Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz Csabi1984 #52579 üzenetére
Utoljára 2015-ben volt a 8-as széria a best. azóta a 9-es.
A fejlődés a legjobb szeriánál azóta látható (nagyjából harmadik évben jelentősebb egyben):
- kontraszt: edge led -> zónánként kapcsolt direct led
- proci: X1 4K HDR -> X1 Extreme - > X1 Ultimate
- színtér: RGB pixelstruktúra -> Triluminos (extra piros alpixel)
- Bluetooth: fogadás -> bt kiküldés több eszközre
- hangszórók: lefelé sugárzó -> multi audio (külön pozicionált magas és közép sugárzók
- hangformátumok kezelése: dts maximum -> dolby atmos maximum
- látószög: narrow (max 15 fok -> X-wide angle (max 40 fok körül - két év alatt lehozták a batár képátlójú modellekből az 55-ösbe is)
- HDR -> tárgy alapú HDR
- távirányító: szögletes bigyó a la 90-es évek -> jól kinéző, mozditásra világító gombokkalA 8-as szériába lecsurog ezekből, de a széria legtöbb modeljében tönkre is baxxa az, hogy 50Hz-es a panel és/vagy IPS, kvázi tök felesleges a Sony-t venni.
Panasonic esetében egyenesen csak oled marad, mert nincs egy 100/120Hz tévéjük sem LCD fronton, ide jutottak.Ami továbbra is lutri: technológiából adódó esetleges felhősödés és annak mértéke, illetve hogy a natív kontraszt arány VA panellel nem fog 6000:1 fölé menni.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz Csabi1984 #52592 üzenetére
Sajnos egyik a másiktól tanul, ezert van ennyi felesleges típus.
Egy normális világban elég lenne a W66-os fhd széria, amitől a nagy átlag tévézésre beszabehu, meg pár 8-as IPS (fényárba és monitornak reklámozva), meg a 9-es, a végén a jelenlegi 8-as és 9-es oled.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
vlevi
nagyúr
válasz Csabi1984 #52633 üzenetére
Jaja. Nem a lejátszás minőségével van gond, hanem ha a Hdd-m van sok file, akkor azokat valami véletlenszerűnek tűnő sorrendben jeleníti meg, ömlesztve. Régebben tudott mappákat mutatni. Most is tud, de HDD-rol valamiért nem, csak hálózati meghajtóról.
Amit én akartam kérdezni, az igazából nem a lejátszó minőségére vonatkozik, hanem a lejastzhato kodekekre. Amit meg tud rendesen jelenteni, azzal nincs gond, de pl a hdr10plus filmeket nem tudja, és az független attól, melyik lejátszóval próbálom.
De pl itt egy másik film, az viszont beszarsz, olyan képe van. UHD HDR 60fps, és azt viszi gond nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #52682 üzenetére
Ez a tévé 2015-ös és még nem HDR képes, annyi hogy 4K felbontású és ismeri a HEVC (h265) codecet. Évről évre kapják az alsóbb kategóriák is a Dolby Visiont. Itt konkrétan meg tudod nénzi, hogy melyik modell milyen HDR szabványt támogat.
Viszont ha fontos a Dolby Vision, akkor én nem feltétlenül Sonyt vennék. A DV-re jobb egy LG vagy egy Panasonic esetleg Philips tévé. Utóbbi kettő a HDR10+ szabványt is kezelik.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #52697 üzenetére
A Dolby Vision külső lejátszóval nem fog menni főleg nem a DL verzió. A mostanában elérhető MP4 DV releaseket a Sony belső lejátszója nem viszi, viszont az LG és Panasonic viszi szépen. PC-ről DV ugyancsak felejtős, de az egyes asztali Blu-ray lejátszók is csak az eredeti lemezről tudják lejátszani a DV-t. Egyedül az Oppo 203 és klónjai, CA CXUHD tudják az eredeti iso-t és mappás releaseket lejátszani DV-vel.
A helyedben elengedném a DV-t főleg ekkora tévé méretnél (mozi?), a sima HDR10 mindenképpen lesz.[ Szerkesztve ]
-
Aaron14
őstag
válasz Csabi1984 #52715 üzenetére
Nekem is ilyen van, 55-os meretben es en meg vagyok elegedve vele. Igaz egy hete van meg kb, igy hosszutavu tapasztalatom nincs vele. Ezt a hibat olvastam par helyen mar, amit fentebb a kollega is irt, de ez meg nem egyenlo a szeria hibaval. Az is lehet, egy szerencsetlen anomalia, ami csak bizonyos helyzetekben jon elo es egyebkent orvosolhato.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
varmi2
nagyúr
-
-
Csabi1984
addikt
válasz Csabi1984 #53197 üzenetére
" A MinDig TV szolgáltatás esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás.
Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása. Ezt a digitális adók visszakapcsolása után érdemes elvégezni, a folyamatot a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani. Amennyiben az újrahangolást követően nem láthatók egyes csatornák, akkor érdemes a vevőantenna elhelyezésén változtatni, megkeresni a zavarmentes vételhez az optimális antennapozíciót.
A technológiai munkálatok során kiemelt szempont, hogy az érintett régiókban a nagy lakosságszámú területeken történjen meg leghamarabb a szolgáltatás visszaindítása. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el." -
kolosszus87
senior tag
válasz Csabi1984 #60277 üzenetére
Jó kis tv a 8-as széria is, de IPS panelos, ezt vedd számításba azért ha netán sokat használnád sötétben. XH9-es széria ettől olcsóbb nem lesz, gyakorlatilag kifutó modellek, most vannak a legjobb áron.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Piftuka
veterán
válasz Csabi1984 #60292 üzenetére
Ekkora. (Elhanyagolható.)
Két méterről nézve nem lenne túl nagy az 55 colos készülék sem.
(De ez ízlés dolga is. Cimborám felesége az ágyból nézve, közel az ágy lábánál elhelyezett 42 colos tévét - egy ~20+ colos CRT tévé után - nem tudta megszokni, mondván "ijesztőek, óriásiak a fejek". )
Mennyi pénzből szeretnél tévét venni? Első sorban az határozza meg, hogy mit érdemes választanod.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
viking19
tag
válasz Csabi1984 #60291 üzenetére
Nem tudom... nekem Qnap NAS-om volt, az is jó volt - sok éve. Biztos vagyok benne, hogy nem csak a Plex tud jó lenni. Synology, Qnap nagy nevek a piacon. Én alighanem azt nem tudtam megoldani, hogy rántsa le az angol filmekhez, sorozatokhoz a feliratokat automatikusan. Ezt a Plex meg tudja csinálni.
Equality is about giving everyone equal chance not about giving everyone an equal result.
-
Piftuka
veterán
válasz Csabi1984 #60324 üzenetére
Fentebb már írtam, hogy 280.000 forintból mit érdemes venni. A 49XH85 nagyon sok ennyiért.
260.000-ért a sokat emlegetett SONY 55HX90. (Amelyik színben neked tetszik.)
210.000 forintért is inkább ezt venném: Hisense 55U8QF
Ha viszont mindenképpen ragaszkodsz a SONY készülékeihez, és a 210.000 forintos árnál maradnál, akkor ezt ajánlom: SONY 49XG8377s
Ez utóbbi ugyanúgy 120 Hz-es, VA panelt kapott, Edge LED háttérvilágítással, és összehasonlíthatatlanul jobb tévé, mint az XH81-es sorozat.
Az XH81 ehhez mérve (sem) éri meg az azonos eladási árat. (Kivéve, ha mindenképpen IPS paneles készüléket szeretnél. Ám abban az esetben is érdemes megnézni a LG és Panasonic palettáját alternatíváért.)"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Csabi1984 #60336 üzenetére
Ebben az esetben az XG jobb. Hardveresen gyorsabb, jobb a mozgásmegjelenítése, és még funkciókban is többet tud.
Ha csak max. 50 colos tévét keresel, akkor én bizony a helyedben nem sokat haboznék. A Központi Szalon az egyetlen hely, ahol még kapható. Valószínűleg a piacon elérhető néhány utolsó példányról van szó.
5 év SONY, gyári jótállással meg tudod venni 236.000 forintért. Mivel benne van a keretedben, nem is kérdés, hogy ezzel jársz a legjobban.
Illetve... Őket nem szeretem ajánlani, nem vennék tőlük ilyen terméket, de tény, hogy az XH85 ott a legolcsóbb: Sony KD49XH8577
(Ha úgy döntesz, megveszed, akkor érdemes a SONCITY, AV-Planet, vagy Központi Szalon üzleteket megkérdezni, hogy az itt vásárolt tévére is meg lehet-e váltani náluk az 5 év jótállást!?)"Aquila non captat muscas."
-
hyperspace
őstag
-
Celtis
veterán
válasz Csabi1984 #60359 üzenetére
Az LG OLED-eknél is keményen megy a panellottó, de az legalább csak gyártási szórás és nem tök más panelek. Másrészt ott a support nagyon ügyfélbarát. Nekem a legnagyobb bajom a samsunggal, hogy súlyos hiányosságokkal adják el a készülékeiket, és ha kifogással élsz erőből lenyomnak. Olyanokra gondolok, mint az évek óta fel-felbukkanó gond az európai 50i TV formátum normális kezelésével, erős ghosting egyes típusoknál. meg egyéb disznóságok.
-
hyperspace
őstag
válasz Csabi1984 #60364 üzenetére
Én Media Marktban vettem az én TV-met, ezért ottani 5 év garanciát és biztosítást kértem hozzá, pont 200 alatt volt, ezért 20ezer ft volt a gari. Sávosan változik, 270ezres TV-re talán 25-30ezer lehet. De a kozpontiszalon.hu-n pl 3-ról 5 évre 26ezerért hosszabbítják meg a garanciát a 55xh9000-re.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
Piftuka
veterán
válasz Csabi1984 #60362 üzenetére
Hát igen. Ha a tévéket 10 minőségi kategóriába soroljuk, ahol a 10 a "prémium", akkor az MU6100 a 2. szinten van, míg a H6400 a 7. szinten.
