Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

Üdv!
    B550 chipset esetén másnál is előfordultak itt audio problémák ha a VGA 16 PCIe sávot kap? Van egy Gigabyte Aorus Master lapom és évekig 8x módban használtam egy SSD miatt az M2_B slotban. Kivéve az SSD-t VGA cserekor és 16 sávra váltva (új VGA megérzi a 8x limitet) játékok alatt a hang elkezdett pattogni. Mint mikor kifut a pufferből pár milliszekundumra folyamatosan. Frissítettem BIOS-t, ugyanaz. Próbáltam három különböző VGA-val, ugyanaz. A régi VGA-val is ugyanaz, ha 16 sávon üzemel. Meghajtók frissek mind.
    Az egyetlen változó a BIOS-ban a panaszmentes és problémás állapot között a VGA sávelosztás. Gen3 módban üzemel a jelenlegi processzorral, de Gen4 módban is beszámoltak a problémáról. Vagy inkább úgy írom, hogy Gen4 módban számoltak be a problémáról és Gen3 volt a probléma megkerülése. De nekem Gen3-ben is problémás a hang. Az összes hangeszköz érintett: alaplapi hang, USB DAC, HDMI hang kimenet, minden. Ha microstuttering-el a játék és a frame time megugrik egy pillanatra, akkor arra az időre kihagy a hang is. LatencyMon szerint nem kéne komoly problémának lennie.

Hasonló beszámolókat találtam gyártófüggetlenül:
    [link] [link]

Új hozzászólás Aktív témák