Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
geprombolo
üzenetére
Szia!
Amikor összekötöd a géped és az eszköz lan portját, milyen Ip címet kap a gép? Illetve mi az alapértelmezett átjáró címe olyankor?
-
geprombolo
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy havertól egy TP-link TD-W8970 modem-routert, le szeretném tesztelni, de már ott elakadtam, hogy nem tudok belépni a kezelőfelületébe sem kábelen, sem wifivel (a kábeles kapcsolat él, netem van, éppen azon keresztül írok, a wifire is fel tudok csatlakozni, de ott már nincs net). Reset volt, normál, meg 30-30-30-as módszerrel is, DNS gyorsítótárat is ürítettem a pc-n, egyszerűen semmi nem segített. A 192.168.1.1-et és a tplinkmodem.net címeket próbáltam. Win7/64, firefox és Opera legfrissebb verzióin kínlódtam. Valakinek valami megoldása? Köszi
Ja, szerintem nincs hozzá köze, de nem a beépített modemen keresztül használom a netet, hanem a 4-es Lan csatin, ami úgy tűnik automatikusan átkapcsolt Wan-ra, amint a kábelt beledugtam, meg a pc-be menő kábelt az 1-es Lanba.
u.i.: A fent említett két cím be sem jön, időtúllépésre hivatkozik a gép. Pedig már a tűzfalat is letiltottam... -
Adam8199
tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy van egy 30/15 internetem.Az utóbbi napokban azt vettem észre ,hogy a letöltésem 200kb/s körül van,de van mikor visszaáll az eredeti sebességre aztán pedig egy idő után megint lecsökken.Próbáltam ,hogy újraindítom a routert egy darabig jó majd megint lecsökken a letöltési sebesség.A routerem egy,Tp-link archer c5 router.Egyébként a feltöltésemmel nincs baj.Mit próbáljak meg szerintetek?Szóljak a szolgáltatónak lehet náluk van a hiba?
Válaszokat előre is köszönöm. -
adabo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hello,
Sajnos az előfizetett sávszélesség töredékét tudom elérni, a routert csatlakoztatva. Esetleg valaki hallott, tapasztalt már hasonlót itt? A részletekkel folytatnám. A letöltési sebesség csökkenése, ami igazán feltűnt nekem.
http://digi.speedtestcustom.com/result/cd631570-619e-11e8-8f7c-4b550553a287
http://digi.speedtestcustom.com/result/d1e8f640-619f-11e8-8f7c-4b550553a287Amikor a router-t bypassoltam, akkor először közel 10x-re nőtt a sebesség. Legutóbb, pár változtatásoknak köszönhetően, elértem a 250 Mbps-t, a routert kihagyva. Digi 500-as net-re upgradeltem. A gigabites router még úton van, tehát nem is várok el 100 Mbps-nél nagyobb sebességet addig a jelenlegi routerre csatlakozva.
http://digi.speedtestcustom.com/result/8d7ed030-61c5-11e8-98a6-1d13b3cfead3
A router egyébként egy 100 Mbps kapcsolatot támogató router, de még azt sem tudom elérni vele, letöltésben, az upgrade előtt nem volt ezzel gondom. Az upload speedel nincs gondom.
Routerem: ASUS RT-N12+, Firmware verzió : 3.0.0.4.380_9488 (legújabb)
Laptopom: Dell Inc. Latitude E6530
Windows 10 Professional (x64) Version 1803 (build 17134.48)
2.60 gigahertz Intel Core i5-3230M
Intel(R) 82579LM Gigabit Network Connection
Connection Speed: 1 GbpsA Network driverem a legfrissebb, de már csináltam egy uninstallt és utána frissítettem a legújabbra a Dell hivatalos oldaláról. A routeremen a legfrissebb szoftver fut, gyári beállításokat visszaállítottam már többször is. Windows 10 alatt is csináltam egy network resetet. Uninstalláltam az Avast is. Arra is gondoltam, hogy a dokkolóm portja hibásodott meg, de nem számít hova dugom a cat5e UTP kábelt.
Megpróbálok visszaállni egy másik firmware verzióra a routeren, letöltök egy másik, régebbi network adapter drivert, nem tudom mi a gond. Van itthon egy másik laptop,de azon nincs fizikai port, nem tudok másik eszközről tesztelni.
