Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

Sziasztok!

Segítséget, ill. tanácsot kérek tőletek tisztelettel, mert elakadtam...

Az történt, hogy édesapám "50W808c" készüléke valószínűleg meghibásodott. Több igen furcsa dolgot is produkál:

- Az Android OS főmenüjéből a "Kedvenc alkalmazások" közül eltűnt a piros "TV" (ezen a régebbi tévén, ha jól emlékszem még "Digitális") elnevezésű indítóikon, ami ugyebár a már behangolt DVB-C adások megtekintését hivatott aktiválni/elindítani.

- Az "Alkalmazások" listájában ott van a piros ikon "Digitális" felirattal, ám rákattntva mind a felhasznált háttértár és gyorsítótár 0-0 KB adatot mutat, és a szoftver verzióján kívül csak az "Engedélyezés" gomb aktív még az adott menüben, viszont nem lehet átkapcsolni. Ha rákattintok, csak annyit ír, hogy "Nincs engedélyezve".

- Sehogyan nem tudom újra aktívvá tenni ezt a funkciót.

Gondolhatnánk, hogy a DVB-C tuner halálozott el a készülékben, de...

- A csatornakeresés probléma nélkül megtalálja mind a 159 csatornát, a digitális "bemenetet" választva a csatornák száma, neve, az azon futó műsorok címe, a dátum, stb. is látszik, de a teljes háttér fekete, tehát természetesen nincsen sem kép, sem hang az adott csatornákon.

- Az eredmény ugyanaz akkor is, ha a CI+ modul & kártya csatlakoztatva van, és akkor is, amikor nem.

- Még a teljes műsorújság is látszik hibátlanul, és hiánytalanul a "Guide" funkciót megnyitva.

- De... amennyiben a CI+ kártya csatlakoztatva van, akkor "Galaxy HD", a "Super TV2 HD", "Magyar Mozi TV" és "Film 4 HD" csatornákon van adás is! (A többi csatornán továbbra sincsen adás.) Ez a legfurcsább az egészben.

Egyéb információk:
    - A gyári visszaállítás nem oldja meg a problémát.

- A készülék minden egyéb funkciója (bemenetek, hálózat, Youtube, Alkalmazások, Menük, Beállítások, stb.) kifogástalanul működik.

- Természetesen kontroll miatt a tévét az eredeti helyén a másik két, garantáltan működő CI+ kártyával is megnéztem, de ezen a tévén ez sem hozott változást.

- A tévét másik szobában, az ott hibátlanul üzemelő másik tévé koax kábelével is megnéztem (és a másik két CI+ kártyával is), de a probléma, ill. jelenség ugyanaz.

Logikai alapon arra jutottam, hogy a készülék a hibás.

Azon tanakodom, hogy a CI+ aljzat hibája okozhatja-e a fent ismertetett hibát...!? Ha pedig nem az okozza, akkor vajon melyik alkatrész?

Van bármi ötletetek, javaslatotok erre, esetleg arra vonatkozóan, hogy mit nem próbáltam még ki? :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés