Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Aki "K"-t vesz, annak érdemes egy jobb RAM kit-re is pénzt adnia, de csak ha kihasználja a "K" képességeit.
Aki a sima verziók közül választ, annak a mezei 1600-is megteszi és azt tanácsolnám mindenkinek, hogy az 1.65V feszültségű RAM biosban beállított fesz értéke ne haladja meg hosszútávon az 1,58V-ot!
A konfig teljesítményét az átlagos használat során nem a 2GHz-en járó RAM fogja elsősorban meghatározni, a proci ennél sokkal fontosabb. Igaz ez annak ismeretében, hogy a Sandy memória kezelése az eddigi tesztek alapján nagyon jóra sikeredett, jobb, mint az előző generációé. Már az alap órajelen / 1333MHz/ is bődületes sávszélességgel bír DC módban.
Véleményem szerint a 20k feletti RAM vásárlása kizárólag az alaposan kihajtott "K" mellé ajánlható, egyébként felesleges az általa elért sávszél. -
warcat
veterán
válasz
poppfalusi
üzenetére
Ha bruttó, akkor tökéletes

Én megelégszem egy sima most a Sandykhez kiadott Kingston Grey kittel, kemény
~ 12500 Ft(2x2GB), DDR3 ára egész évben esni fog, na most ha ebből 8-9k lesz, ki nem sz*rja le
(na és befér a Noctua alá) -
poppfalusi
tag
Köszi !! Akkor maradok a 2000esnél.
-
MPowerPH
félisten
Srácok. A proci szorzótól független a memória szorzó. Ez eddig is így volt, ha visszagondolunk. Eddig a ramsebesség az FSB-től vagy BCLK-tól függött. Önmagában annak növelésével, szorzó állítás nélkül is tudtad emelni a memória órajelét. SB-nél, P67-ben mivel a BCLK-t nem tudod állítani, így csak a szorzóval tudod emelni a memória sebességét. Az XMP profil is müxik a proci tuningja nélkül is.

A lényeg, érdemes jóféle ramokat venni.
-
poppfalusi
tag
Úgy nem lehet húzni a procit hogy a mem frekvencia ne emelkedjen?

-
poppfalusi
tag
Akkor ha jól értem nem lenne jó ötlet a i5 2500k mellé 2000 MHz-es ramokat tenni ha még húzom is
Akkor lehet hogy át kell gondolnom ezt a memória vásárlást -
-
warcat
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
Hogy mostanra hiány lett ,azt még megértem, de persze Mo-ra minek is hozattunk volna jan 9-én valami elfogadható mennyiséget,akkor legalább lett volna miből kifogyni...
Intel hard launchot akart mindenhol,kizártnak tartom,hogy nem kaptunk volna,ahogy én ismerem a hozzáállást, "majd rendelünk két hét múlva addig legalább elviszik a polcokrol a régi szériát" , most meg persze nincsen.
-
brainman
tag
intel kicsit elárazott.. 2000 huf (7 euró ) difi a i5 2300 és 2400 között elhanyagolható, az a plussz 300 mhz pediglen jól mutat, persze hogy a kutyának se "kell" a 2300 as. 2300 as ára le, 2400 ára fel, várhatóan... amúgy, a sandy nem lett drága cucc igy a belépő szegmensben, rendesen ödapörköltek a konkurensnek.
amúgy ma hivott egy emberke a lordból, hogy este jön meg a 2400 as, holnap átvehető, kértem emailt ha tuti... de semmi. nem értem miért hivott, bár lehet, remélem holnapra a rendelt cucc meglesz.
-
petrusz82
aktív tag
2600K-s procinál mit takar az, hogy "DDR3-1066/1333" memória támogatott? Ha én 1600-as memókat teszek p8p67 lapba, akkor az csak 1333 MHz-en fog menni?
-
RI/OS
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
Persze a 2300-akkal dunát lehet rekeszteni mindenhol.
-
Ahogy látom az árak inkább felfele mennek és nem csak Európában van hiány :S
-
RI/OS
addikt
Durva áron van a hardverkeres 2300, még lejjebb ment egy picit.... a végén még én is elcsábulok.
-
-
-
dokee78
félisten
A K nélkülieket abszolút nem lehet még húzni ugye?
-
korcsi
veterán
Hali!
Elvileg ha lehetett csinálni P67-es chipstettel lapot 1156-os foglalathoz akkor ha van egy elég ügyes de inkább bátor gyártó akkor talán lehetne csinálni P55-ös (H55) lapot 1155-foglalattal, amiben a tuningot a "hagyományos" módszerekkel lehetne csinálni! Sőt, ha külső órajel generátorral lenne kiváltva a P67(H67)-ben lévő akkor is megvalósítható lenne. De ez a gyártó se kapna többet Inteltől terméket eladásra
.Persze csak elvileg...
-
MPowerPH
félisten
Pedig piszok jó lap, nagyon kitettek magukért. Elvileg a még nem létező Maximus Formula IV szintje, tehát az Maximus Extreme alá pozicionálták. De lesz az Extreme -nek is ellenfél állítva, gondolom egy Fatal1ty Extreme -el. Megkérdezhetem, hogy mennyiért van?
Csak azért, mert abból lehet következtetni a kiskerárra. Sajnos ott még nem jelent meg, más nagykerek meg még hírét sem hallották ennek a lapnak. 
-
-
MPowerPH
félisten
Azt hittem nem adsz alább az UD7-nél. Én most végleg letettem a váltásról, mostanában még nem lehet megkapni nálunk az Asrock Fatal1ty lapját, így bele se kóstolok az 1155 -be.
Ramokat honnan rendelted?Fore: Az a fura, hogy LGA1356-os chipset itt fel sincs tüntetve. Akkor lehet olyan mégsem lesz.