Bármilyen építő hozzászólást szívesen fogadok.
Előre is köszönöm.
-
-
-
borsodika
őstag
Sziasztok!
Adott egy Archer AC1200 V1-es router a legfrissebb fw-el 1gb-os digi nettel. Hibajelenség: Az eddig teljesen jól működő rendszeren wifin keresztül filmlejátszás volt majd egyszer csak megállt. Kerestem a hiba forrását minden eszközön és odáig jutottam, hogy először ellenőrzöm az internetsebességet de ugyebár ennek nincs köze a hálózaton keresztüli filmlejátszáshoz. A Tv mellett telefonról csináltam egy speedtestet ami a szokásos 200-240mbit helyett kemény 30at mutatott. Na mondom akkor lehet a diginél van valami hiba router kihúz várok visszadugom, a helyzet változatlan. PC bekapcs LAN-on ellenőrizve a sebesség 800-900Mbit magyarán nem a diginél a hiba. Router factory reset és a jelenleg is rajtalévő fw-t újra feltettem. Ennyire tudtam leszűkíteni: Wifin keresztül mindaddig tudok mérni 200mbit körüli sebességet amíg a wifi titkosítás 5GHz-es sávszélességen WPA2-psk tkip. Amint átállítom ezt a titkosítást WPA2-psk AES-re rögtön minden egyes eszközről csak 30mbitet mérek. Magyarán emiatt akadozik a hálózaton keresztüli filmlejátszás is mert azok is 5GHz-s wifit használják. Az érdekes az, hogy eddig miért működött ezekkel a beállításokkal teljesen jól és most miért nem? Router hiba lenne? A legegyszerűbb az lenne, hogy akkor használom tkip-el a titkosítást, de itt jön a csavar mert ebben az esetben az LG tv nem tud csatlakozni a hálózathoz. (fogalmam sincs, hogy miért)
Router konfig infó:
5GHz sávszélesség
Mode: a/n/ac mixed
WPA2-psk tkip/aes titkosítás
channel width: auto
channel: autoVan valakinek bármi ötlete erre az anomáliára?

-
Joker88
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
a ZTE modembe a router a LAN1 portba van kötve.
maga a router menüben ilyen formán néz ki :
szerk1.: de érdekes,mert a telefonon ( Redmi Note 5A Prime ) is néha ugyanilyen jelenséget produkál,mintha nem lenne net,vagy alig van csak letöltési sebesség alatta.
-
-
Soma01
veterán
válasz
Mtomasz81
üzenetére
FFC ID alapján a wikidevi.com szerint:
TP-LINK TL-WR740N v2.1 : FCC ID: TE7WR741NDV2
TP-LINK TL-WR741ND v2.4 : FCC ID: TE7WR741NDV2
Tehát ugyan az elvileg. De az rá van írva valahová az eszközre is?
Én rátenném a 741ND v2 firmware-t. (is akár)
De azért DD-wrt-ből van külön a 740N v1 és v2-re is. De az ottani fórumon is azt írják, mint ahogy a hivatalos TP oldalon is van, hogy a v1 és a v2-höz adott fw ugyan az. [link] De ők csak csináltak külön fw fájlt rá. Igaz, a DD-wrt-ből a "tl-wr740nv1-webflash.bin" és a "tl-wr740nv2-webflash.bin" fájlok tartalma teljesen azonos.
Úgy mint a gyári firm esetén. Tehát mehet rá a 740N v1 is a Gargoyle-ból pl. Nem baj, sőt ezért nincs valószínűleg v2 Gargoyle.
A DD-wrt-ből meg 741ND-hez v2, v3 nincs, csak v1. A v5 meg ugyan az a fájl 740-hez és 741-hez is. A 741ND v1 és v2 fájl a Gargoyle-ból ugyan az. És a 740 v4 és a 741 v4 fájl szinte ugyan az.
Mind a két CFW amúgy Open-wrt alapú. 
Tehát 740N v1 is mehet a v2-re (első helyen) és a 741ND v1 és v2-re való is akár.
Huh...