Egyébként fentebb kérdeztél a SONY és Samsung aktuális készülékeinek árairól. Általánosságban a Samsung a drágább.
A SONY XH/XJ90-et a Samsung Q80/90 szériájával kell összehasonlítani. Azok drágábbak.
És összességében is... a SONY és a Panasonic sem "panaszkodhat" ilyen téren, de a tévé piacon jelenleg a Samsung árazása a legdurvább.
Nagyon jók a prémium QLED készülékeik, de az áruk embertelen. Nem kérdés, hogy ha volna 3 millió forintom a célra, annyi pénzből 10-szer előbb venném meg a SONY csúcs OLED tévéjét 83 colos méretben, mint a Samsung 85QN90/Q950T modelljét.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Rogiii
aktív tag
válasz Csabi1984 #60472 üzenetére
Azt nem tudom, mert a 80-as széria IPS panellel szerelt és arra a fajta panelre teljesen más tulajdonságok jellemzőek, mint a va-ra.
Jobb betekintési szögek, viszont jóval kisebb kontraszt. Ha teheted menj el valamelyik Média Marktba és nézd meg neked melyik tetszik jobban.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
-
Selynelar
aktív tag
válasz Csabi1984 #60568 üzenetére
Van rendesen. De igazság szerint mindegyik márkánál. LG - sok psnelhibás. Samsung gyér mozgásmegjelenítés és még sorolhatnám. Csak őszinteséget megvallva a Sony próbálja firmware-ekkel orvosolni a hibáit. Az LG support/ szerviz a legemberbarátibb. Le a kalappal előttük. Szerviz terén nekem a Samsung volt a legnagyobb csalódás. Szerencsére Sony szervizeltetésére még nem volt szükségem.
-
Selynelar
aktív tag
válasz Csabi1984 #60570 üzenetére
Jogos amit írsz. A Sony eléggé szépen felskálázza a gyengébb tartalmakat. Nem néz ki rosszabbul mint a kis szobámban lévő 32"-os Samsungon.
Egyébként nekem is 55" Xh9096 van és teljes megelégedésemre. Persze vannak bugok,de remélhetőleg érkezik firmware rá hamarosan[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
-
Selynelar
aktív tag
válasz Csabi1984 #60575 üzenetére
Azt nem tudom,hogy lesz e ilyen szép a 49-esé de nem hiszem,hogy sok difi lenne. A lábak átrakhatók középre és a szélére. Ahogy láthatod nekem középen van. A szélére rakva olyan 110cm kb a távolság. Nekem ezért kellett középre mert csak 1m az állvány Ahogy a fenti kolléga írta csak adott típusnál. Nekem a xh9096 van. (Ismétlem )Ha teheted vedd az 55-öset. Azt hiszem Sony kp szalonban most akciós: [link]
Ha azt mondom, hogy pont láttam ezt a típust kirakva és ilyen ki.....ott jónak nem láttam a képet
Olvass vissza. Leírtam a beállításaimat. Azért lett a minőség olyan amilyennek most látod. Hozzátéve nem sokat kellett belepiszkálnom
MM soha nem adja vissza azt az élményt, amikor otthon beüzemeled. Kezdve,hogy ott alapból áruház módban van a tv. Túlszaturált színek, túltolt beállítások stb. Plusz tv adás felejtős próba céljából. Ismered a mondást. "A puding próbája az evés" Remélem tudtam segíteni a döntésben.
[ Szerkesztve ]
-
starchild
tag
válasz Csabi1984 #60625 üzenetére
Elnézést mindenkitől, kicsit elment az éjjel az agyam...Valószínűleg a szemem a hibás, mert észreveszek mindent😃
A dühítő, hogy ugyanazokba a hibákba futok bele az xh95-tel, mint a xf75-tel, mikor megvettem. Azzal is legalább egy hétig szenvedtem, míg nagyjából beállítgattam, hogy valahogy kinézzen.
Azt gondoltam, hogy 2 év alatt legalább azokat dolgokat kijavították, főleg, hogy egy tavalyi csúcs készülékről beszélünk. Van majdnem 2 hetem, addig eldől marad-e az xh95, vagy jön vissza az xf75. -
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #60750 üzenetére
Egyszerre csak 1 funkciónál, az érdekes lenne ha egyszerre mind működne.
Azt jelenti, hogy azok a HDMI csatlakozók amelyek megvannak jelölve azok képesek arc-re, mindegy melyiket használod.Tehát igen, egyszerre 1 port, de az összes port képes rá.
Az amlogic csak ennél a tv-nél csinája ezt vagy másik tv-vel is reprodukálni tudod a hibát?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest