Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyzuzo
addikt
válasz #57764352 #16 üzenetére
Azért híznak el az emberek ha leszoknak a dohányzásról, mert keresnek új pótcselekvést, ami wipes esetében ezekszerint a nassolás, evés. Ezért írtam, hogy almát rágcsálj, répát, fogpálcikát, sz'al ne a chipseszacskó legyen az ''új barátod''. Nehéz dolog ez, de tényleg megéri. Gondolj arra, hogy ezt magadért teszed, nem másért.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
maniac
senior tag
válasz #57764352 #13 üzenetére
En is utaltam, de valami sport kell melle szvsz, amiatt hogy ha megis a kaja lesz a potcselekves - ahogy nalam mostmar azza valt (50 kilo vagyok szoval johetne nyugiban az a 15 kilo ) ne hizzal meg annyira hanem inkabb izmosodj, valamint kitisztuljon beloled az a sok szar amit szivtal.
-
Grey
aktív tag
Kemény fába vágtad a fejszédet.Nekem 6 év füstölgés után csak a legradikálisabb módszerrel és rengeteg akaraterővel sikerült leszoknom többszöri próbálkozásra.Radikális alatt értem azt,hogy egyik napról a másikra tettem le a cigit és nem szoktam rá hejette semmi másra mint pl.:zabálás,rágózás,szotyi,nem sokkoltattam magam árammal és nem tapaszoztam..A lényeg,hogy döntsd el,hogy most itt a vége és nem nyúlsz többé hozzá.Ha döntöttél és letetted a cigit ,akkor ''csak'' ki kell tartanod a döntésed mellett.Egy slukkot se szívj bele,mert onnan borul az egész!Nekem kb.2-3 hét volt elég húzós.Nemis annyira a nikotin hiányzik ilyenkor,hanem az a SZOKÁS és ''rítus'' ami ezzel járt.De ez is csak egy szokás
Azóta havi szinten 12-15K-val több jut bármi másra amit szeretek/szeretnék.Pozitív mellékhatásként még:nött az önbecsülésem,az önbizalmam,nyitottabb és őszintébb lettem az emberekkel,könnyebben vállalom fel magam és egy rakás gátlásomtól megszabadultam.Nekem ez nagyon nagy lépés volt és rengeteg erőt adott,hogy tovább csiszoljam magam.Úgy voltam vele,ha ez sikerül,akkor bármi sikerülhet.Hát sikerült -
Nos, a nikotin függést okoz, ugyanolyat, mint a kábítószer. Ha abbahagyod, akkor a szervezeted kívánni fogja, tehát nagyfokú elszántság és kitartás kell hozzá. Eldöntöd, hogy soha többet nem gyújtasz rá, és menni fog, bár nagyon nehéz lesz az első néhány hónap. De menni fog! Fel kell készülnöd arra, hogy nem fog könnyen menni. Ami még rosszabb, hogy akár fizikai fájdalmakkal is járhat a nikotin megvonás (talán ezért is célszerű a tapasz használata).
A fizikai dolgokon kívűl lelki vonatkozásai is vannak a dohányzásnak, mint mindennek, ami függést okoz. Az embernek pl csökken a fellelősségérzete, könnyen megbízhatatlanná válik, és ez csak a jéghegy csúcsa.
Ha szeretnél segítséget benne, akkor dobj egy mailt nekem, van tapasztalatom dohányosok leszoktatásában.
(mielőtt valaki felháborodna azokon a dolgokon amiket írtam, olvasson el néhány a témáról szóló szakkönyvet)Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
SLi
tag
Olvasd el a mi a dobozon van:A a Dohányzás halált okozhat
Najó, én nem vettem be sajnos,őedig amugy tényleg igaz
Amugy az adóemeléssel egy vmit értek el,több cigiz sziv az ember ugyanis vámmentsről heti pár karton,szóval az nem fogy el,persze olcsóbb és szarabb is. De ez van.
Amugy a szivarozás tényleg segít,csak ne vmi gány szivart szívj! -
addikt
válasz #57764352 #72 üzenetére
Helyes!!!
Sok sikert és kitartást kívánok..
Iszonyat nehéz dolog ez, minden percben egyre jobban érzem.. és borzalmas nagy próba volt a tegnap este.. haverok, buli szamba.. no smoke..⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
wipes
senior tag
-
wipes
senior tag
válasz #57764352 #79 üzenetére
köszi
1ébként ha ha pár hónapig már kibírod dohányzás nélkül, nem hogy hiányozni nem fog, kifejezetten zavaró lesz (nálam igy volt/azóta is így van) - nagyon zavar, ha rágyújtanak a közelemben, és a dohányos emberek nagy részét akkor is büdösnek érzem, ha éppen nem gyújtanak rá (haj, száj, ruha, bőr) -
azzio
aktív tag
kisqpi!
szerintem csináljuk a következőt: időnként nézzünk be ide, és írjuk be, melyikünk mennyi ideje nem gyújtott rá. egyre jobb érzés lesz beírni a számokat, és égő lesz beírni mondjuk 23 óra után azt, hogy 5 perc... na én most 10 óránál tartok, hajrá!
apukán 20 évig zsinórban szívta a cigiket, 40 éves korában egyszer csak nem szívott el többet, azóta is jól megvan nélküle. nálam változó. van, hogy 2-3 napig se szívok, van, hogy napi 4-5 szálat. de 1-et is soknak tartok, és utálom is magam érte. na, let's leszokás! -
sztr
csendes tag
válasz #57764352 #101 üzenetére
Akkor most a legrosszabb, meg majd a holnap.. próbálj meg nem bedőlni a gonosz, alattomos kis belső hangnak, amelyik a legextrémebb kifogásokat, önámításokat és hazugságokat sugossa megállás nélkül a füledbe
- senki sem látja, senki sem fogja megtudni
- csak egy slukkot, mit számít az
- micsoda hülyeség leszokni, eddig is jól megvoltál a cigivel
- nem is olyan drága, majd kigazdálkodod
- legfeljebb ritkábban gyújtasz rá...
és így tovább...
Gondolj valai olyasmire, hogy ez csak egy gonosz nikotinmanó, vagy valami ilyesmi, aki nem akarja hagyni, hogy elveszítsen Téged, mint potenciális áldozatát - a kis szemét...
Hidd el, csak pár nap és eltűnik, és sokkal könnyebb lesz utána már csak magaddal kell harcolnod, az szvsz sokkal egyszerűbb...
Kitartást kivánok, mert nagyon megéri!Azt mondják, elmebajban szenvedek... de én nem szenvedek, élvezem minden percét...
-
fLeSs
nagyúr
válasz #57764352 #101 üzenetére
Akkor mostmár két napja nem dohányzol?
Mit csinálsz olyankor, amikor épp rágyújthatnékod van?
Én mindig elindultam a konyhába, de útközben eszembejutott, hogy már nem dohányzok, és a cigi helyett ittam egy pohár vizet, vagy fogatmostam."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
válasz #57764352 #133 üzenetére
De így is elég fárasztó elterelni a gondolataimat!
Ez az első héten így lesz, aztán lassacskán egyre kevesebbet fox rágondolni, márha odáig eljutsz."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Lala bácsi
csendes tag
A cigiről egyetlen egy féle képpen lehet leszokni: elhatározod hogy soha többet nem gyújtasz rá. Én is meg a nejem is így szoktunk le. (mondjuk leszokni csak a nejem szokott le, én csak egy bagós vagyok aki nem gyújtott rá idestova másfél éve) Én ráadásul nem is vertem nagydobra, úgyhogy mikor a barátaim és a kollégáim észrevették ők is máshogy álltak hozzá. (az a szomorú tapasztalatom hogy az embert a tizenhuszadik bejelentés után nem igazán veszik komolyan. mondjuk ez érthető)
-
Zoltán
őstag
Én sikeresen leszoktam, tapaszok, meg minden egyéb trükk nélkül. Egyszerűen csak eldöntöd magadban, hogy többet nem gyújtasz rá és kész. De úgy nem megy, hogy lelkesedésből, mással együtt, meg úgy se, hogy fokozatosan. Előre el kell magadban dönteni, hogy sikerülni fog, úgy nem lehet, hogy megpróbáljuk, azt' lesz ami lesz. Meg egy táblázat is segített nekem, amiben benne volt, hogy a szervezetemben milyen betegségek esélye mennyi idő után (utolsó elszívott cigi után) csökken mennyi százalékkal. Naponta vagy havonta ki lehetett pipálni egy ''gyógyulást''
-
karyo
senior tag
Én úgy szoktam le, hogy egyszerre, drasztikusan eldobtam. Előtte sokat vívódtam, de a fokozatosság nem jött be, mert 3x visszaszoktam. Most immár 3 hónaja ''szabad'' vagyok,
Az első két hét elég szar volt, vágytam rá, de aztán szépen lassan elmúlt.
Ma már az sem zavar, ha mellettem rágyújt valaki, oda sem figyelekEnjoy the silence.
-
karyo
senior tag
válasz #57764352 #206 üzenetére
Szokjatok le együtt!!! Itt a ritka alkalom.
Azt kell megérteni, hogy ez egy olyan pótcselekvés, amivel tönkreteszed
az egészséged, és rengeteg pénzt cseszel el a semmire!
Ha sikerül bevallanod magadnak, hogy addikt vagy, akkor már könnyebb.
És elsősorban magadnak biznyítsd be, hogy menni fog, ne másoknak!
[Szerkesztve]Enjoy the silence.
-
sharker
aktív tag
Szüleim lementek egy Paksi klinikára.Ahol kimaszírozták a talpából a függőséget...Nem vicc
Szüleim már 2éve nem gyújottak rá...Pedig father napi 2dobozt simán elszívott.
Ismerősök is elmentek és szintén leszoktak.Kezelés ára 5000Ft volt akkoriban...
De father erős dohányossága miatt 2x kellett elmenni...
A függőség megszűnik.Hatásos... -
Ráczkölke
tag
Gyárkémény? Ha nekem lenne olyan csajom, aki ha nem is rendszeresen..., és tűri, akkor ráérnék 2-3év múlva is leszokni, de az a tapasztalat, h egyre kevesebb lány dohányzik és ''elundorodnak'' tőlünk... (de mit csináljak néha rágóra sincs pénzem !!!, ja és nincs is b.nőm );
-
-
karyo
senior tag
válasz #57764352 #223 üzenetére
Ja és kezdd azzal, hogy az utolsó paklit elhelyezed egy kukában, vagy megsemmisíted. Még véletlenül se legyen otthon cigi. Az alső két hétben sokszor volt olyan, hogy hirtelen
rá akartam gyújtani, de nem volt mire. Kocsmába se nagyon járj addig, mert ott nagy a kísértés. Próbálj meg 2-3 hétig elszigetelődni, tudo milyen szar, mert haverok még mai napig
kínálgatnak, és első időbe nagyon nehéz visszautasítani. Ne adj okot
magadnak a visszalépésre!Enjoy the silence.
-
bibimad
senior tag
Csak egyik pillanatról a másikra lehet leszokni a dohányzásról.Ez csak akarat kérdése.Saját példám több mint 15 évig nagyon erős dohányos voltam/3 doboz Marlboró,mezitlábas Camel,Gitane/ és 98-ban úgy döntöttem,hogy elég és azonnal abbahagytam.Nem mondom,hogy a második héttől nem volt kinlódás,de akarat erővel megoldható a dolog.Tehát ,csak erős akarat kell hozzá.
Einstein mondta''Két dolog végtelen:az emberi butaság és a vilagegyetem,bár az utóbbiban nem vagyok biztos''
-
Esmein
nagyúr
válasz #57764352 #256 üzenetére
Hát én elszívtam a napi doboz piroslmet vagy piros pallmallt, de letettem és a második nap már nem is hiányzott. El kell foglalni magad ennyi, mióta itthon vagyok egyáltalán nincs rá igényem.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
boszizsu
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Háztartási gépek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Linux kezdőknek