- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
dzf007
aktív tag
Play rendszerfrissítés letölthető!
-
vlevi
nagyúr
válasz
Jack Oneill #11308 üzenetére
Igazad van, visszaáll az eredeti 1x értékre. Szóval akkor ne kapcsold ki, nálam se volt.
-
unravel
őstag
válasz
Jack Oneill #11308 üzenetére
Én úgy emlékszem kikapcsolt fejlesztői beállításoknál nem marad meg a beállított animáció sebessége.
-
-
atua
aktív tag
válasz
GoodSpeed #11287 üzenetére
Az appok továbbra is a háttérben frissülnek, azt sem tudom, hogy mikor. Pont nem érdekel, mennyi ideig tart.
"Nem olyan (elit) körökben mozogsz az fixen látszik. Mert pont nem így van. Igenis számít, hogy milyen telefon van nálad, nézik." - ezen meg csak röhögni tudok, irigylem a problémáidat...
Egyébként senki sem mondta, hogy az S széria nem jobb az A-nál, csak a júzerek többségének semmi szüksége rá, mert még az A képességeit sem használják ki...
-
vlevi
nagyúr
válasz
Jack Oneill #11292 üzenetére
Hogyne. Nálam az alap dolog, tizenvalahány éve, hogy csak azért kapcsolom be a fejlesztői beállításokat, hogy mindhárom animáció sebességét 0.5-re visszavegyem.
Nem mindegy, hogy pl. egy ablak zárás , és a következő megnyílása közötti animáció időtartama 1-1 tizedmásodperc, vagy csak 0.5-0.5 tizedmásodperc.
Egyéni ízlés kérdése, nálam pl. nem tetszett, ha teljesen kikapcsoltam az összes ablak animációt, ezért hagytam meg 0.5 értéken.
A telefon valójában nem lesz gyorsabb tőle, tehát az, ami tovább tart, mint az animáció, az ugyanannyi ideig fog tartani, ilyen pl. weboldal betöltődése, stb. sok minden, de az előbb említett bezárás-megynitás sokkal gyorsabbnak fog tűnni. Persze, valamennyi processzoridőt elvesz az animáció, de az azért annyira nem jelentős. Szerintem.
Próbaképpen átállíthatod mindegyiket mondjuk 2, vagy 5x időtartamra, és akkor fogod igazán megérteni, miről van szó.
Utána a fejlesztői beállítások kikapcsolhatóak. -
-
-
válasz
Igen. Pörgősebb lesz a telefon.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Nekton #11296 üzenetére
"Szebb kijelző? Szubjektív dolog. Funkcionálisan vállalható kb. mindegyik Samu kijelző."
Ma két munkatársam egyszerre mutatott facen infokat. S24+ a másiknak a35 telefonja van.
Akár hiszitek, akár nem, de mind a kettő gyönyörűen nézett ki, ha nem tudom milyen telefonokat nézek, nem mondom meg, hogy melyik a drágább.
Amúgy samsung 'A' széria és az felett, kb minden teszt kiemeli a kijelző magas minőségét. -
Skod
aktív tag
válasz
Jack Oneill #11298 üzenetére
Build számot kell nyomogatni
-
unravel
őstag
válasz
Jack Oneill #11298 üzenetére
-
unravel
őstag
válasz
Nekton #11296 üzenetére
"Az AI funkciókra egyelőre nincs szükségem, mert egyszerűen nem elég jók"
1: [Annyira buta a Google mesterséges intelligenciája, hogy azt se tudja milyen év van jelenleg]
2: Nincs szükségem segítségre, hogy szöveget alkossak, ami nyelvtanilag helyes -
Nekton
aktív tag
válasz
Próbáld ki! Nekem zavaróan gyors, ha feljebb veszem a sebességét akármelyik eszközön.
-
Nekton
aktív tag
válasz
GoodSpeed #11283 üzenetére
Pl van benne vezetékmentes töltés! Szebb a kijelzője, és energiatakarékosabb is. Mindenki aki már használt S osztályos mobilt elismert a felsőbbrendűségét. Aki meg nem az általában megkeredésből tagadja. Egyszerűbb tagadni( mondjuk hülyeség bizonyítvány is egyben), mint bevalanni az igazságot, hogy még nem használták, mert nem futja rá. Nagyjából ez a helyzet, csak legalább ne égetnék magukat....vagyis ha hallgatták volna...