-
Fore
tag
válasz
katt777
üzenetére
Nem Q67 lesz az amire te gondolsz? Feb. 20-ra mondják.
Intel wiki -
AMATŐR
őstag
Na, hála isten nekem is összeállt a rendszer. Nem vagyok nagy tuningos, Giga D4 lapom van, Ezen videó alapján -igaz ez D5 ös lap- gyorsan beállítottam a gépet 4500MHz re.

-
katt777
félisten
Hát éppen ez az, hogy elbeszéltünk egymás mellett.
Szerintem térjünk vissza rá februárban, ha fel tudok jönni a netre, akkor mind2-en tisztábban fogjuk látni a dolgokat, amelyeket mostanában az Intel elég szépen kever (Sandy/Ivy Bridge, P/H/Z67/68/stb.).
Addig a legjobbakat! -
fagy53
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Ha összegyűjtenénk ezt a pár hsz-ást amit lefolytattunk ebben a témában és közszemlére tennénk, félek halálra röhögné magát az aki elolvassa...

Magam ugyan nem találom nevetségesnek, inkább fárasztónak, de mivel régóta ismerlek itt a PH!-n megpróbálom lazán venni, ezért azt mondom: ámen, úgy legyen!
Nem csinálok ebből problémát, lehet, hogy csak elbeszéltünk egymás mellett...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
tylerhun:nem kell értened a németet, az oldal jobb oldalán csak rá kell kattintani pl arra a játékra amelyben kíváncsi vagy a procik teljesítményére, könnyen emészthető listát találsz.
Kíváncsi vagyok sikerült-e?
-
katt777
félisten
Te még mindig a Z68-ról beszélsz, amely azt LGA2011-hez lesz majd köthető év vége felé, én meg a Z67-ről, amely februárban jelenik meg a SB procikhoz (LGA1155). Szóval tök fölöslegesen beszélsz a Z68-ról, mert az ég adta világon semmi köze ahhoz, amiről én írtam. Ráadásul a Z68 az X58-at fogja váltani, nem P67-H67 összevonás lesz.
Vajon miért van tele a net ezzel a Z67-tel és a februári megjelenéssel? Vajon mindenki ennyire nem érti a dolgot, vagy tényleg 2 különböző dologról beszélünk? Nem az agyadat akarom húzni, tényleg ezeket olvasom, és várom a februárt, hogy kiderüljön az igazság.
-
brainman
tag
válasz
poppfalusi
üzenetére
ne hidd, i5 2400 nem akar érkezni sehova, de a 2500 széria is ritkul... 2300 az van bőven.
intel, gyártási nehézségek... válság, "nincs" pénze procira a népnek, nemtudok mire gondolni. -
RI/OS
addikt
Egyszerű kérdés.
Hol a faszban lehet i5-2500k-t venni? (
)
1,5 hete várok rá, sehol semmi, itt meg egyre másra mindenki irogatja, hogy most vette.
Bolt kellene, nem ilyen bazáros izé -
Erdei88
veterán
válasz
poppfalusi
üzenetére
Nem vagy egyedül, de talán péntekre már nekem is összeáll
-
poppfalusi
tag
Olyan idegesítő hogy már csak nekem nem állt össze a rendszerem