-
Joker88
őstag
leváltottam a netszolgáltatótól kapott ZTE ZXHN-108L típusú modem WiFi részét. vagyis a modem-router Wifi részét kikapcsoltam , mert nem volt eléggé erős a jel a lakásban , és rákötöttem egy "régi" Asus RT-AC51U típusú modemet a jobb hatótáv miatt . Ezzel van is hatótáv növekedés,ez nem gond.
hanem a nettel. A sebesség hozza a normális értékeket az ilyen "netsebesség.hu" oldal alapján, de maga router mintha "elfelejtené" hogy mi is a dolga. Tehát a PC-n néha megszakad a net,majd fél perc múlva újra van, vagypedig , sokat gondolkodik egy-egy webcím megnyitásánál, esetleg a letöltés sebessége eléggé váltakozó, valamikor egy 3-4 MB-os fájlt fél óráig tölt le !
ezt valahogy lehet orvosolni ?
A PC-ben lévő Wifi jelvevő egy TPLink TL-WN851ND , Windows 7 alatt, a legfrissebb illesztőprogrammal. Vagy esetleg nem szereti a TPlinket az Asus ?
-
farkas-j
őstag
"Titkos hátsó kaput találtak a D-Link routereiben"
A D-Link DIR-620 biztosan érintett -
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Aha, ez is logikus lépés... Akkor 741 V2 fw.
-
Soma01
veterán
válasz
Mtomasz81
üzenetére
A TP-Link hivatalos oldaláról letölthető firmware neve ez:"TL-WR740N_v1v2_100910.zip" A V1-hez nincs is firmware a hivatalos oldalon, arra is ezt kell tenni.
Ebből arra következtetek, hogy a V1 lesz jó hozzá. Elindulni biztosan el fog. kérdés, hogy minden működik-e majd. De szerintem menni fog minden. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Mtomasz81
üzenetére
Sajnos nem tudom, és tippelni nem akarok, nehogy aztán brickeld a routert emiatt. Az OpenWrt Wiki azt írja, hogy a 740N és a 741ND csak a levető antennákban tér el egymástól, csak nem tudom, hogy akkor minek van mégis mindkettőre külön-külön fw. Ha igaz amit írnak, akkor elvileg a 741nd v2 kell majd neked, de én azt javaslom, hogy inkább kérdezz rá az OpenWrt topikban.
-
Mtomasz81
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ott v2.5 van, de olyan nincs az oldalon. Most melyiket tegyem rá?
-
Soma01
veterán
válasz
Mtomasz81
üzenetére
Például innen: Gargoyle router
A "factory" végűt fájlt kell feltenni, ha most a gyári van rajta. A hardver verzióra figyelj, hogy egyezzen a routeredével. Aztán csak simán a router webes felületén felteszed. -
Mtomasz81
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ebben tudnál segíteni, hogy honnan töltsek le cfwt a tplink tl-wr740n tip. routerhez és hogyan telepítsék rá?
-
mpo
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
-
-
mpo
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A linkben található képen, username, password megadása szerepel.
Ha a routeremben ezt: PPPoE same session with IPv4 connection
kipipálom, akkor nem kér semmit.
Melyik a jó megoldás? -
-
-
mpo
veterán
Digi FTTB 500/200 csomagom van.
A router TP-Link C2 Archer750.
A WIFI dual-band működik és használom is.
Minden kívánt funkció jól működik az eszközök között, nem szeretném elrontani, ezért kérdezek.
Az Ipv6 ami nincs a beállítva a routeren, ha nekiállok e szerint
[link]
és a Digi oldalán a technikai információkat is figyelembe veszem, van-e esélyem, hogy valami nem fog működni? -
Mtomasz81
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Így nincs rá esély sem, hogy extenderként állítsam be a tplink routert?
-
-
Mtomasz81
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia! Asus rt-ac66u a fő router.
-
-
ace05
senior tag
Milyen eszközöket helyez ki a digi ? Mert a következőt válaszolták a levelemre:
A kihelyezett eszköz GE(gigabit ethernet) porton legyen szíves letesztelni a szolgáltatást, mert az FE(fast ethernet) port csak 100mbit sebesség átvitelére képes.Miután visszaírtam nekik, hogy csak egy kábelt húztak be a lakásba, már rögön válaszoltak is, hogy rögzítették a bejelentést és egyszer csak jönnek majd.
-
ace05
senior tag
-
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy
üzenetére
Közben megoldódott.... 30mp-ig kellett nyomni a resetet....
Köszi
-
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Van egy régebbi tplink tl-wr740n routerem, amit be szeretnék állítani repeaternek. Ki is választom survey-nél a fő routerre a csatlakozást,ide valamit vissza kiabál, hogy nem tudja beállítani a wifi csatornaszámot. A fő router 6-os csatornán van. Van valami ötlet hogyan állítsam be extender routernek?
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Asus RT-N12+ B1 routert használtan, és nem enged be a webgui. Resetet követően a router újra indul a ledek villogása alapján, de akkor sem fogadja e laz admin-admin párost, csak asus fiók hozzáférést kér....
Hol induljak el?
Köszönöm!

-
Domaximus
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez úgy volt konkrétan, hogy először is vettem egy TPLINK fehér színű routert (pontos tipusszámot nem tudok, de az amit legtöbben visznek
) , aztán csinálta ezt a netdobálás témát, na akkor kicseréltettem egy ugyanilyen routerre, dettó csinálta.. gondoltam modemnek nem tetszik ez a tplink router, hát akkor beszereztem egy DLINK DIR 605L nebű routert. Egy ideig jónak tűnt (pár óra) de ott is észrevettem h nem kóser a dolog, csinált magas pinget, letöltéssebesség csökkenés stb.. Kipróbáltam, hogy a routert leszedem a gépről és csak a modem van rajta, úgy teljesen jó a net. De mondom így is ha routeren van rajta a gép jó, ha kikapcsolom a wirelesst a settings-ben 
-
-
-
motocoder
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A "Feco" nevűvel nem hinném ,mert az a 7-est és a 11-est használja.
Az 1-est viszont 5 router is.
[link]
Bár kezdem érteni,mire gondolsz!
Te az alsó diagrammot nézed,ott log egybe,a görbe. -
Domaximus
tag
Sziasztok ! Nekem egy olyan poblémám lenne ( igazából régóta fennáll ez a probléma de csak ideiglenes megoldást sikerült rá találni :/ ) , hogy adott egy DSL 360R adsl+2 modem (fekete szinű), és mellette egy mydlink dir-605l nevezetű router ugye, hogy lehessen használni telefonon is az internetet. Na már most a problémám az volna, hogy random elkezd szarakodni az internet: gondolok itt olyanra, iszonyat magas ping, letöltési sebesség lemegy, tehát instabil.. van olyan is hogy konkrétán totál elhal az internet fél percre - Nincs kapcsolat. DE ! Viszont akkor ha a router beállitásaiban kiszedem a Wireless-t, tehát hogy ne sugározzon jelet, akkor pöpecül megy az internet de ugye akkor csak sz.gépen tudom használni és hát így szoktam ugye játszani is, hogy elötte kikapcsolom a wirelesst... A probléma az hogy ez nem az első router ami így csinál, előtte egy TPLINK is ugyanezt csinálta - ha engedélyezve volt a wireless rajt akkor döglődött. Dehát pont ez a lényege egy routernek hogy ossza a netet... :/ Erre tudtok valami megoldást?
-
-
mpo
veterán
válasz
Gesta28
üzenetére
Ha van Android mobilod, tedd föl a WIFI Analyzer és a Net Analyzer appokat.
Segít kiválasztani a channelt. A kép alapján én a 13-asra raknám.Barátom egy méterre a routertől WIFI-n használta a laptopot.
Mondtam neki, mérjen sebességet, majd próbálja ki kábellel is (100-as DIGI-je van).
WIFI-n 30, kábelen 95 Mbit lett.
A mobilom is 50 Mbit körülire képes, hiába tudna a router többet 2,4 GHz-en.
A tv 5 GHz-en megy és a kábelen lévő PC HDD-ről Serviio-val simán megy a 4K film. -
motocoder
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az 1-es csatorna miért jó?
Én inkább 4-est választanám ott nem sugároz senki. -
-
-
ace05
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Digi cseréli a Wan kábelt ? Mert nem volt még cserélve.
-
Gesta28
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hello,
Akkor esély sincs rá, hogy elérjem a 300mbps-t wifin keresztül a mostani helyzetben?
-
-
-
-
B.A.T.
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia! A szolgáltatói eszköznél a modemre, a kliensnél pedig a router pontos típusára gondoltál?
-
ace05
senior tag
Üdv !
Egy Tplink c2600-as routerem van és digis gigás netem. A következő lenne a problémám, a router egyszer csak fogja magát és lekorlátozza a sebességet 100mbit!s-re. A windows szerint továbbra is gigás a kapcsolat, de a sebesség mérés a szokásos 600-800 mbit/s helyett csak 100-at mér. A problémát eddig úgy tudtam orvosolni,. hogy kihúztam a wan kábelt és visszadugtam. Ha újra indítottam az nem segített. Hónapokig jó volt, de ma megint elkezdte és hibába húztam ki, visszaállt megint a kapcsolat 100 mbit körülire. Haldoklik a router ? Nem csak kábelen az 5 és a 2,4-es wifin is belassult. Az összes eszközön tapasztalható ez a lassulás.
-
Gesta28
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Segítségre van szükségem.
Van egy TP-Link WR843ND-m. A gondom az, hogy sehogy sem sikerül beállítanom, hogy 300mbps legyen a wi-fi sebességem. Jelenleg 1 csatornán jön csak 130-150mbps-tel, és valamiért nem sikerült a második csatornát beállítani. A beállításoknál pedig már beállítottam, hogy 40mhz-en csatlakozzon, valamint a max sebesség is beállításra került 300-ra, de valamiért még mindig nem jön a teljes sebesség. A módot pedig 11n only-ra állítottam, hogy ne fogja le a többi mód a sebességet.
Jelenleg a legújabb gyári firmware van rajta. Milyen beállításokat kell még elvégeznem?Előre is köszönöm a segítséget!

-
válasz
B.A.T.
üzenetére
Pontosan milyen típusú a szolgáltatói eszköz (koax vagy optika)?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen kliens eszközzel/adapterrel van használva? -
-
B.A.T.
tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok: Egy ismerősöm Telekom-os internetet használ. Kb. 1 éve álították be nála a hálózatot, Sagemcom-os routerrel. WiFi-n keresztül használja az eszközeit, asztali gépet, és notebookot egyaránt. Eddig minden megfelelően működött, mostanában viszont arra panaszkodik, hogy a WiFi-s jelerősség gyengült (1-2 egység), és ez a letöltési sebességen is érződik. Az eszközök helye nem változott. Kb. 10 m-es hatótávra kell átlőni a jelet, nem egy helységben van a router a gépekkel. A lakás téglaépítésű. Mi lehet a gond? Ötletek?
-
Norbeez81
csendes tag
IP tv-nk, IP telefonunk és netünk, van.
A probléma az hogy ha beérkezik egy telefonhívás,
az azonnal bontja a netet.A TV is elmegy, a telefon is süket, 1 percig biztos és a net is elmegy.
A digis modemen még csüng egy alapszintű Asus wifi router, de mintha nem az lenne a gond.
Tapasztalt valaki ilyet? mi a teendő? kinél lesz a hiba? feleslegesen nem akarok szerelőt hívni.
-
Darkdeath102
csendes tag
válasz
HTomee
üzenetére
Bocsánat, hogy bénázok, visszadugtam a Dlink WAN portjába a Sagemcomból feljövő kábelt (ha ezt nem teszem meg, akkor a dlinkrouter.local oldalon nem tudok bejelentkezni a Dlink felületére, reseteltem a routert újra, konfiguráltam, utána beállítottam statikus IP-re ahogy mondtad. Ekkor megint csak 10mbit a max. sebesség, mint korábban. Miután kihúztam a WAN portból a kábelt és eggyel arrébb került, képes a gép hozni a 250mbit körüli értéket, viszont nem enged vissza a Dlink felületére gépen csak telefonon tudok belépni, telefonon a Dlink wifire kapcsolódik, viszont se a Speedtest, se a böngésző nem működik.
Fontos lenne, hogy a Dlink wifijét tudjam használni, ugyanis a Sagem a földszinten van, egy szobával arrébb már gyenge a jel, az emeleten pedig esélytelen használni.
Elnézést kérek, hogy szombat délután az agyatokra megyek

-
HTomee
tag
válasz
Darkdeath102
üzenetére
D linkben még a MAC klónozás is probléma szokott lenni. Klónozd a PC IP címét.
-
HTomee
tag
válasz
Darkdeath102
üzenetére
Ha nem tudod elérni a router "agyát" a 192.168.0.10-es címen akkor lehet a LAN beállításoknál Dinamikus IP van beállítva és nem Statikus. (Dinamikusban DHCP tartományból kap egy random IP címet a Sagemcomtól.)
Ha kábelen rendben az internet, de WIFI-n nem akkor lehet ott is rendbe kellene tenni a beállításokat. -
Darkdeath102
csendes tag
válasz
HTomee
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Egy porttal arrébb dugtam mindent (kihagyva a D-Link -en a WAN portot) és sikerült is kimérnem 259.57 Mbps le és 18.7 Mbps feltöltést. Viszont most úgy néz ki, hogy nem tudok visszalépni router agyába, Wifire a telefonom felcsatlakozik, viszont nem nyit meg semmit.
-
HTomee
tag
válasz
Darkdeath102
üzenetére
A Dlinknek adj egy statikus IP-t. a LAN beállításoknál. Pl.: 192.168.0.10, Átjáró: 192.168.0.1. Maszk: 255.255.255.0
Dlinkben a DHCP szervert kapcsold ki!
A WAN beállításokkal nem kell foglalkozni mert kábel úgysem megy bele
LAN-LAN porokkal összekötöd és nem lesz dupla NAT. A Dlink ezáltal AP módban fog működni.
Kábellel teszteld a sebességet. A kábel bármelyik eszköz LAN ba mehet mivel így egy alhálózaton vannak.
Ha kábelen se jó akkor lehet reklamálni szolgáltatónál.Mielőtt configolsz a PC-nek is adj egy statikus IP-t addig. pl. 192.168.0.78
-
Darkdeath102
csendes tag
Sziasztok!
Mai napon cseréltem le a TP-Link routeremet(10/100mbs), ami egy Telekomos Sagemcom F@st 3686 AC -vel működött együtt sokáig hibátlanul. A router csere azért kellett, mert emelve lett a sávszélesség először 125mbitre, most pedig 250-re.
Összedugtam a routert, fel voltam készülve arra, hogy nem lesz sétagalopp, anno a TP-Link -kel is megszenvedtem, mire sikerült ketté választani az IP cím kiosztásokat.
A Sagemcom 192.168.0.1 -gyes címen van, a TP-Link 192.168.1.1 címre lett beállítva, így nem is volt problémám.Na de a D-Link. Akármit csinálok, akárhogy szenvedek vele nem akarja a jót. Telefonon és gépen is csak 10mbit-et képes kimérni a speedtest.net. Tuti biztos vagyok benne, hogy valami nem okés.
Hálózattal kapcsolatos dolgokhoz nem értek, így előfordulhat, hogy valamit félreírtam.
Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Ábrahám Bence -
hzsolee
őstag
válasz
motocoder
üzenetére
Köszönöm, de ezek közt nem találtam meg a választ. Ha otthon vagyok, wifin be tudok lépni, nem ez a gond. Hanem a távoli elérés. Mobilnetről / munkahelyi wifiről szeretném az otthoni Huawei weboldalát elérni. A régi kábeles net Tplink routereivel ez nem volt gond. (Azokban van egy "remote management" rész.)
-
motocoder
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kábel természetessen.
-
-
hzsolee
őstag
Sziasztok!
Netet váltottunk, és a T adott hozzá egy Huawei HG8245h routert. Távolról hogyan tudom elérni a router webes felületét? -
motocoder
aktív tag
Találkozott valaki olyan jelenséggel,hogy fps játék alatt, felmegy a pingem 100 fölé /100-as Digis net/,ha a gyerek tabletten Youtubot néz?
Egy régi fps játék 800x600-on játszva,adsl 256 is elég volt neki.Router Xiaomi Mi WiFi Mini lehet kevés ehhez a 2 dologhoz /600 mzh-s proci,128 mb ram/?
-
Robertó79
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hogy lehet a kapcsolatok számát limitálni?
wr841n -
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kábelen fogok torrentezni , de 1 hétig nem volt ilyen probléma a tendával. Lehet inkább visszaváltok rá , mert ennél még az is jobb. De azért köszi
-
Robertó79
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tp link és wifin használom
-
-
-
Robertó79
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy adott egy TPlink router és egy 20mb mikrós net, ha torrentett töltök le akkor a wifi kapcsolat megszünik bármilyen torent klienst használok!
Valaki tud segíteni mi lehet a baj? -
Ramoskaa
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ideiglenesen wifin, de a tenda n6-nál is wifin torrenteztem mégse lassult be és fixen volt 7-8 mb letöltési. Amint elkezdi tölteni nem lehet vele böngészni , mert drasztikusan belassítja..
-
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem megint! Megrendeltem a xiaomi mi 3g router meg is jött, most üzemeltem be. Az lenne a problémám, ha torrentet töltök le akkor nagyon belassul a wifi a telefonon. Tenda routernél ilyen nem volt..Illetve 8mb helyett 4 körül jön le a torrent. Mit állítsak be? Vidanet modem (100mb) + xiaomi mi 3g router.My wi-fi-be bekapcsoltam a dual-band -et. (Elvileg így automatikus)
Iphone 5g-n
samsung telefon 2,4
laptop 2,4de valami nagyon nem jó, ha letöltök akad a net, azon a gépen is amin töltök. És csak fele annyi sebességgel tölti, mind a tendánál.
köszönöm
-
kerlac
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nagyon köszi a részletes magyarázatot, annyi a baj, hogy más a kezelő felületem és ezeket az opciókat nem találom rajta... D-Link DIR-600 N 150 routerem van
-
HTomee
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor marad a LAN-LAN összekötés és csak az ONT oszt dhcp-t és a 2. routerben meg kikapcsolom.
Elvileg így már nincs dupla NAT.Köszi.
-
-
-
a.t.t.i.
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megnézem,mit kéne ott látnom?
-
HTomee
tag
Sziasztok,
Szolgáltatói ONT végzi a PPoE kapcsolódást, Lan porton 2db PC lóg vezetéken. WI-Fi szórást egy Asus router végzi azon is lóg LAN és Wi-Fi eszközök tömkelege.
A 2. Router Wan és ONT Lan portjával van összekötve a 2. router Statikus IP címet kap az ONT-től, természetesen más IP: 192.168.1.1 illetve 192.168.2.1
ONT DMZ-ben kiengedtem a router IP címét.Minden működik, csak 1 dolog nem.
Az Asus mobil app nem éri el a routert kívülről. Belülről jó.
Amíg az ASUS végezte a PPoE kapcsolódást és az ONT PPoE passthrough módban volt addig ment kívülről is.Dupla Nat? Vagy mit rontottam el?
Köszi.
-
-
a.t.t.i.
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
NETGEAR WGT624 router,és előtte ASUS RT-N10P talán.És mindkettő ezt csinálja...
Egy digis beltérire vannak kötve. -
shapphire
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Utoljára a szerelő állította a HGW-t PPPoE Pass Through-ba.
Speedport Entry 2i.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
- Dell Latitude 5450 Újszerű, Ultra 5 135U, FHD IPS LCD,16GB, Magyar vil bill., gyári gar 2027.11-ig
- Bambu Lab A1 mini azonnal használható szett
- Samsung 860 Evo 1TB SATA3 93%-os és Samsung 860 QVO 1TB 97%-os
- Apple Watch Ultra (1. generáció) ÚJSZERŰ, 100% AKKU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- GAMING PC! Ryzen 7600X / RX 7800 XT / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 700w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi! Megpróbálkozom vele, mivel ezt a routert másra úgysem hazsnálám, mint repeaterként. Tehát vesztenivaló nincsen! Majd visszajelzek, hogy mit sikerült vele kezdeni.
Úgy mint a gyári firm esetén. Tehát mehet rá a 740N v1 is a Gargoyle-ból pl. Nem baj, sőt ezért nincs valószínűleg v2 Gargoyle.

) , aztán csinálta ezt a netdobálás témát, na akkor kicseréltettem egy ugyanilyen routerre, dettó csinálta.. gondoltam modemnek nem tetszik ez a tplink router, hát akkor beszereztem egy DLINK DIR 605L nebű routert. Egy ideig jónak tűnt (pár óra) de ott is észrevettem h nem kóser a dolog, csinált magas pinget, letöltéssebesség csökkenés stb.. Kipróbáltam, hogy a routert leszedem a gépről és csak a modem van rajta, úgy teljesen jó a net. De mondom így is ha routeren van rajta a gép jó, ha kikapcsolom a wirelesst a settings-ben