Mindenki? Biztos? Hát én nem. Nincs rá pénzem? Ismersz engem?
Ezt az oktondi érvelést... Bocs!Szebb kijelző? Szubjektív dolog. Funkcionálisan vállalható kb. mindegyik Samu kijelző.
Energiatakarékosabb? Na nee... Amúgy ez erősen egyéni használat függő.
Vezetékmentes töltés? Értem én, de a vezetékmentes töltőbe is vezeték megy, cserébe lassabb.
Az AI funkciókra egyelőre nincs szükségem, mert egyszerűen nem elég jók, nem konzekvensek, így szükségem sincs rájuk. Azonban ha kellene, ezekre is van dedikált app. Nem kell ehhez csúcstelefon.
Egy szó, mint száz. Több vállalkozást viszek, de nem érzem azt a nagy felsőbbrendűséget a drágább telefonokban. Sem nem hoznak több hasznot, sem boldogságot.
-
unravel
őstag
válasz
Nekem ki van kapcsolva. Zavarnak az animációk. A processzornak is tetszik, hogy kevesebb a meló.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Lord Amper #11284 üzenetére
Erdemes trukkozni ezzel az animacio sebesseggel?
-
-
-
Nekton
aktív tag
válasz
Én gyorsabb tempót inkább a telepítéseknél vettem észre, de az meg ugye nem a mindennapi használat része. Azanimációkat lejjebbkapcsoltam az asszony A25-én, és úgy bazigyorsnak néz ki, pedig az egész telefon elég lassúcska.
-
válasz
Indítsd egymás mellett újra a kettőt. Havi frissítésnél csak azért nem tudod egyszerre megnézni, mert az S osztály napokkal korábban megkapja a frissítést is.
Az A5x. még logót mutatja , amolyan trutyimutyisan szenved, még az S24 már régen elindult és kb böngészhetsz is. Perceket ver rá. -
válasz
Nekton #11279 üzenetére
Múltkor egymás mellett volt egy s24 és egy A55. Direkt figyeltem hogy a Samu trükközik magával az animáció lejátszádi sebességével. Az s24-en tök ugyan az az animáció milisecundumokkal gyorsabban fejeződik be.
Ha a fejlesztői beállításokban minden animáció sebességét leveszed 0.5x-re kb ugyan azt kapod... -
válasz
Nekton #11279 üzenetére
Pl van benne vezetékmentes töltés! Szebb a kijelzője, és energiatakarékosabb is. Mindenki aki már használt S osztályos mobilt elismert a felsőbbrendűségét. Aki meg nem az általában megkeredésből tagadja. Egyszerűbb tagadni( mondjuk hülyeség bizonyítvány is egyben), mint bevalanni az igazságot, hogy még nem használták, mert nem futja rá. Nagyjából ez a helyzet, csak legalább ne égetnék magukat....vagyis ha hallgatták volna...
Pl megfogalmaz, átfogalmaz helyetted leveleket, bejegyzéseket, nyelvtani helyességeket ellenőriz, képeket szerkeszt AI-val. A osztályos mobillal az AI funkciók döntő többségét ki sem tudod próbálni. Amit megkapsz az is kiherélt valami.
-
Nekton
aktív tag
Segítsetek már abban, hogy mit tud az S osztály, amit az A nem? Hétköznapi felhasználasra értem.
Nálam 6 e-mail fiók, két felhőszolgáltató, négy banki app, többféle autentikátor, chrome többszáz ablakkal csoportokban, szkenner app meg még felsorolni sem tudom, mi megy párhuzamosan az A54-en. Az USB 2.0-át kiváltottam FolderSync-el.Az S osztály biztos jobb képeket csinál, meg van DEX, de aki eddig A osztályon volt, az mit érez hiányt? Volt S osztályom, de csak annyit éreztem, hogy pörgősebb, meg drágább.
-
-
Az A54 ha olyan lett volna mint az A55 akkor számítana előrelépésnek az A52S 5G-hez képest. Itt sajnos arról van szó, hogy amikor a Samsung kitalálta, hogy leváltja a Snapdragon 778G után a Qualcomm-öt, az 1xxx-es Exynosok még nem voltak azon a szinten, hogy ne visszalépés legyen. Nekünk A54 tulajoknak vigaszt nyújt, hogy de legalább nem A53-at vásároltunk, mert az tényleg hátraarc lett volna az Exynos 1280 minden volt csak méltó utódja nem az A52S 5G-ben dobogó 778G-nek.
Az A54-nél amikor mondtam, hogy AnTuTu-ban ez is gyengébb mint pl a Xiaomi 11 Liter 5G NE volt a válasz:
A világ nem AnTuTu pontszámból áll. 😁Luck: Pedig júliusban is így nyilatkoztam.
Csak akkor még nem jelent meg az S24 FE. Kicsit provokatívnak tűnhet ha valaki az igazságot így pőrén írja meg.
Azt is írtam korábban, hogy az A osztály egyetlen előnye a microSD támogatás az S osztállyal szemben.
A56-tól viszont ezt is elvették.Arra jó viszont, hogy kiskorú gyerekének a szülő ilyet vegyen az iskolába, mert mégis olcsóbb mint az S osztály jelentősen.
-
-
-
Skod
aktív tag
válasz
Jack Oneill #11269 üzenetére
Igen, azok a funkciók a One UI 6-tal jöttek.
-
-
Skod
aktív tag
-
-
válasz
dzf007 #11262 üzenetére
Mindig reggelre adják ki. Lehet, hogy eltérő időzónákhoz egyesével van igazítva? Azaz mindenhol reggeli órákban jelenik meg?
Ma rákérdeztem, hogy miért One UI lett a neve. Miért nem valami egyedibb.
Az ötlet onnan jött, hogy magát a One-t ugye mint számot nem lehet levédeni, jelenleg az egyik szolgáltató is One, a kedvenc felhőtárhelyem OneDrive, a kedvenc felhasználói felületet meg One UI.
Ez három különböző vállalat. Egy magyar, egy amerikai (Microsoft), egy pedig dél-koreai (Samsung).A „One UI” elnevezés a Samsung filozófiáját tükrözi, miszerint egyetlen, egyszerűen kezelhető és egységes felületet kíván biztosítani a felhasználóknak, legyen szó mobiltelefonokról, táblagépekről vagy más eszközökről. Ez az elnevezés nem fordítandó szó szerint, inkább márkanévként értelmezhető.
-
-
dzf007
aktív tag
Frissítés letölthető!
-
Jabby
őstag
válasz
Luck Dragon #11249 üzenetére
Hosszan nyomtál a saját fájlok ikonjára?
Én akkor egészen mást látok: -
-
unravel
őstag
Hogy fognak örülni az a56 topikban
-
Ehhe... ugyanannyiért a 128-as mint a 256-os. Vajon melyiket válasszuk?🤣
-
-
-
Lefekvés előtt megírtam egyszer a kérdést aztán benyomtam a három AI-nak ugyanazt másol beilleszttel. Mikor lyukra futottak -lehet bedőltem volna nekik, ha nem lett volna az A54-en asztalon a tény, azaz a kuka ,- dobtam be kérdésnek.
Amúgy nem tudom hogy vagytok vele, de nálam már sokszor az AI-nak feltett kérdés a Google keresés is előzi.
Jack: ja, nekem annyira fontos, csak ez is olyan fura dolog. Mondjuk a POCO nálam még tavalyi Google Play rendszerfrissítéssel ment, mikor eladtam napokkal ezelőtt. Pedig lett volna frissebb, csak nem találta meg. 😆
-
-
Köszi
Erre a kérdésre ezek az AI-k mondtak este olyat, hogy nem lehetséges,mert nem külön app:
1. COpilot
2. Perplexity
3. ChatGPT.
Hundai: miért nem veszel Nillkin kameravédős tokot? -
Skod
aktív tag
válasz
Luck Dragon #11241 üzenetére
Holtversenyben Son Gokuval :D
-
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek bevált nem csúszós gumitok A54re amit aliexpressről rendelt? Jelenleg Spigen rugged armort használok, de már kitágult és a szélén a bordák elkoptak.
Rendeltem egyet aliról de ez meg annyira csúszik,hogy 1 percet sem hagytam fent..