-
Csorbi
addikt
Üdv mindenkinek, én is beszálltam a klubba péntek este óta egy ASUS P8P67 Pro-val, i5-2500K-val és 8 GB 1600-as Kingmax Hercules memóriával, biztos fogok itt kérdezősködni!

-
hoy
tag
Sziasztok!
ezekben az új lapokban nektek is gyengén muzsikál az ssd meghajtó?
nekem egy ocz vertex2 van s olvasni 180-200Mb/s-l olvas, de irni csak 70mb/s-l (crystaldiskmark szerint).....
-
fagy53
nagyúr
-
APC ADAM
tag
Értem!
Ma reggel óta 35X104-en ketyeg 3.6-3.7 között mozog és stabil eddig.
Tegnap sok fagyi volt de a gyári progiból húztam(már ledaráltam),ma biosból és így stabilnak tűnik

-
tylerhun
tag
Sziasztok,
szeretnék váltani 775-ről 1155/1156-ra.
Mit gondoltok, core i7-860 vs core i5-2300, melyik lenne a jobb és miért?
Nézegettem, hát teljesen új 3 év garis i5-2300 43k, most legolcsóbban pedig olyan 45k körül lenne gari nélküli i7-860. Mindkettő 4 magos, 2,8-as órajel, igaz az i7-esnek 8 threadje van mig a másiknak 4 - ez miben számit?
Egyszerű felhasználó vagyok, leginkább csak játék az ami kihasználhatná a procit.
-
fagy53
nagyúr
válasz
APC ADAM
üzenetére
Nem hülye kérdés, de csak azt tudom mondani amit olvastam róla, procim még nincs...

i5 2500 - turbo off, akkor 3,3GHz négymagos prociként viselkedik, a szorzó 33 és egyetlen lehetőség a tuningra a BCLK:100MHz emelése, ami kb 5% lehet azaz 105MHz így az órajel 3,46GHz lehet.
Turbo on esetben megnő +1-gyel a szorzó, így ha a BCLK marad 100MHz, akkor 3,4GHz lesz mind a négy mag terhelésénél. A P67-es lapokban még meg lehet növelni a szorzót néggyel, így terhelésre a négy mag 3,8GHz-en ketyeghet / BCLK: 100MHz /.
Egy mag terhelése esetén adj hozzá a fenti órajelekhez 0,4GHz-et! -
APC ADAM
tag
Hali!
Lehet hülye kérdés de ha a turbó biosban be van kapcsova kár húzni a 2500-at mert ha kell emeli a frekit? -
Воланд
titán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nem.
-
WhiteWalker
nagyúr
hali,lehet kérdezték már nem tudom, de megkérdem:
a cpu-ban(i5-k2600) lévő integrált gpu teljesitménye összeadódik e egy pci-e slotba helyezett vga-val? -
dime27
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
A memók csak febr 10ike környékén érkeznek meg kishazánkba remélem addigra proci is lesz utána össze tudom dobni a memokra visszatérve hál istennek mennek színben a laphoz mert pont olyan színűek mint a lap bordái!

-
dime27
őstag
Egy ASUS P8P67 DELUXE-al csatlakoztam a klubbhoz memók természetesen érkezőben USAbol jóféle 2x4Gbos Gskill-ek 2600kra még várnom kell

-
-
Ombi5
őstag
Udv.
s1366 i920 D0-at ami 4Ghz-en megy mire erdemes lecserelni az uj Sandy-k kozul(mondjuk ami megy 4.5 Ghz-en legalabb)? :-)

-
MPowerPH
félisten
válasz
Lalaboy
üzenetére
Huhh, Asrock Extreme 6-nak már elég húzós az ára ahhoz képest, hogy csak középkatos lap.

M.A.X.: Z68 annak lesz fontos, akinek kell az IGP is a tuning mellett. Ritka...
Az UD3 egy teljesen alap lapocska, 4.5GHz fölött biztosan gondja lesz a stabilitással. Le se írják, hány fázis van benne. Az UD3R az 12+2-es, a simában kevesebb van. -
hoy
tag
válasz
Gaben01
üzenetére
Szia!
Abból indultam ki hogy egy több mint 3 éves kártyának a szintjét hozza a beépített gpu, plusz tuningolni se akartam, de hát az ember tervez az isten..... semmi se sikerül

persze ha módomban állna lecserélném az alaplapot, de nem áll módomban
win7-t újraraktam s várom a fagyásokat

-
törölt tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
A P67-UD3 nem rossz lap, de durvább tuningnál már elvérzik. Habár ahogy néztem, a jóval drágább lapoktól tuningban pár száz plusz MHz-et kapunk, meg talán nagyobb stabilitást. De javítson ki az, aki valóban próbálta a giga lapokat.

Nyárig azért még történnek dolgok, így most nem érdemes dönteni. Elvileg jön a Z68 chipset stb.
-
Lalaboy
őstag
Napokon belul megtudom rendelni az uj konfigomat....
Az alaplap Asrock Extreme 6-os, a proci egy 2500K, a RAM-ok ( ez a leghuzosabb reszegyseg, igy elcsuszhatok idoben vele) egy G.Skill 2*2Gb F3-17600CL7D-4GBXHD lenne (egy kis konkretum rola: [link]
Kap megy egy 80Gb-os Intel SSD-t is, de mindez mar 800$ kozeleben jar, igy eleg huzos lessz...... -
gainwardgs
veterán
Hali.
2500K-t terveznék majd a nyár fele, milyen lapot ajánlotok hozzá??
Én giga P67-Ud3-at néztem, az a foglalattüskés égési probléma még fennáll ezeknél a lapoknál??
Q9650-hez képest mennyivel tud többet egy ilyen szörny

-
fagy53
nagyúr
A memóriától nem elsősorban fagy, hanem kékhalál, persze sok minden benne van a pakliban..
Általában a RAM mennyiségének növekedését nehezen kezelik le a memória vezérlők.A memória vezérlőnek kell ilyenkor egy kis feszt adni, mivel nincs még procim, csak általánosságokat tudok mondani, konkrétumot az aki rendelkezik sandy-val. 
-
fagy53
nagyúr
Ha 7.7V lenne be sem kapcsolna géped, a biosba nem jutnál el. Az AIDA64-et kell frissíteni, ha megvolt akkor meg ők nem készültek fel a Sandy-ra. Írj a topikjukba, mert van ilyen..
A lap saját progija mit ír a 12V-ra, vagy a biosban mit mutat? Biztosan nem 7.7V-ot...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha kifagysz random, valamelyik feszt emelned kell. -
hoy
tag
sziasztok!
tudna valaki segíteni nekem? Aida64-l megnézni hogy mit mér +12volton.. nekem (chiftech 500-l )mér 7.7-t
s néha lefagy a gépem, de a durva hogy a prime95 9 órán át fut jól majd utána netezek pl.. s kifagyok 
i2500k
8gb kingston ddr3 1333 memória
asus p8h67 alaplap
8800gt videókártya..ötletek?
memtest is fut hibátlanul...
-
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Megtaláltam, bár még nem próbáltam ki..

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Ryzen 5 1600X dobozos CPU + hűtő
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon)
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(na és befér a Noctua alá)

A memok természetesen Ősembertől érkeznek!

Viszont a K- még mindig csak rendelhető, és mivel nincs oda irva h jön tehát nem is lesz 

Csak azért, mert abból lehet következtetni a kiskerárra. Sajnos ott még nem jelent meg, más nagykerek meg még hírét sem hallották ennek a lapnak. 
Addig a legjobbakat!![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
intel, gyártási nehézségek... válság, "nincs" pénze procira a népnek, nemtudok mire gondolni.