Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1601) Killer01 válasza VinoRosso (#1600) üzenetére


Killer01
őstag

ne b@ssz... :Y Nálam nem javított semmit a ruhán az elektromos anomália, sőt inkább marha gyorsan leamortizálta. Igaz, én az 1.4-es patch-el játszok.

(#1602) Winner_hun válasza Lauda (#1593) üzenetére


Winner_hun
félisten

vdub
(de úgy látom nem esett le hogy mit is akartam írni)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1603) VinoRosso válasza Killer01 (#1601) üzenetére


VinoRosso
veterán

akkor jól sejtettem hogy bug. 1.3assal felfele tolja a csíkot meg a %okat nem lefele. De csak akkor ha rajtad van 4 vagy 5 elem artifact. Én 6ot találtam, de elég nehéz beszerezni ennyit. Olyan lehet ez mint a slug artifactos bug.

Azért látszik hogy ukránszki kollégák csinálták a gamét.

Nem vall nagy igényességre, hogy a pálya szélén található objektumoknak azt a részét, ami a pályáról nem látszik, nem textúrázták fel. Nem tom hogy azt gondolták e hogy úgy se látszik, vagy ezzel akartak spórolni? 0123456789101112yantar csőrendszere1yantar2

Volt hogy meghaltam, aztán mint a rágógumi, úgy nyúlt szana széjel a testem, miközben eltűnt körülöttem a pálya, majd a végére megint összeálltam, és lebegtem a semmiben.

Meg voltak mélyenszántó tagok 1234567
Az előbb említett tesszallációs probléma és ugyanott más fegyverrel

Emberek furcsa helyeken:

12345678910

Apropó nem tudja valaki ennek az ajtónak a kódját a vörös erdőben?:-)

[ Szerkesztve ]

(#1604) True válasza VinoRosso (#1603) üzenetére


True
aktív tag

Nem ez az egyetlen játék, ahol ha GOD módban kószálsz ki olyan helyekre, ahová normális esetben semmiképp, az igy fest... Lehet még jobban akadozna a game ha a "normál esetben" nem látható dolgokat is feltexturáznák... Én Chernobylban térképeztem fel igy a csőhálózatukat... :DDD

Nem postázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál volt, amíg az új PH láthatatlanná nem tette...... ja a mágnesmotort, csak ráadásnak csináltam...

(#1605) VinoRosso válasza True (#1604) üzenetére


VinoRosso
veterán

mijaza GOD mód?

(#1606) True válasza VinoRosso (#1605) üzenetére


True
aktív tag

Halhatatlanság... Trainerrel tudod elérni, én anélkül sehová nem tudtam igy kikoricálni, mert azonnal elhaláloztam...

Nem postázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál volt, amíg az új PH láthatatlanná nem tette...... ja a mágnesmotort, csak ráadásnak csináltam...

(#1607) VinoRosso válasza True (#1606) üzenetére


VinoRosso
veterán

nem én bugokról beszélek. Normál esetben nem kéne kimászkálni a plájernek a pályáról. De a bárban pl simán ki lehet menni. Mielőtt átmennél a legelső hídon a kordon felől ahol a kutyák vannak, balra el kell menni a dob aljánál, és ahol a domb meg a kerítés találkozik, ott ki lehet ugrani a kerítésen túlra. Aztán meg lehet kerülni az egész cókmókot és be lehet jönni a vad terület felől is akár, vagy leeshetsz a semmibe a pálya végénél.

(#1608) True válasza VinoRosso (#1607) üzenetére


True
aktív tag

Én akárhol szambáztam ki ilyen trükökkel, rögtön akkora sugárdózist kaptam, hogy ottpusztultam, de megnézem az általad leirtakat, ugyis megint neki akarok állni sokadjára ismét... :DD

Nem postázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál volt, amíg az új PH láthatatlanná nem tette...... ja a mágnesmotort, csak ráadásnak csináltam...

(#1609) VinoRosso válasza True (#1608) üzenetére


VinoRosso
veterán

Én is most fejezem be 2xra, most 3as patch-csel, és a közepétől kezdve sokkal több stasht bead, meg is lepődtem.

[ Szerkesztve ]

(#1610) VinoRosso


VinoRosso
veterán

ja meg azt nem is irtam, hogy amikor ki kellett volna kapcsolnom a második agyszüpürcsölőt, nem mentem le a tornyokhoz, hanem egyből Pripyatba léceltem, és egyből teljesítettnek vette a be nem fejezett küldetést. Pedig kiváncsi lettem volna, hogy mi van akkor, ha a többiek nem tudnak utánam jönni.

(#1611) Mr. Green


Mr. Green
tag

Nekem az 1.0004-es van fent, és ahhoz képest még mindig elég sok bug megmaradt. Pl.: a ledobott tárgyak ugyanúgy eltünnek a föld alá, azért fel lehet őket venni némi ügyeskedéssel, de ez roppant idegesítő. Ahhoz képest hogy a gama több mint fél évtizedig készült, eléggé sok hiba van benne. Sajnos sok ember kedvét elveszik ezek a naon idegesítő stabilitási gondok, az engem pl nem "érdekel" ha lefagy, de sajna az esetek 90 %-ában hiába nyomok akármilyen bűvös billentyűkombinációt, cseszik rá, indíthatom újra agépet pff.. Mindenképpen ráférne egy 1.0005-ös jav is.

(#1612) Ndruu


Ndruu
MODERÁTOR

Vannak helyek ahol tényleg ki lehet "szökni" anélkül, hogy szétb*#/&na a sugárzás. Hiába, a készítők sem lehetnek mindig elég figyelmesek. Két favorit helyem is van, ahol ki lehet szökni, bár az egyik nagyon nehéz.:(

Az egyik a már említett Yantar. Itt nemcsak hogy ki lehet menni, de átváltozhatunk szellemmé és átjárásunk nyílik... a földbe:DDD Kép

A másik hely Rostokban van, a vasútállomás mellett. A Rostok és Yantar között lévő úton van egy kis aluljáró (sok zombival meg burning anomáliával). Nos az a fölötti szabad térre lehet egy kis ügyeskedéssel kijutni. A kritikus fa, ami segít a bejutásban

Visszatérve a fejlesztőkhöz... Jó játékot raktak össze, de mint minden játékban, ebben is vannak apró hibák.
Néha a collision elszáll és akkor jönnek az ilyenek.
Aztán van, amikor jól sunyiskodunk, bújunk, óvatosan haladunk előre, és akkor az AI is megbolondul picit és egy helyre tömöríti az embereket (aztán ott persze halomra lehet őket lőni:D).
Van, hogy a textúrák is máshogy kerülnek elhelyezésre... Lásd a példát.

De azért mégsem mondom a fejlesztőknek, hogy .!.., inkább megköszönöm nekik, hogy egy jó kis játékot dobtak össze. :R

[ Szerkesztve ]

Harrrr!!!!

(#1613) Mr. Green válasza VinoRosso (#1600) üzenetére


Mr. Green
tag

A soti bug nekem is szemet szúrt, eléggé durva :Y . De mivel a stalkerban a soti nem vmi praktikus, ebből kifolyólag nem is használtam 1xsem, így engem ez nem nagyon zavart. Azt nem tudom dudod-e hogy amikor pl. átmész egy másik egységbe, akkor gyakran kapsz ilyen feladatokat, hogy pl. segíts a stalkereknek megvédeni a.... ott csak azt kell csinálni hogy quicksafe utánna quickload és megvan csinálva :)) . Az 1.0004-nél tuti nem működik, az 1.0003-nál nem tom, én annak idején jöttem erre rá amikor 1.0001-es javom volt fent.

(#1614) Mr. Green válasza Ndruu (#1612) üzenetére


Mr. Green
tag

Hát nem tom, azért ezek eléggé idegesítő hibák. Nem is panaszkodnék ha 1,5 vagy 2 év lett volna a fejlesztés, de könyörgöm már több mint fél évtizede készült, és túl vagyunk 3 javításon, hát hogyis mondjam azért ez szerintem egy kicsit gáz.

(#1615) chokeee válasza Ndruu (#1612) üzenetére


chokeee
aktív tag

milyen faja kis artifactod van:

[link]

jobbról a második :D
nekem ilyen nics. hol találtad és mi a neve?

gumiczuczli

(#1616) Ndruu válasza chokeee (#1615) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

korábbról

Crystal a neve, de hogy hol találtam azt nem tudom megmondani, mert már fél éve nem játszottam a játékkal.:D

Harrrr!!!!

(#1617) chokeee válasza Ndruu (#1616) üzenetére


chokeee
aktív tag

köszi :R

gumiczuczli

(#1618) lsc válasza chokeee (#1615) üzenetére


lsc
nagyúr

Hali
A szövetségiek bázisán ha bemész a "fő" épületbe, rögtön balra van egy fegyvermester.Az ö küldetésében /öld meg a vérszopókat a faluban, v. valami ilyesmi/ ez lesz a jutalmad. Amúgy találtam már az X-18-ban és a szabadságiak bázisán is.Volt úgy, hogy 3 volt belőle :D .

Az élet kegyetlen .

(#1619) chokeee válasza lsc (#1618) üzenetére


chokeee
aktív tag

köszi :C

gumiczuczli

(#1620) chokeee


chokeee
aktív tag

szekptikus voltam ezzel a játékkal mielőtt belekezdtem, de be kell, hogy lássam, hogy egy abszolút profin összarakott és kidolgozott alkotással van dolgunk (és itt most a bugoktól eltekintve, hiszen az minden játékban van)
különleges atmoszférája van és minél tovább játszik az ember vele, annál jobban felcsigázza az egész sztori.
az is igaz, hogy a motorján is lehetne még mit javítani, de aki kellően erős géppel rendelkezik, annak a grafikára sem lehet egy csepp panaszs sem.

gumiczuczli

(#1621) Bubanc


Bubanc
aktív tag

sziasztok, tudna valaki küldeni nekem mentéseket, mondjuk x-18 labs-ig??
elszált a rendszervinyóm, uh oda a jó kis mentéseim, és most hosszú szünet után vinném tovább a gamát :K köszi előre is a segítséget :R

AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

(#1622) Anthony28


Anthony28
őstag

Nem tudjátok megmondani hová mentődnek a mentések alaphelyzetben és milyen kiterjsztésben?Újra kellene raknom. :R

Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)

(#1623) #96302336 válasza Anthony28 (#1622) üzenetére


#96302336
törölt tag

Document and setting, username application data, ha jól emlékszem. Ott lesz egy könyvtár, azt elég, ha ugyanoda visszamásolod install után.

(#1624) Ndruu válasza Anthony28 (#1622) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

lsd. #1. hozzsászólás :U ;)

Harrrr!!!!

(#1625) Lauda válasza chokeee (#1620) üzenetére


Lauda
félisten

Én is többször babrálgattam már az elején. Aztán egyszer nekiültem a játéknak és való igaz, minél többet játtszol vele, annál érdekesebb, izgalmasabb, magávalragadóbb lesz. Volt, hogy úgy fostam már, hogy abba kellett picit hagynom a gémet. A grafika pedig gyönyörű és élethű.

(#1626) Lauda válasza Ndruu (#1612) üzenetére


Lauda
félisten

Olyan nekem is volt többször, hogy lelőttek és a föld alá sülllyedtem, ahogy a beídzett képen is láttszik. A szarkofágban is mikor kinyírt a sugárzás, ott is 200 méter mélyre kerültem és alulról szagoltam a témát.

(#1627) Anthony28 válasza #96302336 (#1623) üzenetére


Anthony28
őstag

Köszi megtaláltam! :R

Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)

(#1628) AMD!4ever


AMD!4ever
őstag

Sziasztok!
Elakadtam ebben a játékban,segitsetek léci :)

Ott ahol kikel kapcsolgatni a Pszi irányitós akármit(X16-os labor) ahol a zombik is vannak,miután megtaláltam GHOST-ot és elvettem a doksikat,merre kell kimenni? :O
Bolyongok már orák ota,ott pl ahol lejöttem a liftnél a létrákon ott nem lehet felmenni.

[ Szerkesztve ]

Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!

(#1629) #31757056 válasza AMD!4ever (#1628) üzenetére


#31757056
törölt tag

Szia! Ott ahol a Ghost hulláját találtad, vannak jobbra és balra ilyen rácsos ajtók. A leghátsó asszem jobboldali kis részben van egy lyuk a földben, oda irányozd magad lefelé, egy csatornarendszerbe kerülsz! Az út közepesen kalandos lesz kifelé!

(#1630) VinoRosso válasza Ndruu (#1612) üzenetére


VinoRosso
veterán

Ne érts félre, mert ez az egyik kedvenc játkom úgy, hogy alapvetően nem szeretem az fps-t!:-) Én csak arra akartam célozni, hogy a fejelsztők lehet hogy nem a pontosságukról lesznek híresek. Minden játékban vannak bugok, és az jellemzi is a fejlesztés minőségét. A hatékonyságát meg az, hogy mennyi idő alatt sikerül összehozni ennyi bugot. ( egyébként valószínűnek tartom, hogy azért csúszkált ennyit a játék bevezetése, mert még több bug volt benne, amivel már játszhatatlan lehetett...)

(#1631) AMD!4ever válasza #31757056 (#1629) üzenetére


AMD!4ever
őstag

:R :R Thx!! :)

Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!

(#1632) qdak válasza Grigorisz (#1599) üzenetére


qdak
addikt

ezt?

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#1633) Grigorisz válasza qdak (#1632) üzenetére


Grigorisz
aktív tag

azt. utána mókoltam vmit a beállításoknál és mér nem fagy de attól még meglepett, hogy az ami előtte szinte hiba nélkül utána kékhalál és restart a gépnek mikor bemegyek a kereskedés menübe. nézelődtem benne és fagyás.

Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!

(#1634) Lauda


Lauda
félisten

[I]Patch 1.0005 in testing

Patch 1.0005 News

It's now confirmed that patch 1.0005 is in testing, unless there are some problems with the patch we will see it pretty soon.
This patch finally adds a anti cheat tool for stalker.

It is also confirmed that Clear Sky will release the following spring and that patch 1.1 with freeplay is scheduled at about the same time.

IgroMir has brought some news. Here are some main ones:
- patch 1.0005 is in final testing stages
- GSC is planning to release a second trailer of Clear Sky soon
- patch 1.1, with freeplay, and Clear Sky are both scheduled for Spring
- Clear Sky will use DirectX 9 and DirectX 10
- AI in Clear Sky is significantly improved[/I]

[link]

(#1635) qdak válasza Grigorisz (#1633) üzenetére


qdak
addikt

okok hiddel nem akartam rosszat öreg barátom :D

Lauda magyarul is lécci

[ Szerkesztve ]

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#1636) Lauda válasza qdak (#1635) üzenetére


Lauda
félisten

Magyar info még nincs róla (reméljük nemsokára lesz), mert nem tudom lefordítani. :R

(#1637) vagamo válasza qdak (#1635) üzenetére


vagamo
őstag

[OFF] Dativus fordító szerint :DDD :DDD

[OFF]Foltozz 1,0005 a próba közül

Foltozz 1,0005 hírt

Most most megerősítik ezt, hogy folt, 1,0005, múlva kipróbálva, hacsak nem valami gond van a folttal, látni fogjuk azt elég hamarosan.
Ez a folt végül hozzáad egy ellenlábas svindler eszközt cserkésző vadászra.

Igaznak bizonyul hogy Clear Sky ki fogja szabadítani a következő tavaszt, és az a folt, 1,1 freeplayvel, ugyanilyen idő körül kitűzik őt.

IgroMir idehozott néhány hírt. néhány fő:
-- folt, 1,0005, utolsó vizsgáztató szakaszokban van
-- GSC tervezi, hogy fogságból kiszabadítsa Clear Sky egy második előzetesét hamarosan
-- foltozd a 1.1-et, freeplayvel, és Clear Sky amit mindkét határidőt rögzített tavaszra
-- Clear Sky használni fogja 9 DirectX-at és 10 DirectX-at
lényegesen AI Clear Skyben improved

Tegye össze aki tudja :D

Webfordítás:
1.0005-öt foltoz meg hírek

Ez most konfirmált, hogy foltozz meg 1.0005-öt van tesztelő, hacsak nem a folttal van néhány probléma, látni fogjuk azt hamarosan csinosítani.
Ez a folt végül összead egy anti eszközt a lesvadász számára csap be.

Ez szintén konfirmált, hogy Clear Sky ki fogja bocsátani a következőt a tavasz és az freeplayjel*() foltoznak meg 1.1-et beütemezik ugyanarról az időről.

IgroMir hozott egy kevés hírt. Itt van egy kevés hálózat egy:
- 1.0005-öt foltoz meg van végső tesztelő színpadokban
- GSC azt tervezi, hogy hamarosan kibocsátja Clear Sky egy második utánfutóját
- freeplay, és Clear Skyvel 1.1-et foltoz meg mindkettőt beütemezik Springnek
- Tiszta Sky használni fogja DirectX 9 és DirectX 10
- AIT Clear Skyben jelentősen javítják[/OFF]

Olyan jókat lehet röhögni ezeken a szövegeken! :C [/OFF]

[ Szerkesztve ]

Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S

(#1638) Lauda válasza vagamo (#1637) üzenetére


Lauda
félisten

Most már értjük, köszike! :DDD :W :C

(#1639) True válasza Lauda (#1638) üzenetére


True
aktív tag

Inkább : Értse már most minden ki-e... ;]

Mód: Főképp amikor "foltoz"...

[ Szerkesztve ]

Nem postázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál volt, amíg az új PH láthatatlanná nem tette...... ja a mágnesmotort, csak ráadásnak csináltam...

(#1640) Grigorisz válasza qdak (#1635) üzenetére


Grigorisz
aktív tag

ismerjük egymást, hogy öreg barátod vok vagy csak szívből jött :F :F :F :DD

Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!

(#1641) qdak válasza Grigorisz (#1640) üzenetére


qdak
addikt

[link]
erre irtam aztz hittem emléxel rá :) :D

vagamo köszi

[ Szerkesztve ]

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#1642) Grigorisz válasza qdak (#1641) üzenetére


Grigorisz
aktív tag

tudod a kor miatt van ez. a kavinton ott van a viagra mellett... :DD :DD :DD

Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!

(#1643) Lauda


Lauda
félisten

Tegnap kiprószáltam ezt a trainert:

Trainer 11 for S.T.A.L.K.E.R.
WORLD WIDE Version
Patch 1.0003

Hát ez k@rva jó. Be is nyomtam az örök élet + no limit lőszer csítet. Szétírtottam mindenkit vazze. :DDD

(#1644) qdak válasza Grigorisz (#1642) üzenetére


qdak
addikt

:R

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#1645) Grigorisz válasza Lauda (#1643) üzenetére


Grigorisz
aktív tag

Én a súly limitet kapcsoltam ki vele, és mikr begyüjtötem a dolgokat megnéztem 673 kg volt rajtam :DD

Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!

(#1646) Lauda válasza Grigorisz (#1645) üzenetére


Lauda
félisten

Begyűjtöttél mindent az egész játékban? :C

Én tegnap így apelláltam: no élet/fegyver, korlátlan futás és súly. Valahogy nem tudott kikezdeni az ellenség, nem is értem. :DDD

(#1647) VinoRosso válasza Lauda (#1646) üzenetére


VinoRosso
veterán

hát nem tom, én már egy katonai páncélruhában megpakolva +20% golyóállósági artifacttal, meg 1000 lőszerrel is eléggé unalmasnak találom néha a játékot. Lelőni nem nagyon tudnak volt hogy egy tárat belémlőttek és alig ment le csík az életemből, meg elég gyorsan kiosztom midnenkinek ami jár, és elfogy az ellen. Bár már a végén vagyok, szal itt végül csak a gyilkolászás a lényeg.

(#1648) Lauda válasza VinoRosso (#1647) üzenetére


Lauda
félisten

A vége nekem is unalmassá vált, mikor az erőmű területén teleportálgattak össze-vissza, rendesen tele lett vele a tököm. Addig viszont zseniális szerintem. Engem nagyon magával ragadott a játékmenet, a feladatok, sokszor féltem esküszöm. :DDD :C

(#1649) 3psilon válasza VinoRosso (#1647) üzenetére


3psilon
aktív tag

Jó persze az exoskeleton jót tesz.
Egyébként meg tessék veterán fokozaton játszani én alapból azon toltam, és annyira ezért nem volt könnyű... :)

Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006

(#1650) #31757056 válasza 3psilon (#1649) üzenetére


#31757056
törölt tag

Én megmondom őszintén hogy a legvégén bent az erőműben meguntam a banánt és beindítottam a trainert, annyira kiváncsi voltam már a végére... :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.