-
valaki nem tudja esetleg, hogy a kuka parancsikont hogyan lehet kirakni? S24 FE-n is kiraknám, csak már tökre elfelejtettem hogyan raktam ki A54-re.c😆
-
FattyDove
őstag
válasz
TeeJay #11228 üzenetére
Eddig egyszer használtam a Google maps-et, de szerintem jóval pontosabb. Plusz mar tudja, hogy melyik irányba megyek, nem mint az A54 esetében, ahol full random irányokat mutatott gyalog
Amugy a telefon tok nélkül mocskos kényelmetlen. Konkretan vágja a jobb kisujjad egy idő után
-
-
-
FattyDove
őstag
Most kezdem belakni az A56-ot. Eddig annyit tudok mondani, hogy kurva gyors az A54-hez képest, az aksi is sokkal jobb (bar az A54 2 éves mar).
Ami vicces, hogy a Google fele security update 2024 októberi csakSmart switch el kb mindent at tudtam másolni, csak a CIB-hez kellett bemenni. De az auth app meg minden más tökéletes volt. A DÁP-nal kellett az újra szkennelés aztan ennyi
Azert várom a mobilarena tesztet
-
unravel
őstag
Megnéznétek léci nektek hány műholdat lát a készülék?
Nekem jelenleg egyet. -
A osztályban zérushoz erősen konvergáló AI-t, de maga a felhasználói felületet megújul, azt meg majd a jövő dönti el, hogy milyen irányban.
Remélem, hogy a jelenlegi pozitív arculatot sikerül fokozni .
Nekem a Samsungos appok annyira bejönnek, hogy bizony ez is egy érv volt a teljesen Samsungra váltásnál.Igazából itt az van, hogy a Google-től csak az üzeneteket importálja appok szintjén a Samsung, minden más Samsungos.
Nálam úgy néz ki a történet, hogy a Google applikációt sem tartom rossznak, Xiaomi/ POCO vonalon kénytelen voltam azokat használni, de a Xiaomis appok helyett inkább a Google féle. Szóval első a Samsung, és ha az kiesik akkor Google. Mondjuk mobilos böngészőnél a Chrome a favorit. 😁
Akksi:
Ilyen impozáns akkumulátor adatokat A54-gyel új korában sem nagyon értem el:
-
FattyDove
őstag
Koszi koszi
-
válasz
Jack Oneill #11213 üzenetére
Hehe, NFC-s személyim van, én meg bementem az A54-gyel a POCO-val és az S24 FE-vel is.
-
simico
aktív tag
válasz
FattyDove #11211 üzenetére
Microsoft Authenticator nálam eddig mindig probléma nélkül átköltözött másik telefonra, mondjuk nem Smart Switch-csel, hanem a saját felhős mentését használva. Vállalati fiókoknál (érthető biztonsági okokból) kell egy megerősítés / újrahitelesítés az új telefonon, egyébként sima liba a költözés.
-
válasz
FattyDove #11211 üzenetére
Igen. CIB banknál felhívod bankot, és az automata küldi az új kódot. DAP-nál viszont lesz egy fizikai megjelenésed a kormányablakban. Amúgy ez az áthelyezés olyan, hogy nálam is mindig felmerült, hogy kényelmesebb, de végül mindig úgy döntöttem, hogy jobb az új telefont 0-ról belakni, és pl ennek S24 FE-nél volt is pozitív hozadéka, mert ott kezdtem el használni a kevesebb ikonos és mappás elrendezést.
-
FattyDove
őstag
A54-rol az A56-ra minden szirszart at tudok tenni a smart switch-el igaz?
Gondolom csak a DAP, Egeszsegablak, cib bank meg a Microsoft autentikator lwsz problemas -
-
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Luck Dragon #11203 üzenetére
Hát akkor most bezabált a kicsike. -
Skod
aktív tag
válasz
Jack Oneill #11202 üzenetére
1,4 MB nem vitték túlzásba :D
-
válasz
Jack Oneill #11202 üzenetére
Nem szabad egyszerre! Megterheli a pocakot.
-
Jack Oneill
veterán
Play rendszerfrissítés!
2 db is! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sorozatok
- Tőzsde és gazdaság
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest