereje, ugyanúgy mint a 9500-asok esetében a "Rear TOP".
"The Samsung HW-Q800A delivers 330W of total audio output across a 3.1.2 channel configuration. That breaks down as front left, front right, front centre and two up-firing drivers in the main soundbar, plus the external subwoofer delivering the ‘.1’ bass channel."
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz Gino20 #14162 üzenetére
"They are located more in the center on the front and each one walking towards the ends of the bar, with the help of a flashlight or direct light you can see through"
De még What HIFI -n is azt írják, hogy két magas sugárzó van benne, az általad említett lyukacskákkal kiegészítve:"Two upward-facing tweeters provide height channels for Dolby Atmos and DTS:X formats, which are auto-detected by the bar and indicated on the display. The sound from these drivers is enhanced by Samsung’s ‘Acoustic Beam 2.0’ technology – two rows of 23 holes that direct the wavefront upwards and outwards at an angle of 18 degrees to bounce off your ceiling and walls.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs